Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Poco X3 NFC Review

*
Το πρώτο Poco ήταν μια τεράστια επιτυχία και όπως φαίνεται και το Poco X3 NFC, θέλει να πετύχει το ίδιο.

Η Poco έχει γίνει πλέον spinoff της Xiaomi και σκοπό έχει να ανταγωνιστεί στο τομέα των οικονομικών smartphone τόσο τη μαμά εταιρεία όσο και τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου. Το Poco X3 NFC είναι η νέωτερη συσκευή της, ένα smartphone με κόστος λίγο πάνω από τα €200 για την έκδοση με τα 64Gb χώρου (που είχαμε εμείς στα χέρια μας) ή λίγο πάνω από €250 για την έκδοση με τα 128GB. Ένα όμορφο smartphone που όπως θα διαβάσετε παρακάτω, αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινομαυρο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 33Watt, ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Η συσκευή είναι σχετικά μεγάλη με οθόνη 6,67’’, ανάλυσης Full HD+ (IPS) με το κρύσταλλο που τη προστατεύει να είναι τύπου Gorilla Glass 5 ενώ και το βάρος της δεν είναι χαμηλό στα 215 γραμμάρια. Η οθόνη είναι τύπου high refresh rate και μπορεί να λειτουργήσει στα 60Hz ή στα 120Hz. Στη δεξιά πλευρά είναι το power button το οποίο λειτουργεί και για την ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος (κάτι που γίνεται γρήγορα) καθώς και τα volume controls ενώ ακριβώς απέναντι, στην αριστερή πλευρά, υπάρχει η θέση για τοποθέτηση κάρτας sim και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 128GB αποθηκευτικού χώρου της. Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται το οποίο μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει και σαν δεύτερο ηχείο, με τον ήχο που προσφέρει να μην είναι αντίστοιχου επιπέδου με το βασικό, ωστόσο κάνει καλά τη δουλειά του ώστε ο χρήστης να έχει στερεοφωνικό ήχο.



Το τηλέφωνο έχει καλή αίσθηση και κρατιέται καλά με το ένα χέρι αν και αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα το πάχος και το βάρος του.  Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, με τα bezel να είναι μεν υπαρκτά σε όλες τις πλευρές και το μεγαλύτερο να είναι στο κάτω μέρος της, ωστόσο γενικά δε δημιουργούν τόσο πρόβλημα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για LCD οθόνη. Αυτή διαθέτει ικανοποιητική φωτεινότητα ενώ και η ανάλυση που προσφέρει είναι η αναμενόμενη, με τα εικονίδια και τους τίτλους να φαίνονται μια χαρά. Υπάρχουν και ρυθμίσεις που αφορούν στη χρωματική της απόδοση ενώ μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τόσο το reading mode όσο και το dark mode, επιλογές που προσφέρει το MiUi 12 που τρέχει το τηλέφωνο (πάνω από Android 10) Χρωματικά τώρα, δε μπορούμε να πούμε πως μας ενθουσίασε, πάντως διαθέτει αρκετά βαθύ μαύρο για τα δεδομένα μια LCD οθόνης. Στο σημείο αυτό καλό είναι να σημειώσουμε πως η συσκευή υποστηρίζει HDR περιεχόμενο, με το YouTube να είναι συμβατό και να δείχνει ωραία τα αντίστοιχα βίντεο. Ωστόσο, στο Netflix δεν υπάρχει HDR, αν και το τηλέφωνο είναι συμβατό με Widevine L1 και υποστηρίζει Full HD video.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, το Poco X3 NFC όπως είπαμε τρέχει το MIUI 12, τη τελευταία έκδοση του skin της Xiaomi. Όμορφα εικονίδια, app drawer και δυνατότητες multitasking είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν, ενώ συναντάμε και αρκετές εφαρμογές της Xiaomi. Κάτι άλλο που επίσης συναντάμε είναι διαφημίσεις σε διάφορες εφαρμογές της εταιρείας, κάτι γνωστό εδώ και χρόνια που προφανώς είναι ένας από τους λόγους που και το Poco X3 NFC έχει ανταγωνιστική τιμή. Το SoC στο οποίο βασίζεται το X3 είναι ένας Snapdragon 732G, ένα midrange gaming SoC το οποίο συνεργάζεται με 6GB μνήμης, με το ζεύγος να βοηθάει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Very High για τα γραφικά και το frame rate, με ενεργοποιημένα και τα υπόλοιπα ρυθμιστικά ποιότητας. Μάλιστα, υπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate. Το πλεονέκτημα που έχει κανείς με το συγκεκριμένο smartphone στο τομέα του gaming έχει να κάνει με τα 120hz της οθόνης. Εδώ λοιπόν, τα περισσότερα από τα παιχνίδια που δοκιμάσαμε αναγνώρισαν το υψηλό refresh rate και ενεργοποίησαν αντίστοιχα το frame rate να τρέχει σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως η οθόνη δε λειτουργεί συνέχεια στα 120Hz παρά μόνο όταν το χρειάζεται.



