Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αύξηση κερδών για τη Nintendo

*
H Nintendo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος που έληξε την 31η Μαρτίου 2018. Η κυκλοφορία του Switch εδωσε ώθηση στα οικονομικά δεδομένα της ιαπωνικής εταιρείας και τα 15,05 εκ. κομμάτια που πουλήθηκαν παγκοσμίως, της δίνουν το δικαίωμα να ατενίζει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Μάλιστα η πρόβλεψη είναι ότι έως το Μάρτιο του 2019, θα έχουν τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων 37,79 εκ. bundles της υβριδικής κονσόλας. Η οικογένεια προϊόντων 2DS/3DS πούλησε συνολικά 6,4 εκ. κονσόλες, ενώ σημαντική χαρακτηρίζεται και η συμβολή στα κέρδη της εταιρείας του SNES Classic Edition, με 5,28 εκ. στα ράφια των καταστημάτων. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιχνίδια του Switch ήταν αυτά που καθοδήγησαν τις πωλήσεις, με το Super Mario Odyssey να ξεπερνάει τα 10 εκ. Συγκεκριμένα έως το τέλος Μαρτίου είχαν σταλεί στα καταστήματα 10,41 εκ κόπιες του τίτλου. Ακολούθησαν τα Mario Kart 8 Deluxe (9,22 εκ.) και Splatoon 2 (6,02 εκ.). Για το 3DS εύκολα μπορεί κάποιος να μαντέψει ότι στην κορυφή βρέθηκαν τα Pokémon Ultra Sun και Pokémon Ultra Moon με 7,51 αντίτυπα.



Οι πωλήσεις amiibo ακολούθησαν τη γενική ανοδική τάση και αυτό αποδεικνύεται από τις 10,3 εκ. φιγούρες και 5,8 εξ. κάρτες που βρέθηκαν στα χέρια των καταναλωτών. Έξω από το χορό δεν έμειναν και οι τίτλοι για smartphones και tablets. To Animal Crossing: Pocket Camp που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο οικονομικό έτος, όχι απλά κάνει παρέα στα Super Mario Run και Fire Emblem Heroes, αλλά συνέβαλε σε άνοδο των πωλήσεων στον τομέα αυτό κατά 62% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος. Τέλος, τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν σε περίπου €7,95 δισ. εκ των οποίων τα περίπου €5,971 προήλθαν από αγορές εκτός Ιαπωνίας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*