Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MSI GF63-8RC Gaming Laptop Review

  • MSI GF63-8RC Gaming Laptop
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.msi.com/Laptop/GF63-8RX.html FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Και gaming επιδόσεις, και φορητότητα και αυτονομία. Αυτό είναι το MSI GF63-8RC Gaming Laptop.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη άνθιση στη κατηγορία των gaming laptop. Καθώς οι τιμές έχουν κάπως μειωθεί και οι επιδόσεις έχουν πάρει την άνω βόλτα, μια τέτοια κίνηση είναι λογική για ένα κομμάτι του αγοραστικού κοινού. Ειδικά  τη στιγμή που κάποιος μπορεί να παίζει σε full hd αναλυση με medium-high settings. Σίγουρα τα χρήματα που δαπανώνται είναι περισσότερα για σε σχέση με ένα αντίστοιχων δυνατοτήτων desktop, όμως δεν είναι παράλογο να ζητήσει κανείς τη φορητότητα ενός laptop. Η MSI έχει πλήθος από επιλογές σε διάφορα επίπεδα κόστους, όμως με το MSI GF63-8RC Gaming Laptop μάλλον έχει καταφέρει να φτιάξει ένα άριστα ισορροπημένο gaming notebook που απευθύνεται σε χρήστες που τα θέλουν όλα. Και gaming επιδόσεις, και φορητότητα και αυτονομία.




Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι φυσικά το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του υπολογιστή, το οποίο βρίσκεται κάτω από τα 1900 γραμμάρια! Μέχρι πριν από λίγα χρόνια τέτοιο βάρος έβρισκε κανείς μόνο σε λεπτούς υπολογιστές χωρίς ξεχωριστό υποσύστημα γραφικών. Ναι, έχει «φαγωθεί» το οπτικό drive για να επιτευχθεί το μικρό πάχος, αλλά πραγματικά, ποιος το χρειάζεται σήμερα; Στη πραγματικότητα αυτή είναι η μοναδική «απώλεια» που έχει υποστεί το GF63. Και το γεγονός ότι διαθέτει πληκτρολόγιο χωρίς αριθμητικό, αλλά και αυτό σε λίγους θα λείψει. Από την άλλη, έχει μια premium εμφάνιση συνδυάζοντας μεταλλικές επιφάνειες με όψη βουρτσισμένου αλουμινίου, με πλαστικά μέρη. Η όλη συναρμογή είναι εξαιρετική, με το κόκκινο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο να δίνει ένα ξεχωριστό τόνο όταν το σύστημα ανάβει. Δεν υπάρχει άλλο χρώμα για το φωτισμό, ούτε περίεργοι τρόποι φωτισμού, ωστόσο η αίσθηση που αφήνει το keyboard είναι εξαιρετική.



Καλό βύθισμα, σωστές αποστάσεις και το κατάλληλο κλικ, κάνουν το keyboard φυσική συνέχεια του χεριού. Τα παραπάνω είναι λογικά, καθώς η MSI συνεχίζει τη συνεργασία της με τη SteelSeries, έχοντας δικό της πληκτολόγιο. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεχωριστή σήμανση στα γνωστά WASD πλήκτρα. Από πλευράς συντομεύσεων, παρέχονται όλες οι τυπικές (ένταση ήχου, φωτεινότητα οθόνη/πλήκτρων κτλ) αλλά και αυτή που αφορά την ενεργοποίηση του Dragon Center, για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.  Τo touchpad πάλι έχει ωραία ποιότητα κύλισης, με το μέγεθός του να είναι επαρκές για τη τυπική καθημερινή χρήση.



Από πλευράς θυρών, το σύστημα της MSI προσφέρει σχεδόν όλες τις απαραίτητες. Δυο USB 3 και μια ακόμα Type-C παρέα με τη Lan και τις θύρες ήχου βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, μια ακόμα USB 3 μαζί με την είσοδο τροφοδοσίας είναι στην αριστερή πλευρά, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε έξοδο HDMI. Το μόνο που θα θέλαμε παραπάνω είναι να βρίσκεται στο πίσω μέρος η είσοδος τροφοδοσίας, δίπλα στις εξαγωγές του αέρα που συναντάμε στο πίσω αριστερό μέρος. Όσον αφορά στην οθόνη τώρα, η MSI έχει ενσωματώνει ένα Full HD IPS panel, το οποίο χρωματικά είναι πολύ καλό, με τη φωτεινότητα να κρίνεται επαρκής και το πλαίσιο που το στηρίζει να είναι ιδιαίτερα λεπτό στα δεξιά και αριστερά, αλλά όχι τόσο στο πάνω και κάτω μέρος του. Η συνύπαρξη με την οθόνη είναι σε γενικές γραμμές, άριστη και ο χρήστης θα μπορέσει να απολαύσει χωρίς πρόβλημα τα παιχνίδια που θα αποφασίσει να παίξει. Μάλιστα, μέσα από το Dragon Center, το πρόγραμμα που αναφέραμε παραπάνω, είναι δυνατό να αλλάξει κανείς τη χρωματική απεικόνιση μέσα από διαθέσιμες προεπιλογές όπως Standard, Anti_Blue, Gaming, Movie, Office (περισσότερο σκοτεινο), Light (περισσότερο φωτεινο). Η εφαρμογή DPI scaling της τάξης του 125% είναι η σωστή για τις 15 ίντσες διαγωνίου και τη συγκεκριμένη ανάλυση. Κάποια μπορεί να αναζητήσουν υψηλότερη ανάλυση ή και ταχύτερο (από το τυπικό 60άρι) panel, όμως η αλήθεια είναι πως με το hardware που ενσωματώνει το notebook, οτιδήποτε άλλο θα ήταν overkill. Το Dragon Center προσφέρει και άλλες πληροφορίες που αφορούν τον επεξεργαστή και το υποσύστημα γραφικών, ενώ παρέχεται και εύκολο overclocking της GPU με το πάτημα ενός πλήκτρου, κάτι χρήσιμο για όσους δε γνωρίζουν πώς να το κάνουν με άλλα apps (πχ AfterBurner).



