Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Creative SXFI Trio Review

*
Αν ψάχνεις ένα εξαιρετικό ζευγάρι USB Type-C ακουστικών, τα Creative SXFI Trio είναι αυτό που θες.

Αν και η μόδα θέλει τους κατασκευαστές να βγάζουν στην αγορά ασύρματα ακουστικά Bluetooth, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψάχνουν ένα καλό, ενσύρματο ζευγάρι για το κινητό τους. Με τα σύγχρονα κινητά μάλιστα να μην έχουν, τα περισσότερα, έξοδο ακουστικών, η αναζήτηση για ένα ζευγάρι type-c ακουστικών είναι ακόμα δυσκολότερη. Η Creative κυκλοφορεί στην αγορά τα Creative SXFI Trio, τα οποία έρχονται να καλύψουν αυτή ακριβώς την ανάγκη, προσφέροντας πολλά περισσότερα, καθώς τα ακουστικά δε βασίζονται στο DAC της εκάστοτε συσκευής αλλά ενσωματώνουν δικό τους. Στην πραγματικότητα, είναι σαν να ενσωματώνουν δική τους κάρτα ήχου, όντας συμβατά τόσο με smartphones όσο και με υπολογιστές και κονσόλες (ακόμα και στο Nintendo Switch λειτουργούν).




Η συσκευασία είναι μικρή σε μέγεθος αλλά πλήρης όσον αφορά στο τι περιέχει, καθώς πέρα από τα ίδια τα ακουστικά, βρίσκουμε 5 (+ το ενσωματωμένο στα ακουστικά) ζευγάρια tips διαμέτρου από 10mm έως 16mm, ώστε ο εκάστοτε χρήστης να τα προσαρμόσει στα δικά του αυτιά, ένα μετατροπέα USB Type-C σε Type-A για σύνδεση σε παραδοσιακή θύρα USB καθώς και μια θήκη μεταφοράς. Το καλώδιο των ακουστικών είναι braider για να μη μπλέκεται, ενώ τα ίδια τα ακουστικά έχουν μαγνήτες ώστε να «κολλάνε» μεταξύ τους όταν τα έχει κανείς κρεμασμένα στο λαιμό. Πάνω στο καλώδιο βρίσκεται και το σετ πλήκτρων ελέγχου ενώ το μικρόφωνο των ακουστικών βρίσκεται στο καλώδιο που καταλήγει στο δεξί ακουστικό, σε σημείο ώστε να είναι κοντά στο στόμα.



Με το που συνδέσουμε τα ακουστικά σε ένα smartphone (τα δοκιμάσαμε σε Android συσκευή, Xiaomi Mi 10 Pro), αυτά αναγνωρίζονται άμεσα σαν USB συσκευή με κάθε ήχο να μεταφέρεται άμεσα σε αυτά. Μάλιστα, επειδή ακριβώς έχουν δικό τους DAC και ενισχυτή, προσφέρουν ξεχωριστή ρύθμιση έντασης από αυτή που προσφέρει το κινητό, οπότε κάποιος μπορεί να έχει την ένταση στο κινητό ρυθμισμένη πχ στο 50%, και από εκεί και πέρα να ρυθμίζει την ένταση των ίδιον των ακουστικών από τα αντίστοιχα πλήκτρα. Υπάρχουν δυο ακόμα πλήκτρα, με το ένα να λειτουργεί σαν play/pause ή για τον έλεγχο κλήσης, ενώ το δεύτερο ενεργοποιεί τη τεχνολογία Super X-FI, με ένα μικρό led να αλλάζει χρώμα (πράσινο/κόκκινο) ανάλογα με το αν είναι ή όχι ενεργοποιημένη. Για καλύτερο έλεγχό των ακουστικών, καλό είναι να κατεβάσει κανείς το SXFI App στο smartphone του. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά δίνει μεγαλύτερο έλεγχο ενώ μέσω αυτής γίνεται και το head mapping για καλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας Super X-FI. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τεχνολογία virtual surround, ώστε να μπορεί να δώσει μια αίσθηση 7.1 ήχου, από ένα τυπικό στερεοφωνικό σύστημα ήχου.



Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό όμως που είναι ξεχωριστό είναι πως χρησιμοποιώντας στην ουσία AI, την οποία έχει τροφοδοτήσει με μπόλικη πληροφορία, μπορεί αυτό το virtual surround ήχο να τον κάνει περισσότερο προσωπικό για το καθένα. Μέσω του app, ο χρήστης βγάζει φωτογραφίες τα αυτιά και το κεφάλι του. Οι φωτογραφίες αυτές σαρώνονται από τη Creative και στη συνέχεια συγκρίνονται με τα δεδομένα της, ούτως ώστε στη συνέχεια ο χρήστης να κατεβάζει το ιδανικό για το κεφάλι του προφίλ virtual surround ήχου! Το καλό είναι πως αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να παραμείνουν στα ακουστικά ακόμα και όταν αυτά συνδεθούν με συσκευή που δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το app (πχ Nintendo Switch) οπότε η τεχνολογία Super X-FI είναι πάντα διαθέσιμη. Από εκεί και πέρα, υπάρχει δυνατότητα για ρύθμιση των equalizer είτε κατά προτίμηση είτε επιλέγοντας κάποιο από τα 5 διαθέσιμα προφίλ.



Πως παίζουν όμως τα ακουστικά; Η αλήθεια είναι πως παίζουν εξαιρετικά. Χάρη στους τριπλούς οδηγούς που ενσωματώνει κάθε μια από τις δυο «ψείρες» (μια Bio-Cellulode Dynamic και 2 balanced armature), τα Trio πραγματικά προσφέρουν μοναδική ακουστική εμπειρία. Μεγάλη ένταση, δυνατά μπάσα, καθαρές μεσαίες και χαμηλές, μηδενική παραμόρφωση είναι τα χαρακτηριστικά του ήχου, κάτι που η αλήθεια είναι δε περιμέναμε από ένα τόσο μικρό σε μέγεθος ζευγάρι ακουστικών. Στη πραγματικότητα, αυτό που έχει κάνει η Creative είναι να ενσωματώσει δυο προηγούμενα προϊόντα της σε ένα: τον inline DAC SFXI Amp και τα -παλιά- ακουστικά Aurvana Trio, προσφέροντας στο κοινό ένα πακέτο που ναι μεν δεν είναι φθηνό στα €130, αλλά αν μη τι άλλο δύσκολα έχει ανταγωνισμό. Άλλωστε, σε σύγκριση με τα περισσότερα true wireless ακουστικά είναι φθηνότερα, παίζουν καλύτερα και σίγουρα το σύστημα virtual surround προσφέρει από τη μια μοναδική εμπειρία θέασης ταινιών αλλά και εξαιρετική gaming εμπειρία. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*