Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Motorola One Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Lenovo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Lenovo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Lenovo

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Motorola χρόνια τώρα έχει εξαγοραστεί από τη Lenovo και πλέον διαθέτει στην αγορά συσκευές που απευθύνονται στο midrange τμήμα της αγοράς. Το Motorola One είναι η πλέον πρόσφατη συσκευή της εταιρείας, διατίθεται από το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός και κοστίζει €299.



Η συσκευασία του περιλαμβάνει πέρα από την ίδια τη συσκευή, καλώδιο USB Type C με τον απαραίτητο φορτιστή, ο οποίος προσφέρει γρήγορη φόρτιση 15Watt της μπαταρίας των 3000mAh και μια μαλακή, διάφανη προστατευτική θήκη. Δυστυχώς ακουστικά δεν υπάρχουν στη συσκευασία. Αξίζει να σημειώσουμε πως η οθόνη των 5,9’’ (με ανάλυση 1520x720 pixel, HD+) προστατεύεται από προεγκατεστημένη ζελατίνα. Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, αυτή έχει καλές διαστάσεις και συμπαθητική ποιότητα κατασκευής, που συνδυάζει γυαλί και πλαστικό. Στη δεξιά πλευρά είναι τα συνήθη τρία hardware πλήκτρα για power και αυξομείωση της έντασης ήχου, ενώ η αριστερή πλευρά διαθέτει τη θέση υποδοχής καρτών SIM (το τηλέφωνο είναι dual SIM) και θέση για χρήση κάρτας Micro SD. Στο πάνω μέρος είναι η έξοδος ακουστικών και στο κάτω μέρος το ηχείο με τη θύρα Type-C USB.



Η συσκευή ακολουθεί τη σύγχρονη τάση της οθόνης που καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της πρόσοψης, χωρίς άλλα φυσικά πλήκτρα και με την αξιοποίηση εγκοπής στο πάνω μέρος. Στη πραγματικότητα, το Motorola One μοιάζει πάρα πολύ με το Iphone XR, καθώς υπάρχουν περιθώρια και στις τέσσερις πλευρές, με chin στο κάτω μέρος στο οποίο βρίσκεται και το λογότυπο της εταιρείας. Η ύπαρξη περιθωρίων είναι κάτι λογικό, καθώς η οθόνη είναι LCD και έτσι χρειάζεται περισσότερος χώρος για το φωτισμό της. Η εγκοπή ενσωματώνει τη μπροστινή κάμερα των 8MP (f/2.2) παρέα με ένα LED flash, καθώς και το κύριο ακουστικό. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ένα ζευγάρι καμερών , της κύριας των 13MP με f/2.0 και μιας δεύτερης 2MP με f/2.4 που χρησιμεύει αποκλειστικά σαν αισθητήρας βάθους για δημιουργία bokeh effect. Επίσης, στο πίσω μέρος υπάρχει μια στρογγυλή εσοχή με το λογότυπο της Motorola που χρησιμεύει σαν αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.



Στα ενδότερα της συσκευής βρίσκουμε το Snapdragon 625, ένα οκταπύρηνο SoC που συνεργάζεται με 4GB μνήμης. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν βάζει φωτιά στο τομέα των επιδόσεων, όμως μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα τους περισσότερους, αν όχι όλους τους χρήστες. Σίγουρα βοηθάει και το γεγονός ότι η συσκευή έρχεται με την One έκδοση του Android 8.1. Αυτό σημαίνει πως το τηλέφωνο τρέχει το ίδιο Android που τρέχουν και τα Pixel smartphone της Google, χωρίς επιπλέον skin ή bloatware.
Το λειτουργικό σε γενικές γραμμές τρέχει άνετα, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Επιπλέον, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να είναι βέβαιος ότι το τηλέφωνο θα παίρνει άμεσα και τις αναβαθμίσεις του Android, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τη Motorola να το φτιάξει πρώτα και να το πάρει μετά. Η μοναδική παραμετροποίηση από πλευράς Motorola είναι η εφαρμογή Moto, που ενεργοποιεί κάποια gestrures, όπως αυτό της άμεσης ενεργοποίησης του LED flash για χρήση σαν φακό κάνοντας γρήγορα διπλή κίνηση σαν να κόβεις με το μαχαίρι και της άμεσης ενεργοποίησης της κάμερας με διπλή κίνηση σαν ημιπεριστροφής του χεριού. Κατά τα άλλα, έχουμε ένα καθαρό Android που γενικά τρέχει σφαίρα.



