Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
Genesis Gaming περιφερειακά: Καλοκαιρινός διαγωνισμός >>

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Xbox One

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Microsoft

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Microsoft

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Microsoft Hellas

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η μάχη της επόμενης γενιάς έχει ξεκινήσει και επίσημα, αφού τόσο η Sony, όσο και η Microsoft έχουν αποκαλύψει και αρχίσει να προσφέρουν τις νέες τους προτάσεις στο καταναλωτικό κοινό. Με ένα εναλλακτικό πλάνο διάθεσης σε σχέση με τη Sony και το PlayStation 4, η Microsoft ξεκίνησε από την αγορά της Ευρώπης, προχώρησε σε αυτήν της Αμερικής και σιγά-σιγά αναμένουμε να αποκαλύψει τα πλάνα της για το επόμενο κύμα χωρών που θα υποδεχτούν το Xbox One. Όσον αφορά στη χώρα μας, η Microsoft κρατάει ακόμη κλειστά τα χαρτιά της και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποια στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο. Το Enternity κατάφερε και απέκτησε ένα σύστημα της Microsoft (μετά κόπων και βασάνων) και σας το παρουσιάζει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Όνομα: Xbox One
Σκληρός δίσκος: Ενσωματωμένος και μη αποσπώμενος, χωρητικότητας 500GB + Cloud
Επεξεργαστής: AMD custom 1.75GHz
Graphics Controller: ATI στα 853MHz, Shader Cores 768, Peak: 1.23 TFLOPS
Μνήμη: 8GB DDR3 στα 2133MHz, bandwidth: 68.26 GB/s + 32MB eSRAM
Flash Μνήμη: 8GB
Bandwidth: 204 GB/s(102 In/102 Out): 8GB DDR3, 8GB Flash Memory
API: DirectX 11.1
Δευτερεύουσα οθόνη: SmartGlass App (iOS, Android, Windows Phone, Windows 8)
Δικτύωση: Gigabit Ethernet, WiFi (A/B/G/N dual-band στα 2.4ghz και 5ghz), υποστηρίζει WiFi Direct
Live Streaming: Ναι, μέσω Twitch.TV
Drive: Blu-ray/DVD
USB: Ναι, USB 3.0
HDMI:  1 εισόδου, 1 εξόδου
Χειριστήριο: Ασύρματης επικοινωνίας
Εικόνα: Ανάλυση έως και 4Κ
Ήχος: Απόδοση έως και 7.1

H προσέγγιση της Microsoft στα των next-gen συστημάτων είναι σίγουρα διαφορετική από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τη Sony. Η αμερικανική εταιρεία έχει ως στόχο να κατακτήσει το κέντρο του σαλονιού μας υποστηρίζοντας αρκετές λειτουργίες πέραν του gaming, κάτι που σίγουρα θα φανεί σε ανεπτυγμένες (στον τομέα της τηλεόρασης και του online multimedia περιεχομένου) αγορές, όπως αυτήν της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας. Το σύστημα έρχεται μάλιστα και με τιμή σχεδόν 100€ πάνω από αυτήν του PS4, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι σε κάθε πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται το νέο Kinect, που πρέπει να εγκαθίσταται υποχρεωτικά σε κάθε Xbox One.

Xbox One Image 01

Σχεδιαστικά, το Xbox One ξεκινάει με μειονέκτημα λόγω όγκου. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές του PlayStation 4 και συγκεκριμένα φτάνουν τα 284x79x333 mm, ενώ έντονο είναι το πλαστικό στο εξωτερικό του τμήμα. Πολλοί είναι αυτοί που το έχουν χαρακτηρίσει ως μία σύγχρονη εκδοχή των VHS συστημάτων των 90s, ωστόσο λόγω της πιο μοντέρνας γραμμής του, οι εντυπώσεις μένουν μόνο για την αρχή και μέχρι να τοποθετηθεί η κονσόλα στην θέση της στο σαλόνι ή κάτω από την τηλεόραση. Στο μπροστινό τμήμα συναντάμε μόνο το slot-in Blu-ray drive, ενώ στο πίσω υπάρχει μια πανδαισία θυρών. Εδώ, ο χρήστης θα βρει την είσοδο και την έξοδο HDMI, την υποδοχή του τροφοδοτικού (που παραμένει εξωτερικό, αλλά είναι πλέον πιο «μαζεμένο»), καθώς και S/PDIF (οπτική), δύο USB 3.0, ένα IR Out και την υποδοχή του Kinect. Μία τρίτη USB 3.0 θύρα βρίσκεται στα δεξιά της κονσόλας.

Xbox One Image 02

Η υποδοχή HDMI In έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει ταυτόχρονη λειτουργία συστημάτων που προσφέρουν εικόνα, με κύριο στόχο τις ψηφιακές δορυφορικές πλατφόρμες που έχουν και άλλους τρόπους αλληλεπίδρασης με το σύστημα (παροχή πληροφόρησης για το πρόγραμμα σε πραγματικό χρόνο, εφαρμογές για ενημερώσεις κτλ). Προς το παρόν, η θύρα υποδοχής επιτρέπει τη σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής έχει παρόμοια έξοδο (πχ. το PS4), κάνει passthrough το σήμα απλά, ωστόσο λόγω ενός μικρού delay, σίγουρα δε θα εξυπηρετήσει όσους σκέφτονταν να συνδέσουν μόνιμα πάνω στο Xbox One μία δεύτερη gaming κονσόλα.

