Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony XG85 55'' Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
H Sony XG85 55'' είναι μια all around λύση για όσους θέλουν καλή τηλεόραση με όχι πολλά χρήματα και τις ευκολίες του Android.

Οι τηλεοράσεις τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά στο τομέα της απεικόνισης με το HDR να είναι από μόνο του να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ούτως ώστε κάποιος να αλλάξει τη παλιά ή έστω να πάρει μια νέα τηλεόραση. Μπορεί βέβαια στο high end τμήμα να κυριαρχούν οι OLED και QLED, ωστόσο οι τηλεοράσεις με παραδοσιακά LCD panel είναι αυτές που αγοράζει ο περισσότερος κόσμος λόγω κόστους. Η Sony XG85 55' αποτελεί μια τέτοια πρόταση της Sony με κόστος που βρίσκεται στα €1500. Δεν είναι φθηνή αλλά ούτε ακριβή και γενικά μπορεί να προσφέρει στον κάτοχό της εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου. Από πλευράς σχεδίασης δεν κάνει κάτι το εντυπωσιακό, έχοντας σχετικά μικρά bezel μια βάση στήριξης που αποτελείται από δυο διαφορετικά πόδια τα οποία τοποθετούνται εύκολα και στο πίσω μέρος κρύβουν χώρο για cable management. Οι θύρες στο πίσω μέρος είναι όλες οι απαραίτητες (4xHDMI,2xUSB, αναλογικές εικόνας και ήχου, LAN κτλ) ενώ προφανώς προσφέρεται και δυνατότητα τοποθέτησης σε βάση τοίχου. Το τηλεχειριστήριο είναι Bluetooth, προσφέρει φωνητικές εντολές και διαθέτει δυο πλήκτρα που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα: το Netflix (προφανώς) και το Google Play. Το δεύτερο υπάρχει γιατί η τηλεόραση, όπως σχεδόν όλες της Sony, ενσωματώνει το Android TV σαν λειτουργικό και προφανώς και για τις λειτουργίες Smart. Έτσι, μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει το Google Account του πολύ εύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες την πρώτη φορά που ανοίγουμε τηλεόραση και μετά έχει πρόσβαση στις εφαρμογές και τα games του Android TV. Επιπλέον, είναι σαν να έχει και chromecast κάτι που βολεύει απείρως τους κατόχους Android κινητών για χρήση εφαρμογών στην τηλεόραση.




Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τις πρώτες προσπάθειες της Sony πριν από κάποια χρόνια, η XG85 τρέχει τα πάντα άνετα. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα μενού ούτε κολλήματα, ενώ δοκιμάζοντας και διάφορα games (κάποια παίζονται απλά με το τηλεχειριστήριο) δεν είδαμε προβλήματα στην απόδοση. Δε χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε πόσο συναρπαστικό είναι να έχει κανείς Android στη τηλεόρασή του, καθώς έχει στη διάθεσή του εκατοντάδες εφαρμογές κάθε είδους για να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα μπορεί να εγκατασταθεί το Kodi και ο VLC player για αναπαραγωγή κάθε τύπου αρχείων ή το Steam Link για remote gaming ενός PC που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις λίγες ξεχωριστές εφαρμογές που δοκιμάσαμε και παίξανε χωρίς πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, είναι διαθέσιμα εκατοντάδες games για να παίξουν τα παιδιά μιας οικογένειας και γενικότερα, sky is the limit. Στο δια ταύτα τώρα, σαν τηλεόραση, η XG85 δε πρόκειται να αφήσει κανένα παραπονεμένο. Τη δοκιμάσαμε σε χώρο με μπόλικο φυσικό φωτισμό και η φωτεινότητά της είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Το HDR ενεργοποιείται όταν αναπαράγεται συμβατό περιεχόμενο (Netflix, games) και σε γενικές γραμμές κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Σίγουρα θα προτιμούσαμε καλύτερο μαύρο (συνηθισμένοι από OLED panel) αλλά κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο σε αυτά τα χρήματα για LCD panel. Τα χρώματα γενικά είναι ζωηρά χάρη στο Triluminus 4K panel της Sony ενώ ο επεξεργαστής X1 μπορεί να κάνει αρκετά καλή δουλειά ακόμα και όταν έχουν να κάνουμε με μη HDR περιεχόμενο, αναβαθμίζοντας τη ποιότητα της εικόνας. Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρουμε έχει να κάνει με τον ήχο, ο οποίος στις σύγχρονες τηλεοράσεις είναι συνήθως παραμελημένος. Εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα, καθώς η ποιότητα του ήχου είναι μέχρι ενός σημείου έντασης εξαιρετική θα θέλαμε, τηρουμένων των αναλογιών. Σύμφωνα με τη Sony “το σύστημα Acoustic Multi-Audio προσθέτει δύο τουίτερ τοποθέτησης ήχου στο πίσω μέρος της τηλεόρασης στα ηχεία ανάκλασης μπάσων, ώστε ο ήχος να προέρχεται μέσα από την εικόνα χάρη στην τεχνολογία Sound-from-Picture Reality”. Στην πράξη έχουμε πραγματικά καθαρό ήχο που έρχεται όντως μέσα από την οθόνη και ακούγεται σωστά, ωστόσο από ένα σημείο (μεγάλης) έντασης και πάνω παρατηρήσαμε παραμόρφωση.



Συνολικά πάντως η πρόταση της Sony είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να πάρουν μια καλή HDR 55άρα τηλεόραση που δε κοστίζει μια περιουσία. Άλλωστε, τα €1500 θεωρούνται λογικό ποσό για μια ποιοτική τηλεόραση με ξεχωριστά χαρακτηριστικα. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το Android TV τα σπάει
  • Εξαιρετικός ήχος
  • Διπλό tuner
  • Εξαιρετική εικόνα με μεγάλη φωτεινότητα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σε μεγάλη ένταση ήχου, υπάρχει παραμόρφωση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*