Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei P Smart Pro Review

*
Με μεγάλη οθόνη, pop-up selfie κάμερα και άλλη μια τριάδα καμερών στο πίσω μέρος, το Huawei P Smart Pro θέλει να τραβήξει τα βλέμματα.

Η Huawei συνεχίζει να κυκλοφορεί νέες συσκευές που έρχονται παρέα με τις υπηρεσίες της Google, κάτι που έχει να κάνει προφανώς με registration συσκευών τα οποία έγιναν πριν ενεργοποιηθεί το ban από τις ΗΠΑ για τη συνεργασία αμερικάνικων εταιρειών με τη Huawei. Όπως και να έχει, το P Smart Pro έρχεται κανονικά με εφαρμογές Google και θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την εξωτερική εμφάνισή του.




Η συσκευασία που είχαμε στα χέρια μας περιλαμβάνει την ίδια τη συσκευή, μια διάφανη θήκη προστασίας (η οθόνη του διαθέτει ενσωματωμένη ζελατίνα προστασίας), το φορτιστή των 10Watt με καλώδιο Type-C USB και τα ακουστικά με βύσμα mini jack. Η ίδια η συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος κάτι που οφείλεται στην οθόνη των 6,59’’. Η αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι εξαιρετική, με το τηλέφωνο να είναι στιβαρό και να το νοιώθει κανείς premium. Σε αυτό παίζει ρόλο και το χρώμα της συσκευής, το Breathing Crystal, με τη πλάτη να είναι λοιπόν ντεγκραντέ γαλάζιο και πραγματικά να κερδίζει τις εντυπώσεις όταν το βλέπει κανείς. Στη πλάτη συναντάμε επίσης και τη τριπλέτα των καμερών, η οποία είναι τοποθετημένη κάθετα στο πάνω αριστερό τμήμα σε ένα module που εξέχει ελαφρώς. Εκεί βρίσκεται και το Led flash, τοποθετημένο απευθείας στη πλάτη και όχι μέσα στο module.



Στη δεξιά πλευρά υπάρχει το ζεύγος πλήκτρων ρύθμισης της έντασης του ήχου και το power button, το οποίο είναι «ρηχό» και τοποθετημένο σε μια εσοχή της πλευράς. Ο λόγος που είναι έτσι έχει να κάνει με το γεγονός πως παίζει ταυτόχρονα το ρόλο και το αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο υπογράφων θεωρεί πως αυτού του είδους η υλοποίηση είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση από τα δάχτυλα του χρήστη και ταυτόχρονα η ανάγνωση γίνεται άμεσα και γρήγορα (κάτι που ισχύει και στη προκειμένη περίπτωση). Στο κάτω μέρος της βρίσκεται η θύρα Type-C USB, το μονοφωνικό ηχείο καθώς και η έξοδος ακουστικών 3,5mm (ναι, έχει και τέτοια). Τέλος, στο πάνω μέρος βρίσκεται η θέση τοποθέτησης καρτών sim καθώς και η sefie κάμερα, η οποία είναι κρυμμένη μέσω στο σώμα του τηλεφώνου και ανασηκώνεται κάθε φορά που θέλει ο χρήστης να τη χρησιμοποιήσει. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε δυο σημαντικές ελλείψεις από το hardware, αυτό της δυνατότητας χρήσης WiFi στα 5GHz και του NFC. Το δεύτερο μπορεί να μη λείψει σε κάποιους, το πρώτο όμως αφαιρεί την επιλογή να χρησιμοποιήσει κανείς υπηρεσίες όπως το GeForce Now και να παίξει μέσω stream παιχνίδια που ήδη κατέχει στη μεγάλη οθόνη του.



