Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα 17.3 εκ. οι πωλήσεις του PS5, στα 48 εκ. οι συνδρομητές του PS Plus

*
Η Sony ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Οκτ-Δεκ 21) και φαίνεται πως το PS5 έφτασε σε πωλήσεις 17.3 εκ. συστήματα. Η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε πως η κονσόλα νέας γενιάς έχει πετύχει 17.3 εκ. αποστολές σε καταστήματα, ωστόσο από τη στιγμή που μιλάμε για sold out σε παγκόσμια κλίμακα, όλες οι αποστολές μετράνε και ως πωλήσεις. Από την άλλη πλευρά, το PS4 άγγιξε τα 116.8 εκ. αποστολές. Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο έφυγαν 3.9 εκ. κονσόλες PS5 (600 χιλιάδες λιγότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και 200 χιλιάδες κονσόλες PS4 (1.2 εκ. λιγότερες από την περσινή περίοδο). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και μερικά ακόμη στατιστικά που δημοσιεύτηκαν και έχουν ως εξής.



- Το PS Plus έφτασε στα τέλη Δεκεμβρίου τους 48 εκ. ενεργούς συνδρομητές, σημειώνοντας άνοδο κατά 600 χιλιάδες μέλη σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.
- Το software PS4 και PS5 που πουλήθηκε άγγιξε τα 92.7 εκ. αντίτυπα (11.5 εκ. αντίτυπα λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρσι).
- Κάθε δευτερόλεπτο αυτού του τριμήνου πωλούνταν 11.66 PS4/PS5 games!
- Τα 11.3 εκ. αντίτυπα από αυτά ήταν first party games (7.7 εκ. κάτω σε σχέση με την περσινή περίοδο).
- Το 62% των πωλήσεων software ήταν σε digital μορφή, σε σχέση με το 53% της περσινής περιόδου.
- Τα έσοδα τριμήνου είναι τα δεύτερα υψηλότερα για το PlayStation (στην πρώτη θέση το τρίτο τρίμηνο της περσινής περιόδου)
- Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου Οκτ-Δεκ 21 είναι τα υψηλότερα που έχει καταγράψει η Sony μέχρι σήμερα σε αυτήν την περίοδο και τα τρίτα περισσότερα για οποιοδήποτε τρίμηνο
- Τα έσοδα του PlayStation Store άγγιξαν τα 3.8 δισ. δολάρια, δεύτερη υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών
- Ο τομέας PlayStation Software & Services κατέγραψε τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών σε έσοδα, φτάνοντας τα 4.96 δισ. δολάρια.
- Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στα συστήματα PlayStation έφτασαν τα 111 εκ. σε όλο τον κόσμο και ξόδεψαν κατά μέσο όρο 42.37 δολάρια στο τρίμηνο.
- Η Sony αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος 2021 προς τα κάτω σε επίπεδο εσόδων (στα 24.62 δισ. δολάρια) και προς τα πάνω σε επίπεδο κερδοφορίας (3.11 δισ. δολάρια).
- Για την περίοδο που μιλάμε, το PlayStation ήταν αυτό που έφερε τα περισσότερα έσοδα στη Sony και τη δεύτερη μεγαλύτερη κερδοφορία. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*