Xbox One Image 03

Το Kinect του Xbox One έρχεται σαφώς με περισσότερες λειτουργίες και αρκετές βελτιώσεις. Προσφέρει στο χρήστη δυνατότητες ενεργοποίησης λειτουργιών (όπως το boot, το shut down ή την αναζήτηση στο Xbox Live Marketplace) και δε χρειάστηκε να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα για να μας καταλάβει. Τυπικά, δε χρειάζεται την απόλυτη αμερικανική ή αγγλική προφορά, ωστόσο αν… δεν το έχετε με τα αγγλικά, μην το δοκιμάσετε καν. Με την πρώτη σύνδεση, το σύστημα κατεβάζει το πρώτο και σημαντικό patch που αφαιρεί όλους τους περιορισμούς που είχε κατά νου στην αρχή η Microsoft, ενώ κάνει και σημαντικές βελτιώσεις στις λειτουργίες της κονσόλας. Σε αρκετές χώρες του εξωτερικού αναφέρθηκε πως το patch φτάνει τα 2GB, ωστόσο στην περίπτωσή μας ο όγκος του πακέτου των διορθωτικών αρχείων ήταν μόλις λίγο πάνω από τα 500ΜΒ. Το κατέβασμά του έγινε άμεσα μέσα από το δίκτυό μας και εγκαταστάθηκε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, ο χρήστης είναι έτοιμος να ζήσει στον μαγικό κόσμο του Xbox One.

Xbox One Image 04

Το μενού θυμίζει έντονα τα Windows 8 με τα πάρα πολλά tiles να βρίσκονται παρατεταγμένα και χωρισμένα σε οθόνες. Η πρώτη και βασικότερη λειτουργία που θα πρέπει να μάθει ο χρήστης είναι το Snap. Πρόκειται ουσιαστικά για τη διαδικασία που του επιτρέπει να «τρέχει» ταυτόχρονα δύο εφαρμογές (πχ. ένα game και ένα application), χωρίζοντας την οθόνη του στα δύο (με το κύριο παράθυρο να καταλαμβάνει τα 2/3 της και το δευτερεύον το 1/3). Με αυτό τον τρόπο η Microsoft προσπαθεί να εξυπηρετήσει όσους θέλουν να παρακολουθήσουν πχ. κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα όσο παίζουν ή να χαζέψουν μέσω του Internet Explorer στο διαδίκτυο όσο περιμένουν έναν φίλο τους να συνδεθεί online. Παρόλη τη χρησιμότητά της πάντως, αυτή η διαδικασία είναι λίγο επίπονη, καθώς απαιτεί αρκετά πατήματα από το χρήστη, αφού τυπικά του ζητάει να φορτώσει τη βασική εφαρμογή, να βγει στο μενού, να επιλέξει τη λειτουργία Snap, να τη δει να ανοίγει και από εκεί να διαλέξει το τι θέλει να «τρέξει» στο δεξιά 1/3 της οθόνης του από μία λίστα με τις υποστηριζόμενες (για αυτό το mode) λειτουργίες. Τη διαδικασία μπορεί να διευκολύνει μόνο το Kinect, δίνοντας στο λειτουργικό τις σχετικές οδηγίες που θα ακούσει από το χρήστη.
Μία επίσης σημαντική λειτουργία είναι το Game DVR. Τυπικά, το σύστημα καταγράφει τα τελευταία λεπτά της δράσης και επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα έως και το τελευταίο 5λεπτο της δράσης) σε ανάλυση 720p και να το ανεβάσει στο SkyDrive. H εγγραφή μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικής εντολής στο Kinect, ενώ ορισμένοι τίτλοι υποστηρίζουν και αυτόματη εγγραφή video σε ειδικές συνθήκες (πχ. στο ξεκλείδωμα ενός achievement). Όσον αφορά στη διαχείριση των εγγραφών αυτών, το Xbox One δείχνει απευθείας το πόσο διαφορετικά έχει προσεγγίσει το θέμα των next-gen consoles η Microsoft. Μέσα από ένα αρκετά πληρέστερο μενού, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις εγγραφές, να ανεβάσει τα αρχεία του άμεσα στο SkyDrive και στη συνέχεια να τα περάσει στον υπολογιστή του κατεβάζοντάς τα σε μορφή mp4.

