Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Miyamoto: Τιμή και tablets κράτησαν πίσω το Wii U

Το Wii U σίγουρα δεν έχει την πορεία που η Nintendo θα ήθελε και ο Shigeru Miyamoto αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας το γιατί συμβαίνει αυτό. Ο Miyamoto αναφέρει πως η τιμή της κονσόλας ήταν υψηλότερη από από που ήθελαν στην εταιρία αν και εφόσον το σύστημα είναι καλό, το κοινό θα το αγοράσει ακόμα και αν η τιμή είναι κάπως υψηλή. Το πρόβλημα με το Wii U είναι ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε το ίδιο το μηχάνημα, το γιατί είναι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Η Nintendo προσπαθεί πάντα να φτιάξει διαφορετικές και όχι ακριβές κονσόλες. Το Wii U είχε σίγουρα τη διαφορετικότητα λόγω του GamePad.

Όμως η εποχή που κυκλοφόρησε δεν του έκανε καλό μιας και τα “κλασικά” tablets της αγοράς εξελίχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα, πηγαίνοντας σε μονοπάτια που η Nintendo δεν είχε προβλέψει όταν σχεδίασε το GamePad. Όπως και να έχει ο Miyamoto λέει πως μετά το Wii U (δηλαδή με το NX) πιστεύει πως η Nintendo θα αποκτήσει το “hit” που δεν της έκατσε στην παρούσα γενιά.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
25 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Wii U
    • 7+ pegi 7+
      • 7.4 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (78)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.gr/wiiu FOLLOWERS 13 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • G3n3raL86
    • Επισης λαθος κινηση που γενικα ανεφεραν το ΝΧ και οτι θα το δειξουν του χρονου, ενω το WiiU εχει μονο 3 χρονια στην αγορα. Αμα δλδ μαθευτει οτι το ΝΧ θα παιζει τα WiiU games, τοτε το σκοτωσαν απο μονοι τους για τα καλα δυστηχως.

    • lovesfool
    • Μερικές φορές καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.

      Το είπε όντως, ή μήπως χάθηκε κάτι στη μετάφραση; ΠΟΤΕ δεν έχει σημασία η τιμή. ΤΟ ΜΟΝΟ που έχει σημασία είναι το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Εκεί πόνεσε και πονά το Wii U, όχι στο χειριστήριο ή την τιμή των tablets. Τι σχέση έχει αυτό που προσφέρει σαν εμπειρία το Wii U με ένα tablet; Καμία απολύτως; Τι σύγκριση μήλα με αχλάδια είναι αυτή; Αυτό δεν έλεγε τόσα χρόνια, πάρα πολύ σωστά κατά την άποψή μου, η Nintendo; Αυτό δεν φώναζε από ταράτσες και βουνά. Δεν έχει σημασία η τιμή, δεν έχει σημασία η τεχνολογία, σημασία έχουν μόνο τα παιχνίδια και το περιεχόμενο.

      Αν το βασικό συμπέρασμα της Nintendo για την εμπορική πορεία του Wii U είναι ότι έφταιγε η τιμή του σε σχέση με τα tablets, τότε ζήτω που καήκαμε για το NX (αν είναι όντως αυτό διάδοχος οικιακή κονσόλα και δεν είναι κάτι εντελώς άσχετο).

    • Roronoa
    • @lovesfool

      Ετσι ειναι, το περιεχομενο δεν ηταν εκει, σε μια κονσολα της nintendo οπου το σλογκαν της ειναι "τα παιχνιδια πουλανε τις κονσολες".

      Βεβαια φταιει και η τιμη, η Nintendo ποτε δεν τιμολόγησε επιθετικα προιον της παρα μονο το 3ds οταν σερνονταν οι πωλησεις.

