Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony WF-1000XΜ3 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η μόδα των true wireless ακουστικών τύπου ψείρας που έφερε η Apple με τα Airpods τα τελευταία χρόνια καλά κρατεί. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πολλές εταιρείες βγάζουν τα δικά του τέτοια μοντέλα. Η Sony όμως έχει πάει τη κατηγορία ένα επίπεδο παραπέρα, φέρνοντας την τεχνολογία active noise cancelling σε αυτά. Τα πρώτα τέτοια ακουστικά που έβγαλε ήταν τα WF-1000X τα οποία είχε δοκιμάσει στο παρελθόν ο υπογράφων και μας άρεσαν αρκετά. Πλέον, έχουμε τα τελευταίας γενιάς Sony WF-1000XΜ3, τα οποία πραγματικά είναι μοναδικά στο είδος τους.



Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στη μεγάλη θήκη φόρτισής του. Καθένα από αυτά είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό αυτί, με το μέγεθός τους να είναι σχετικά μεγάλο και το τμήμα που βρίσκεται έξω από το αυτί να είναι γίνεται άμεσα αντιληπτό. Όσον αφορά τη προσαρμογή στην τρύπα του αυτιού, τα default ear tips μας κάνουν, ωστόσο η συσκευασία έχει μπόλικα ακόμα για να μπορέσει ο καθένας να τα προσαρμόσει όπως θέλει. Η θήκη μεταφοράς ενσωματώνει τη δική της μπαταρία και έτσι κάθε φορά που τα βάζει ο χρήστης μέσα αυτά επαναφορτίζονται. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υποδοχές για τα ακουστικά είναι μαγνητικές και έτσι αυτά πάντα θα μένουν στη θέση τους. Η αυτονομία των ακουστικών ανέρχεται περίπου στις 6 ώρες, ενώ συνολικά μπορεί να φτάσει τις 18 ώρες μέσω της φόρτισης της θήκης, όταν πλέον και αυτή πρέπει να φορτιστεί μέσω καλωδίου USB Type-C.



Όπως όλα τα true wireless ακουστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα πχ. σαν hands free για να μιλήσει κάποιος, αφού το καθένα από αυτά ενσωματώνει μικρόφωνα. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη, με μια φωνητική ειδοποίηση να μας λέει ότι έγινε η σύνδεση και ποιο είναι το ποσοστό της μπαταρίας. Και τα δυο ακουστικά έχουν μια επιφάνεια αφής τη οποία μπορεί να ρυθμίσει ο χρήστης τι θα κάνει σε καθένα από τα δυο. Η αρχική ρύθμιση θέλει την επιφάνεια στο δεξί ακουστικό να ενεργοποιεί το Google Assistant, στον οποίο μιλάμε και αυτός μας δίνει τις αντίστοιχες πληροφορίες.
Η επιφάνεια αφής του αριστερού ακουστικού ενεργοποιεί τις λειτουργίες active noise cancelling, χαρακτηριστικό που κάνει τα Sony WF-1000XΜ3 εντελώς ξεχωριστά. Μέσα από το software μπορούμε είτε να απενεργοποιήσουμε κάποια επιφάνεια αφής είτε να την αντικαταστήσουμε με λειτουργίες ελέγχου του playback (play, pause κτλ), χωρίς όμως να είναι δυνατό να μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση ήχου από τα ίδια τα ακουστικά.



Το active noise cancelling λοιπόν είναι όλα τα λεφτά καθώς αναλαμβάνει να εξουδετερώσει όλους του λευκούς ήχους του περιβάλλοντος. Πραγματικά, δεν ακούς σχεδόν τίποτα από το περιβάλλοντα χώρο με ήχους όπως αυτοί του τρένου και του αεροπλάνου να κόβονται εντελώς. Ακόμα και στο γραφείο, αυτό το μόνιμο βουιτό του air-condition ή των ανεμιστήρων του υπολογιστή, κόβεται πλήρως. Φορώντας τα κανείς χωρίς να ακούει τίποτα, θα νοιώσει όπως νοιώθει ο δύτης στον πάτο του ωκεανού, την απόλυτη -σχεδόν- ησυχία. Αν πάλι θέλεις να μιλήσεις με κάποιον, ενεργοποιείς τη λειτουργία Ambient και αντί να βγάλεις τα ακουστικά, αυτά σου στέλνουν το περιβάλλοντα ήχο στα αυτιά σου μέσω των ενσωματωμένων μικροφώνων. Επιπλέον, υπάρχει η λειτουργία Adaptive Sound Control, η οποία προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το τι κάνεις, καθώς ειδικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την τεχνολογία DSEE, να αλλάξει τη κατεύθυνση από την οποία ακούγεται ο ήχος όσο ή κάποιο preset ήχου (συναυλία, club, κτλ) που προσομοιώνει λειτουργία surround. Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες λειτουργίες, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών.



Βάζοντας τα ακουστικά στ’ αυτιά, η ικανοποίηση που θα νιώσει ο χρήστης είναι μεγάλη. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HXTM) της Sony, το αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας θα ενθουσιάσει είτε ακούει κανείς hi-res wav αρχεία είτε streamάρει από Spotify. Τα μπάσα ακούγονται εξαιρετικά, χωρίς όμως αυτό να βγαίνει εις βάρος των μεσαίων συχνοτήτων με αποτέλεσμα είτε έχουμε να κάνουμε με μουσική είτε με θέαση κάποιας ταινίας το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών. Το τελευταίο έχει σημασία, γιατί τα συγκεκριμένου τύπου ακουστικά έχουν τέτοια προβλήματα, καθώς απαιτείται συγχρονισμός μεταξύ των δύο, καθώς το ένα δέχεται τον ήχο π.χ. από το κινητό και το άλλο τον παίρνει από το ακουστικό. Η μέγιστη ένταση είναι υπεραρκετή, ενώ το γεγονός ότι ενσωματώνουν ANC (Active Noise Cancelling) τα καθιστά ιδανικά για μετακινήσεις με τρένα και αεροπλάνα.



Τα Sony WF-1000X κοστίζουν €250. Τα χρήματα σίγουρα είναι πολλά, αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και σε συνδυασμό με την ποιότητα ήχου και τις λειτουργίες ANC, πραγματικά θεωρούμε ότι τα αξίζουν. 
EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστια αυτονομία
  • Ποιότητα ήχου
  • Γρήγορη συνδεσιμότητα
  • Το active noise cancelling
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της έντασης από τα ακουστικά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*