Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Beyond Good & Evil 2 @ E3 2017

*
Είναι αλήθεια πως έχει περάσει αρκετός καιρός που είχαμε να ακούσουμε το Beyond Good & Evil 2 και με την εμφάνιση του πρώτου cinematic trailer στην Ε3, ο ενθουσιασμός των fans ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η sci-fi περιπέτεια του Michel Ancel και της ομάδας του φαίνεται να παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά και στο πλαίσιο της έκθεσης του Los Angeles, η Ubisoft μας έδωσε (αποκλειστικά για την Ελλάδα) τη δυνατότητα να δούμε ένα tech demo του τίτλου, αλλά και να μιλήσουμε με τον ταλαντούχο δημιουργό. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος της σειράς, το Beyond Good & Evil 2 θα είναι πιο σύνθετο και δεν θα ακολουθεί τις νόρμες ενός third person action adventure.



Όπως μας είπαν άνθρωποι της ομάδας, ο τίτλος θα συνδυάζει στοιχεία που συναντάμε σε online κόσμους γνωστών videogames, στοιχεία RPG και πολύ ταξίδι στο διάστημα. Ο Michel Ancel δήλωσε για πρώτη φορά σίγουρος ότι το παιχνίδι θα γίνει πραγματικότητα, αν και σημείωσε πως είμαστε ακόμη μακριά από την κυκλοφορία του. Μάλιστα, διασαφήνισε πως αυτό που είχαμε δει για πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια με αυτό που εν τέλει δημιουργείται αυτή τη στιγμή, είναι δύο διαφορετικά projects. Το studio της Ubisoft Montpellier αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να δημιουργήσει εν τέλει ένα prequel, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να καλύψει και όσους δεν έχουν εμπειρία από το πρώτο μέρος του franchise.



Η δουλειά πάνω στην τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί το Beyond Good & Evil 2 ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και στο πρώτο στάδιο φτιάχτηκε το πλανητικό σύμπλεγμα που θα διαδραματίζεται η ιστορία. Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους χαρακτήρα, να τον ξεκινήσουν από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και να τον οδηγήσουν έως ότου αποκτήσει το δικό του διαστημόπλοιο και το δικό του πλήρωμα. Η ομάδα θα αποκτά ξεχωριστά skills όσο προχωράει η ιστορία και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα παίρνει ο παίκτης κάθε φορά. Όσον αφορά στην εμπειρία που θα προσφέρει, το νέο game θα υποστηρίζει τόσο single-player, όσο και co-op online. Οι παίκτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα events που θα λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα για όλους, σε διάφορα σημεία του κόσμου και θα σχετίζονται με όλη την εξέλιξη της ιστορίας.



Με τα γραφικά να έχουν δημιουργηθεί ουσιαστικά 15 μέρες πριν την παρουσίαση (το ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Ancel), δεν υπήρχαν και πολλά ακόμη να δούμε. Έτσι, μιλήσαμε με τον ίδιο για το νέο του πόνημα.
Enternity: Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε φέτος την επικοινωνία του παιχνιδιού, από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πότε θα κυκλοφορήσει;
Michel Ancel: Αποφασίσαμε να αρχίσουμε να μιλάμε για το Beyond Good & Evil 2 γιατί είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε. Έχουμε ολοκληρώσει το development της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιήσουμε και ένα δείγμα αυτής της τεχνολογίας είδατε στο σημερινό demo. Αυτή είναι και η διαφορά με τις προηγούμενες φορές που έγινε η όποια επικοινωνία. Πλέον έχουμε κάτι χειροπιαστό. Ο λόγος που ξεκινήσαμε τώρα να μιλάμε για το game είναι πως θέλουμε να εμπλέξουμε την κοινότητα για να πάρουμε και το σχετικό feedback.



E: Εδώ έρχεται να κολλήσει η επόμενη ερώτησή μας. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα πράγματα για το Space Monkey Program και το πως θα λειτουργεί;
M.A.: Κατά τη διάρκεια του development θα προσφέρουμε στην κοινότητα περιεχόμενο για να δεχόμαστε και τα σχετικά σχόλια. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με απλά videos ή και κάτι παραπάνω. Όσοι εμπλακούν στο Space Monkey Program θα μπορούν να θεωρούν ότι εμπλέκονται και κατά κάποιο τρόπο με το development του παιχνιδιού. Ήδη, σκεφτείτε, ότι έχουμε πάρει σχετικό feedback για το πρώτο trailer, για την αισθητική, για την κουλτούρα, για όλα. Αυτό ακριβώς θέλουμε.

E: Το όραμά σας για το Beyond Good & Evil 2 πρέπει να έχει αλλάξει πολλές φορές, καθώς έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την σύλληψη της αρχικής ιδέας. Πως έχει αλλάξει το κομμάτι του design, αλλά και εσείς ο ίδιος ως designer λόγω των δεδομένων της σύγχρονης εποχής (στην οποία πρέπει να εντάξετε και το game);
M.A.: Πολλά έχουν αλλάξει εδώ και δέκα χρόνια. Σκεφτείτε το πως μιλούσαμε για online στις κονσόλες τότε και πως τώρα. Δεν μπορούσαμε σε ένα μηχάνημα με συγκεκριμένο hardware να προσαρμόσουμε εύκολα έναν ανοιχτό κόσμο. Να του δώσουμε τόση λεπτομέρεια που ίσως και σε πολύ ισχυρά PC μπορούσαν να αποδοθούν σωστά. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι και σε κονσόλες μπορούμε να φτιάξουμε open space και open world games. O πυρήνας των παιχνιδιών παραμένουν οι χαρακτήρες και η ιστορία, αλλά όλα τα περαιτέρω χρειάζονται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου videogame.



E: Η τελευταία μας ερώτηση έχει να κάνει και με το πρώτο παιχνίδι. Αισθανόμαστε ότι το Beyond Good & Evil δεν προωθήθηκε την εποχή που κυκλοφόρησε, αλλά όλοι τώρα μιλάνε για ένα «διαμάντι» του παρελθόντος.
Μ.Α.: Είναι μια αλήθεια, αλλά αυτή είναι η βιομηχανία. Πάντα όταν φτιάχνουμε ένα game μιλάμε για χρήματα και για την προώθηση που θα έχει. Αυτό παίζει ρόλο και στο σε πόσα άτομα θα φτάσει η πληροφορία. Ο κόσμος μπορεί να τρελαθεί όμως πλέον και με κάτι που δεν έχει δει να διαφημίζεται (άμεσα ή έμμεσα). Είναι μέρος της δουλειάς μας. Μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Κάτι που θέλω να σημειώσω πάντως είναι πως στο trailer που είδατε για το Beyond Good & Evil 2 δεν ενεπλάκη κανένα άτομο από το τμήμα marketing. Και γι’ αυτό έγινε ακριβώς όπως το θέλαμε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • teo13g
    • Όσο χάρηκα με το reveal του την ώρα της παρουσίασης τόσο πολύ το φοβάμαι. Είναι υπερβολικά φιλόδοξος ο Ancel και εφόσον δεν έχουν δημιουργήσει σχεδόν τίποτα από το παιχνίδι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Ελπίζω να μην το φάει το hype και το 'σύνδρομο' ubisoft.

    • GamingFun
    • Μακάρι το Beyond Good & Evil 2 να είναι ένα αξιοπρεπής διάδοχος και αντάξιος εκπρόσωπος της κληρονομιάς που άφησε ο προκάτοχός του.

*