Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xiaomi Redmi Note 8 Pro Review

*
Η Xiaomi συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα οικονομικά μοντέλα της σειράς Redmi, με την εδώ αντιπροσωπεία να φέρνει στα μέρη μας μια από τις πλέον αναμενόμενες συσκευές της, το Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Με κόστος λίγο κάτω ή λίγο πάνω από τα €300, ανάλογα με τη χωρητικότητα (64/128GB), το τηλέφωνο θέλει να στεφθεί ο βασιλιάς του midrange. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αλλά η εταιρεία φαίνεται πως έχει εξοπλίσει τη νεότερη συσκευής της με όλα εκείνα τα εχέγγυα.



Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκουμε το τηλέφωνο, ένα πακετάκι με οδηγίες και το ταχυφορτιστή (ναι, το τηλέφωνο προσφέρει ταχεία φόρτιση), αλλά όχι κάποιο ζευγάρι ακουστικών. Ακόμα και έτσι όμως δεν μας ενοχλεί, καθώς το τηλέφωνο έχει έξοδο ακουστικών. Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το μέγεθός της. Με διαγώνιο οθόνης στις 6,5’’, αν μη τι άλλο το Xiaomi Redmi Note 8 Pro είναι μια μεγάλη συσκευή που παλαιότερα θα τη λέγαμε phablet.  Πλέον βέβαια οι συνολικές διαστάσεις διατηρούνται σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα, καθώς τα bezel αν και υπαρκτά, είναι σε normal πλαίσια. Πάντως τόσο το βάρος των 200 γραμμαρίων όσο και το πάχος είναι παράγοντες που μαζί με το συνολικό μέγεθος κάποιους θα τους προβληματίσουν. Από εκεί και πέρα όμως, η ίδια η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, με γυαλί μπρος και πίσω, ενώ το διαφορετικού χρώματος περίγραμμα της συσκευής δίνει μια όμορφη όψη.



Φυσικά πλήκτρα έχουμε μόνο στη δεξιά πλευρά, η θέση των οποίων είναι αρκετά καλή για να φτάνει ο αντίχειρας του δεξιού χεριού ή ο δείκτης του αριστερού. Στην απέναντι πλευρά είναι η θήκη για τη τοποθέτηση των καρτών sim και της κάρτας microSD, με τη συσκευή να υποστηρίζει μέχρι 256GB. στο πάνω μέρος βρίσκεται η θύρα υπερύθρων (ναι, έχει και τέτοια) ενώ στο κάτω μέρος η type-c USB, η έξοδος ακουστικών και το μονοφωνικό ηχείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα για stereo ήχο, παρέα με το μικροσκοπικό ακουστικό που κρύβεται στα όρια του πάνω bezel της συσκευής. σε γενικές γραμμές, παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, κάποιος μάλλον θα χρειαστεί μια θήκη, καθώς από τη μια το μέγεθος και από την άλλη το γυαλί -το οποίο ειδικά στη πλάτη είναι μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων- κάνουν αρκετά γλιστερή στο χέρι τη συσκευή. Και για να μην κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να υπάρξει πτώση, μια θήκη θα το κάνει να κολλάει περισσότερο στο χέρι.



Η οθόνη που χρησιμοποιεί το Xiaomi Redmi Note 8 Pro είναι μια IPS full hd+, διαθέτει πολύ υψηλή φωτεινότητα, ενώ χρωματικά δεν προβληματίζει. Αν και μεγάλη σε διαγώνιο, προσφέρει υψηλό ppi, με τα εικονίδια και τα γράμματα να φαίνονται όμορφα και καθαρά. Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν αρκετές επιλογές στο MIUI λειτουργικό (Android 9) για πραγματοποίηση αλλαγών στο πως φαίνεται η οθόνη, από dark mode και reading mode μέχρι αλλαγή της θερμοκρασίας χρώματος και της αντίθεσης. Μάλιστα, χάρη στο γεγονός ότι η μπροστινή κάμερα είναι τοποθετημένη στο κέντρο ψηλά, κόβοντας ελάχιστα από την οθόνη, ουσιαστικά αφήνει το σύνολο της οθόνης για θέαση βίντεο σε Netflix/Youtube .



Όπως αναφέραμε νωρίτερα, η πλάτη της συσκευής είναι γυάλινη και σε αυτή βρίσκουμε τοποθετημένο πάνω και κεντρικά το σύστημα καμερών. Αυτό αποτελείται από 4 κάμερες, με τη βασική από αυτές να είναι ο πραγματικός σταρ της συσκευής. Πρόκειται για τη πρώτη κάμερα με αισθητήρα των 64Mpixel, ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Samsung. Ο αισθητήρας βρίσκεται πίσω από ένα σχετικά φωτεινό φακό f/1.9 και μπορεί να βγάλει τόσο φωτογραφίες στα 64Mpixel, όσο και στα 16MP, κάνοντας pixel binning. Στην πρώτη περίπτωση ο χρήστης παίρνει μιας τεράστιας ανάλυσης λήψη, μεγέθους 16MB, στη δεύτερη το μέγεθος είναι περισσότερο διαχειρίσιμο. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, με μπόλικη λεπτομέρεια, πολύ καλά χρώματα και αρκετό δυναμικό εύρος. Το σύστημα εστίασης λειτουργεί ταχύτατα, αναγνωρίζοντας μάλιστα πρόσωπα, προσπαθώντας να εστιάσει εκεί. Ακόμα και το night mode δουλεύει εξαιρετικά, αν και η προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή σίγουρα θα βοηθούσε περισσότερο. Υποστηρίζεται και zoom 2x, το οποίο όμως γίνεται με crop των 64Mpixel, αφού δεν υπάρχει φακός με zoom. Το αποτέλεσμα είναι πάντως πραγματικά καλό και δε φαίνεται ότι μιλάμε στη πραγματικότητα για digital zoom.



