Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox: Εκτίναξη εσόδων στο +49% μετά την εξαγορά της Activision Blizzard και ρεκόρ μηνιαίων χρηστών

*
Η εξαγορά της Activision Blizzard ήταν λογικό πως θα άλλαζε για πάντα τα οικονομικά της Microsoft και του Xbox, με τον τομέα gaming να εκτοξεύεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 στο +49%! Το δεύτερο τρίμηνο στο τρέχον οικονομικό έτος της αμερικανικής εταιρείας παρουσίασε έσοδα της τάξης των 7.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, άνοδο 61% στα έσοδα από υπηρεσίες και άνοδο 3% στα έσοδα από Xbox hardware.

Ο ειδικός αναλυτής MauroNL στο X σημειώνει, μάλιστα, πως η αξία της Activision Blizzard έχει ανέβει αυτή τη στιγμή στα 75,4 δισεκατομμύρια δολάρια (από τα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια που την αγόρασε η Microsoft). Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ενημέρωσε τους μετόχους της εταιρείας πως το τρίμηνο αυτό καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ για τους μηνιαίους χρήστες σε PC, Xbox και κινητά, όπου και πλέον έχει σπάσει το φράγμα των 200 εκατομμυρίων!


Οι ώρες streaming έχουν αυξηθεί κατά 44% σε σχέση με πέρσι, ενώ δόθηκαν και πολλές υποσχέσεις για τα games που έρχονται το επόμενο διάστημα, όπως τα Indiana Jones, Call of Duty και άλλα. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι το Starfield οδήγησε στο μεγαλύτερο αριθμό εγγραφών στο Xbox Game Pass σε μία ημέρα.

Τα έσοδα του τομέα gaming ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτά των Windows και είναι η τρίτη μεγαλύτερη… μπίζνα για την Microsoft, μετά τα Offices και τις υπηρεσίες cloud. Τα έσοδα του τριμήνου άγγιξαν τα 62 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά να υπολογίζονται στα 21,90 δισεκατομμύρια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*