Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Alien: Isolation

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Creative Assembly

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  SEGA

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Zegetron

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Δεν θα επρόκειτο περί υπερβολής αν κάποιος ισχυριζόταν πως το Αlien είναι μία από τις παραγωγές της μεγάλης οθόνης που επηρέασαν την βιομηχανία των video games όσο ελάχιστες. Παρά το γεγονός όμως ότι το αριστούργημα του Ridley Scott αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μία σειρά από επιτυχημένους τίτλους, οι παραγωγές που βασίστηκαν στην θεματολογία και το σύμπαν του δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με αξιώσεις το όνομα "Alien" εδώ και πολλά χρόνια. Τελευταίο παράδειγμα η μάλλον ατυχής κυκλοφορία του Aliens: Colonial Marines από την Gearbox, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του κοινού και άφησε μια μάλλον πικρή γεύση στους fans. Πλέον έρχεται η σειρά της Creative Assembly, της ομάδας ανάπτυξης πίσω από τη δημοφιλή σειρά Total War, να δοκιμάσει την τύχη της - αυτή τη φορά με μια διαφορετική προσέγγιση. 35 χρόνια λοιπόν μετά την κυκλοφορία του Alien στην μεγάλη οθόνη κυκλοφορεί το Alien: Isolation, υποσχόμενο μια εμπειρία... διαφορετική. Αλήθεια, θα καταφέρει η ομάδα από το Horsham να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών - και του ονόματος "Alien";

Alien: Isolation Image 01

Το Alien Isolation αφηγείται την ιστορία της Amanda Riplay, κόρη της Ellen Ripley -ή αλλιώς του κινηματογραφικού alter ego της Sigourney Weaver, η οποία 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση του Nostromo ακόμη αναζητά τα ίχνη του χαμένου σκάφους και της μητέρας της. Όταν ανακαλύπτει πως ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης του Nostromο έχει επιτέλους ανευρεθεί και πως φυλάσσεται στον διαστημικό σταθμό Sevastopol, η νεαρή μηχανικός χωρίς δεύτερη σκέψη δηλώνει συμμετοχή και ακολουθεί το πλήρωμα της Wayland Yutani. Η άφιξη της στον διαστημικό σταθμό δεν συνοδεύεται από τους καλύτερους οιωνούς, αφού κατά τη διάρκεια της προσέγγισης μια έκρηξη την χωρίζει από την υπόλοιπη ομάδα. Με την είσοδό της αυτό που ανακαλύπτει είναι τα σημάδια ενός σταθμού στα πρόθυρα της πλήρους καταστροφής, με λεηλατημένους χώρους και σχεδόν κανένα σημείο ζωής. Μετά από αρκετή ώρα ανακαλύπτει τον λόγο για την κατάσταση καραντίνας και την ενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας. Μια αγνώστου ταυτότητος εξωγήινη μορφή ζωής βρίσκεται ελεύθερη στον διαστημικό σταθμό και δεν έχει τις φιλικότερες των προθέσεων. Πριν μάθει όμως για την ύπαρξη της εξωγήινης απειλής, έχει ήδη δει και μάθει από πρώτο χέρι τα ίχνη που αυτό άφησε πίσω του.
Το Alien Isolation αφηγείται την ιστορία της Amanda Riplay, κόρη της Ellen Ripley -ή αλλιώς του κινηματογραφικού alter ego της Sigourney Weaver, η οποία 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση του Nostromo ακόμη αναζητά τα ίχνη του χαμένου σκάφους και της μητέρας της.
Κατακρεουργημένα πτώματα "διακοσμούν" τους χώρους του Sevastopol, ενώ στα logs στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μαρτυρούν την παρακμή και την σταδιακή απαξίωση, η οποία προηγήθηκε της εισβολής του Alien - με το τελευταίο απλά να γράφει το τελευταίο κεφάλαιο στην πτώση. Ο τρόπος με τον οποίο ο τίτλος διαλέγει να βάλει τους παίκτες σταδιακά στην ατμόσφαιρα, φέρνοντας τους στην σταδιακή αναγνώριση του μεγέθους της απειλής, ακολουθεί κατά κάποιον τρόπο αυτόν της ταινίας και είναι αντιπροσωπευτικός της γενικότερης προσέγγισης που ακολούθησε η Creative Assembly. Μέχρι την πρώτη... γνωριμία με το Alien, η ένταση "χτίζεται" σταδιακά και μάλιστα με τρόπο αριστοτεχνικό. Την στιγμή όπου όλα τα κομμάτια έχουν μπει στη θέση τους και η αίσθηση της απειλής έχει φτάσει στο ζενίθ, ο εμβληματικός εξωγήινος θηρευτής θα κάνει την μεγαλοπρεπή του εμφάνιση και η απόλυτη αίσθηση πανικού κυριαρχεί σχεδόν άμεσα.

