Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony WF-XB700 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα Sony WF-XB700 είναι ένα σχετικά οικονομικό ζευγάρι true wireless ακουστικών, με μεγάλη αυτονομία, μπόλικο μπάσο αλλά αρκετές παραχωρήσεις.

Η μόδα των true wireless ακουστικών τύπου ψείρας που έφερε η Apple με τα Airpods τα τελευταία χρόνια καλά κρατεί. Οι εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες τιμής και μπορεί τα φώτα να πέφτουν στα ακριβά μοντέλα με τεχνολογίες ANC, ωστόσο δε θέλουν όλοι οι χρήστες να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα και δε χρειάζονται όλοι προηγμένα χαρακτηριστικά. Κάπως έτσι η Sony σχεδίασε και κυκλοφόρησε τα Sony WF-XB700 με Extra Bass, ένα οικονομικό μοντέλο true wireless ακουστικών.




Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στη θήκη φόρτισής τους, η οποία είναι σχετικά μικρή και ελαφριά. Η αλήθεια είναι πάντως πως το υλικό της θήκης παρα-είναι πλαστικό και δε δίνει τη καλύτερη αίσθηση ποιότητας. Καθένα από τα δυο ακουστικά είναι σχεδιασμένο για διαφορετικό αυτί, με το μέγεθός τους να είναι αρκετά μεγάλο και όταν τοποθετούνται στο αυτί, να εξέχουν αρκετά. Ο σχεδιασμός τους πάντως είναι τέτοιος που –αν και δε τους φαίνεται- τους επιτρέπει να ασφαλίζουν καλά πάνω στο αυτί, με τα default ear tips που φοράνε να μας ταιριάζουν ενώ η συσκευασία έχει μπόλικα ακόμα για να μπορέσει ο καθένας να τα προσαρμόσει όπως θέλει.



Η θήκη μεταφοράς ενσωματώνει τη δική της μπαταρία και έτσι κάθε φορά που τα βάζει ο χρήστης μέσα (ασφαλίζουν μαγνητικά ενώ αφαιρούνται αρκετά εύκολα) αυτά επαναφορτίζονται. Η αυτονομία των ακουστικών ανέρχεται περίπου στις 9 ώρες, χρόνος πραγματικά μεγάλος, ενώ η θήκη μεταφορά προσφέρει μια ακόμα πλήρη φόρτιση, όταν πλέον και αυτή πρέπει να φορτιστεί μέσω καλωδίου USB Type-C. Όπως όλα τα true wireless ακουστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα πχ. σαν hands free για να μιλήσει κάποιος, αφού το καθένα από αυτά ενσωματώνει μικρόφωνα. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη, με μια φωνητική ειδοποίηση να μας λέει ότι έγινε η σύνδεση και ποιο είναι το ποσοστό της μπαταρίας. Αυτό που δε προσφέρουν είναι αυτόματη παύση της μουσικής όταν τα αφαιρούμε από τα αυτιά, καθώς δεν υπάρχει ο σχετικός αισθητήρας που αντιλαμβάνεται την αντίστοιχη κίνηση.



Και τα δυο ακουστικά έχουν από ένα μικρό πλήκτρο στο κάτω μέρος μέσω του οποίου μπορεί να ρυθμίσει ο χρήστης τι θα κάνει. Το αριστερό πλήκτρο αναλαμβάνει τη ρύθμιση της έντασης, με το απλό πάτημα να την αυξάνει ενώ η μείωση της έντασης γίνεται κρατώντας το πατημένο. Το πλήκτρο στο δεξί αυτό έχει πολλαπλούς ρόλους. Απλό πάτημα κάνει play/pause τη μουσική και σηκώνει μια τηλεφωνική κλήση, διπλό πάτημα πάει στο επόμενο μουσικό κομμάτι, τριπλό πάει στο προηγούμενο, ενώ συνεχές πάτημα ενεργοποιεί το voice assistant του τηλεφώνου.



Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες επιλογές καθώς σε αντίθεση με άλλα ακουστικά της Sony που έχουμε παρουσιάσει, τα συγκεκριμένα δε συνεργάζονται με το σχετικό app της Sony. Άρα δεν έχουμε καν κάποια επιλογή για ρύθμιση equalizer ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το πώς ακούγεται ο ήχος.  Όσον αφορά στη ποιότητα του ήχου, τα ακουστικά παίζουν καλά προσφέροντας επαρκή ένταση, ενώ είναι ρυθμισμένα να δίνουν πραγματικά βαθύ και δυνατό μπάσο, εις βάρος όμως των υπολοίπων. Στη πραγματικότητα, ο ήχος τους θυμίζει gaming ακουστικά για υπολογιστή, με το αποτέλεσμα σε μουσική χωρίς πολλά μπάσα (ή βλέποντας ταινίες) να είναι μάλλον αδιάφορο.



Με κόστος που βρίσκεται στα €100 όμως, σίγουρα αποτελούν μια ενδιαφέρουσα επιλογή με μεγάλη αυτονομία και καλή προσαρμογή στα αυτιά, αλλά σίγουρα αρκετές ελλείψεις σε σχέση με ακριβότερα μοντέλα. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Δυνατό μπάσο
  • Αν και μεγάλα, εφαρμόζουν καλά στα αυτιά
  • Εύκολος χειρισμός με τα ενσωματωμένα πλήκτρα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δε συνεργάζονται με την εφαρμογή της Sony
  • Δε σταματάει η μουσική όταν απομακρύνεται κάποιο από το αυτί
  • Συνολικά, μέτριος ήχος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*