Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Epson EcoTank M1170 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Epson

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Epson Italy

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Epson Italy

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Epson έχει επενδύσει ιδιαίτερα στις inkjet τεχνολογίες της, μειώνοντας ιδιαίτερα το κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα τα τελευταία χρόνια. Έχοντας πετύχει αυτό, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία εκτυπωτών, τους μονόχρωμους inkjet, στοχεύοντας στη πραγματικότητα στην αγορά των laser. Ο Epson EcoTank M1170 είναι ένα τέτοιο μοντέλο, που με κόστος της τάξης των €300, έρχεται να γίνει μια επιλογή για επαγγελματίες και μικρά γραφεία.



Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μαζεμένο και ελαφρύ μηχάνημα, το οποίο μπορεί είτε να συνδεθεί απευθείας με υπολογιστή μέσω USB είτε να μπει στο δίκτυο σπιτιού/επιχείρησης μέσω Ethernet ή ακόμα καλύτερα WiFi. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη μέσω USB, ενώ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να εκτυπώσουμε μέσω WiFi, είτε από υπολογιστή είτε από κινητό Android. Ο εκτυπωτής έρχεται στη συσκευασία με δυο φιάλες μαύρης μελάνης Epson (κόστος απόκτησης €10-€12) τις οποίες χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε την ειδική υποδοχή που διαθέτει ο M1170. Δεν υπάρχουν cartidges και έτσι το κόστος χρήσης μειώνεται αισθητά, αφού εν τέλει ο χρήστης αγοράζει μόνο το μελάνι. Κάθε δοχείο είναι ικανό να τυπώσει περί τις 6000 σελίδες, οπότε με την αγορά του εκτυπωτή ο χρήστης έχει μια διάρκεια χρήσης περίπου 11-12 χιλιάδες σελίδες. Πάντα βέβαια μιλάμε για μονόχρωμη εκτύπωση. Αλλά ακόμα και έτσι το νούμερο είναι εντυπωσιακό και σίγουρα συγκρίσιμο με του laser. Ειδικά αν γίνεται εξαιρετικά μεγάλη χρήση, μετά από ένα χρονικό διάστημα που ένας αντίστοιχος laser θα χρειαστεί αντικατάσταση του toner, το κόστος χρήσης του M1170 φαίνεται τουλάχιστον ανταγωνιστικό. Επιπλέον, χάρη στη κεφαλή εκτύπωσης PrecisionCore της Epson, η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική, προσφέροντας μέγιστη ανάλυση της τάξης των 1200x2400dpi.



Θα ρωτήσει κανείς τι παίζει με τις ταχύτητες. Η αλήθεια είναι πως ο M1170 είναι αρκετά γρήγορος. Η πρώτη σελίδα θέλει 6-8 sec για να βγεί, αλλά μετά αρχίζει να παραδίδει ταχύτητα, φτάνοντας ακόμα και τις 30 σελίδες το λεπτό (ανάλογα πάντα με την ποιότητα εκτύπωσης). Δέχεται χαρτί A4 στο μοναδικό tray που διαθέτει, αλλά είναι δυνατό να τυπώσει χωρίς παρέμβαση χρήστη και στην πίσω όψη του χαρτιού, χάρη στον ενσωματωμένο duplexer. Εδώ προφανώς και η ταχύτητα εκτύπωσης μειώνεται (φτάνει τις 9 σελίδες το λεπτό), όμως γίνεται εξοικονόμηση χαρτιού.



Συνολικά η εμπειρία που αποκτήσαμε με τον Epson EcoTank ML1170 ήταν εξαιρετική και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως αποτελεί μια εξαιρετική λύση για χρήση σε μικρά γραφεία με όγκους εκτύπωσης της τάξης των 20000/μήνα. Υπό αυτές τις συνθήκες και αντέχει, και κάνει γρήγορα τη δουλειά και το κόστος εκτύπωσης είναι εξαιρετικά χαμηλό. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κόστος χρήσης
  • Ταχύτητα εκτύπωσης
  • Συνδεσιμότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*