Alien: Isolation Image 02

Για την ακρίβεια, η ομάδα ανάπτυξης κατάφερε να επιτύχει την απόλυτη αίσθηση τρόμου - όχι με την έννοια του "cheap scare" - αλλά επιτυγχάνοντας την πλήρη αίσθηση ανικανότητας αντιμετώπισης μιας τέτοιες απειλής, εμπνέοντας ταυτόχρονα δέος για την βιολογική αρτιότητα ενός οργανισμού που έχει ως μοναδικό του σκοπό την εξόντωση. Η αναγνώριση της θέσης του παίκτη από το Alien στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων φέρνει ένα και μόνο αποτέλεσμα: το θάνατο. Ελάχιστα πράγματα θα αποτρέψουν την εξωγήινη φονική μηχανή να επιτύχει τον σκοπό της - και αυτά μόνο θα το εξοργίσουν και θα το κάνουν να επιστρέψει πολύ σύντομα και με διαφορετική προσέγγιση. Για την ακρίβεια, η μόνη πραγματική πορεία δράσης στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου αντιπάλου είναι η αποφυγή και η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για μια γρήγορη απόδραση ή απασχόληση του με κάποιον αντιπερισπασμό. Το Alien θα κυνηγήσει το θήραμά του - και δεν θα σταματήσει μέχρι να επιτύχει τον στόχο του.
Alien: Isolation Image 07
Το θυμόσαστε από τις ταινίες; Είναι το ίδιο μοχθηρό και έχει σκοπό μόνο την εξόντωσή σας
Αυτό θα το κάνει με έναν τρόπο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Η τεχνητή νοημοσύνη που είναι απολύτως ελεύθερη να ακολουθήσει οποιαδήποτε προσέγγιση αυτή θεωρεί έγκυρη ή αποτελεσματική για να φτάσει στον στόχο της, χωρίς να περιορίζεται από ρουτίνες και scripts. Με εξαίρεση συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες καθορίζουν και διασφαλίζουν την απαραίτητη πρόοδο στην ιστορία του παιχνιδιού, το Alien θα εισβάλλει σε οποιαδήποτε στιγμή αυτό αποφασίσει και θα κυνηγήσει τους παίκτες με όποιον τρόπο αυτό επιλέξει. Κάποιες φορές απλά θα ακολουθεί τις κινήσεις της Amanda μέσα από τα φρέατα εξαερισμού, περιμένοντας την ιδανική ευκαιρία, ενώ άλλες θα επιδίδεται σε ένα συνεχές ανθρωποκυνηγητό αναγκάζοντας την πρωταγωνίστρια να περνάει ολόκληρα λεπτά κρυμμένη στο σκοτάδι ή σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο του περιβάλλοντος μέχρι η απειλή να εξαφανιστεί. Οποιοσδήποτε θόρυβος θα το κινητοποιήσει, οποιαδήποτε ασυνέχεια στο περιβάλλον θα το προτρέψει να διαπιστώσει την πηγή της, ενώ πολλές φορές θα ερευνήσει μια συγκεκριμένη περιοχή, μόνο και μόνο για να επιστρέψει αμέσως αφότου γυρίσει την πλάτη του ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι πράγματι κανείς δεν βρήκε καταφύγιο σε εκείνο το σημείο.