Τι κάνουν οι άλλοι τρεις φακοί, θα ρωτήσει κανείς. Ο ένας χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν αισθητήρας βάθους, ώστε να βγάζουμε φωτογραφίες με όμορφο bokeh. Το σύστημα δουλεύει καλά , με όμορφο διαχωρισμό - μέχρι ενός σημείου. Από τους δυο άλλους φακούς, στη πραγματικότητα μόνο ο wide έχει κάποια χρησιμότητα και κυρίως σε συνθήκες με μπόλικο φως, αφού όταν ο περιβάλλοντας φωτισμός πέφτει, η ποιότητα πέφτει γρηγορότερα. Κάτω από το δυνατό φως του ήλιου μπορεί να βγάλει κανείς συμπαθητικές wide φωτογραφίες. Όσον αφορά στο τελευταίο φακό, πρόκειται για έναν macro ανάλυσης… 2MPixel. Ναι, μπορεί να πάει πολύ κοντά και να εστιάσει, αλλά τα 2MPixel είναι πραγματικά ελάχιστα, ενώ και το γεγονός ότι πάει κοντά το τηλέφωνο, κόβει αρκετό φως και εν τέλει η μακρο φωτογραφία είναι μόνο για τα social και υπο προϋποθέσεις. Καλύτερα να τραβήξει κανείς με το κανονικό φακό στα 64Mpixel και να κάνει zoom/crop. Το αποτέλεσμα είναι ποιοτικότερο. Αντίστοιχα και στο βίντεο, το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται με τη βασική κάμερα των 64Mpixel, η οποία προσφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα, με αποδοτικό σύστημα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης, είτε σε 1080p/60fps είτε σε 4Κ/30fps. Από τις άλλες κάμερες, μόνο με τη wide μπορεί κανείς να βιντεοσκοπήσει, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως δε μπορεί να υπάρξει εναλλαγή καμερών την ώρα της βιντεοσκόπησης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δυνατότητα για ultra slow motion στα 960fps σε ανάλυση 720p με το αποτέλεσμα να είναι συμπαθητικό. Όσον αφορά στη σέλφι, η αλήθεια είναι ότι ο κάτοχος της συσκευής θα τη βρει παραπάνω από απλά καλή, ειδικά για τηλέφωνο της κατηγορίας. Καλή ανάλυση, καλό HDR και γενικά, κάνα καλά τη δουλειά της.



Πηγαίνοντας τώρα στα ενδότερα της συσκευής η Xiaomi  προτίμησε να χρησιμοποιήσει επεξεργαστή MediaTek και όχι Qualcomm, προφανώς για λόγους κόστους. Ωστόσο, το μοντέλο που συναντάμε είναι το κορυφαίο της εταιρείας, ένα οχταπύρηνο Helio G90T που στη πράξη τα πάει τέλεια. Το AnTuTu σκορ της συσκευής μας ήταν λίγο πάνω από τις 220000, ενώ σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα, πουθενά. Μάλιστα, το SoC προωθείται και σαν gaming και η αλήθεια είναι ότι και εκεί, τα κατέφερε τέλεια. Δοκιμάσαμε παιχνίδια όπως το ολοκαίνουριο Call of Duty: Μobile, με όλα τα εφέ στο μέγιστο και στο max frame rate, και έπαιξε χωρίς προβλήματα. Ακόμα και μετά από αρκετή ώρα gaming, η θερμοκρασία στην πλάτη της συσκευής ήταν μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, ενώ η μπαταρία φάνηκε να αντέχει. Πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς άλλωστε, αφού με χωρητικότητα 4500mAh, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκεί έξω. Προφανώς, σε συνθήκες χρήσης του λειτουργικού, δεν παρατηρήσαμε κολλήματα ή καθυστερήσεις, αλλά για ακόμα μια φορά είδαμε διαφημίσεις σε κάποιες εφαρμογές ή σελίδες ρυθμίσεων, κάτι που μάλλον είναι σύνηθες στα Redmi.



Εν τέλει, το Xiaomi Redmi Note 8 Pro μπορεί όντως να βαπτιστεί βασιλιάς του midrange. Είναι ένα πραγματικό value for money smartphone που τα κάνει όλα πολύ καλά. Η βασική κάμερα είναι εξαιρετική, η αυτονομία μεγάλη, το SoC τρέχει γρήγορα τα πάντα (ακόμα και τα games), έχει έξοδο ακουστικών, έχει και ραδιόφωνο. Ναι είναι λίγο μεγάλο και γλιστράει κάπως, αλλά ακόμα και αυτό το πρόβλημα μειώνεται με τη χρήση θήκης. 
BEST BUY

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλή βασική κάμερα
  • Εξαιρετική τιμή
  • Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη αυτονομία
  • Ραδιόφωνο, IrDa, έξοδος ακουστικών
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχετικά μεγάλο και κάπως βαρύ
  • Οι διαφημίσεις στο MIUI
  • Δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης της macro κάμερας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • jack124
    • Οι διαφημίσεις στο Miui σε όλα τα Xiaomi μπορεί να κλείσει.. Εγώ ποτέ δεν είχα σε κανένα κινητό .. Να προσέχουμε λίγο την 1η εκκίνηση της συσκευής τι επιλέγουμε και να μην πατάμε Next σε όλα
      Επίσης θα γίνει πιο εύκολη η απενεργοποίηση στο Miui 11.. Κατά τα άλλα πολύ καλό review

*