Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Virtuoso RGB Wireless Review

*
Τα gaming headset γνωρίζουν τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αν και τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν είναι συνήθως ενσύρματα (αναλογικά ή USB). Το Corsair Virtuoso RGB Wireless ωστόσο έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς βασίζεται σε ασύρματη τεχνολογία (slipstream στα 2,4GHz), ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με τους δυο ενσύρματους τρόπους. Έρχεται σε μια όμορφη και ποιοτική συσκευασία που περιέχει το headset και επιπλέον braided καλώδια USB/minijack, το αποσπώμενο μικρόφωνο και φυσικά το USB dongle για την ασύρματη σύνδεση του headset.



Παίρνοντας τα ίδια τα ακουστικά στα χέρια, μπορούμε να πούμε πως είναι ένα από τα ποιοτικότερα που έχουμε πιάσει ποτέ. Το βάρος τους είναι σχετικά χαμηλό, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ασύρματα, μπαταρία κτλ. Αυτό που κάνει τρομερή εντύπωση είναι το πόσο καλή φαίνεται η συναρμογή, με το σημείο μάλιστα ένωσης ακουστικού με στεφάνη να δίνει την αίσθηση πως δε πρόκειται να σπάσει με τίποτα. Ειδικά το σημείο αυτό επιτρέπει τη περιστροφή του ακουστικού κατά 180 μοίρες στον οριζόντιο άξονα, ενώ υπάρχει και μεγάλο περιθώριο αλλαγής της γωνίας και στο κάθετο άξονα, ώστε το headset να μπορεί να τοποθετηθεί άνετα σε οποιοδήποτε κεφάλι. Η στεφάνη είναι μεταλλική και φαίνεται εξαιρετικά ανθεκτική. Κατά το μεγάλωμά της για να τοποθετηθεί το headset στο κεφάλι, ακούγονται κλίκ για κάθε μια από τις διαθέσιμες θέσεις σε κάθε μια από τις δυο πλευρές, ενώ υπάρχουν και αριθμοί πάνω στη στεφάνη. Έτσι, ο κάτοχός μπορεί να ξέρει ότι του ταιριάζει στα 6 κλικ, ενώ αν το φορέσει κάποιος άλλος, να μπορεί και αυτός να βρει τη δική του θέση και να τη θυμάται μέσω του σχετικού αριθμού.



Τα μαξιλαράκια που έχει τοποθετήσει η Corsair τόσο στα ακουστικά όσο και στη στεφάνη είναι υψηλής ποιότητας, προσφέροντας κορυφαία αίσθηση στα αυτιά και ταυτόχρονα δε κουράζουν το κεφάλι. Ειδικά η στεφάνη είναι σαν να μην υπάρχει, δε τη νοιώθεις καν ότι ακουμπά στο κεφάλι. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες χρήσης, τα αυτιά δεν ίδρωσαν ούτε κουράστηκαν, αν και σε σχέση με ένα απλό headset η διαφορά στο βάρος γίνεται αντιληπτή. Παρόλα αυτά, ο υπογράφων μπόρεσε να τα φοράει όλη μέρα χωρίς να υπάρξει πρόβλημα και με τη μπαταρία να βγάζει όλη τη μέρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Πως όμως γίνονται όλες οι ρυθμίσεις; Στο αριστερό ακουστικό υπάρχουν τρια βύσματα: ένα για αναλογική σύνδεση minijack, ένα για ψηφιακή σύνδεση USB και ένα για τη τοποθέτηση του μικροφώνου.



Το τελευταίο είναι εύκαμπτο και έχει πάνω του πλήκτρο άμεσης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ενώ ένα led στην άκρη του μικροφώνου, αλλάζει χρώμα (πράσινο/κόκκινο) για να ξέρει ο χρήστης ανά πάσα στιγμή αν το μικρόφωνο λειτουργεί ή όχι. Υπάρχει και φωνητική ειδοποίηση μέσα στα ακουστικά που ενημερώνει το χρήστη για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση. Στο δεξί ακουστικό υπάρχουν το ρυθμιστικό έντασης του ήχου σε μορφή ροδέλας και ένα διακόπτης που αλλάζει τη σύνδεση από ενσύρματη σε ασύρματη. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως όταν τα ακουστικά συνδεθούν μέσω mini jack, δε λειτουργεί το μικρόφωνο αλλά ούτε και το ρυθμιστικό έντασης ήχου και η ένταση πρέπει να ρυθμιστεί από τη συσκευή σύνδεσης.