Alien: Isolation Image 03
Ακόμη και η διαδικασία save μπορεί να... ξυπνήσει το Alien και να αρχίσει να τρέχει προς το μέρος σας
Ακόμη και η διαδικασία save μπορεί να... ξυπνήσει το Alien και να αρχίσει να τρέχει προς το μέρος σας

Ως μηχανικός, χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά που βρίσκονται διάσπαρτα στο περιβάλλον η Amanda μπορεί να κατασκευάσει μια σειρά από συσκευές που θα βελτιώσουν, έστω και οριακά, τις πιθανότητες επιβίωσής της, πάντα μετά την ανακάλυψη του αντίστοιχου blueprint. Από συσκευές παραγωγής ήχου και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέχρι βόμβες molotov, το οπλοστάσιο της Amanda θα της επιτρέψει την προσαρμογή σε μια σειρά από καταστάσεις και -πιθανόν- θα την βοηθήσει να φτάσει μέχρι το επόμενο ασφαλές σημείο. Τα συμβατικά όπλα δεν απουσιάζουν, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση των... συμβατικών εχθρών. Αυτοί είναι συνήθως οι περισσότεροι επιζώντες, οι προθέσεις των οποίων κάθε άλλο παρά φιλικές είναι, καθώς και τα ανδροειδή του διαστημικού σταθμού, τα οποία μετά την κατάσταση συναγερμού αντιμετωπίζουν κάθε είδους μορφή ζωής ως εχθρική και προχωρούν στην άμεση εξόντωσή της.
Αυτές οι αναμετρήσεις, αν και από μόνες αποτελούν έναν μεγάλο κίνδυνο και απαιτούν μια ξεχωριστή προσέγγιση από πλευράς παικτών, ουσιαστικά αποτελούν μια "εναλλακτική" και έναν τρόπο ούτως ώστε να λειτουργούν "υποστηρικτικά", δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις σκηνές όπου θα κάνει την εμφάνισή του το Alien. Σε μια έξυπνη κίνηση από πλευράς ομάδας ανάπτυξης, οι εμφανίσεις του εμβληματικού πλάσματος είναι πολύ συγκεκριμένες και σε τέτοια χρονικά διαστήματα ούτως ώστε να χτίζεται η απαραίτητη ένταση (πολλές φορές σε οριακό σημείο) και ταυτόχρονα να καθιστά τις αναμετρήσεις μαζί του μια κατάσταση που θα απαιτεί τον απόλυτο συντονισμό κινήσεων και την πλήρη προσοχή των παικτών.

Alien: Isolation Image 04

Πέραν της ενασχόλησης της το Alien και τους υπόλοιπους εχθρούς του διαστημικού σταθμού, τα πράγματα που καλείται να κάνει η Amanda κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της είναι σχετικά συνηθισμένα με βάση τις σύγχρονες φόρμες του survival horror. Μέσα από τα logs των ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρίσκονται διάσπαρτοι στον χώρο θα μάθει λεπτομέρειες για το παρελθόν του σταθμού και το πως αντιμετωπίστηκε αρχικά η απειλή, θα προσπεράσει συστήματα ασφαλείας με την βοήθεια hacking εργαλείων και μέσα από τον συνεχώς αναβαθμιζόμενο εξοπλισμό της θα βρίσκει εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσει στον προορισμό της ξεπερνώντας τα εμπόδια που τίθενται στην πορεία της.
Τα συμβατικά όπλα δεν απουσιάζουν, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση των... συμβατικών εχθρών.
Ο διαστημικός σταθμός Sevastopol αποτελεί ένα ιδανικό σκηνικό, αριστοτεχνικά σχεδιασμένος μέσα από προσεκτική μελέτη της ομάδας ανάπτυξης και πιστή προσήλωση στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα της ταινίας. Η retro-sci-fi εκδοχή του μέλλοντος επιστρέφει σε όλη της την δόξα, με τα σκοτεινά χρώματα να θέτουν τον τόνο και τα "φουτουριστικά" μηχανήματα, όπως αυτά είχαν συλληφθεί το 1979, να κάνουν την θριαμβευτική τους επιστροφή. Η αίσθηση της παρακμής και της εγκατάλειψης είναι συνεχής και κυριαρχεί σε κάθε σημείο, σε έναν χώρο που μαρτυρά την πάροδο του χρόνου αλλά και την υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής του από μια αρχή. Σε μια γεύση... metroidvania, η Ripley θα επισκεφθεί τους ίδιους χώρους περισσότερες από μία φορές, ανακαλύπτοντας νέες -μη προσβάσιμες μέχρι πρότινος- περιοχές αλλά και τα σημάδια της καταστροφής που ακολουθούν τόσο την ασταμάτητη δολοφονική πορεία του Alien, όσο και την ίδια την καταστροφική φύση του ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αντιδρά σε καταστάσεις άμεσης απειλής. Μια επιλογή που ίσως αδικεί τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες αναγκάζονται να ακολουθήσουν μία και συγκεκριμένη -σχεδόν απόλυτα- γραμμική διαδρομή κάθε φορά, ιδιαίτερα σε πολλές από τις αναμετρήσεις με το Alien.