Στον τομέα των καμερών τώρα, το τηλέφωνο ακουλουθεί και εδώ τη μόδα της εποχής με τις δυο κάμερες στο πίσω μέρος, όπως διαβάσατε και νωρίτερα. Τo software διαθέτει κάποιες επιλογές που δε συναντάς σε άλλα τηλέφωνα, όπως για παράδειγμα αυτός της επιλογής ενός χρώματος το οποίο παραμένει στη φωτογραφία μετά τη λήψη και τα υπόλοιπα γίνονται ασπρόμαυρα ή η δυνατότητα κινούμενου τμήματος φωτογραφίας με μορφή GIF. Εδώ για παράδειγμα μπορούμε να φωτογραφίσουμε ένα πρόσωπο που ανοιγοκλείνει τα μάτια του, και στη συνέχεια να επιλέξουμε το τμήμα της λήψης που θέλουμε να διατηρήσει τη κίνηση (τα μάτια) και να σώσουμε το αποτέλεσμα σε μορφή GIF. Ωραίες δυνατότητες που αυξάνουν την ευχρηστία. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το τηλέφωνο υποστηρίζει 4K video, σπάνιο για τη κατηγορία τιμής, όπως επίσης και η δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων κατά τη φωτογράφιση με επιλογές όπως ταχύτητα κλείστρου και ISO. Η χρήση της δεύτερας κάμερας γίνεται στο portrait mode όπου ο χρήστης μπορεί να θολώσει το background μια φωτογραφίας που περιλαμβάνει ένα πρόσωπο, έχοντας πάντα την επιλογή για την ένταση του εφέ. Όσον αφορά τώρα τη ποιότητα, σε συνθήκες καλού φωτισμού το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, με αρκετή λεπτομέρεια, αλλά μάλλον χαμηλό dynamic range, το οποίο όμως διορθώνεται έχοντας ενεργό το HDR, κάτι που μάλλον καλό είναι να βρίσκεται πάντα στο Auto. Τα χρώματα που παράγονται είναι αληθοφανή και γενικά την ημέρα, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά, με τη κάμερα επιπλέον να προσφέρει και γρήγορη εστίαση χάρη στο PDAF auto focus. Το βράδυ τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, με την εστίαση να δυσκολεύει και τη ποιότητα εικόνας να πέφτει, κάτι που εν τέλει όμως είναι αναμενόμενο, ειδικά στη κατηγορία τιμής της συσκευής. Η selfiecam πάλι, κάνει καλά αυτό για το οποίο προορίζεται, με το ενσωματωμένο φλας να βοηθάει το βράδυ.



Το μεγάλο πλεονέκτημα του Motorola One είναι το γεγονός πως τρέχει το Android One και άρα θα λαμβάνει άμεσα κάθε μελλοντική αναβάθμιση του λειτουργικού από τη Google. Σίγουρα θα θέλαμε μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη, αλλά χάρη σε αυτή που έχει και τη μεγάλη μπαταρία, κερδίζει σε αυτονομία. Στα χρήματα που κοστολογείται ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά έντονος και οι επιλογές πολλές. Το Motorola One έχει τα υπέρ και τα κατά του, τα οποία ο υποψήφιος αγοραστής θα ταξινομήσει με βάση τις ανάγκες του. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλη αυτονομία
  • "Καθαρό" Android
  • Ενδιαφέροντες λειτουργίες όσον αφορά στο software της κάμερας
  • Δίκαρτο και με κάρτα microSD
  • Μπροστινό Led Flash
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτριων επιδόσεων SoC
  • Πλαστικό σώμα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*