    • Geo4ever
    • Εκεί στη nintendo καλό θα ήταν να πάρουν σαν παράδειγμα προς μίμηση την πορεία του ONE και πως γίνεται στην πράξη η διόρθωση των λανθασμένων επιλογών.
      Γενικά ο μιγιαμότο κοιμάται όρθιος και ονειρεύεται αν περιμένει ξανά να τον στηρίξουμε στη νέα κονσόλα μετά από ένα χρόνο και αν η αγορά του ΝΧ εφόσον και εάν βγάλουν παιχνίδια

    • Pirederas
    • Το WiiU δεν είχε παιχνίδια στο λανσάρισμά του και αυτό το γεγονός το σκότωσε (βέβαια, σ' αυτό βοήθησαν τόσο το next-gen hype των PS4/Xbox One, όσο και η όχι άδικη προκατάλειψη των hardcore gamers εναντίον της Nintendo). Τώρα έχει 5-10 αξιόλογα 1st party exclusives (ξαναλέω ότι το Splatoon θα έπρεπε να είναι launch title μαζί με το Rayman Legends), αλλά όλοι ξεχνάνε ότι κυκλοφόρησε ως επί το πλείστον με άσχημα 3rd party ports. Τα περί tablet και τιμής είναι σαχλαμάρες, η κονσόλα ήρθε χωρίς παιχνίδια, με τους developers να κράζουν την κονσόλα πριν καν κυκλοφορήσει (όπως ο Ιάπωνας που έλεγε ότι χρειάζονται ταρζανιές για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί της αδύναμης CPU), και τα στελέχη της Nintendo νόμιζαν ότι με το πρώτο συνθετικό του ονόματος (Wii) θα πουλούσαν άνετα. Για το καλό της βιομηχανίας, ελπίζω το ΝΧ να τα πάει καλύτερα.

    • nkav64
    • Μια χαρά τίτλους είχε το Wii U στο λανσάρισμά του. Από CoD μέχρι AC, FIFA, Batman, Darksiders II, Zombie U, Mario Bros U, Sonic All Starts Racing και άλλα.

      Σήμερα, παρ' όλες τις "κακουχίες" έχει 20 τίτλους που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους.

      Εδώ ολόκληρο PS4 είχε ως first party συνοδεία το Knack και τις επόμενες γιορτές το μετριότατο LBP.

      Το γεγονός ότι στην πορεία έχασε την υποστήριξη των 3rd parties ήταν η μαχαιριά στην καρδιά. Ούτε η τιμή έφταιγε ούτε τίποτα άλλο. Αν είναι δυνατό κιόλας να συγκρίνουμε τα tablets με οποιαδήποτε οικιακή κονσόλα.

    • PORTAL
    • Θα το πω κι ας φαω οσα down vote να ναι. H Nintendo πρεπει να γινει 3rd party developer. Και το ξερουν ολοι οτι αυτο ειναι το σωστο. Αν τωρα καποιος θελει να αγοραζει ολοκληρο μηχανημα για να παιξει το Zelda, οκ.

    • lovesfool
    • @ tanno.

      Επειδή πραγματικά κι ειλικρινά απορώ με την καραμέλα του "region lock", μπορεί να μου απαριθμήσεις 4-5 παιχνίδια που θεωρείς ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως system sellers, ότι δηλαδή θα τραβούσαν μαζικά Ευρωπαίους στην κονσόλα και ΔΕΝ κυκλοφόρησαν ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ localized για την Ευρώπη;

      Δεν έχω υπόψη μου killer apps που να έμειναν αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Δεν έχω εικόνα ότι στην Ιαπωνία η κονσόλα έχει ένα κάρο τίτλους που πουλάνε, αλλά για κάποιο λόγο δεν τους βλέπουμε στη Δύση. Είχα την αίσθηση ότι την ίδια ξεραΐλα είχε παντού και μάλιστα ότι για αυτό βλέπουμε και πολύ πιο Ιαπωνικοκεντρικά παιχνίδια να εξάγονται και στα μέρη μας για το Wii U σε σχέση με προηγούμενες κονσόλες της Nintendo ή σε σχέση με άλλες κονσόλες του ανταγωνισμού (π.χ. προσπαθεί να μας πείσει η εταιρία ότι θα έπρεπε να μας νοιάζει και να αγοράσουμε και την κονσόλα για τα Mother, ξαφνικά).

      Διαφώτισέ μας.