Alien: Isolation Image 05
Το εντυπωσιακό στοιχείο με την αμόσφαιρα του Alien: Isolation είναι πως ακόμη και στα σημεία με έντονο φως, ο παίκτης θα είναι με κομμένη την ανάσα
Το εντυπωσιακό στοιχείο με την αμόσφαιρα του Alien: Isolation είναι πως ακόμη και στα σημεία με έντονο φως, ο παίκτης θα είναι με κομμένη την ανάσα

Στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, η μηχανή γραφικών που δημιουργήθηκε από την Creative Assembly αποκλειστικά για τον τίτλο φαίνεται σε πολλούς τομείς να κάνει μια αρκετά καλή δουλειά, υστερώντας όμως σε άλλους. Όπως προαναφέρθηκε, το περιβάλλον έχει σχεδιαστεί με τρόπο αριστοτεχνικό και ο φωτισμός συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία της απόλυτης κινηματογραφικής αίσθησης. Δεν είναι λίγες οι στιγμές όπου ανάμεσα στο φόβο και την ένταση, οι παίκτες θα βρουν τον εαυτό τους να σταματούν για να θαυμάσουν την λεπτομέρεια που έχει δοθεί στην δημιουργία του διαστημικού σταθμού, αλλά και την εξαιρετική θέα στο αχανές διάστημα και τον κοντινό πλανήτη. Από την άλλη, τα μοντέλα των χαρακτήρων παραπέμπουν σε τίτλο της προηγούμενης γενιάς, με ένα ανεξήγητο υγρό "στρώμα" στα -συνήθως- ανέκφραστα πρόσωπά τους, "πλαστικές" κινήσεις και άκαμπτο animation. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον ηχητικό τομέα, ο οποίος αποτελεί με διαφορά το "δυνατό χαρτί" του τίτλου και μια από τις αρτιότερες ηχητικές υλοποιήσεις των τελευταίων ετών. Ο τρόπος με τον οποίο η μουσική χρησιμοποιείται για να επιτύχει την δημιουργία έντασης και "προσμονής" της αναπόφευκτης εμφάνισης του Alien είναι υποδειγματικός, ενώ τα ηχητικά εφέ που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ικανά να δημιουργήσουν ανησυχία σε χρόνο μηδέν. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές ακόμα και αν οι ίδιοι χαρακτήρες είναι στην πλειοψηφία τους μάλλον αδιάφοροι - με αποκορύφωμα αυτήν της Andrea Deck στον ρόλο της Amanda Ripley, ενώ την επιστροφή του κάνουν και μέλη από το cast της ταινίας, όπως η Sigourney Weaver, o Tom Skeritt και ο Harry Dean Stanton.

