Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dungeons & Robots Preview

*
Αν σας ζητούσε κάποιος να συμπληρώσετε τη φράση «Dungeons and…», είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα απαντούσατε «Robots». Και όχι άδικα, αφού το «Dungeons and Dragons» είναι κάτι παραπάνω από διαδεδομένο, αναγνωρίσιμο ακόμα και από αυτούς που δεν καταπιάνονται με RPGs (και σίγουρα δεν έχουμε τις κινηματογραφικές μεταφορές να ευχαριστήσουμε για αυτό), ενώ, τέλος πάντων, τα Dungeons είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στο μυαλό των περισσότερων με μεσαιωνική φαντασία, σπαθιά, ασπίδες, τέρατα και πάει λέγοντας. Και το Diablo, φυσικά, γιατί θα ήταν ύβρις να μην αναφερθεί και αυτό. Dungeons & Robots, λοιπόν, και η ελληνική ομάδα ανάπτυξης Glow Games Studio μάς παρουσιάζει τον πρώτο της τίτλο, ένα online action shooter RPG, με εμφανείς τις επιρροές από τους γνωστούς τίτλους του είδους (εντάξει, ίσως όχι με το συνθετικό shooter). Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το Dungeons & Robots βρίσκεται σε Early Access στο Steam, κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος ακόμα αναπτύσσεται, οπότε μπορείτε να περιμένετε τα περιστασιακά bugs, αλλά και ταυτόχρονα να βοηθήσετε στην ανάπτυξή του, αν αποφασίσετε να τον αποκτήσετε.


Οι συνήθεις ύποπτοι δίνουν όλοι το “παρών”, και φυσικά μιλάμε για συλλογή resources, crafting, loot, και φυσικά μάχες.

Το “Online Action Shooter RPG” ήδη μας έχει προϊδεάσει για το τι θα συναντήσουμε στο Dungeons & Robots, αλλά ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά. Οι συνήθεις ύποπτοι δίνουν όλοι το “παρών”, και φυσικά μιλάμε για συλλογή resources, crafting, loot, και, φυσικά, μάχες. Γρήγορες μάχες σε solo και co-op, αλλά και PvP, με όπλα και εξοπλισμό που οι παίκτες συλλέγουν οι craft-άρουν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τον κόσμο του D&R. Στα procedurally generated dungeons του D&R ξεκινάτε ως ένα απλό robot και εξερευνείτε, υπερασπίζεστε βάσεις, πολεμάτε εχθρούς και μαζεύετε loot και crystals, ούτως ώστε να δημιουργήσετε το ιδανικό σύνολο που θα συμπληρώσει με το στιλ παιχνιδιού σας. Εδώ η ομάδα ανάπτυξης έχει υιοθετήσει ένα πολύ έξυπνο concept: το robot σας έχει εναλλάξιμα μέρη.
Dungeons & Robots, λοιπόν, και η ελληνική ομάδα ανάπτυξης Glow Games Studio μάς παρουσιάζει τον πρώτο της τίτλο, ένα online action shooter RPG, με εμφανείς τις επιρροές από τους γνωστούς τίτλους του είδους
Το κεφάλι, ο κορμός και τα χέρια (όπλα) του μπορούν να αλλάξουν κατά βούληση, έτσι αυτό που έχετε είναι ένα «κολάζ», το οποίο δημιουργείτε βάσει των δικών σας προτιμήσεων. Κοινός παρονομαστής σε όλα τα παραπάνω είναι το βάρος, ώστε να αποφεύγονται οι δημιουργίες robots που είναι κινούμενες μηχανές καταστροφής. Τουλάχιστον μέχρι τα πολύ μετέπειτα levels. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο τι θέλει ο καθένας να κερδίσει και τι να θυσιάσει. Με τα κατάλληλα μέλη, δηλαδή, κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα ελαφρύ robot που εστιάζει στο υψηλό DPS, ή ένα tank που heal-άρει την ομάδα του. Με την ευελιξία που δίνεται στους παίκτες, τα πάντα είναι στη διακριτική τους ευχέρεια.


Το κεφάλι, ο κορμός και τα χέρια (όπλα) του χαρακτήρα μπορούν να αλλάξουν κατά βούληση, έτσι αυτό που έχετε είναι ένα «κολάζ», το οποίο δημιουργείτε βάσει των δικών σας προτιμήσεων.

Δεδομένου ότι ο τίτλος είναι σε Early Access (και μάλιστα πολύ “early”), θα ήταν άδικο να κριθεί ως προς το περιεχόμενο που προσφέρει μέχρι στιγμής. Τα δύο templates που χρησιμοποιούνται για τα dungeons καταστούν πολύ γρήγορα κουραστική την όλη διαδικασία, ενώ οι ίδιες οι μάχες δε χαρακτηρίζονται και ως οι πλέον ενδιαφέρουσες, κυρίως λόγω του περιορισμένου οπλοστασίου και του «βασικού» (στην καλύτερη περίπτωση) ΑΙ των αντιπάλων. Σίγουρα, όταν παίζει κανείς ένα ARPG δεν προσέχει τις περίπλοκες στρατηγικές του αντιπάλου, ωστόσο θα ήταν καλό να βλέπει κάτι παραπάνω από ένα απλό rushing προς το μέρος του παίκτη και ξερό spamming των abilities τους. Το online co-op και το PvP θα μπορούσαν να διευκολύνουν λίγο την κατάσταση, αλλά δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς συμπαίκτες ή αντιπάλους στην παρούσα φάση, κάτι που λογικά θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Τα guilds είναι μια πολύ καλή ιδέα και σίγουρα θα βοηθήσουν, αφού έτσι κάποιος μπορεί να βρει συμπαίκτες και να συνεισφέρει crystals (το in-game currency, κατά κάποιον τρόπο). Το crafting επίσης δουλεύει καλά και επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό που θέλουν και να μην περιμένουν το drop, ενώ και τα leaderboards βοηθούν στη δημιουργία ανταγωνισμού και στη δημιουργία ενδιαφέροντος για εξερεύνηση και ασταμάτητες μάχες.


Στα procedurally generated dungeons του D&R ξεκινάτε ως ένα απλό robot και εξερευνείτε, υπερασπίζεστε βάσεις, πολεμάτε εχθρούς και μαζεύετε loot και crystals.

Από τεχνικής πλευράς τα πράγματα είναι εντυπωσιακά για έναν τίτλο που βρίσκεται τόσο νωρίς ακόμα στην ανάπτυξή του, με όμορφα γραφικά και σταθερό framerate ακόμα και όταν στην οθόνη γίνεται ένας μικρός χαμός από εκρήξεις και εφέ. Δεδομένου ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο polishing στο μέλλον, αυτός ο τομέας του D&R σίγουρα θα είναι από τους πιο δυνατούς. Αν υπάρχει ένα παράπονο, αυτό ίσως είναι η υπερβολική χρήση του bloom στον οπτικό τομέα, και το voice over του robot/χαρακτήρα, το οποίο μάλλον θα ήταν καλύτερο είναι να αποφευχθούν τελείως ακόμα και αυτές οι 3-4 φράσεις που χρησιμοποιεί.



Σε γενικές γραμμές, το Dungeons & Robots είναι μια παραγωγή που αφήνει υποσχέσεις και προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Απλά κανείς θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και να γνωρίζει από πριν ότι αυτό που αγοράζει είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και χρειάζεται πολύ περιεχόμενο και polishing για να μπορέσει να σταθεί απέναντι σε άλλες προτάσεις του χώρου.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Glow Games Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Glow Games Studio

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*