Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloodborne: The Old Hunters Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    From Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Δεδομένης της παρελθούσης εμπειρίας στα πακέτα επέκτασης, είναι λογικό η πλειοψηφία των παικτών να είναι στην καλύτερη περίπτωση…καχύποπτοι - και όχι άδικα θα επιχειρηματολογούσε κανείς. Από την άλλη βέβαια, η From Software κάνει τη δική της δήλωση, με τα πακέτα επέκτασης των Dark Souls να προσθέτουν στο ήδη υπάρχον περιεχόμενο τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Το ίδιο καλείται να επαναλάβει και με το The Old Hunters, το πρώτο (και μοναδικό) πακέτο επέκτασης του Bloodborne, το οποίο και καλεί τους παίκτες να επιστρέψουν στο Yarnham, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τίτλου.


Το πρώτο μισό αποτελείται από περιοχές και assets που έχουν πρακτικά ανακυκλωθεί.

Στις περίπου 10 ώρες που θα χρειαστεί ένας «βετεράνος» κυνηγός για να ολοκληρώσει ένα playthrough και να ανακαλύψει όλα τα μυστικά του The Old Hunters, κανείς δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει το διττό του χαρακτήρα. Η ίδια η φύση των επιπέδων μαρτυρά το γεγονός ότι οι προθέσεις της ομάδας ανάπτυξης περιελάμβαναν την κυκλοφορία περισσότερων του ενός πακέτου επέκτασης, αφού από ένα σημείο και μετά το The Old Hunters παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Σαν δύο διαφορετικές ενότητες, πρόχειρα συνδεδεμένες, με την χαλαρή πλοκή να λειτουργεί περισσότερο ως δικαιολογία για να ενώσει αυτά τα δύο κομμάτια. Και αυτό γιατί το πρώτο μισό αποτελείται από περιοχές και assets που έχουν πρακτικά ανακυκλωθεί από το πρωτότυπο, και πιο συγκεκριμένα από τις πρώτες περιοχές του τίτλου. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο ενδιαφέροντα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εκ των (ουσιαστικά) τριών νέων περιοχών. Η ατμόσφαιρα του τρόμου και του απόκοσμου είναι και πάλι παρούσα, ενώ κάποιοι θα αναγνωρίσουν και vibes από περιοχές του παρελθόντος, όπως τα Duke’s Archives. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η φόρμουλα της From Software παραμένει δυνατή, με ανοιχτές αλλά και κλειστές περιοχές, την ίδια αίσθηση εξερεύνησης, αλλά φυσικά και τα shortcuts που κάνουν τα επίπεδα να «αναδιπλώνονται» με έξυπνο τρόπο.


Η ατμόσφαιρα του τρόμου και του απόκοσμου είναι και πάλι παρούσα.

Από πλευράς αντιπάλων, ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα ανεβαίνει αισθητά, ιδίως με την παρουσία πολλών (NPC) hunters, οι οποίοι και φροντίζουν να καταστήσουν σαφές στους παίκτες το πόσο ανεπιθύμητοι είναι στη νέα αυτή περιοχή. Και ενώ, παρά την προσθήκη νέων εχθρών, με την εξαίρεση μίας περίπτωσης, η πρόκληση δεν είναι αξιομνημόνευτη, εκεί που το The Old Hunters λάμπει είναι στα boss fights - και πάλι με την εξαίρεση μιας αναμέτρησης.
Το The Old Hunters, το πρώτο (και μοναδικό) πακέτο επέκτασης του Bloodborne καλεί τους παίκτες να επιστρέψουν στο Yarnham, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τίτλου.
Οι γνωστές τακτικές θα μπορέσουν να φτάσουν τους κυνηγούς μέχρι ενός σημείου, απ’ όπου και μετά θα πρέπει να υιοθετηθούν διαφορετικές προσεγγίσεις και ένας πιο «ανοιχτός» τρόπος αντιμετώπισης του εκάστοτε boss/mini boss. Ως προς τα νέα όπλα, αυτά ανοίγουν νέους δρόμους και προοπτικές ως προς το στιλ παιχνιδιού που μπορεί να υιοθετήσει κανείς, ενώ δεν λείπουν και τα νεύματα προς το Dark Souls. Τέλος, το νέο covenant, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους, ενθαρρύνει το συνεργατικό παιχνίδι και συμπληρώνει με ωραίο τρόπο το νέο περιεχόμενο.


Εκεί που το The Old Hunters λάμπει είναι στα boss fights.

Άρα λοιπόν είναι το The Old Hunters ένα πακέτο επέκτασης ανάλογο αυτών που μας έχει συνηθίσει η From Software στο παρελθόν; Εν συντομία η απάντηση είναι όχι, αν και χάνει το στόχο όχι γιατί ως πρόταση υπολείπεται άλλων αντίστοιχων. Κάθε άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί η ίδια η From Software έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Δεν είναι λίγες οι φορές που το The Old Hunters αφήνει την εντύπωση ενός πακέτου επέκτασης που θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα ως «ορεκτικό» για τη συνέχεια, παρά ως η μοναδική ευκαιρία επιστροφής στο Yarnham. Εν πολλοίς είναι αυτό που λέει το όνομά του. Μια επέκταση του Bloodborne, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που το συνοδεύουν. Εν τέλει, όμως, είναι περισσότερο Bloodborne - και αυτό είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για τους περισσότερους. Και δυσκολότερο, αν και σε ορισμένα (ελάχιστα) σημεία κινείται στα όρια του δίκαια δύσκολου.



Αν μη τι άλλο, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους επίδοξους κυνηγούς να επιστρέψουν στο Bloodborne. Όχι ότι χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη δικαιολογία για κάτι τέτοιο.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Boss Fights
  • Ατμόσφαιρα
  • Νέα όπλα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά καινούριο
  • ΑΙ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Όπως έχω πει και στο forum, όμορφο και ατμοσφαιρικό dlc, αλλά η διάρκεια για η τιμή του είναι πολύ μικρή. Τουλάχιστον το απόλαυσα. Συμφωνώ σε όσα είπες Κώστα. Ειδικά από το clock tower και μετά δεν υπάρχει το dlc.

      @solidarity ναι περιλαμβάνεται το dlc αλλά και ότι update έχει κυκλοφορήσει.

    • lamprost
    • Δεν έχω παίξει όλο το dlc ακόμα, είμαι αμεσως μετα το clock tower...το θεωρώ αρκετά καλό για κάποιον που έχει λιωσει το main game (όπως εγω) είμαι στο ng+4...Τώρα για την διάρκεια δεν θα την έλεγα μικρή μέχρι εδώ που έχω φτάσει θεωρώντας ότι θα φάνε πολύ χρόνο τα bosses (ειδικά το πρώτο το διαολεμένο...χαχαχαχα) αν τα παλέψεις χωρίς co-op... Για κάποιον που δεν το έχει και δεν έχει παίξει τα dungeons θεωρώ ότι είναι καλύτερο να ασχοληθεί με αυτά πρώτα και αν θέλει κι άλλο (όπως εγώ) ας το πάρει

*