Alien: Isolation Image 06

Πολλά είναι αυτά που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς για να συνοψίσει το Alien: Isolation και δύσκολο να χωρέσουν σε λίγες γραμμές. Η εξαιρετικά εύστοχη απόφαση της ομάδας ανάπτυξης να δώσει στο Alien τη δική του "θέληση", χωρίς περιορισμούς, είναι σίγουρα το μεγάλο "selling point" και όχι άδικα. Από την άλλη βέβαια είναι η προσοχή που έχει δοθεί στη δημιουργία ενός κόσμου που όχι μόνο συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα και την ατμόσφαιρα της ταινίας, αλλά έχει μια δική του ιστορία να αφηγηθεί ή οι μικρές λεπτομέρειες όπως η τα χειροκίνητα saves σε συγκεκριμένα σημεία που κάνουν την άφιξη σε καθένα από αυτά έναν μικρό θρίαμβο. Βέβαια, ατοπήματα υπάρχουν, όπως ο τρόπος με τον οποίο στις τελευταίες ώρες η διάρκεια μάλλον εκτείνεται περισσότερο από το σημείο που θα μπορούσε να κλείσει ιδανικά, ενώ πολλές φορές ακόμα και το πολυδιαφημισμένο ΑΙ μπορεί να επιδοθεί σε συμπεριφορές μάλλον ανεξήγητες. Ωστόσο αυτά δεν είναι σε θέση να 'χαλάσουν' την μοναδική αίσθηση του τίτλο.Ο τρόπος και μόνο με τον οποίο η ένταση φτάνει σε σημείο οριακό και δίνει την θέση της στο δέος και τον φόβο με την εμφάνιση του Alien - και με τη σειρά του ο φόβος μετατρέπεται σε έναν ταυτόχρονο αγώνα "επικράτησης" μέσα από την αποφυγή και την «εξαπάτηση» ενός πολυμήχανου αντιπάλου που δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια του, δημιουργεί μια εμπειρία πραγματικά μοναδική στα χρονικά του survival horror. Άρα λοιπόν, είναι το Alien: Isolation ο τίτλος που οι fans περίμεναν μετά από πολλά χρόνια; Με μια γρήγορη απάντηση: Ναι. Αλλά είναι πολύ περισσότερα. Είναι μια εμπειρία μοναδική και ένας survival horror τίτλος που θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους fans της ταινίας και του εμβληματικού δημιουργήματος του H.R. Giger, αλλά και τους fans του survival horror, γενικότερα.

 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
 • Τεχνητή νοημοσύνη
 • Ατμόσφαιρα
 • Ένταση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
 • Τεχνικός τομέας
 • Αμφισβητήσιμες επιλογές στο "κλείσιμο"
Διαβάστε πρώτοι όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook και στο Twitter
44 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • jack124
  • Πολύ ωραίο review μπράβο !! Θα το δοκιμάσω το παιχνίδι ;)

  • spyrousman
  • Πολύ καλό review, Connie.

   Ξαναβλέπω την Director's cut έκδοση της ταινίας και δεν έχει χάσει τίποτα από την μαγεία της!

   Το παιχνίδι πάει για μελλοντική αγορά.

  • Geovra
  • Ισως η καλυτερη ατμοσφαιρα σε παιχνιδι τα τελευταια χρονια. O ο ηχος ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ.Ευγε Connie για το review...αντε και στο hard mode τωρα :)

  • Hernandez30
  • Τέλεια, κάτι το έλεγε μέσα μου ότι θα είναι παιχνίδι του 8,5 - 9. Αύριο το απόγευμα θα το έχω στα χέρια μου (ας όψεται που το μαγαζί που το προπαράγγειλα δεν θα παραλάβει σήμερα) υπομονή μέχρι αύριο λοιπόν.

   Πολλά συγχαρητήρια για το review που είναι κατατοπιστικό, αναλυτικό και ήρθε ακριβώς πάνω στην ώρα!!!

  • Kimi Raikkonen
  • Δεν ήθελα πολύ και μπήκα μόλις χθες φρέσκος φρέσκος και εγώ στον κόσμο του Alien. Η ώρα 2, ακουστικά στην κεφαλή μου, σκοτάδι παντού, πόρτες κλειστές και το περπάτημα της χελώνας σχεδόν σε όλη την διάρκεια. Αδρεναλίνη ανεβασμένη και η ανατριχίλα προσπαθούσε να με διαπεράσει. Μπορώ να πω ότι κοιμήθηκα ανήσυχος αλλά με μια πολύ καλή εμπειρία για αρχή. Σήμερα έπεται η συνέχεια... Πολύ ωραίο review Κωνσταντίνε ;)

  • vader7
  • Φαινεται πολυ καλο και κατι μου λεει πως ειναι για γερα νευρα!! Θα το δοκιμασω σιγουρα...

