Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xiaomi Redmi 7A Review

*
Όταν άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα smartphone με κόστος γύρω στα €100, έκαναν ένα σωρό υποχωρήσεις στο hardware για να φτάσουν στην αγορά σε αυτά τα χρήματα. Μερικά χρόνια αργότερα, κυκλοφορούν συσκευές όπως το Xiaomi Redmi 7A που σε κάνουν να πεις «μόνο τόσο κοστίζει;». Με κόστος της τάξης των €120 στα καταστήματα τα οποία συνεργάζονται με την επίσημη αντιπροσωπεία, είναι ένα φθηνό smartphone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από όλους. Είτε σαν δεύτερο-τριτη συσκευή, είτε να υπάρχει σαν backup, είτε από νέους είτε από μεγαλύτερης ηλικίας χρήστες. Αλλά ας το δούμε αναλυτικά.



Η συσκευή που έφτασε στα χέρια μας είναι η Matte Black και όπως γράφει η συσκευασία, έρχεται με 2GB μνήμης RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Το κουτί περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα τυπικό λευκό φορτιστή 5V/2A και το καλώδιο MicroUSB. Το ίδιο το τηλέφωνο είναι αρκετά μικρό  σε διαστάσεις, καθώς έρχεται με μικρή οθόνη διαγωνίου 5,45’’. Το σώμα είναι πλαστικό, με την πλάτη να είναι κάπως γλιστερή είναι η αλήθεια, οπότε μια κάποια προσοχή χρειάζεται όταν το βγάζετε από τσέπη/τσάντα, μην φύγει από τα χέρια. Σίγουρα μια θήκη θα κάνει καλύτερα τα πράγματα. Τα μοναδικά φυσικά πλήκτρα είναι αυτά στη δεξιά πλευρά για το power on/off και την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στα αριστερά είναι η θέση για τοποθέτηση καρτών sim (το τηλέφωνο είναι δίκαρτο) και κάρτας microSD. Να σημειώσουμε πως το tray που τοποθετούνται είναι πλαστικό, οπότε μια προσοχή χρειάζεται μην το σπάσει κατά λάθος κανείς. Στο πάνω μέρος είναι η έξοδος ακουστικών και στο κάτω η θύρα MicroUSB, ανάμεσα σε δυο πεντάδες από τρύπες που αφορούν στο ηχείο. Μόνο η μια πεντάδα, η δεξιά κρύβει ηχείο, η άλλη είναι μάλλον για ομορφιά και μόνο. Η μέγιστη ένταση του ηχείου είναι απόλυτα ικανοποιητική, η ποιότητα πάλι του ήχου είναι συμπαθητική.



Η οθόνη του Redmi 7A είναι όμορφη, φωτεινή και με πολύ καλά χρώματα. Η ανάλυση λειτουργίας είναι HD+ (1440x720 pixel) και κρίνεται παραπάνω από επαρκής αναλογικά με τις διαστάσεις της. Το γυαλί αντανακλά αρκετά το περιβάλλοντα φωτισμό, αλλά σε γενικές γραμμές κανείς δε πρόκειται να μείνει παραπονεμένος από την οθόνη. Υπάρχει αισθητήρας φωτός, οπότε είναι δυνατό να προσαρμόζεται αυτόματα η φωτεινότητά της. Τα bezel γύρω της είναι σίγουρα μεγάλα σε σχέση με τα flagship που κυκλοφορούν, όχι όμως τόσο ώστε να ενοχλούν στο μάτι. Τα πλήκτρα ελέγχου του λειτουργικού βρίσκονται μέσα στην οθόνη ενώ είναι δυνατό κάποιος να τα κρύψει πλήρως. Όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας, πέρα από κωδικούς και patterns, υποστηρίζεται ξεκλείδωμα με το πρόσωπο, το οποίο βέβαια δεν είναι ασφαλές καθώς αυτό γίνεται απλά μέσω της κάμερας.  Όσον αφορά στις κάμερες, έχουμε μια κεντρική πίσω παρέα με LED flash και μια ακόμα μπροστά. Η κεντρική μπορεί να βγάλει καλές λήψεις κυρίως την ημέρα, έξω στο φως. Το βράδυ τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Και για τη selfie cam πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν. Γενικότερα, αν κάποιος θέλει ένα cameraphone, το Redmi 7A δεν είναι το κατάλληλο.



Πηγαίνοντας τώρα στο πως είναι το smartphone κατά τη χρήση, ο υπογράφων πραγματικά εντυπωσιάστηκε από τη λειτουργικότητά του. Το Redmi 7A τρέχει πολύ άνετα τα πάντα. Το EMUI skin του Android 9 που διαθέτει η συσκευή είναι όμορφο και λειτουργικό, αν και δε διαθέτει app drawer, κάτι που σημαίνει πως όλα τα εικονίδια των εφαρμογών εμφανίζονται στη κεντρική οθόνη. Η εναλλαγή εφαρμογών είναι ταχύτατη και γενικότερα, δεν παρατηρήσαμε κάποια ιδιαίτερα καθυστέρηση.



Εκτός και αν κάποιος φορτώσει πολλές εφαρμογές, οπότε τα 2GB μνήμης δείχνουν ότι είναι λίγα. Βέβαια, στο κοινό στο οποίο απευθύνεται, κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί. Όσον αφορά στις επιδόσεις σε 3D, προφανώς και δε μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, καθώς το SoC δεν είναι σχεδιασμένο για απαιτητικό gaming. Από την άλλη όμως και μόνο το ότι μπορεί να παίζει ραδιόφωνο, χάρη στο FM tuner, χωρίς να χρειάζεται ακουστικά σαν εξωτερική κεραία, είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.


Κάτι που όμως δε μας έκανε εντύπωση είναι πως σε κάποιες εφαρμογές, όπως η Cleaner που καθαρίζει τη μνήμη, εμφανίζονται… διαφημίσεις!

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δε το έχουμε συναντήσει ξανά σε συσκευή. Από την άλλη υπάρχουν ευκολίες όπως για παράδειγμα η δυνατότητα διπλής εγκατάστασης εφαρμογών για ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών account, δημιουργία δεύτερου αποθηκευτικού χώρου, αλλά και το game booster που προσφέρει πολλές ευκολίες όταν παίζουμε παιχνίδια. Το καλύτερο από όλα πάντως είναι η εξαιρετική αυτονομία που διαθέτει το Redmi 7A. Χάρη στο μη ενεργοβόρο επεξεργαστή, τι σχετικά μικρή οθόνη και τη τεράστια μπαταρία των 4000mAh, το τηλέφωνο πραγματικά δε λέει να σβύσει. Ότι πρέπει δηλαδή για να το πάρει κανείς μαζί του διακοπές και να μη ψάχνει συνεχώς πρίζες ή να κουβαλάει power bank.



Εν τέλει, το Redmi 7A είναι μια οικονομική συσκευή που στη πραγματικότητα κάνει περισσότερα από αυτά που θα περίμενε κανείς. Είναι κατάλληλη συσκευή για παιδιά και μεγάλους με τυπικές απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι άνετα μια δεύτερη συσκευή για ώρα ανάγκης. 
BEST BUY

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστια αυτονομία
  • Απόλυτο VFM
  • Ραδιόφωνο χωρίς ανάγκη ύπαρξης ακουστικών
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται σε κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*