Xbox One Image 05

Πέραν του απλού upload, το Xbox One έρχεται και με τη λειτουργία Upload Studio. Πρόκειται για μια απλή σουίτα επεξεργασίας, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να διαλέξει μέρος του video που έχει γράψει (κόβοντας οτιδήποτε περιττό), καθώς και να του περάσει κάποιο από τα διαθέσιμα φίλτρα και εφέ. Στην παρούσα φάση, αν και η εφαρμογή Twitch βρίσκεται στο Xbox Live Marketplace, δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα live streaming, ωστόσο κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό στο άμεσο μέλλον, όπως έχει δηλώσει και η ίδια η Microsoft. Η λειτουργία της ταυτόχρονης χρήσης δεύτερης οθόνης έρχεται στο Xbox One μέσα από την εφαρμογή Smartglass. Τυπικά, πρόκειται για ένα smartphone/tablets application που συνδέεται με το σύστημα και επιτρέπει στο χρήστη να δει πληροφορίες από τους τίτλους που παίζει και έχουν «τρέξει» στο προφίλ του.

Xbox One Image 06

Σε ορισμένους τίτλους μάλιστα, το Smartglass προσφέρει λειτουργίες στιλ Companion App, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να ολοκληρώσει ορισμένες ενέργειες από το κινητό ή το tablet του. Μεγάλη ευκολία πάντως προσφέρει η εν λόγω εφαρμογή στην περίπτωση της πληκτρολόγησης, αφού τυπικά επιτρέπει στο χρήστη να αξιοποιήσει το tablet ή το smartphone του και να γράφει κείμενο από εκεί. Όσον αφορά στην εφαρμογή για Windows 8, η δυνατότητα συνεργασίας με το σύστημα είναι ακόμη καλύτερη. Αυτό που θα πρέπει να έχουν στα υπόψιν τους πάντως όσοι αγοράσουν το σύστημα πριν την επίσημη διάθεσή του στη χώρα μας είναι πως τόσο στο Android Google Play όσο και στο iOS App Store, η εφαρμογή δεν προσφέρεται για ελληνικά accounts. Αυτό που έχετε να κάνετε αν θέλετε να αξιοποιήσετε το Smartglass είναι στην πρώτη περίπτωση να κατεβάσετε το apk από διάφορα sites και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας και στη δεύτερη (περίπτωση) να φτιάξετε έναν αμερικανικό λογαριασμό και να προμηθευτείτε από το App Store το σχετικό application. Μοναδική υποχρέωσή σας μετά είναι να έχετε απλά την κονσόλα και τη συσκευή με το Smartglass στο ίδιο δίκτυο.

Xbox One Image 07

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που θα συναντήσουν οι κάτοχοι Xbox 360 είναι και αυτή στο χειριστήριο του νέου συστήματος. Το Xbox One Controller έρχεται με την ίδια διάταξη πλήκτρων και μοχλών, σταυρού κατευθύνσεων, με βασική αλλαγή αυτή της τοποθέτησης του Xbox button στο επάνω μέρος σε ξεχωριστό τμήμα. Το εν λόγω πλήκτρο που οδηγεί το χρήστη στο menu έχει μεγαλύτερο μέγεθος από το αντίστοιχο του DualShock 4, ενώ και το σημείο που έχει τοποθετηθεί βολεύει περισσότερο στο να αποφευχθούν τα κατά λάθος πατήματα. Αλλαγές έχουμε και στους αναλογικούς μοχλούς που είναι πλέον πιο «σκληροί» και σαφώς πιο βολικοί στο παιχνίδι, ενώ ξεχωρίζουν και για το αντιολισθητικό υλικό κατασκευής τους. O σταυρός κατευθύνσεων προσφέρεται πλέον χωρίς τον κλασικό «δίσκο» στη βάση του, δίνοντας έτσι δυνατότητα για πιο «καθαρά» πατήματα. Μία σημαντική αλλαγή είναι η ενσωμάτωση μηχανισμών ανάδρασης σε διάφορα σημεία που βοηθάει αρκετά στο να δώσει ένα game την κατάλληλη δόνηση με πολλούς τρόπους. Στο πίσω τμήμα του χειριστηρίου συναντάμε την υποδοχή των δύο ΑΑ μπαταριών, οι οποίες μπορούν να αντικατασταθούν από τη χρήση ενός Play and Charge Kit που πωλείται ξεχωριστά. Στο κάτω μέρος του χειριστηρίου υπάρχει η υποδοχή για το headset, το οποίο και παρέχεται στο πακέτο αγοράς και έρχεται με έναν εξαιρετικά βελτιωμένο και μοντέρνο σχεδιασμό. Μοναδικό αρνητικό σημείο του χειριστηρίου είναι τα shoulder buttons, τα οποία και κάνουν έναν ενοχλητικό θόρυβο στο κάθε πάτημά τους.

