Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme 7 Review

  • Realme 7
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.realme.com/eu/realme-7 FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Μετά το Realme 7 Pro, ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε και το μικρότερο (και φθηνότερο) ξαδελφάκι, το Realme 7.

Η Realme, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της spin-off της Oppo πριν από περίπου 2 χρόνια, έχει καταφέρει να γίνει πασίγνωστη, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της δημιουργίας smartphone με χαμηλές τιμές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Πριν από 2 εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε για την Ευρωπαϊκή αγορά δυο νέα midrange τηλέφωνα, τα Realme 7 και Realme 7 Pro με το δεύτερο να το έχουμε ήδη παρουσιάσει και το πρώτο να είναι αυτό που θα δούμε σήμερα, ημέρα επίσημης κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά.




Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 30Watt, ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Η συσκευή έχει τυπικό -πλέον- μέγεθος με οθόνη 6,5’’, ανάλυσης Full HD+ (IPS) με το κρύσταλλο που τη προστατεύει να είναι τύπου Gorilla Glass 3. Η οθόνη μάλιστα είναι τύπου high refresh rate και μπορεί να λειτουργήσει στα 60Hz ή στα 90Hz. Στη δεξιά πλευρά είναι το power button το οποίο λειτουργεί και για την ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος (κάτι που γίνεται γρήγορα), ενώ ακριβώς απέναντι, στην αριστερή πλευρά, είναι τα volume controls παρέα με τη θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 128GB αποθηκευτικού χώρου της έκδοσης που έχουμε στα χέρια μας (κυκλοφορεί και στα 64GB). Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB.



Το τηλέφωνο έχει καλή αίσθηση, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, ωστόσο τα bezel είναι υπαρκτά σε όλες τις πλευρές, με το μεγαλύτερο να είναι στο κάτω μέρος της. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται. Η οθόνη διαθέτει ικανοποιητική φωτεινότητα ενώ και η ανάλυση που προσφέρει είναι η αναμενόμενη, με τα εικονίδια και τους τίτλους να φαίνονται μια χαρά.  Υπάρχει μάλιστα και μια μπάρα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι τιμές θερμοκρασίας χρώματος. Χρωματικά τώρα, δε μπορούμε να πούμε πως μας ενθουσίασε, πάντως διαθέτει αρκετά βαθύ μαύρο για τα δεδομένα μια LCD οθόνης. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι αν κάποιος δε κοιτάει ακριβώς στην ευθεία το τηλέφωνο, η οθόνη φαίνεται σαν να χάνει τη φωτεινότητά της, όμως από ότι αντιλαμβανόμαστε, αυτό το πρόβλημα οφείλεται στη ζελατίνα που είναι τοποθετημένη πάνω της. Το λειτουργικό (Realme UI 1.0 πάνω από Android 10) προσφέρει φυσικά και Dark Mode καθώς και reading mode (το λέει eye care). Στο σημείο αυτό καλό είναι να σημειώσουμε πως η συσκευή υποστηρίζει HDR περιεχόμενο, με το YouTube να είναι συμβατό και να δείχνει ωραία τα αντίστοιχα βίντεο. Ωστόσο, στο Netflix δεν υπάρχει ούτε HDR αλλά ούτε καν δυνατότητα για Full HD βίντεο, καθώς η συσκευή είναι συμβατή με το Widevine L3. Επιπλέον, σε ένα ακόμα smartphone της Realme το Netflix δεν ανοίγει καν αν η οθόνη είναι ρυθμισμένη στα 90Hz, παρά μόνο στα 60Hz.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νέο UI της Realme θυμίζει πάρα πολύ stock android. Όμορφα εικονίδια, app drawer και μια μπάρα συντομεύσεων στην οποία μπορούμε να έχουμε όσες εφαρμογές θέλουμε για να τις εκκινούμε άμεσα, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC, ο ολοκαίνουριος οχταπύρηνος Helio G95 της MediaTek με 8GB μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές, ακόμα και όταν βάλουμε 2 να τρέχουν ταυτόχρονα μέσω του split screen που υποστηρίζεται. Μάλιστα, μπορεί κανείς να εκκινήσει το split screen τραβώντας μια εφαρμογή από τη sidebar στη κεντρική οθόνη. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile σε ρύθμιση Very High για τα γραφικά και το frame rate, με ενεργοποιημένα και τα υπόλοιπα ρυθμιστικά ποιότητας. Μάλιστα, υπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη μεγάλη αυτονομία που έχει (η μπαταρία είναι τεράστια, με χωρητικότητα 5000mAh), αλλά και τη γρήγορη φόρτιση (κάτι παραπάνω από 1 ώρα για πλήρη φόρτιση από εντελώς άδεια μπαταρία), το τηλέφωνο είναι ένα σίγουρο value for money για όσους αναζητούν μια ικανή συσκευή με λίγα χρήματα.