Τα Corsair Virtuoso RGB Wireless είναι φτιαγμένα κυρίως για ασύρματη χρήση και λειτουργούν το ίδιο καλά τόσο σε PC όσο και σε PS4, με το usb dongle να αναγνωρίζεται άμεσα και να μην απαιτείται driver. Απλά στο PC ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή iCUE, η οποία προσφέρει αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης. Η μια αφορά το φωτισμό LED που βρίσκεται πίσω από το λογότυπο της Corsair και στα δυο ακουστικά. Μπορούμε να το φτιάξουμε ότι χρώμα θέλουμε και να το βάλουμε να αναβοσβύνει κτλ. Προφανώς, ο χρήστης δεν μπορεί να δει τίποτα και τα χρώματα τα απολαμβάνουν οι γύρω. Οι άλλες δυο κύριες ρυθμίσεις αφορούν από τη μια τη ρύθμιση του equalizer και από την άλλη την ενεργοποίηση του 7.1 surround. Αυτά γίνονται μόνο μέσα από τον υπολογιστή, αλλά εφόσον γίνουν, οι ρυθμίσεις παραμένουν ενεργές ακόμα και αν τα ακουστικά συνδεθούν σε άλλη συσκευή (πχ PS4).



Όσον αφορά το equalizer, υπάρχουν 5 διαθέσιμα preset τα οποία κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους για κάθε χρήση (πχ bass boost, movie theater), ενώ μπορούμε να φτιάξουμε εμείς όπως θέλουμε και άλλα προφίλ. Το 7.1 surround λειτουργεί καλά αλλά είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιεί κανείς σε gaming και ταινίες. Στη μουσική δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικό. Όμως συνολικά τα ακουστικά είναι ένα άρτιο all around σύστημα ακρόασης. Όλες οι συχνότητες αναπαράγονται σωστά από τους οδηγούς των 50mm με ονομαστική απόκριση 20Hz-40Kz(!) και ευαισθησία 109dB, χωρίς να υπάρχει η γνωστή τόνωση των χαμηλών συχνοτήτων. Φυσικά μπορεί κανείς να βάλει τα μπάσα να βαράνε, με τους οδηγούς να ακολουθούν χωρίς πρόβλημα και χωρίς παραμόρφωση ακόμα και στη μέγιστη ένταση. Απλά η Corsair δεν έχει προ-ρυθμίσει έτσι τα ακουστικά. Επιπλέον, όσοι θέλουν να απολαύσουν hi res audio, μπορούν αν χρησιμοποιήσουν το headset μέσω USB να παίξουν 24bit/96KHz αρχεία!  Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας πραγματικά απολαύσαμε ότι και αν έπαιζε.  



Από τη μια ο κόσμος του Call of Duty Modern Warfare ζωντάνεψε ακόμα περισσότερο χάρη στον ήχο 7,1, από την άλλη η αναπαραγωγή μουσικής ήταν σκέτη απόλαυση κατά τη διάρκεια της μέρας, χωρίς μάλιστα αυτή να σταματά χάρη στην ελευθερία κινήσεων της ασύρματης σύνδεσης. Αποσυνδέσεις δε παρατηρήσαμε ενώ η ονομαστική αυτονομία των 20 ωρών φαίνεται να ισχύει, καθώς μετά από 2 μέρες χρήσης, τα ακουστικά είχαν ακόμα ενέργεια.



Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως το headset της Corsair έχει όλα τα χαρακτηριστικά να αγαπηθεί από όποιον το αποκτήσει. Κορυφαία ηχητική απόδοση, εξαιρετικό μικρόφωνο, άριστη ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή εργονομία, τεράστια αυτονομία. Θα θέλαμε περισσότεροες ρυθμίσεις απευθείας από το headset, χωρίς να χρειάζεται υπολογιστής και τότε μάλλον θα ήταν τέλειο. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστια αυτονομία
  • Κορυφαία ποιότητα ήχου τόσο σε games όσο και σε μουσική/ταινίες
  • Το 7.1 λειτουργεί πολύ καλά.
  • Λειτουργεί ασύρματα σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς αποσυνδέσεις
  • Υποστήριξη Hi-Res ήχου (αλλά μόνο σε USB σύνδεση)
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα LED δεν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης
  • Σε σύνδεση minijack χάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του (λογικό, αλλά το λέμε)
  • Θε θέλαμε να υπάρχουν ρυθμιστικά EQ χωρίς την ύπαρξη υπολογιστή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*