Xbox One Image 08

Το Kinect είναι το επόμενο σημαντικό τμήμα του Xbox One. Το περιφερειακό φέρει στο εσωτερικό του τμήμα μια συστοιχία μικροφώνων και καμερών. Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το αντίστοιχο του Xbox 360 και δεν μπορεί να τοποθετηθεί παρά μόνο μπροστά από την τηλεόραση του παίκτη. Μέσω μιας ειδικής διαδικασίας από το μενού, το Kinect μπορεί να κάνει ζουμ στο χώρο για να εντοπίσει το πρόσωπό σας και αφού το καταγράψει, το συνδέει με το προφίλ σας. Μάλιστα, το software κάνει και ένα ειδικό σετάρισμα στο χώρο, υπολογίζοντας υπό συγκεκριμένες συνθήκες το θόρυβο που μπορεί να παραχθεί στο περιβάλλον.
Όπως σημειώσαμε και πιο πριν στο άρθρο, το περιβάλλον χρήσης του Xbox One θυμίζει έντονα τα Windows 8 με τις διάφορες εφαρμογές και λειτουργίες να είναι χωρισμένες σε tiles. Το μενού που βλέπει ο χρήστης είναι χωρισμένο σε τρεις τομείς, στα Pins, Home και Store. Στο αριστερό μέρος (Pins) ο χρήστης μπορεί να ορίσει εφαρμογές και games που θέλει να φορτώνει πιο εύκολα και αυτό το πετυχαίνει καρφιτσώνοντάς τα σε μόνιμες θέσεις. Στο κεντρικό τμήμα (Home), το σύστημα εμφανίζει τις τελευταίες εφαρμογές και games που έχει φορτώσει ο χρήστης (με χρονολογική σειρά), ενώ στα δεξιά βρίσκονται χωρισμένα όλα τα αρχεία του Xbox Live Marketplace. Στο Home μενού ξεχωρίζει στο μεγάλο παράθυρο η ενεργή εφαρμογή, ενώ ακριβώς στα αριστερά της θα δείτε ένα tile με το προφίλ του χρήστη, το Gamerscore και τα μηνύματά του.

Xbox One Image 09

Κάτι που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι πως επειδή στο αρχικό setup δεν περιλαμβάνεται σχεδόν τίποτα, ακόμη και οι βασικές λειτουργίες όπως το Game DVR και το Blu-ray Playback χρειάζεται να κατέβουν. Το σύστημα κάνει αρκετή ώρα (λίγο πάνω από 1 λεπτό) να ανοίξει την πρώτη φορά και μετά από την πλήρη απενεργοποίησή του, ωστόσο κάτι τέτοιο αποφεύγεται απλά βάζοντάς το σε standby mode. Από εκεί και έπειτα, η επαναφορά του σε λειτουργία είναι ταχύτατη (σχεδόν σε 20 δευτερόλεπτα), ενώ ταυτόχρονα έχει περάσει όλα τα σχετικά updates σε παιχνίδια και εφαρμογές (αν ο χρήστης έχει επιτρέψει κάτι τέτοιο μέσα από το μενού του συστήματος). Όσον αφορά στα games, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, η εγκατάστασή τους είναι υποχρεωτική στο σκληρό δίσκο. Η διαδικασία του installation είναι ελάχιστα μεγαλύτερης διάρκειας από την αντίστοιχη του PS4, ωστόσο επιτρέπεται και εδώ η έναρξη αναπαραγωγής ενός τίτλου μόλις φτάσει η διαδικασία εγκατάστασης στο 25% της. Αυτό που είδαμε να διαφέρει πάντως σε αυτό το κομμάτι είναι το γεγονός ότι το Xbox One εντοπίζει πιο γρήγορα τα σχετικά updates/patches και τα περνάει μαζί με τα αρχεία εγκατάστασης για να παίξει ο χρήστης με τη μία στην πιο ενημερωμένη έκδοση. Σημαντικό δε είναι και το πλεονέκτημα που έχει ο κάτοχος Xbox One από το γεγονός ότι οι τίτλοι δε χρειάζονται ξανά το Blu-ray δίσκο για να παίξουν μετά την πρώτη εγκατάστασή τους.

Xbox One Image 10

Πέραν των games, το σύστημα υποστηρίζει και αναπαραγωγή multimedia αρχείων, είτε από το χρήστη, είτε από τις διάφορες συνεργαζόμενες υπηρεσίες όπως το Netflix, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι απλό πλευράς δίσκων αναπαράγει μουσικά CDs και ταινίες σε Blu-ray. Όσον αφορά στα του δικτύου, το Xbox Live παραμένει πυλώνας και στο νέο αυτό σύστημα. Όλο το περιεχόμενο προσφέρεται ψηφιακά και όπως θα γνωρίζουν καλά και όλοι οι κάτοχοι Xbox 360, η συνδρομή στο Xbox Live Gold απαιτείται για να προσφερθεί υποστήριξη για online gaming. Κάτι τέτοιο ωστόσο απαιτείται και για την υποστήριξη των υπηρεσιών Upload από Game DVR και Cloud Saves, ενώ πλέον δεν υποστηρίζεται η αποστολή ηχητικών μηνυμάτων μέσω της υπηρεσίας.

Xbox One Image 11

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως το Xbox One έρχεται να σταθεί επάξια στην αγορά και να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες που το θέτουν ως αρκετά εναλλακτική πρόταση στις next-gen κονσόλες. Ο multimedia χαρακτήρας του δυστυχώς θα περιοριστεί στις μικρότερες αγορές, όπως αυτή της Ελλάδας, ωστόσο μένει πάντα ζωντανή η ελπίδα πως η Microsoft Hellas θα έρθει σε επαφή με τους παρόχους δορυφορικού και ψηφιακού περιεχομένου, όταν έρθει η ώρα. Το Kinect λειτουργεί εξαιρετικά συμπληρώνοντας το παζλ, το νέο χειριστήριο έρχεται με πάρα πολλές βελτιώσεις, ενώ και το μενού είναι σωστά δομημένο και γίνεται κτήμα του χρήστη μετά τις πρώτες ώρες χρήσης. Από την άλλη η εφαρμογή Snap δεν προσφέρει κάτι το ξεχωριστό που μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα πιόνι στη σκακιέρα της κόντρας με τη Sony, ενώ και η υψηλότερη τιμή συνδρομής (με ταυτόχρονα τα μειωμένα οφέλη όσον αφορά στους προσφερόμενους δωρεάν μηνιαίους τίτλους) δεν μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο.