      Εκτός αν όλος σου ο νταλγκάς είναι να παίξεις Xenoblade X 8 μήνες νωρίτερα σε μία γλώσσα που δεν καταλαβαίνεις κι άρα δεν θα πάρεις ούτε μυρωδιά από την υπόθεση του παιχνιδιού.

    • Volga
    • αχ Shigy... οτι ναναι λες πλέον.. Ελπίζω τις δικαιολογίες αυτές να μην τις πιστεύεις και απλά να τις λες ωστε...κάτι να πεις.

      Να παραθέσω με το φτωχό μου μυαλουδάκι τι πιστεύω οτι φταίει.

      1) Έλλειψη συμφωνιών με 3rd party developers.
      2) Έλλειψη Blockbuster τίτλων που να εκμεταλεύονται το Gamepad (M-E-T-R-O-I-D)
      3) Ελλειψη τίτλων στη Virtual Console
      4) Λάθος τιμολόγιση στη Virtual Console

      Είναι πρόχειρα πρόχειρα αυτά που μου έρχονται στο μυαλό.

      Αν θέλει η Nintendo να μην βρίσκεται 3η στον αγώνα μπορεί κάλλιστα ΠΡΙΝ αποφασίζει για τα specs του NX να πιάσει την EPIC Games και να της πει. «ελα εδώ κυρα EPIC, τι Specs χρειάζεσαι για να τρέχει η Unreal Engine 5 που θα βγάλεις;»

      Να φτιάξει μια κονσόλα αντίστοιχης δύναμης με τους αντιπάλους της, Να επιλέξει εργαλεία προγραμματισμού εύκολα στη χρήση, να δώσει σωστό documentation σε ΚΑΘΕ developer, και στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας να έχει ένα Zelda έτοιμο.

    • Alias
    • Οι μονοι που αποτραπηκαν απο την τιμη ειναι οσοι θα την επαιρναν ως 2η κονσολα, δηλαδη οσοι ειχαν ηδη PS4 ή XOne και θα την τσιμπουσαν σε φτηνη τιμη για τα exclusives.

      Το tablet ηταν απλα ενα gimmick δημοφιλες της εποχης οπως και το 3d του 3ds. Το 2ο τους βγηκε, το 1ο οχι. Απλα πραγματα. Οταν βγηκε το 3ds η 3d απεικονιση ηταν στα πανω της μετα το avatar και -εξυπνα- καναν την καινοτομια αυτη που ηταν κατι διαφορετικο και μοναδικο στην εποχη του και πετυχε.
      Κατι παρομοιο πηγαν να κανουν με το WiiU και το tablet -οχι τοσο εξυπνα- οταν ειδαν το ρευμα με τα ipad κλπ και θεωρησαν καλη κινηση να το εφαρμοσουν στην κονσολα και στο χειριστηριο της.
      Ενω το 3d χωρις γυαλια σε κονσολα ηταν κατι το μοναδικο στην αγορα, τo tablet ηταν κατι που υπηρχε ηδη σε πολλες εκδοχες και δεν πειστηκε κανεις.

      Με αλλα λογια η κονσολα δεν ειχε κατι το μοναδικο οπως το Wii και το 3ds. Ισως να μπορουσε να ειχε ξεπεραστει το προβλημα αν υπηρχε hardware εφαμιλλο του ανταγωνισμου για να μπορουν να βγαινουν 3rd parties αλλα τζιφος.
      Σου λεει δεν το χρειαζομαστε. Το Wii με τα μουφα specs ειχε το motion gaming και πετυχε. To 3ds με το 3d και τα μουφα specs επισης πετυχε. Ε και το WiiU με τα μουφα specs θα χει το tablet και θα πετυχει, ποιος ο λογος να φτιαξουμε συγχρονη κονσολα. Εχουμε βρει τη φορμουλα της επιτυχιας.
      Αμ δε

    • Geovra
    • Αλλα λογια να αγαπιομαστε....ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ δεν ειχε η κονσολα κοινως ελλειψη σε παιχνιδια...ολα τα αλλα ειναι αρες μαρες κουκουναρες

    • ichigo13
    • Θα μπορούσε μήπως να βγεί από τον υπότιτλο "ο σχιστομάτης εξηγεί";
      Θεωρώ πως είναι αρκετά ρατσιστική έκφραση, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείται στον επίσημο λόγο