Έχοντας τοποθετήσει τη μπροστινή κάμερα στο πάνω μέρος και μέσα στο σώμα, η Huawei έχει πετύχει να δώσει στη συσκευή μια σχεδόν τέλεια πρόσοψη, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από οθόνη. Ούτε τρύπα μέσα στην οθόνη, ούτε notch, ούτε άλλως χαμένος χώρος. Με τα bezel να είναι ελάχιστα (ειδικά αν αναλογιστούμε έχουμε LCD panel), πραγματικά κάποιος που θα πιάσει στα χέρια του τη συσκευή ευχαριστιέται εικόνα. Τα χρώματα που παράγει είναι απόλυτα ικανοποιητικά ενώ υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις για αλλαγή τους μέσω επιλογής θερμοκρασίας κτλ. Επιπλέον, οι γωνίες θέασης είναι τεράστιες, ενώ και η φωτεινότητα είναι αρκετά υψηλή. Σε γενικές γραμμές, κανείς δε πρόκειται να μείνει παραπονεμένος, αφού και η ανάλυση Full HD+ (2340x1080) μια χαρά ταιριάζει στο μέγεθος της οθόνης, με εικονίδια και γραμματοσειρές να εμφανίζονται όμορφα. Επιπλέον, το γεγονός πως δεν υπάρχει κάμερα μέσα ή δίπλα στην οθόνη, δε δημιουργεί κανένα περισπασμό όταν ο χρήστης θέλει να δεί βίντεο, με το τηλέφωνο να είναι εξαιρετική επιλογή ακόμα και για σειρές/ταινίες στο Netflix. Εντάξει, δεν έχει στερεοφωνικά ηχεία, αλλά με τα ακουστικά μια χαρά μπορεί κανείς να απολαύσει και ήχο, απολαμβάνοντας σε μεγάλο μέγεθος την εικόνα.



Τώρα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι συμβαίνει με τη selfie κάμερα, από τη στιγμή που αυτή είναι κρυμμένη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας προφανώς, με το μηχανισμό της κάμερας που αποκαλύπτει ή κρύβει τη μπροστινή κάμερα να λειτουργεί απρόσκοπτα. Σίγουρα χάνονται μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να ανασηκωθεί η κάμερα σε σχέση με κάποια που είναι έτοιμη, τοποθετημένη στη πρόσοψη. Αλλά στη πραγματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό. Αξίζει να σημειώσουμε πως αν για κάποιο λόγο πιεστεί η κάμερα λίγο, επανέρχεται στο εσωτερικό του σώματος, κάτι που επίσης συμβαίνει μετά από μερικά δευτερόλεπτα που έχει μείνει ανοιχτή, χωρίς ο χρήστης να κάνει κάτι με τη κάμερα (να τραβάει φωτογραφία, βίντεο κτλ). Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν για να προστατεύεται ο μηχανισμός της κάμερας. Όσον αφορά τώρα στη ποιότητα της selfie κάμερας, τα καταφέρνει μια χαρά όταν υπάρχει καλός φωτισμός, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο (1080p/30fps). Το software διαθέτει και τη λειτουργία AI η οποία κάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη λήψη ανάλογα με αυτό που αντιλαμβάνεται πως φωτογραφίζεται, κάτι που πάντως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε.