Xbox One Image 12

Έχοντας επιλέξει ένα πιο «αδύναμο» set up, είναι λογικό στα πρώτα κύματα τίτλων να βλέπουμε τα third party games να «τρέχουν» σε αναλύσεις 720p στο Xbox One. Το σύστημα μπορεί να αναπαράγει άνετα εικόνα 1080p σε 60 καρέ, ωστόσο είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα που θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα από πλευράς της εταιρείας του Redmond, καθώς πλήττει άμεσα και ισχυρά το γόητρο του συστήματος έναντι του βασικού του ανταγωνιστή. Λύνοντας και αυτό το θέμα, θα μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως το παιχνίδι θα αρχίσει να παίζεται στα ίσια. Μέχρι τότε, η Microsoft καλείται να δώσει άμεσα απαντήσεις και να πείσει τον κόσμο να προτιμήσει την πρότασή της. Η μετάβαση στην επόμενη γενιά έγινε, μένει να δούμε που θα καταλήξει το κοινό.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram
36 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • nikkolas
  • Eρωτησουλα - Αφου κανω εγκατασταση το παιχνιδι και δεν θελει ξανα το δισκο του, δεν με συμφερει να νοικιαζω τα παιχνιδια απο το να τα αγοραζω? τα κανω εγκατασταση τα ετπιστρεφω και νοικοιαζω οσα θελω να παιξω.
   Εκτος και δεν καταλαβα καλα το σημειο στο αρθο που λεει.
   Σημαντικό δε είναι και το πλεονέκτημα που έχει ο κάτοχος Xbox One από το γεγονός ότι οι τίτλοι δε χρειάζονται ξανά το Blu-ray δίσκο για να παίξουν μετά την πρώτη εγκατάστασή τους.

  • profion
  • Εχωντας το ps4 απο τις 13-12 και το xbox one απο τις 27-12 , μπορω να πω οτι μεχρι στιγμης προτιμω το ps4 , αλλα το καθε ενα εχει τα θετικα και τα αρνητικα του.

  • PostMort3m
  • "Έχοντας επιλέξει ένα πιο «αδύναμο» set up, είναι λογικό στα πρώτα κύματα τίτλων να βλέπουμε τα third party games να «τρέχουν» σε αναλύσεις 720p στο Xbox One. Το σύστημα μπορεί να αναπαράγει άνετα εικόνα 1080p σε 60 καρέ, ωστόσο είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα που θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα από πλευράς της εταιρείας του Redmond, καθώς πλήττει άμεσα και ισχυρά το γόητρο του συστήματος έναντι του βασικού του ανταγωνιστή."

   Αφου μπορει ανετα να αναπαραγει 1080p γιατι δεν το κανει? οεο?

  • Fulcizombie
  • το μοναδικό 3rd party που τρέχει στα 720p στο xboxone και στα 1080p στο ps4 ειναι το cod ghosts το οποίο εχει προβλήματα στο frame rate στο ps4 και σύμφωνα με την κριτική του neogaf, γνωστό φιλικό προς την Sony site , η καλυτερη εκδοση σε κονσολες ειναι αυτη του xboxone .
   βάζω στοίχημα οτι οι διάφορες στην ανάλυση στα 3rd party παιχνίδια θα εξαφανιστεί στο 2014 οπως ήδη φαίνεται απο τις πρώτες ανακοινώσεις (tomb raider ultimate, witcher 3 , dead light κ.λ.π)

  • torico
  • παυλο,το δισκο το χρειαζεσαι κ μετα το install εκτος κ αν εσυ επαιξες αλλη κονσολα

  • tsoumak
  • Εγω θα πω αυτο που εγραψα και στο φορουμ.Ναι το χβοχ ειναι μια παιχνιδοκονσολα αλλα στρεφεται και se ψυγαγωγια οπως netflix,hulu και αλλα .Το κακο ειναι πως αυτα εμεις εδω στην ελλαδα δεν μπορουμε να τα δουμε αρα μας μενει να δουμε μονο τα παιχνιδια και οποια βγουν σε αναλυση 1080p.

