Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Super Mario Odyssey Hands On Preview

*
Η φετινή Ε3 είχε αρκετά παιχνίδια που άξιζαν να σπαταλήσουμε κάποιο από το χρόνο μας για να έχουμε μια πρώτη επαφή. Μετά κόπων και βασάνων, καταφέραμε να μπούμε και στο booth της Nintendo και να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το Super Mario Odyssey σε ένα demo που είχε διάρκεια λίγων λεπτών (μιας και το ραντεβού μας δεν ήταν προγραμματισμένο και δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας). Συνολικά, το νέο παιχνίδι δείχνει πολλά υποσχόμενο και σίγουρα είναι ένας τίτλος που θα λειτουργήσει ως system seller για το νέο σύστημα της Nintendo, το Nintendo Switch.



H δοκιμαστική έκδοση που υπήρχε στα demo units της Ε3 περιελάμβανε δύο διαφορετικές πίστες, μία στην New Donk City και μία σε μια ερημική περιοχή. Ο σκοπός του ήρωα μπορεί να παραμένει ο κλασικός, να σώσει την πριγκίπισσα, ωστόσο φέρνει στο προσκήνιο αρκετά χαρακτηριστικά που δεν έχουμε δει στη σειρά μέχρι σήμερα. Πέραν των κλασικών κινήσεων, ο Mario φοράει ένα ειδικό καπέλο που δεν έχει όμως διακοσμητικό ρόλο. Με τη βοήθειά του μπορεί να εξοντώσει αντιπάλους, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για να πατήσει πάνω και να φτάσει σε ψηλότερο σημείο του επιπέδου, αλλά και να μπει στο σώμα εχθρών και αντικειμένων του περιβάλλοντος και να εκμεταλλευτεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.



Αυτό το τελευταίο έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για πολλές επιλογές σε ένα επίπεδο. Μπορείτε να «καταλάβετε» με αυτόν τον τρόπο από έναν απλό εχθρό, έως έναν δεινόσαυρο ή και πυραύλους, με τους οποίους μπορείτε να πάτε -στην κυριολεξία- οπουδήποτε θέλετε μέσα στον τεράστιο κόσμο του παιχνιδιού. Τα μικρά puzzles και τα άπειρα collectibles γεμίζουν κάθε άκρη των επιπέδων, κάτι που θα σας οδηγήσει στο να ψάχνετε ξανά και ξανά στα ίδια μέρη μπας και ξεχάσατε κάτι. Σκεφτείτε τώρα όλα τα παραπάνω. Και φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα να κολυμπάτε σε μια μικρή λίμνη. Δίπλα σας βρίσκεται ένα ψάρι. Σκέφτεστε να του πετάξετε το καπέλο για να μπείτε στο σώμα του και να δείτε τι άλλο μπορεί να κρύβει ο βυθός. Το κάνετε. Ανακαλύπτετε έναν ολόκληρο νέο, υποβρύχιο κόσμο. Κάπως έτσι είναι όλο το παιχνίδι. Εν ολίγοις, ατελείωτο!Ακόμη και ο αστικός χαρακτήρας της New Donk City (που δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο πεδίο δράσης για τον Super Mario) δεν φαντάζει «ξένος» και ο χάρτης είναι άρτια σχεδιασμένος, έτσι ώστε να μπορεί ο ήρωας να σκαρφαλώσει σε κάθε κτήριο και να το εξερευνήσει όσο πάει. Οι πινακίδες είναι στην ουσία coin boxes που μπορείτε να πηδήξετε πάνω τους, ενώ και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες ταιριάζουν άριστα με την αισθητική της γνωστής σειράς.



Στόχος σας σε κάθε επίπεδο είναι να συλλέξετε Power Moon items, τα οποία χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε το Odyssey, το ειδικό σκάφος του Mario που συμμετέχει στην πρόοδο της ιστορίας και σας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύετε από τον ένα κόσμο στον άλλο. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως σε όλη τη διάρκεια του τίτλου θα δείτε αρκετές αναφορές στην 8-bit έκδοση του ήρωα σε συνθήκες 2D platforming. Και πάνω από όλα αυτά έρχεται ο χειρισμός, με τα Joy-Con Controllers να βοηθούν στο μέγιστο τον παίκτη να δώσει κάθε εντολή που επιθυμεί, με παραδοσιακά πατήματα πλήκτρων ή κινήσεις των χεριών που καταγράφονται από τους αισθητήρες των χειριστηρίων.



Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι ο τίτλος θυμίζει ως το επόμενο βήμα από το Super Mario 64 ή το Super Mario Galaxy, αλλά είναι σαφέστατα πολύ δύσκολο να βγει ένα τέτοιο συμπέρασμα από ένα 10λεπτο-15λεπτο session, όπου και δεν είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχει μια τεράστια ελευθερία στην κίνηση σε κάθε χάρτη και σε καμία περίπτωση δεν αισθανθήκαμε ότι η ομάδα ανάπτυξης θέλησε να μας οδηγήσει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως μιλάμε για ένα ξεχωριστό παιχνίδι στη σειρά και φαίνεται πως η Nintendo πειραματίστηκε (και πειραματίζεται) αρκετά, εκφράζοντας όλη τη δημιουργικότητά της. Ευτυχώς για όλους μας, η κυκλοφορία του δεν θα καθυστερήσει, αφού στο πλαίσιο της Ε3 ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου. Υπομονή…

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Volga
    • Στο trailer του nintendo direct δε με εντυπωσίασε καθόλου.Ίσα ίσα μπορώ να πω πως μου "ξένισε" αυτή η προσπάθεια .

      Βλέποντας όμως στο Treehouse το εκτενές gameplay video κατάπια τη γλώσσα μου. Θα είναι εκπληκτικό.

      ΥΓ. Μόνο η Nintendo θα μπορούσε να φτιάξει trailer που να σου βγάζει χειρότερη γνώμη από το πραγματικό game...

    • clapiotis
    • @Volga - Μάλλον την ώρα που η Nintendo έδειχνε live το νέο trailer για το Super Mario Odyssey εσύ έβλεπες κατά λάθος κάποιο άλλο video. Δες τις αντιδράσεις των gamers στο internet και θα πάρεις μια καλύτερη ιδέα. Παίζει να είσαι και ο μόνος παγκοσμίως που το trailer του Super Mario Odyssey σου έβγαλε χειρότερη γνώμη.

    • Volga
    • @clapiotis Δε σου "ξένισε" καθόλου; πραγματικά; :D Τι να πω... ίσως εμένα να με χάλασε το trailer. μου φάνηκε πολύ ... εκτός Mario λογικής το όλο concept. Μόνο όταν είδα το treehouse ησύχασα :D

*