Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Ubisoft κατάφερε να αποτρέψει προσπάθεια hackers να της κλέψουν δεδομένα 900GB!

*
Οι επιθέσεις hackers σε εταιρείες που ασχολούνται με τα videogames είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα και η Ubisoft θα ήταν ένα ακόμη θύμα. Ωστόσο, φαίνεται πως κατάφερε να αποτρέψει μια σημαντική επίθεση που θα έδινε σε χέρια τρίτων σχεδόν 900GB δεδομένων.

Οι hackers προσπάθησαν να κλέψουν αρχεία από τη βάση δεδομένων χρηστών του Rainbow Six Siege, όπως αναφέρει το VX-Undergroun. Η Ubisoft φαίνεται πως εντόπισε την προσπάθεια εισόδου στα συστήματά της μετά από 48 ώρες και κατάφερε να αποτρέψει την είσοδο των hackers στα συστήματά τους πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.


Μιλώντας στο BleepingComputer, η γαλλική εταιρεία σημείωσε πως εντόπισε το ζήτημα και πως το παρακολουθεί, χωρίς να μπορεί να δηλώσει κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή.

Το VX-Underground μοιράστηκε μέσω του X εικόνες που κοινοποιήθηκαν από τους hackers και δείχνουν πρόσβαση σε συνομιλίες του Microsoft Teams, στον server Ubisoft SharePoint, αλλά και στα Confluence και MongoDB Atlas. Όπως φαίνεται, η προσπάθεια των hackers δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*