  • AnimaPura
  • Αυτό που ενδεχομένως θέλησε να πει ο Παύλος είναι ότι μερικά παιχνίδια δεν χρειάζονται τον δίσκο μετά την εγκατάσταση, όπως το Madden, νομίζω.
   Τώρα για το αν δεν τρέχει κάποια παιχνίδια σε 1080p, τελικά μήπως δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα (γιατί είναι πρόβλημα, όσο και αν το αρνείται κάποιος), δεδομένου του ότι ούτε το PS4 μπορεί άνετα να τρέξει BF4 και Ghosts στην ανάλυση αυτή, χωρίς να πέφτουν τα fps κάθε λίγο? Μήπως δηλαδή η τρέχουσα πλέον γενιά, "βιάστηκε" να αγγίξει τα 1080p και μας κορόιδεψαν κατά κάποιο τρόπο, όλους εμάς που δεν παίζουμε σε PC? Τροφή για σκέψη.

  • Sephiroth
  • Παίδες, στο πρώτο playthrough των games δεν μου ζήτησε το δίσκο και το κείμενο είναι έτοιμο εδώ και μέρες, Το τσέκαρα ξανά τώρα και ζητάει. Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω αν έκανε κάποιο update το σύστημα. Όπως και να 'χει, το τμήμα με τους δίσκους διαγράφηκε.

  • Alithinos
  • Το θέμα με την ανάλυση δεν είναι τόσο απλό του τύπου "ή κάνει τα πάντα σε τόσα p ή δε τα κάνει".
   Εξαρτάται πως θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τη παρεχόμενη δύναμη επεξεργασίας ο developer.
   Σκεφτείτε το σαν κάτι παρόμοιο με το να μοιράζεις skill points στα διάφορα attributes σε ένα RPG.
   Πες π.χ. πως νωρίτερα η προηγούμενη κονσόλα είχε 10 skill points για μοίρασμα.
   Αυτά τα 10 points τα μοίρασε στα attributes όπως Polygons,Textures,Resolution,Physics.
   Τα μοίρασε ο developer κάπως έτσι:

   Polygons: 3
   Textures: 2
   Resolution: 3
   Physics: 2

   Η νέα κονσόλα ας υποθέσουμε πως έχει 30 πόντους.
   Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να κάνει διάφορους συνδιασμούς.
   Παραδείγματα:

   Συνδιασμός Α'

   Polygons:9
   Textures: 10
   Resolution: 3
   Physics: 8

   ή

   Συνδιασμός Β'

   Polygons: 8
   Textures: 9
   Resolution: 6
   Physics: 8

   ή ακόμα και

   Polygons: 6
   Textures: 8
   Resolution: 10
   Physics: 6

   Το συμπέρασμα είναι πως για να είναι μεγαλύτερη η ανάλυση,θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί σε άλλα μέρη.
   Από κει και πέρα,γιατί προτιμούν να έχουν μικρότερη ανάλυση και να μοιράσουν τους πόντους αλλού αντί να έχουν μεγαλύτερη ?
   Για 2 κυρίους λόγους.
   Πρώτον γιατί αν κάθεσαι μακριά απ' την οθόνη,δύσκολα θα συμπεράνεις τη διαφορά μεταξύ 720p και 1080p. Μη κοιτάς που όσοι παίζουν σε υπολογιστές έχουν τα μούτρα τους 20 εως 40 εκατοστά από την οθόνη και μπορούν να διακρίνουν τα πάντα. Άμα κάθεσαι 2-3 μέτρα μακριά,η διαφορά θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητη.
   Δεύτερον,γιατί απ τις πιο κύριες μεθόδους marketing ενός παιχνιδιού είναι τα screenshots. Οι ακίνητες εικόνες.
   Και η μεγαλύτερη ανάλυση δεν έχει αντίκρυσμα στα screenshots,παρά μόνο του ότι το μέγεθος της εικόνας θα είναι μεγαλύτερο. Αντιθέτως αν π.χ. το παιχνίδι έχει καλύτερα textures,είναι κάτι που φαίνεται.

  • Amiga500
  • @Fulcizombie

   ...................


   Assassin's Creed 4

   XBOX ONE: 900p @ 30fps
   PS4 : 1080p @ 30fps


   Battlefield 4

   XBOX ONE: 720p @ 60fps
   PS4 : 900p @ 60fps


   Call of Duty: Ghosts

   XBOX ONE: 720p @ 60fps
   PS4 : 1080p @ 60fps


   Στα υπολοιπα ειναι στα ιδια με καποια εφε -λεπτομερειες παραπανω στο PS4 σε καποια απο αυτα π.χ. Need for speed Rivals.

   Δε λεω, ειναι ακομα αρχη, αλλα αν το XBOX ONE το οποιο μας επρηξαν οτι ειναι πιο ευκολο στον προγραμματισμο λογω direct x εχει ηδη προβλημα.........φαντασου οταν οι devs μαθουν καλυτερα το Ps4 η οταν αρχισουν να σκανε τα exclusives της Sony.......

   Οσο τωρα για το αν εχει διαφορα το 720p με το 1080p.......ασφαλως και εχει!!! ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.

   Εχω δυο τηλεορασεις, μια HD Ready (720p - 1080i) και μια Ful HD (1080p) και η διαφορα -απο την ιδια αποσταση- οταν συνδεω το PS4 μου σε καθε μια ειναι εμφανεστατη!! Κυριως στο aliasing και στους φωτισμους αλλα και στα textures!

  • DevilSpawn
  • Ο Παύλος το έκανε: Φτου πρέπει να το διαβάσω τώρα.Βέβαια ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει; ;H Παύλαρος ή Καλκάνης που γνωρίζουν το άθλημα!