    • kokouman
    • Το Wii U δεν είχε επιτυχία για τους εξής λόγους:

      1) Δεν είχε καλό marketing. Που το στηρίζω αυτό ? Την εποχή που κυκλοφόρησε δεν έμπαινα σε site για gaming και δεν διάβαζα τόσο τακτικά τις ειδήσεις για τον χώρο του gaming.Τον διάδοχο του Wii, με όνομα Wii U, τον άκουγα αραιά και που και δεν ήξερα καν αν υπάρχει στα αλήθεια ή αν πρόκειται για έναν μύθο.Δεν θυμάμαι να είδα καμία διαφήμιση ή γενικά τίποτα που να τραβήξει το μάτι του απλού καταναλωτή.

      2) Τιμή για γέλια. Δεν θα μπω καν στον κόπο για τα 3rd party επειδή εγώ τουλάχιστον δεν αγοράζω προϊόν της Nintendo για να παίζω Cod. Με τέτοια τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να σε αγοράσει κανείς για να παίξει μόνο τα first party.Εδώ φτάσαμε 2015 και έχουν βγει ένα κάρο ποιοτικοί τίτλοι για την κονσόλα και πάντα όποτε σκέφτομαι να την αγοράσω διστάζω.

      3) Το μηχάνημα απλά δεν είναι αντάξιο των άλλων 2. Ναι ξέρω έχει αρκετά καλούς τίτλους, αλλά μεταξύ μας ποιος θα το προτιμούσε αντί να επιλέξει τα άλλα 2 ?

      Αυτά κατά την γνώμη μου θάψανε το Wii U.Δεν πειράζει όμως γιατί έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για το NX ή όπως θα το πούνε τέλος πάντων.

    • Volga
    • @kokouman

      1) εδώ δεν ειχε διαφήμιση. Στο εξωτερικό μια χαρά ειναι.
      2) Ο σκοπός δεν ειναι να φτιάξει όμως μια κονσόλα φθηνη για να παίζεις τα 5-6 αριστουργήματα, αλλα να φτιάξει μια ακριβή κονσόλα με σωστά specs που θα μπορείς να παίξεις μαζί με τα 5-6 αριστουργήματα και τα 3rd parties.
      3)Η απάντηση στο 2

      Τι 300 τι 450. Μην τρελαθούμε.. δεν είναι η τιμή πρόβλημα. Εδώ αγοράζαμε κασέτες με τιμή το μισό μισθό...

    • Fiben
    • Αν εξαιρεσουμε την εποχη Snes οποιος ειχε μονο κονσολα της Nintendo παντα ειχε ελλειψεις σε παιχνιδια και χρειαζοταν να παρει και μια αλλη κονσολα.
      Ολοι οι κατοχοι nintendo το ξερουν και αγορασαμε κονσολα της μονο γιατι θελαμε να παιξουμε παιχνιδια Nintendo.
      Οποτε δεν μας φταιει ουτε η τιμη ουτε τιποτα αλλο εκτος του οτι δεν υποστιριζεται με παιχνιδια της Nintendo.
      Λειπουν μεγαθηρια και δεν ανακοινωνετε τιποτα οποτε τι να παει να αγορασει ο αλλος?

    • ZazzyJr13
    • ρε παιδια το οτι τα παιχνιδια της Nintendo δεν εχουν πεσει αρκετα μετα απο τοσο καιρο δεν εχει παιξει το ρολο του?

    • 3nws1th5
    • Από όποιον και να έγινε χαίρομαι που αντικαταστάθηκε ο υπότιτλος που είχε ο αρθογράφος (ο σχιστομάτης εξηγεί ) με το ο Ιάπωνας εξηγεί...Ο υπότιτλος ήταν το λιγότερο άθλιος για να μην πω τίποτα άλλο..

    • alex4444
    • Ως προς την τιμη συμφωνω κι επαυξανω. Ως προς τη βελτιωση των ταμπλετ, δε νομιζω να ηταν αυτος ο καταλυτικος παραγοντας.