  • mistac75
  • Εγώ πάντως (χωρίς να έχω παίξει/δει το παιχνίδι αλλά από τα videos gameplay) που έχω δει να αναρτούν οι διάφοροι games δεν έχω πειστεί ακόμα. Νομίζω ότι το παιχνίδι και το σκεπτικό των developers είναι να σε σπρώξουν να κάνεις κάποια πράγματα με το έτσι θέλω και δε σου δίνουν απόλυτη ελευθερία. Π.χ. το revolver το παίρνεις υποχρεωτικά από το τραπέζι με μία cutscene, ενώ πιο πριν αντιμετωπίζεις ανθρώπους οι οποίοι έχουν όπλα (νομίζω και αυτοί revolvers) και παρόλο ότι τους σκοτώνεις δεν μπορείς να πάρεις από κανέναν το όπλο, αλλά σε υποχρεώνει το παιχνίδι να πας από το συγκεκριμένο σημείο να το πάρεις. Γιατί δε σου δίνει την ελευθερία πιο πριν; Επίσης είναι δυνατόν να πυροβολείς το Alien στο κεφάλι και αυτό να μη παθαίνει τίποτα; Από τι είναι; Αλεξίσφαιρο είναι; Έχει και άλλα κουλά... Και γενικά το παιχνίδι σε οδηγεί δε σε αφήνει να κάνεις ότι θέλεις.

  • AnimaPura
  • Πολύ καλό το review από τον Κώστα, για ένα πολύ καλό παιχνίδι που επιτέλους προσφέρει ποιότητα στο εν λόγω είδος, ειδικά μετά τις προχειράτζες τύπου Slender.

   Όσοι είστε φαν του είδους και της ταινίας, απλά ΠΡΕΠΕΙ να το παίξετε!

  • ANiR
  • Μετράει το game άντε να βγάλουν και κανένα thief έτσι!!

  • mazos
  • Μπερδεμενα τα review ως τωρα για τον τιτλο ,ωρα να το δοκιμασω !

  • brutal3012
  • Θέλω να κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση. Σε άλλες κριτικές ιστοτόπων του εξωτερικού αναφέρεται πως πολλές ώρες του παιχνιδιού κυλούν άσκοπα και στην ουσία έχει προστεθεί υλικό απλά για να μεγαλώσει η διάρκεια του τίτλου. Παρατήρησε κάτι τέτοιο ο κύριος Καλκάνης;

  • Connie GR
  • Η αλήθεια είναι πως στις τελευταίες (2 με 3) ώρες είναι αρκετά τα σημεία οπου στον παίκτη δίνεται η εντύπωση οτι έφτασε στον τερματισμό - και παρ'ολα αυτά η δράση συνεχίζεται. Θα έλεγα πως μονο στα τελευταία λεπτά αυτό λειτουργεί "αντί-κλιμακτικα", κυρίως γιατί η ένταση έχει ήδη φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, όπου πραγματικά θα έπρεπε να συμβεί κάτι εξωπραγματικό. Αλλά όχι, προσωπικά δεν μου έδωσε την εντύπωση του filler. Οτι ίσως να λειτουργούσε θετικά αν γινόταν ενα μικρό wrap-up, ναι - αλλά δεν είναι οτι απλα μπήκε για να " γεμίσουν " ώρες...

  • brutal3012
  • Ωραία, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση γιατί ελλείψει τίτλων πρέπει να κρίνουμε τι αξίζει να παίξουμε και οι καλές survival horror εμπειρίες νομίζω πως έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια.

  • diver_gr
  • Ωραίο review φίλε ,μπράβο :) και επιτέλους ένας αξιόλογος Alien τίτλος :)