Όσον αφορά τώρα στις πίσω κάμερες, η κεντρική των 48Mpixel μπορούμε να πούμε πως δίνει αρκετά καλό αποτέλεσμα.  Έχει γρήγορο Auto Focus, καλά χρώματα και σε γενικές γραμμές προσφέρει στο χρήστη της συσκευής ποιοτικά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αισθητήρας (όπως όλοι οι σύγχρονοι με πολλά Mpixel), ναι μεν δίνει επιλογή για αποθήκευση στα 48Mpixel, αλλά προτείνει αποθήκευση στα 12Mpixel, καθώς ο αισθητήρας λειτουργεί καλύτερα έτσι, ενώ ταυτόχρονα γίνεται εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου. Διαφορά μεταξύ των δυο ρυθμίσεων μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, όπου η φωτογραφία στα 12Mpixel φαίνεται ελαφρώς καλύτερη, ενώ την ημέρα φωτογραφίζοντας τοπία και κτίρια, η φωτογραφία στα 48Mpixel έχει λίγο παραπάνω λεπτομέρεια. Ωστόσο, μιλάμε για ελάχιστες διαφορές οπότε τα 12Mpixel είναι η κατάλληλη ρύθμιση. Η Ultra Wide έχει το ενδιαφέρον της, αλλά κυρίως όταν υπάρχει καλός φωτισμός καθώς ακόμα και το σούρουπο, αρχίζει να δυσκολεύεται. Έρχεται με fixed focus και αρκετή παραμόρφωση στις άκρες όταν τραβάμε φωτογραφία. Όσον αφορά στη βιντεοσκόπηση, και με τους δυο  φακούς γίνεται μεγάλο crop, προφανώς λόγω ηλεκτρονικής σταθεροποίησης, η οποία δε μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ο βασικός φακός μας άφησε καλή εικόνα με τις επιδόσεις του στο βίντεο, ενώ o wide είναι περισσότερο χρήσιμος κατά το περπάτημα γιατί φαίνεται να «κουνάει» λιγότερο, όμως ζορίζεται αρκετά όταν το φως μειώνεται. Πάντως, μπορεί ο χρήστης να εναλλάσσει φακούς κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης, αν και οι δυο αισθητήρες έχουν εμφανή διαφορά μεταξύ τους στα χρώματα που αποδίδουν, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό στο βίντεο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετές επιλογές μέσω του software όπως δυνατότητα slow motion (έως 16x, με ποιότητα που δεν ενθουσιάζει), το AR Lense που έχει πάρα πολλά εφέ, δυνατότητα για χρήση χειροκίνητων ρυθμίσεων στη φωτογραφία και φυσικά το γνωστό Night Shot, το οποίο και εδώ μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά, αρκεί να μη κουνιέται πολύ το χέρι του χρήστη ή το προς φωτογράφιση αντικείμενο. Σε γενικές γραμμές οι κάμερες δεν απογοητεύουν.



Στο κομμάτι του software και της χρήσης στη καθημερινότητα, το Huawei P Smart Pro τα καταφέρνει μια χαρά, προσφέροντας μια ξεκούραστη εμπειρία (αν και η χρήση δυο χεριών είναι μάλλον απαραίτητη). Θα θέλαμε να έχει πάρει την αναβάθμιση σε Android 10, καθώς μιλάμε για συσκευή που κυκλοφορεί το 2020, αλλά ακόμα και με το Android 9 (πάνω από το οποίο τρέχει το EMUI 9)  δε θα μείνει κανείς παραπονεμένος. Πρέπει πάντως να σημειώσουμε πως το τελευταίο Android Security update είναι από τη 1η Αυγούστου του 2019. Τα 6GB μνήμης είναι αρκετά για γρήγορο browsing και αρκετές εφαρμογές ανοιχτές ενώ και το SoC της Huawei τα καταφέρνει μια χαρά στα περισσότερα πράγματα που κάνει ένας τυπικός χρήστης. Το GPU του SoC είναι πάντως σχετικά αδύναμο και για να παίξει κανείς σύγχρονα games θα πρέπει να κάνει κάποιους συμβιβασμούς στη ποιότητα των γραφικών ανάλογα με το παιχνίδι.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, το Huawei P Smart Pro είναι μια καλή λύση στη κατηγορία των €300. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής, καλές κάμερες, επαρκή αυτονομία και ωραία οθόνη. Οι επιδόσεις τους δε θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο στη καθημερινή χρήση, αλλά στα games υστερεί κάπως ενώ σίγουρα θα θέλαμε να έχει τουλάχιστον WiFi στα 5GHz. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη οθόνη
  • Γρήγορος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Θήκη στη συσκευασία
  • Καλή ποιότητα βασικής κάμερας
  • Αποτελεσματική seflie κάμερα
  • Ποιοτική κατασκευή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μη δυνατότητα χρήσης δικτύων WiFi στα 5Ghz
  • Android 9 και παλαιό security update
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*