Aπομακρύνοντας πχ. τα δάχτυλά μας από πάνω της, αυτή γυρίζει στα 60Hz (και το frame rate αντίστοιχα στα 60fps), ενώ με το που η συσκευή αντιληφθεί ότι ο χρήστης επέστρεψε, γυρνάει πάλι στα 120Hz. Η  αλλαγή αυτή γίνεται όχι μόνο στα παιχνίδια αλλά σε κάθε άλλη εφαρμογή και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι προφανώς για να εξοικονομηθεί ενέργεια. Μπορεί βέβαια η μπαταρία να είναι μεγάλη και η φόρτιση γρήγορη (περίπου 1 ώρα από άδεια), όμως το να τρέχει η οθόνη συνέχεια στα 120Hz σίγουρα θα μείωνε σημαντικά την αυτονομία. Γενικότερα όμως η εμπειρία που προσφέρει στο τομέα του gaming είναι εξαιρετική για τηλέφωνο της κατηγορίας και όσοι παίζουν games στο Android θα το ευχαριστηθούν με το παραπάνω. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε πως έχοντας ενεργή τη ρύθμιση των 120Hz και κάνοντας scroll μια οθόνη με γράμματα (πχ μια σελίδα web) παρατηρήσαμε πως «σπάνε» οι γραμματοσειρές, κάνοντας το λεγόμενο ghosting, ένα πρόβλημα που μπορεί να φανεί ενοχλητικό σε κάποιους χρήστες.



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο διαθέτει συνολικά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος και φυσικά τη selfie μπροστά και μέσα στην οθόνη. Από τις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 64MP  πίσω από φακό f/1.9 (Sony IMX682), η οποία δίνει φωτογραφίες στα 12MP μέσω pixel bining ενώ είναι και ο μοναδικός με auto focus και η μοναδική στην οποία λειτουργεί το night mode. Η απόδοσή του είναι εξαιρετική την ημέρα, με καλά χρώματα και μπόλικη λεπτομέρεια. Το βράδυ, ενεργοποιώντας το Night mode, το τηλέφωνο καταφέρνει να δώσει καλές φωτογραφίες για τη κατηγορία τιμής, με το χρόνο επεξεργασίας της εκάστοτε λήψης να είναι γύρω στα 3-4 sec. Ο ultrawide των 13MP είναι ένας καλός για τη κατηγορία αισθητήρας ο οποίος δίνει αρκετά καλά αποτελέσματα την ημέρα, αλλά τη νύχτα η απόδοσή του πέφτει αρκετά και ελλείψει λειτουργίας night mode, δε μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο. Ο τρίτος φακός είναι ένας αισθητήρας βάθους ο οποίος βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με αρκετά καλό bokeh και ο τελευταίος είναι ένας macro στα 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά, χωρίς όμως να περιμένει κανείς λεπτομέρεια στις λήψεις.






Χωρίς night mode / με night mode / ultra wide

Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο ακόμα και σε 4k/30fps (χωρίς όμως καμία σταθεροποίηση) με το κεντρικό αισθητήρα, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά πολύ όμορφο όταν υπάρχει αρκετός φωτισμός. Υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση η οποία λειτουργεί πραγματικά εξαιρετικά (ουσιαστικά χρησιμοποιεί τον ultra wide αισθητήρα με μεγάλο crop) με το βίντεο ανάλυσης 1080p/30fps να προσφέρει συνολικά ένα όμορφο αποτέλες. Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή έχει fixed focus και αποδίδει καλά χρώματα και λεπτομέρεια, όμως πρέπει κανείς να πετύχει τη σωστή απόσταση από τη κάμερα, καθώς τις περισσότερες φορές το πρόσωπο βγαίνει soft. Συνολικά, το σύστημα καμερών του τηλεφώνου είναι πραγματικά εντυπωσιακό για τη κατηγορία.


Video 4K30


Βίντεο με σταθεροποίηση

Με κόστος για την έκδοση 6GB/128GB της τάξης των €269, το Poco X3 NFC μάλλον προσφέρει πολύ περισσότερα από όσο θα δώσει κανείς. Μεγάλη και γρήγορη οθόνη, μεγάλη μπαταρία με γρήγορη φόρτιση, επεξεργαστής που τα καταφέρνει μια χαρά σε καθημερινή χρήση και σε gaming και ένα σύστημα καμερών που για τη κατηγορία πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.



Έχει και NFC και ραδιόφωνο και έξοδο ακουστικών και Ir Blaster. Ναι, θα βρεί κανείς διαφημίσεις εδώ και εκεί σε apps της Xiaomi, ναι έρχεται με προεγκατεστημένες διάφορες εφαρμογές και games (που όμως μπορεί κανείς να απεγκαταστήσει) και ναι, το MIUI 12 είναι περίεργο για όσους δεν έχουν ξαναδοκιμάσει XIAOMI (αλλά είναι πολύ καλύτερο από τα παλαιότερα MIUI), όμως γενικά είναι μια πληρέστατη συσκευή για τα χρήματα που κοστίζει, ένα πραγματικό VFM. Ίσως για αυτό είναι αυτή τη περίοδο τόσο δυσεύρετο από το κανάλι της επίσημης διανομής. 
BEST BUY

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γρήγορη οθόνη
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Εξαιρετικές επιδόσεις gaming
  • Και NFC και ραδιόφωνο και έξοδο ακουστικών και Ir Blaster
  • Η βασική κάμερα είναι πολύ καλή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι γνωστές διαφημίσεις της Xiaomi σε apps της ίδιας
  • Στο scroll της οθόνης, οι γραμματοσειρές χαλάνε
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*