Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony AG8 55'' Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Εδώ και 3-4 χρόνια η Sony έχει μπει στην αγορά των τηλεοράσεων OLED, προμηθευόμενη τα panels της από την LG. Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος παρουσίασε τα μοντέλα της, με τη σειρά Sony AG8 να είναι η entry level των high end. Βέβαια, από τη στιγμή που μιλάμε για OLED τηλεόραση, το entry level ούτως ή άλλως σημαίνει κόστος γύρω στα 2500 ευρώ για τις 55’’, μοντέλο το οποίο έφτασε στα εργαστήρια του Enternity. 



Δεν είναι φθηνή σαν απόλυτο νούμερο, αλλά ούτε ακριβή αν αναλογιστεί κανείς αυτά που προσφέρει, ειδικά όταν μιλάμε για κορυφαία εμπειρία θέασης OLED. Από πλευράς σχεδίασης η τηλεόραση είναι εξαιρετικά κομψή και όμορφη. Τα bezel είναι ανύπαρκτα, ενώ η βάση στήριξης αρκετά μίνιμαλ. Το μόνο παράπονο που έχουμε είναι πως αυτή ανασηκώνει τη τηλεόραση από το έπιπλο ελάχιστα, 3-4 εκατοστά το πολύ. Έτσι, δεν μπορεί να στριμώξει κανείς από κάτω ένα αποκωδικοποιητή, ή οτιδήποτε γενικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλες οι άλλες συσκευές που θα συνδεθούν σε αυτή να πρέπει να πάνε δίπλα της ή κάπου αλλού στο έπιπλο. Οι θύρες στο πίσω μέρος είναι όλες οι απαραίτητες (4xHDMI,2xUSB, αναλογικές εικόνας και ήχου, LAN κτλ) ενώ προφανώς προσφέρεται και δυνατότητα τοποθέτησης σε βάση τοίχου. Το τηλεχειριστήριο είναι Bluetooth μεν, ωστόσο για να μετακινηθείς στα μενού απαιτείται οπτική επαφή με τη τηλεόραση. Το Bluetooth χρησιμοποιείται για τις φωνητικές εντολές που προσφέρει, χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο. Από εκεί και πέρα διαθέτει δυο πλήκτρα που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα: το Netflix (προφανώς) και το Google Play. Το δεύτερο υπάρχει γιατί η τηλεόραση, όπως σχεδόν όλες της Sony, ενσωματώνει το Android TV σαν λειτουργικό και προφανώς και για τις λειτουργίες Smart. Έτσι, μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει το Google Account του πολύ εύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες την πρώτη φορά που ανοίγουμε τηλεόραση και μετά έχει πρόσβαση στις εφαρμογές και τα games του Android TV. Επιπλέον, έχει και chromecast κάτι που βολεύει απείρως τους κατόχους Android κινητών για χρήση εφαρμογών στην τηλεόραση. Βέβαια, για να τρέχει καλά το Android χρειάζεται και αντίστοιχος επεξεργαστής. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας η αλήθεια είναι πως η μετάβαση από μενού σε μενού και η αλλαγή ρυθμίσεων μας φάνηκε σχετικά αργή. Από την άλλη όμως, μπορέσαμε να εγκαταστήσουμε δεκάδες εφαρμογές όπως ο VLC player για αναπαραγωγή κάθε τύπου αρχείων ή το Steam Link για remote gaming ενός PC που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λίγες ξεχωριστές εφαρμογές που δοκιμάσαμε και παίξανε χωρίς πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, είναι διαθέσιμα εκατοντάδες games για να παίξουν τα παιδιά μιας οικογένειας και γενικότερα, sky is the limit. Στο δια ταύτα τώρα, σαν τηλεόραση, η AG85 δεν πρόκειται να αφήσει κανένα παραπονεμένο.



Τη δοκιμάσαμε σε χώρο με μπόλικο φυσικό φωτισμό και η φωτεινότητά της είναι παραπάνω από ικανοποιητική για OLED. Το HDR ενεργοποιείται όταν αναπαράγεται συμβατό περιεχόμενο (Netflix, games) και σε γενικές γραμμές κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Τα χρώματα γενικά είναι ζωηρά χάρη, διαθέτει το γνωστό βαθύ μαύρο των OLED αλλά και αρκετές επιλογές ρύθμισης της ποιότητας εικόνας. Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρουμε έχει να κάνει με τον ήχο, ο οποίος στις σύγχρονες τηλεοράσεις είναι συνήθως παραμελημένος. Εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς η ποιότητα του ήχου είναι μέχρι ενός σημείου έντασης πολύ καλή. Μάλιστα, η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Acoustic Surface Audio, χάρη στην οποία ο ήχος έρχεται απευθείας μέσα από το panel. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε έχει εξοικονομηθεί χώρος στη πρόσοψη, ώστε να μην υπάρχουν εκεί ηχεία. Λείπουν κάπως τα μπάσα, αλλά σε γενικές γραμμές ο ήχος θα ικανοποιήσει τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και έντασης.



Συνολικά πάντως η πρόταση της Sony είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους ψάχνουν μια κορυφαίας ποιότητας εικόνας τηλεόραση χωρίς να χρειάζεται να δώσουν πάνω από €3000 για 55’’. Σίγουρα οι OLED χρειάζονται μια παραπάνω προσοχή κατά τη χρήση του για το φόβο του burn in και ίσως δεν είναι οι καταλληλότερες για καθημερινά 10ώρα gaming. Ωστόσο για θέαση σειρών και ταινιών και αποσπασματικό gaming, δηλαδή τυπική home χρήση, δε θα μείνει κανείς παραπονεμένος, έχοντας και σαν επιπλέον ατού τις ευκολίες που προσφέρει το Android TV. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαίο μαύρο
  • Μπόλικες θύρες
  • Android TV
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχετικά αργά μενού
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*