Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αναλυτές θεωρούν ότι είμαστε κοντά στην έγκριση της αγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft από τη Μ. Βρετανία

*
Οι αναλυτές της Wedbush Securities, Nick McKay και Michael Pachter θεωρούν ότι, τα προκαταρκτικά ευρήματα της CMA σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, αποδεικνύουν πως η Μ. Βρετανία έχει ένα ασθενές νομικό επιχείρημα.

"Ο πολιτικός αντίκτυπος της σημερινής κίνησης της CMA είναι ίσως ο πιο σημαντικός", έγραψαν. "Διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση ως ένα μήνυμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει ότι έχει ένα νομικό επιχείρημα όμως είναι ασθενές. Κατά την άποψή μας, η FTC το κατάλαβε στα τέλη του περασμένου έτους, και έσπευσε να καταθέσει μήνυση για να μπλοκάρει τη συγχώνευση με την ελπίδα να είναι η πρώτη που θα αποσπάσει παραχωρήσεις από τη Microsoft".


"Πιστεύουμε ότι η CMA κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, επιτάχυνε την επίσημη ένστασή της στη συμφωνία και πρότεινε διορθωτικά μέτρα προκειμένου να βρεθεί μπροστά από την FTC και να κερδίσει το δικαίωμα να κομπάζει. Η FTC δεν έχει ακόμη καταθέσει προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα και η CMA, προβάλει μεγάλες απαιτήσεις, έχοντας πάρει τον ρόλο του "δρακοκτόνου" σε αυτή τη φάση".

Οι αναλυτές είπαν ότι βλέπουν την ανακοίνωση της CMA "ως ένα μήνυμα ότι η συγχώνευση είναι κοντά στην έγκριση" και αναμένουν ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Microsoft θα συμφωνήσει με όλα τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα της CMA εκτός από τη διάθεση περιεχομένου της Activision σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες gaming cloud. Αυτό το κομβικό σημείο θα μπορούσε να καθυστερήσει μια ευνοϊκή επίλυση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αναμένουμε ότι η FTC και η ΕΕ θα εκμεταλλευτούν αυτό το σημείο σύγκρουσης για να αποσπάσουν παραχωρήσεις εκ μέρους τους".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • sdragon
    • Άρα βασικά μαντεύουν ότι η Microsoft θα δεχτεί οποιαδήποτε απαίτηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να περάσει η συμφωνία γρήγορα. Μια τέτοια διαπραγμάτευση αποκλείεται να τελειώσει σε 2-3 μήνες εκτός και αν πει ναι σε όλα. Ειδικά στον διαχωρισμό της Activision σε μικρότερα τμήματα. Από την άλλη έχουμε χορτάσει από αναλυτές. Την είχαν θάψει τη Nintendo πριν μερικά χρόνια.

*