  • vonzuchter
  • Μαγκες μαλλον θα ισχυσει οτι και στη γενια που μας περασε... Αν εισαι Αμερικη ή βρετανια ή εστω Γερμανια το XBOX θα ειναι η καλυτερη επιλογη να απολαμβανεις ολα τα καλουδια και το υπεροχο xboxlive. Για τις υπολοιπες χωρες και τη δικη μας φυσικα, PS4.

  • JohnTehGreek
  • Φίλε Amiga500

   Δεν ξέρω που τα είδεσ αυτά αλλά σύμφωνα με videos από εταιρίες, το Battlefield 4/CoD ghosts δείχνουν πολύ καλύτερα στο xbox one παρά στο ps4.

   παιδες τα πράγματα είναι απλά.Άμα είσαι FPS players και sports τίπου ΦΙΦΑ τότε το xbox one είναι μονόδρομος.

   Άμα είσαι adventure κτλ. τότε το ps4 είναι ιδανικό.

  • Shepard
  • Στο ψυγειο και αυτό μεχρι νεωτερας.

  • Amiga500
  • @JohnTechGreek


   http://m.uk.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates


   Επίσης όσον αφορά τα Call of duty Ghosts (720p) και Assassins creed black flag (900p) οι πρώτες εκδόσεις βγήκαν με "λάθος"??? αναλύσεις τις οποίες διορθωσαν άμεσα με day one patch οι εταιρείες τους........αν δεν πιστεύεις διάβασε τα reviews του eurogamer.

   Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι ήταν λάθος γιατί τέτοιο λάθος δεν κάνει ούτε παιδάκι του νηπιαγωγείου.....όχι τώρα εταιρεία που έχει ρίξει ενα σωρό δουλειά για να επιτύχει το 1080p....

   Μάλλον ήθελαν στα πρώτα βιαστικά reviews να φανούν οι δύο εκδόσεις ισαξιες ώστε να κάνουν καλές πωλήσεις και στα δύο μηχανήματα γιατί φοβόντουσαν ότι το 720p της έκδοσης του One θα τους τα χαλούσε όλα.

   Ευτυχώς που κάποια μεγάλα sites όπως το eurogamer αναφέρθηκαν σε αυτό και έκαναν head2head με τις κανονικές - τελικές αναλύσεις.

   Αυτά και καλή χρονια.

  • BigDaddy
  • Παυλο ερωτηση! ...επειδη ειχες ξανακανει review απο το παλικαρι φιλο του enternity στο σπιτι του.Αυτο εδω ειναι το oficial επισημο review? Καλη χρονια

  • Sephiroth
  • Το προηγούμενο άρθρο φίλε BigDaddy ήταν πρώτη επαφή. Μόλις βγει στην Ελλάδα επίσημα θα κάνουμε ένα έξτρα αφιέρωμα με το ελληνικό περιεχόμενο του Xbox Live στο Xbox One. Αυτό είναι το οριστικό review :)

  • anna2
  • mporei kaneis an exei 360 na paizei online to idio paixnidi me kapoion pou paizei sto one?

  • chriswise84
  • προτιμω ps4...μακραν..αλλα και αυτο πρεπει να ειναι πολυ καλο...

  • Ben Masters
  • Φίλε FulciZombie ας μην κάνουμε το άσπρο μαύρο για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα ... σχεδόν όλα τα ps4 games είναι 1080p ενώ το ΧΒ1 έχει κατακλυστεί με 720p !!!!! Αν είναι δυνατόν , next gen και τα games ξανά 720p.
   Μιλάμε για ντροπή , έτσι ?
   Δεν λέω πως δεν θα βελτιωθεί αυτό το χάλι , αλλά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται .
   ΑΝ υπήρχε ιπποδύναμη , θα φαινόταν κατευθείαν . PS4 και XB1 δεν μπορούν να σταθούν δίπλα δίπλα , με την καμία. Υπάρχει τεράστια διαφορά σε hardware ... ας πρόσεχε η MS , είναι κάτι που θα το υποστεί σε όλη τη γενιά : χειρότερα multiplatform .
   Τέλος η ανωτερότητα που είχε το 360 έναντι του ps3. Η Sony άκουσε τους gamers και τους έδωσε αυτό που ' θελαν. Επεξεργαστική ισχύ . Η Micosoft έδωσε tv tv tv tv tv tv tv.
   Have fun with 720p .

  • Sephiroth
  • Ben Masters το Xbox One βγάζει 1080p και 60 καρέ με τεράστια άνεση σε τίτλους όπως το Forza. Μην τρελαινόμαστε και περισσότερο το λέω για την τελευταία σου ατάκα. Δεν είναι Xbox 360 το Xbox One...

  • AnimaPura
  • @Ben Masters Μάλλον δεν έχεις δει ότι παιχνίδια όπως το NBA 2K14 τρέχουν σε 1080p, 60fps και στις δυο κονσόλες. Have fun with being a fanboy.