  • Koel700
  • Eξαιρετικο review :) oi μονες scripted στιγμες που πεσαμε πανω στο stream σε scripted event ηταν οι περιοχες (οχι τα σημεια απαραταιτητα αλλα ολοκληρες οι περιοχες) που εμφανιζετε το alien και οτι τα animation της εμφανισεις του ειναι φυσικα scripted (αλλιος θα τηλεμεταφεροταν καπως εκει...creepy watson style) ολα τα υπολοιπα ειναι εντελος random και μπορει το alien κυριολεκτικα να βαρεθει και να μην εμφανιστει καν....
   Ειχα πει μισο αστειοδος οτι ειχαν 3 χρονια να φτιαξουν 1 ..μονο 1 ΑΙ διοτι τα περισσοτερα αλλα πραγματα 8α μπορουσες να τα αγνοησησ αλλιος θα ειναι απο τα μεγαλητερα FAILS ever..και εφτιχως καναν πολυ καλη δουλεια...
   Ο ηχος ΤΕΛΕΙΟΣ...το gameplay πολυ καλο...τα γραφικα οκ θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα..το στορυ οσο ειδαμε στο stream ειναι καλο και βγαζει νοημα γιατι κανουν το καθε και εκτος απο ενα plot hole το οποιο ειναι πολυ nerdy για να εξηγηθει χωρις εκθεση ολα δειχνουν πολυ καλοφτιαγμενα (και το λεγομενο plot hole μπορει να εξηγειτε πιο μετα ετσι αποφευγω να παριστανω τον εξυπνο)

  • The Godfather.
  • Θα επαιζα τωρα αλλα δεν προλαβα να το τσιμπησω με την δουλεια!!!!
   Παντως εγω μετα την τεραστια πατατα colonial marines που με ειχε φτιαξει τρελα περιμενω πως κ πως τον τιτλο και ειλικρινα απο αυτα που διαβαζω ειμαι σιγουρος πως προσωπικα θα μου ερεσει παρα πολυ!!!

  • alex4444
  • Πωπω παιχνιδαρα φαινεται, μας αποζημιωσαν για την πατατα που ειχαν βγαλει πριν ενα χρονο.. Αν και κανονικα θα επρεπε να το χαρισουν σε οσους αγορασαν το colonial marines... Παει για αγορα οταν πεσει η τιμουλα χωρις πολλα πολλα.

  • Deathracer2009
  • Ειναι επιτακτικη η αγορα της Nostromo Edition αλλα δυστυχως η τσεπη εινα αδεια αυτη τη στιγμη. Χαιρομαι που τελικα δεν απογοητευσε το παιχνιδι αν και σε μερικα site του εξωτερικου επεσε το θαψιμο της αρκουδας.

  • stelioszax
  • mou aresei to allien san tainies k franchise euxomai to game na me kratisei liges meres se agonia:)

  • blackmore
  • Πολύ καλό το review, μετά το gameplay που είδαμε σε κάνει να θες ακόμα περισσότερο να το παίξεις :)

  • bill_dep
  • @Κωνσταντινε ποσες ωρες ειναι το παιχνιδι περιπου;

  • blackmore
  • Όταν έδειξε το gameplay , στα σχόλια έλεγαν για 15 ώρες αν δεν κάνω λάθος.

  • Tim of Heavens
  • Θα το πάρεις κανείς στις παλαιές κονσόλες να μας πει κανά σχόλιο; Είμαστε φτωχοί πλην τίμιοι gamers και δεν σκοπεύουμε να μεταβούμε στις next gen (άχα καλό) ακόμα.

  • Kefka09
  • Φαίνεται εξαιρετικό! Αφού απογοήτευσε και το dead space 3, χρειαζόταν κάτι τέτοιο... Τα όπλα πάραυτα προσωπικά από το review δε κατάβα σε τι χρησιμεύουν, πέρα από τις μάχες με ανδροειδή ξέρω γω. το alien δεν είναι αύθραυστο;

  • aplwsninja
  • Ωραιο review και αν αποκτησω καποτε PS4 θα το αγορασω οπωσδηποτε μιας και βιωσα το ποσο τρομακτικο ειναι και στο stream!

  • Connie GR
  • Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ πολύ!!!!
   Η διάρκεια του τίτλου είναι περίπου 15-20 ώρες και εξαρτάται αρκετά από τις αναμετρήσεις με το Alien και τις... προθέσεις του! :)

  • ASIMODRAKOS
  • 2ωρες το άντεξα.βαρετοοοοοοο...αλλαωραια ατμοσφαιρα

  • nikolios
  • Το αγόρασα χθες και το παίζω στο hard. Το παιχνίδι μου αρέσει πολύ και ας είναι δύσκολο.

   Εδώ εμένα με farmάρουν οι απλοί άνθρωποι, έχω πεθάνει περίπου 10 φορές στο δεύτερο encounter (εκεί που πας να βρείς το power cell για το hacking device). Οι εχθροί σε βλέπουν ακόμα και όταν κανεις peek από γωνίες..

  • GamingFun
  • Ανάμεικτες κριτικές έχει πάρει αυτός ο τίτλος και ίσως δείχνει την επιτυχία του. Εγώ τείνω να πιστεύω ότι πρέπει να είναι ένα υποτιμημένο διαμαντάκι.
   Συγχαρητήρια για το ωραίο review και χαίρομαι που με επιβεβαιώνει αυτό που πιστεύω (αφού προσωπική άποψη δεν έχω μιας και δεν το έχω παίξει ακόμα).
   Θέλω όταν με το καλό αποκτήσω ένα PS4 να το δοκιμάσω εκεί.

  • marcus
  • Ωραιο review...Σκεφτομαι να το τσιμπησω,με εψησε το review!

  • mousou12
  • Καποια στιγμη θα το τιμησω αλλα πιστευω σε ενα μηνα θα χαθει μεσα σε ολες αυτες τις μεγαλες κυκλοφοριες....

  • zortam
  • Εδω και 1 χρονο περιπου, απο τοτε που εμαθα για την κυκλοφορια του τιτλου, ηλπιζα απλα το παιχνιδι να ειναι ανταξιο της σειρας και να σου προσφερει το ιδιο συναισθημα τρομου και κλειστοφοβιας που ειχα νιωσει τοτε στα παιδικα μου χρονια και με εκανε να ονειρευομαι μαυρα ασχημα τερατακια να με κηνυγανε στον υπνο μου ! :) Ε λοιπον, μετα απο αυτο το review αλλα και γενικοτερα τις κριτικες που εχει λαβει το παιχνιδι, νομιζω οτι τα καταφερνει μια χαρα, πραγμα δυσκολο γιατι πλεον δεν ειμαστε 10 χρονων, αλλα 30. Σιγουρη αγορα σε περιπου 1-2 βδομαδες αν με το καλο τελικα αποφασισω να αναβαθμισω το PC αν και αν θυμαμαι καλα , τα system requirements ειναι αρκετα χαμηλα .

  • Jimmy03
  • Ωραιο review, ακομα ενα παιχνιδι που θα ξεκοκκαλιστει!!!

  • AnimaPura
  • Είναι μεγάλη μαγκιά να φτιάξεις τέτοιο AI που καταφέρνει να είναι ρεαλιστικό, δύσκολο και να σε κάνει να φοβάσαι!

  • Shepard
  • Με τα πρωτα reviews ειχα απογοητευτει απο το εξωτερικο. Μετα διαβασα το review του Καλκανη και ηρθαν ολα στη θεση τους.

   Θα αγοραστει μολις πεσει λιγακι η τιμη διοτι εχει πεσει ξεκληρισμα!

  • torm23
  • Ωραίο review Κώστα, όπως πάντα.
   Thanks

  • nikolios
  • Οδευω πλεον προς το τελος του παιχνιδιου. Ενα αρνητικο που ειδα ειναι οτι μολις παρεις το φλογοβολο, το παιχνιδι γινεται αρκετα πιο ευκολο..

  • Anwnimos
  • Ωραίο review, αλλά όπως και κάποιος άλλος είπε, μου φάνηκε λίγο βαρετό (θα μου πεις το έπαιξα σε pc φίλου οπότε δεν ήμουν το ίδιο "χαλαρός" ώστε να παίξω αρκετή ώρα και να το απολαύσω.) τα reviews για το συγκεκριμενο παιχνίδι είναι ανάμεικτα μεταξύ καλού και πατάτας.
   Αλλά σαν σύνολο φαίνεται καλό παιχνίδι.

  • padelices
  • Αν δεν το κερδίσω θα το παραγγείλω σύντομα! Το ριβιού ακόμα πιο πορωτικό !

  • thomason993
  • Σίγουρα κάποια στιγμή θα το προσθέσω στη συλλογή μου...

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!