Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Creative Sound Blaster X H5 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Creative

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Public

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Public

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Για κάθε reviewer υπάρχουν κακές μέρες και καλές μέρες. Η εμπειρία με το Aurvana Gold της Creative ήταν από τις κακές μέρες. Στην περίπτωση όμως του Sound Blaster X H5 η μέρα μας ήταν καλή. Πολύ καλή. Ένα σκαλοπάτι μετά από το οικονομικό H3 και ένα πριν από το πολυκάναλο H7, το H5 είναι το καλύτερο stereo gaming headset που έχει να προσφέρει αυτήν την περίοδο η Creative. Τόσο ώστε κατά περίπτωση να μπορεί να σταθεί απέναντι σε πολυκάναλα αλλά και να τα ξεπεράσει ποιοτικά. Προτρέχουμε, αλλά τα έχουν αυτά οι καλές οι μέρες. Η σειρά Sound Blaster X λανσάρεται ως οικογένεια προϊόντων ειδικά για gaming. Το H5 πάντως μας πείθει ότι έχει πολύ περισσότερες χρήσεις. Πρόκειται για αναλογικό headset, συνδέεται δηλαδή σε οτιδήποτε με mini jack, από υπολογιστή και κονσόλες, μέχρι tablets και smartphones. Ειδικά για την περίπτωση των υπολογιστών (PC δηλαδή μιας και οι Mac είναι προετοιμασμένοι) όπου δεν είναι δεδομένη η ύπαρξη θύρας που περνά ταυτόχρονα σήμα μικροφώνου και ήχου, υπάρχει διπλό καλώδιο για τη σύνδεση, ξεχωριστά, σε θύρα μικροφώνου και θύρα ακουστικών.



