Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε νοσοκομειακή φυλακή εφ όρου ζωής ο leaker του GTA 6

*
Ο 18χρονος hacker που κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα της Rockstar και διαρροή 90 videos από την ανάπτυξη του GTA 6 καταδικάστηκε εφόρου ζωής σε νοσοκομειακή φυλακή.

Το BBC αναφέρει πως ο Arion Kurtaj - που χαρακτηρίστηκε ως έντονα αυτιστικός - θα παραμείνει σε ασφαλές νοσοκομείο για όλη του την ζωή εκτός αν οι γιατροί τον θεωρήσουν ως μη-επικίνδυνο. Η τιμωρία του είναι διαφορετική από την ίσοβια φυλάκιση, ωστόσο η ποινή του θα τρέχει απροσδιόριστα. Σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, ο Kurtaj ήθελε να επιστρέψει στο κυβερνοέγκλημα όσο το δυνατό νωρίτερα.

Τον Ιούλιο του 2023 ο Kurtaj θεωρήθηκε ψυχιατρικά ακατάλληλος για δίκη, κάτι που άλλαξε τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση ο δικαστής. Έπειτα, έγινε γνωστό πως η επίθεση του Kurtaj πραγματοποιήθηκε από ένα ξενοδοχείο με την χρήση ενός Amazon Firestick, μιας τηλεόρασης και ενός κινητού.

Ο Kurtaj κατηγορήθηκε μαζί με έναν 17χρόνο του ίδιου hacking group με όνομα Lapsus$, ο οποίος κατηγορήθηκε για εκβιασμό, απάτη και για κατηγορίες υπό του νόμου Computer Misuse Act. Η Rockstar δεν ήταν η μόνη που δήλωσε επιθέσεις από την Lapsus$, καθώς η Nvidia και η Microsoft βρέθηκε στο στόχαστρο του group.


Τέλος, το BBC αναφέρει πως εκτός από χιλιάδες ώρες προσωπικού, το hack κόστισε στην Rockstar και 5 εκατομμύρια δολάρια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*