  • Ben Masters
  • Sure είναι 1080/60 το Forza ... με Last gen assets , no weather , no time of day , no dynamic lighting .
   Oσο για το 720p.
   Killer Instinct
   COD Ghosts
   BF4
   TitanFall
   Βέβαια έχει και την τεράστια ανάλυση των ... 900p
   Ryse
   AC:Black Flag
   Αυτά τα ολίγα

   (Κατα λάθος έστειλα αναφορά στον χρήστη FulciZombie νομίζοντας πως το κομβίο είναι για παράθεση ... αγνοήστε το , το παιδί δεν έκανε κάτι , δικό μου λάθος είναι.)

  • AnimaPura
  • Μέχρι να βγει το επόμενο GT, δεν μπορείς να μιλάς αρνητικά για το Forza. Ένα αυτό. Ωραία η παράθεση των υπολοίπων, αλλά δεν απαντάς σε αυτά που σου είπαμε. Ωραίος.

  • Sephiroth
  • Νομίζω πως οποιαδήποτε κριτική για το hardware αυτής της νέας γενιάς δεν μπορεί να γίνει με τα δεδομένα του πρώτου κύματος τίτλων, συνολικά.

  • Ben Masters
  • @AnimaPura Καταρχάς φίλε μου δεν είμαι fanboy (δεν γίνεται κιόλας λόγω ...ηλικίας) αλλά είμαι εντελώς unbiased και σκληρός εκεί που πρέπει.
   Σε τι δεν σου απάντησα ? Για το ... ΝΒΑ 2Κ14 ? Μιλάμε για sport game έτσι , άλλες απαιτήσεις (και πιο εύκολες).
   Οσο για το Forza , μάλλιασε η γλώσσα μας να ζητάμε night racing και λίγη βροχούλα και οι τύποι μας κοροιδεύουν κατάμουτρα . Θα τους τα χώνω όσο θέλω .

   @Sephi ... εγώ κριτική κάνω με τα official specs που έχουν δώσει οι εταιρείες. Και με το ζόρι που τραβάνε οι πλατφόρμες για να τρέξουν κάποια παιχνίδια.
   Μια απλή ερώτηση : Πως γίνεται η χρεοκοπημένη Sony να βάζει 7850 class gpu και η ζάπλουτη Microsoft 7770 class gpu που είναι για τα σκυλιά.
   Απάντηση κανείς?

  • AnimaPura
  • Η απάντηση είναι ότι κάνανε τεράστιο λάθος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το One στο σύνολο δεν μπορεί να τρέξει 1080p. Το PS4 τρέχει 1080p, σταθερά στα 60fps? Όχι, αλλά δεν μας χαλάει και ούτε θα έπρεπε. Γιατί λοιπόν πρέπει να είναι τόσο σημαντικό αυτό που συμβαίνει για μερικά παιχνίδια στο One? Επειδή ο developer κάποιου παιχνιδιού δεν μπόρεσε να το κάνει να τρέξει σε 1080, φταίει μόνο η MS για αυτό? Όταν επι χρόνια τα multiplatforms είχαν χειρότερα γραφικά στο PS3 από ότι στο 360, δεν μας ένοιαζε, τώρα έγινε βασικό κριτήριο?
   Όσο για το Forza, είσαι ανμπάιασντ και για αυτό δεν έχεις να αντιπροτείνεις κάτι. Clap, clap.

  • AnimaPura
  • Επίσης, περιττό να το δηλώσω, αλλά σχεδόν σε κάθε άρθρο για το Xbox One, έχεις αφήσει και ένα αρνητικό, αβάσιμο σχόλιο. Μάλλον δεν είσαι και τόσο ανμπάιασντ και ούτε μεγάλης (αναλογικά) ηλικίας.

  • tasosdimakis
  • Συγνωμη στον Sephiroth για την αναφορα οπως και στον amiga500.ηθελα να απαντησω αλλα πατησα λαθος.οκ?συγνωμη.

  • nkav64
  • Αυτόν τον Sephiroth ήθελα καιρό να τον αναφέρω...ν' αγιάσει το χεράκι σου ;-ΡΡΡΡΡΡ

  • tasosdimakis
  • Παντως εξακολουθω να πιστευω πολυ στο Xbox one.θα πειτε καλα κολημενος ειμαι.οχι βεβαια ισα ισα ασχολουμε 25 χρονια με τα παιχνιδια και εχω σχεδον ολες τις κονσολες.οχι οχι δεν ειμαι κανενας φραγκατος μην φανταστει κανεις κατι τετοιο.με πολυ κοπο και ιδρωτα επερνα την καθε κονσολα.απλα λατρευω πολυ τα παιχνιδια.καλο ειναι παντως να ειμαστε ολοι μας αντικημενικοι.υπαρχουν και τα πλην και τα σην σε καθε κονσολα.

  • tasosdimakis
  • Παντως καλο ειναι το site να αναφερει οσο αφορα τον σκληρο του Xbox one εναντι του ps4 οτι μπορει να μην αλλαζει ο εσωτερικος σκληρος δισκος οπως στο ps4 αλλα μπορει το Xbox one να συνδεθει με εξωτερικο σκληρο δισκο.πραγμα που το ps4 δεν μπορει να κανει.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!