Και αυτό το καλώδιο, όπως και το “κανονικό” είναι αποσπώμενα και τυλιγμένα σε πλεγμένο nylon που όχι μόνο προστατεύει το ίδιο το καλώδιο, αλλά έχει και πολύ καλή αίσθηση στο χέρι. Το απλό καλώδιο έχει και μικρό controller με διακόπτη για mute του μικροφώνου, ροδέλα για αυξομείωση έντασης και πλήκτρο play/pause που χρησιμεύει και για έναρξη/τερματισμό κλήσεων. Δεν θα βρείτε πλήκτρα next/previous πάντως. Όχι και πολύ παράξενο αφού υποτίθεται ότι το πρώτο μέλημα είναι το gaming όχι η εν κινήσει ακρόαση μουσικής. Αποσπώμενο είναι και το boom mic πάντως, το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη αδυναμία του H5 διότι, από μια ένταση ήχου και πάνω, η διαρροή από τα ακουστικά “πιάνεται” από το μικρόφωνο, κάτι που δεν θα εκτιμήσει κανείς συμπαίκτης σε online multiplayer. Είμαστε της άποψης ότι η μεγαλύτερη δυνατή ένταση δεν είναι απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά παραμένει το ζήτημα, το οποίο προτιμούμε να αποφεύγουμε σε οποιαδήποτε στάθμη. Ακόμη και χωρίς αυτό το θέμα, η ποιότητα του ήχου που φτάνει στα αυτιά των υπολοίπων γεννά υποψίες για μακρινές περιπέτειες, σε άλλες ηπείρους και εποχές.
Ένα σκαλοπάτι μετά από το οικονομικό H3 και ένα πριν από το πολυκάναλο H7, το H5 είναι το καλύτερο stereo gaming headset που έχει να προσφέρει αυτήν την περίοδο η Creative.
Τώρα που βγάλαμε τα χειρότερα από τη μέση, μένουν μόνο τα καλά. Τα πολύ καλά. Η κατασκευή του H5 είναι πολύ καλή, με σασί από αλουμίνιο (στο ιδιαίτερα ελαστικό και ανθεκτικό headband), ατσάλι (στα αψιδωτά στηρίγματα των ακουστικών) και πλαστικό (στα ίδια τα ακουστικά). Οι κάψες χρησιμοποιούν memory foam με επικάλυψη δερματίνης, ενώ ανάλογα είναι τα πράγματα στο headband. Δεν είναι τα μόνα ακουστικά που ακολουθούν αυτήν την οδό, αλλά η διαφορά είναι πάντα στις λεπτομέρειες. Σε άλλα headsets, με πολύωρη χρήση, ο πονοκέφαλος, στο πάνω μέρος ή στους κροτάφους είναι ένα θέμα. Στο H5 τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Το χρησιμοποιήσαμε για ώρες χωρίς διάλειμμα, επίτηδες, και με εξαίρεση τα ιδρωμένα μας αυτιά (τα έχει αυτά η δερματίνη αλλά και το κανονικό δέρμα), δεν είχαμε την παραμικρή ενόχληση. Το H5 είναι γεννημένο για πολύωρα sessions, ό,τι και αν είναι που βασανίζει τα αυτιά σας, από gaming μέχρι μουσική και ταινίες. Και το βάσανο αυτό θα μείνει αξέχαστο. Στο H5 βρίσκουμε 50mm drivers, μεγαλύτερα δηλαδή από το μέσο όρο. Η (μικρή) αρνητική παρενέργεια αυτού είναι πως μερικά smartphones ζορίζονται λίγο παραπάνω για να τα οδηγήσουν σε ένταση της προκοπής, τουλάχιστον σε σχέση με άλλα ακουστικά. Δηλαδή χρειάζεται υψηλότερη στάθμη από αυτή που έχετε συνηθίσει, τίποτα “χειρότερο” από αυτό. Σε tablets, υπολογιστές κ.λπ., δεν υπάρχει καμία τέτοια ανησυχία.
Είναι λοιπόν ανθεκτικό, καλή κατασκευή, εξαιρετικά αναπαυτικό και με πραγματικά εντυπωσιακό ήχο, ακόμη και για τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμής.
Το πρώτο σημάδι μιας καλής ηχητικά προσπάθειας είναι η αποφυγή παραμορφώσεων στις υψηλότερες στάθμες και το Sound Blaster X H5 σίγουρα δεν απογοητεύει. Και δεν απογοητεύει και σε καμία άλλη στάθμη. Σε gaming headsets είναι σχεδόν αναμενόμενο να υπερτερούν τα μπάσα για λόγους εντυπωσιασμού. Ευτυχώς το H5 είναι πολύ “flat”, όρος που στα ακουστικά θεωρείται φιλοφρόνηση. Τα μπάσα είναι βαθιά και σωματώδη, όχι όμως υπερβολικά και έτσι μεσαίες και υψηλές συχνότητες διατηρούν πολύ καλή αναλυτικότητα στις λεπτομέρειες. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που θα ακούσετε πράγματα σε αγαπημένα μουσικά κομμάτια που δεν ξέρατε ότι ήταν εκεί εξ αρχής. Και αυτό μας έτυχε σε σύγκριση με ακριβά ακουστικά ολκής με απόλυτη προτεραιότητα τη μουσική, όχι το gaming. Για αυτό η απόδοση είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε σενάριο στην πράξη, όχι μόνο για το gaming. Μπορούμε να προτείνουμε άνετα το συγκεκριμένο headset ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν σκοπό να παίξουν ποτέ στη ζωή τους. Τόση εμπιστοσύνη έχουμε στον ήχο τους και τόσο καλή εντύπωση μας έκανε το αποτέλεσμα και μάλιστα σε τιμή που, ειδικά βάσει ποιότητας, μπορεί να θεωρηθεί απολύτως λογική. Πάντως, ακόμη και αν κάτι δεν είναι του γούστου σας, σε PC και Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν utility app για ισοστάθμιση, ενώ δεν λείπουν και presets που στοχεύουν σε συγκεκριμένα ήδη παιχνιδιών αλλά και δραστηριοτήτων. Από την πλευρά μας δεν θα κάναμε τον κόπο ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι τα καταφέρνει τόσο καλά το συγκεκριμένο headset χωρίς λοιπά βοηθήματα.



Είναι λοιπόν ανθεκτικό, καλή κατασκευή, εξαιρετικά αναπαυτικό και με πραγματικά εντυπωσιακό ήχο, ακόμη και για τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμής. Μπορούμε να το προτείνουμε σε μουσικόφιλους, σινεφίλ και, άνετα, σε σταυροφόρους του single player. Το μικρόφωνο είναι το μόνο πράγμα που χαλά το σύνολο, πράγμα ειρωνικό από τη στιγμή που το Sound Blaster X H5 λανσάρεται ως gaming headset. Η δουλειά θα γίνει. Θα σας ακούσουν. Αν η ένταση μείνει σε (σχετικά) λογικά επίπεδα, θα αποφύγετε τους μικροφωνισμούς. Απλά το αποτέλεσμα φαίνεται έτη φωτός μακριά από την πραγματικά αναπάντεχη ποιότητα ήχου που αποδίδουν τα ακουστικά. Τουλάχιστον τα ίδια τα ακουστικά έγιναν πολύ γρήγορα από τα αγαπημένα μας. Η Creative, κατά μία έννοια, πέτυχε το πιο δύσκολο. Μένει ένα βήμα ακόμη.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικός και ισορροπημένος ήχος
  • Χωρίς παραμορφώσεις σε υψηλές εντάσεις.
  • Ανθεκτικό και πολύ, πολύ αναπαυτικό στη χρήση.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ένα και μοναδικό. Το μικρόφωνο.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*