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο διαθέτει συνολικά τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος και φυσικά τη selfie μπροστά. Από τις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 48MP  πίσω από φακό f/1.8, η οποία δίνει φωτογραφίες στα 12MP μέσω pixel bining ενώ είναι και ο μοναδικός με auto focus. Η απόδοσή του δεν είναι πάντα σταθερή καθώς άλλες φορές οι φωτογραφίες είναι πολύ sharpened και άλλες είναι αρκετά soft. Το HDR κάνει συμπαθητική δουλειά ενώ η λειτουργία Chroma Boost κάνει τα χρώματα περισσότερο έντονα όταν κάποιος την ενεργοποιήσει με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι αρκετά εντυπωσιακότερες, αν και όχι τόσο αληθοφανείς. Το βράδυ, ενεργοποιώντας το Night mode, το τηλέφωνο καταφέρνει να δώσει καλές φωτογραφίες για τη κατηγορία τιμής, με το χρόνο επεξεργασίας της εκάστοτε λήψης να είναι γύρω στα 3-4 sec. Ο ultrawide των 8MP είναι ένας τυπικός για τη κατηγορία αισθητήρας ο οποίος δίνει μέτρια αποτελέσματα την ημέρα και ακόμα χειρότερα τη νύχτα, ακόμα και με το Night mode.







Ο τρίτος φακός είναι ένας αισθητήρας βάθους ο οποίος βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh και ο τελευταίος είναι ένας macro στα 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά, χωρίς όμως να περιμένει κανείς λεπτομέρεια στις λήψεις. Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο ακόμα και σε 4k/30fps (χωρίς όμως καμία σταθεροποίηση) με το κεντρικό αισθητήρα, με το αποτέλεσμα να είναι καλό για τη κατηγορία. Υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση η οποία λειτουργεί καλά μεν (την ημέρα) με το βίντεο ανάλυσης 1080p/30fps πάντως να μην έχει την απαραίτητη λεπτομέρεια. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και χειροκίνητες ρυθμίσεις για τη λήψη. Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή έχει fixed focus και αποδίδει καλά χρώματα και λεπτομέρεια, όμως πρέπεο κανείς να πετύχει τη σωστή απόσταση από τη κάμερα, καθώς τις περισσότερες φορές το πρόσωπο βγαίνει soft. Συνολικά, το σύστημα καμερών του τηλεφώνου είναι μάλλον τυπικό για τη κατηγορία.



Με κόστος (για την έκδοση 8GB/128GB που δοκιμάσαμε) της τάξης των €269, το Realme 7 έχει πραγματικά πολύ έντονο ανταγωνισμό. Είναι μια καλή συσκευή στην οποία κάποιος μπορεί να επενδύσει αν θέλει μεγάλη αυτονομία, γρήγορη φόρτιση και οθόνη high refresh rate. Όμως, βάζοντάς δίπλα στο Realme 7 Pro, το οποίο βέβαια κοστίζει €60, περισσότερα, μάλλον χάνει παντού και αυτή η διαφορά τιμής δικαιολογείται με το παραπάνω. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστια αυτονομία χάρη στη μεγάλη μπαταρία
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Οθόνη 90Hz
  • Καλές επιδόσεις σε γενική χρήση και gaming
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ανάλυση SD στο Netflix
  • Οι κάμερες δε ξεχωρίζουν
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*