Ο Fries αποκάλυψε ότι η εξασφάλιση συνεργασίας με μεγάλους developers από την Ιαπωνία ήταν δύσκολη, ιδίως με την Square Enix, η οποία αρνήθηκε να φέρει την σειρά Final Fantasy αποκλειστικά στο Xbox λόγω οικονομικών κινδύνων. Ενώ ορισμένες εταιρείες επιθυμούσαν ισχυρότερο ανταγωνισμό για τη Sony, ήταν προσεκτικές ώστε να μην φαίνονται υπερβολικά υποστηρικτικές προς τη Microsoft.
Αναφέρθηκε επίσης σε συζητήσεις με εταιρείες όπως η Capcom, η Konami και η Tecmo. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συνεργασίες διαμορφώθηκαν διακριτικά, όπως με την Tecmo που κυκλοφόρησε τίτλους όπως το Dead or Alive στο Xbox για να δείξει την υποστήριξή της χωρίς να αμφισβητήσει άμεσα τη Sony.
Συνολικά, ο Fries υπογράμμισε πώς η δυναμική της βιομηχανίας και οι φόβοι για μονοπώλιο διαμόρφωσαν τις πρώιμες σχέσεις του Xbox με τις εδραιωμένες εταιρείες του κλάδου.
Starfield: Αποζημιώσεις ζητούν κάτοχοι του PS5 λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity