Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Epson EcoTank L7180 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Epson

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Epson Italy

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Epson Italy

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Epson EcoTank L7180 είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς EcoTank της εταιρείας, ένα πολυμηχάνημα που έχει όλα τα καλούδια που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ακόμα και σήμερα, μια εποχή πλήρως digitized, οι ανάγκες για εκτυπώσεις είναι μεγάλες. Ανάγκες που υπάρχουν σε σπίτια και χώρους εργασίας, είτε μιλάμε για εκτυπώσεις εγγράφων, είτε για φωτογραφίες. Για παράδειγμα ο ίδιος ο υπογράφων, σαν φρέσκος μπαμπάς που θέλει να έχει τυπωμένες εικόνες της μικρής σε κάθε σημείο του σπιτιού και που θέλει να δώσει φωτογραφίες σε γιαγιάδες και παππούδες. Καλές οι αποθηκευμένες φωτογραφίας στα κινητά, τα notebook και το cloud, αλλά η φυσική μορφή της φωτογραφίας είναι άλλο πράγμα. Ειδικά όταν μπορείς να τυπώσεις απευθείας από το κινητό, σε φωτογραφικό χαρτί 10x15 μέσα σε… 20 δευτερόλεπτα. Αυτό και πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν με τον Epson EcoTank L7180. Πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο της σειράς EcoTank L της Epson, ένα πολυμηχάνημα που έχει όλα τα καλούδια που μπορεί να φανταστεί κανείς.




Αν και είναι ένα σύστημα με δυνατότητα εκτύπωσης φύλλων Α3, οι διαστάσεις του δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από έναν φωτογραφικό Α4 και σίγουρα στο παρελθόν έχουμε δει μεγαλύτερους Α4 εκτυπωτές. Στην πρόσοψη δεσπόζει μια έγχρωμη οθόνη παρέα με τα πλήκτρα ελέγχου της, μέσω των οποίων μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα, όπως να ορίσετε τι χαρτί βρίσκεται σε καθένα από τα τρια διαφορετικά σημεία τοποθέτησης χαρτιού, να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση με το WiFi του χώρου σας, να ρυθμίσετε τη Lan σύνδεση για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, να αντιγράψετε σελίδες και ένα σωρό ακόμα. Αριστερά από την οθόνη υπάρχει μια θέση για κάρτες MicroSD και μια θύρα USB, οπότε έχετε τη δυνατότητα να τυπώσετε είτε απευθείας από ένα USB flash drive, είτε από φωτογραφική μηχανή βγάζοντας την κάρτα της. Στη δεξιά πλευρά πάλι, κυριαρχεί το EcoTank σύστημα μελανιών, με τις πέντε επαναγεμιζόμενες δεξαμενές. Και έχουμε 5, γιατί η Epson έχει επιλέξει να προσθέσει το Pigment Black στα γνωστά 4 CMYK. Με αυτό τον τρόπο ζωντανεύουν ακόμα περισσότερο τα χρώματα στις φωτογραφίες.



Με το χαμηλό δε κόστος που έχουν τα δοχεία μελάνης και την τεράστια αυτονομία που προσφέρουν, πραγματικά δεν χρειάζεται να σκέφτεστε ποτέ ξανά το κόστος εκτύπωσης φωτογραφιών. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ότι μέγεθος θέλετε, από το μικρό 10x15 μέχρι τεράστιο Α3. Στα δυο tray που βρίσκονται στο κάτω μέρος μπορείτε να βάλετε χαρτί μέχρι μεγέθους  Α4, ενώ σε αυτό στο πίσω μέρος μπαίνουν τα φύλλα Α3. Μάλιστα, κάθε φορά που τοποθετείται κάπου χαρτί, ο εκτυπωτής ρωτάει τι είναι αυτό που βάζετε, ώστε να ξέρει το είδος και το μέγεθος του χαρτιού. Όταν θα έρθει η ώρα της εκτύπωσης πχ. από το κινητό μέσω της εφαρμογής Epson iPrint, μπορείτε να διαλέξετε ποιο tray θα χρησιμοποιηθεί, με την εφαρμογή να δείχνει σε πραγματικό χρόνο κάθε αλλαγή που γίνεται στον εκτυπωτή. Έτσι, μπορείτε να έχετε για παράδειγμα απλό A4 στο ένα tray, φωτογραφικό 10x15 στο άλλο και Α3 φύλλα στο πίσω.



Το γεγονός ότι ο L7180 μπαίνει στο δίκτυο, σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες παράλληλα, κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμα και σε μικρά γραφεία. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα σάρωσης και κυρίως το ότι διαθέτει αυτόματο τροφοδότη δυο όψεων για την εκτύπωση, μπορεί να αποτελέσει τη μια και μοναδική λύση εκτύπωσης/σάρωσης για όλους, με το χαμηλό κόστος εκτύπωσης και τη μεγάλη αυτονομία να δίνει με τη σειρά τους επιπλέον ατού. Όσον αφορά τώρα στις ταχύτητες εκτύπωσης, η «μηχανή» που ενσωματώνει ο L7180 είναι εξαιρετικά γρήγορη, είτε μιλάμε για εκτύπωση απλών εγγράφων είτε για φωτογραφίες. Τα 20 δευτερόλεπτα εκτύπωσης φωτογραφίας 10x15 σε καλή ποιότητα εκτύπωσης είναι αν μη τι άλλο, μια εξαιρετική ένδειξη για το πόσο γρήγορα τυπώνει.



Συνολικά, το Epson L7180 είναι το «υπερτατο» πολυμηχάνημα, έτοιμο να κάνει τα πάντα στο σπίτι ή το γραφείο, προσφέροντας ποιότητα, ταχύτητα και ευκολία χρήση. Σίγουρα το αρχικό κόστος απόκτησης δεν είναι αμελητέο, με το σύστημα να απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματικούς χώρους αλλά και όσους συνδυάζουν εργασία στο σπίτι (πχ. φωτογράφοι, designers). 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πληρότητα διασύνδεσης
  • Τρια tray φορτώματος χαρτιού
  • Πέντε δοχεία μελάνης, με δυνατότητα επαναγεμίσματος
  • Εξαιρετικό mobile app για εύκολες εκτυπώσεις
  • Γρήγορες και ποιοτικές εκτυπώσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υψηλό κόστος απόκτησης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*