Τι φοράει λοιπόν το GF63-8RC? Ένα από τους ταχύτερους mobile επεξεργαστές της Intel τον Core i7 8750H με 6 πυρήνες, 12 thread και μέγιστη συχνότητα τα 4,1GHz (από 2,2 GHz που είναι η ελάχιστη) ο οποίος αν μη τι άλλο, δε πρόκειται να δημιουργήσει κανένα bottleneck στα παιχνίδια. Επιπλέον, οι πολλοί πυρήνες επιτρέπουν στο κάτοχο του notebook να το χρησιμοποιήσει και για άλλες εργασίες, όπως για παράδειγμα video editing και rendering, με μεγάλη επιτυχία. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 16GB μνήμης DDR4, ποσό απόλυτα ικανοποιτικό. Όσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, ένας NVMe των 256Gb με πολύ υψηλές ταχύτητες φροντίζει για την ταχεία εκκίνηση του λειτουργικού, ενώ ένας δεύτερος 1TB είναι ο κυρίως για την αποθήκευση των πολλών GB που απαιτούν τα σύγχρονα games. Αφήσαμε για το τέλος το υποσύστημα γραφικών. Η σειρά GF63έρχεται σε δυο εκδόσεις, μια με GTX1050 με 4GB (η έκδοση δοκιμής) και μια με GTX1050Ti. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσαμε να δοκιμάσουμε την έκδοση με τη 1050Ti, αλλά εν τέλει, με την απλή GTX1050 το notebook μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Σχετικά αθόρυβη λειτουργία κατά τη διάρκεια του gaming, με τους ανεμιστήρες στη πραγματικότητα να ακούγονται μόνο όταν δεν έπαιζε ήχος από τα ηχεία. Προφανώς και δεν υπάρχει περίπτωση να τους ακούσει κανείς αν αποφασίσει να φοράει ακουστικά. Οι επιδόσεις που μας έδωσε το σύστημα με αυτό το configuration στα διάφορα games, ήταν οι αναμενόμενες. Με high settings πήραμε πάνω-κάτω λίγο πάνω από 30fps σε παιχνίδια όπως το FarCry5, το Assassin’s Creed Origins, το Shadow of the Tomb Raider και το Strange Brigade. Κάποιες φορές, σε δύσκολες περιοχές, είδαμε το frame rate να πέφτει κάτω από τα 30 fps (πχ Tomb Raider) αλλά στη πραγματικότητα, με λίγο tweeking σε κάθε παιχνίδι, ο κάτοχος του notebook μπορεί να έχει καρφωμένα τα 30fps σε 1080p όσον αφορά στα σύγχρονα παιχνίδια και προφανώς και τα 60fps σε τίτλους όπως το Fortnite.



Η συμβίωση με το MSI GF63-8RC, κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων που το είχαμε στα χέρια μας, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένα λεπτό και ελαφρύ notebook, με καλή ποιότητα κατασκευής, αυτονομία που κρίνεται ικανοποιητική και υψηλές επιδόσεις ακόμα και σε εφαρμογές όπως video editing, το οποίο επιπλέον μπορεί να παίζει παιχνίδια σε 1080p/30fps με high settings. Είναι η προσωποποίηση των ονείρων που κάναμε μέχρι πριν από 1-2 χρόνια, όταν η τεχνολογία δεν ήταν ακόμα εκεί για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει ένα τέτοιο σύστημα. 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Λεπτό και ελαφρύ
  • Γρήγορη CPU
  • Επαρκής GPU
  • Αρκετές θύρες
  • Καλή τιμη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ένα πρόβλημα με τη μη δυνατότητα αναβάθμισης των driver της GPU
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*