      Η μη σταθερη ροη τιτλων και η απουσια δυνατου ονοματος στο launch window ηταν το κερασακι στην τουρτα. Ελπιζω επιτελους να μαθουν καποια στιγμη απο τα λαθη τους εκει στο Κιοτο.

      Τα ιδια ακριβως καναν και με το 3ds, ενας θεος ξερει πως το γυρισαν το παιχνιδι εκει τελικα...

    • Volga
    • αυτό που λέει ο Alex. Επίσης πήγαν και έβγαλαν τίτλους που υπήρχαν ήδη 6-8 μήνες στις άλλες κονσόλες. Και πάλι αυτοί ήταν unoptimised. Η Nintendo αργησε να βγάλει τους τίτλους της, ε λογικό δεν είναι;

    • powerslave34
    • Μην προσπαθείτε όλοι εδώ πέρα να δικαιολογήσετε την απαράδεκτη στάση και αδιαφορία της Nintendo. Μια ζωή το κάνει. Και με τις προηγούμενες κονσόλες τα ίδια λάθη είχε κάνει τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σε θέματα marketing.
      Όταν είχε βγει για πρώτη φορά το WII U δεν είχε δυνατούς τίτλους ώστε να λανσάρουν την κονσόλα στο καταναλωτικό κοινό. Μόνο το Zombi U και το Pikmin 3. Δεν υπήρξε ένα Metroid Prime 4 και ένα καλό Zelda όπως αυτό το demo με την αράχνη μέσα στο ναό με τους πυρσούς που μπορούσες να αλλάζεις την μέρα σε νύχτα. Που είναι όλα αυτά;

      Και η επόμενη κονσόλα της να βγει με ονομασία NX ή όπως αλλιώς θέλετε να την λένε αν δεν έχει δυνατό software & hardware και δεν έχει δυνατούς τίτλους πάλι άκλαυτη θα πάει και θα καταλήξει σαν ένα δεύτερο αποτυχημένο Wii U.

      Απλά για να σας θυμίσω επειδή οι περισσότεροι ξεχνάτε αρκετά εύκολα το τι πάταγο είχε κάνει το GameCube με το Metroid Prime & Resident evil 4 και συνολικά που πούλησε 20 εκατομμύρια κονσόλες. Το Wii U είναι ζήτημα αν έχει καταφέρει να πουλήσει στιγμής μέχρι 10 εκατομμύρια κομμάτια……

      Όσο για το Wii δεν πούλησε για τον γραφικό τομέα αλλά πούλησε λόγω καινοτομίας στον τότε επαναστατικό χειρισμό.

      Αν η Nintendo στο NX δεν έχει καλούς third parties τίτλους ισάξιους με τις αντίστοιχες των άλλων δυο MS & SONY τότε βλέπω να κατεβάζει ρολά γιατί δεν θα υπάρχει πάντα το 3ds & τα amibo & τα μπλουζάκια να την ξελασπώνουν….

    • Volga
    • @powerslave34 Αδερφέ δεν υπάρχει ούτε 1 post στη λίστα με τα σχόλια που να προσπαθεί να δικαιολογήσει τη Nintendo...
      Τα διάβασες;

      Σε αυτό που διαφωνώ μόνο μαζί σου είναι στο οτι η Nintendo θα κατεβάσει ρολά. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχει τόσο χρήμα ωστε να αποτύχει συνεχόμενα για 5-6 γενιές. Κάτι που καταλαβαίνεις οτι δεν γίνεται από καμία εταιρία (να αποτυγχάνει συνέχεια).


      Δεύτερον το WiiU οικονομικά δεν είναι αποτυχία για τη Nintendo. Βγάζει λεφτά. Εκεί που "χάνει" είναι οτι δεν υπάρχουν 3rd parties να πληρώνουν τα royalties.

      Απλά το εκνευριστικό είναι οτι βλέπεις μια εταιρία στο χείλος του γκρεμού (Sony) να παρουσιάζει 1 διαμάντι με συνεχόμενες συμφωνίες και λαμπρό μέλλον. Και μια άλλη εταιρία (Nintendo) να αβγατίζει τα λεφτά της παίζοντας εκ του ασφαλούς συνέχεια.

*