Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Captain Tsubasa: Rise of New Champions Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Tamsoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Captain Tsubasa: Rise of New Champions είναι μια πιστή μεταφορά των χαρακτήρων του διάσημου manga και, όταν δεν διακατέχεται από εκρήξεις προβληματικών αντιδράσεων από τους παίκτες του ή από bugs, αποτελεί ένα καλό και σίγουρα όμορφο arcade football game.

Η επιστροφή του Tsubasa Ozora στα video games ύστερα από μια δεκαετία απουσίας είναι γεγονός, δίνοντας στους λάτρεις του διάσημου manga έναν τίτλο arcade football που δύσκολα θα τους περάσει απαρατήρητος. Ο χαρακτήρας του Yōichi Takahashi απέχει λίγους μήνες από τα 40α του γενέθλια, ενώ μόλις πέρσι προβλήθηκαν τα τελευταία επεισόδια του νεότερου anime του franchise. Η ιαπωνική Tamsoft των Sengran Kagura και Dream Club βρίσκεται πίσω από το Captain Tsubasa: Rise of New Champions, δουλεύοντας για πρώτη φορά σε τίτλο της σειράς για λογαριασμό της Bandai Namco.




Το Rise of New Champions προσφέρει τη δυνατότητα παιχνιδιού offline και online, μαζί με δύο διαφορετικά story modes. Το πρώτο δίνει στους παίκτες μια φρέσκια ματιά στην αυθεντική ιστορία του Tsubasa που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο με τις εξωπραγματικές ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Η δεύτερη επιτρέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου χαρακτήρα που γίνεται μέλος μιας σχολικής ομάδας με στόχο, και αυτός, να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος μπορεί. Τα δύο αυτά modes διακατέχονται από πολύ καλό σενάριο, δίνοντας έμφαση σε όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το manga και τα anime του χαρακτήρα - παιδιού θαύμα αυτό που είναι και αυτά που σημαίνουν σήμερα για μια μεγάλη μερίδα των fans του είδους. Το ποδόσφαιρο του παιχνιδιού δεν θα πρέπει να φαίνεται σαν εναλλακτική λύση στο FIFA η στο Pro Evolution Soccer μια και μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό. Ναι, ο παίκτης έχει στη διάθεσή του μια εντεκάδα της οποίας το σύστημα μπορεί να το διαχειριστεί κατά βούληση ανά πάσα στιγμή, δίνοντας πάντα προσοχή στα στατιστικά του κάθε ποδοσφαιριστή και ιδιαίτερα στο stamina του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όμως το Rise of New Champions δε στοχεύει στο ρεαλισμό, αλλά αντίθετα ενδίδει στην υπερβολή όσον αφορά στο στυλ παιχνιδιού. Οι παίκτες μπορούν να κάνουν special κινήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είτε μιλάμε για τη στιγμή της άμυνας, είτε τη στιγμή της επίθεσης. Οι “special” κινήσεις αποτελούν skills - ικανότητες που αποκτούν και τους κάνουν να παίζουν με εξωπραγματικό τρόπο, εκτελώντας μαρκαρίσματα ή βολές που θα δοκιμάσουν τις αντοχές των αντιπάλων τους. Η ευστοχία τους εξαρτάται πάντα από το stamina του αντίπαλου παίκτη, ειδικά του τερματοφύλακα, αφού για να σκοράρει κανείς θα πρέπει πρώτα να έχει αποδυναμώσει πλήρως τον keeper της ομάδας που βρίσκει απέναντί του.



Η έκβαση ενός αγώνα εξαρτάται από την προετοιμασία πριν από αυτόν. Ο παίκτης μπορεί να βάλει χέρι στις ικανότητες κάθε αθλητή, να επεξεργαστεί τα skills του, τον τρόπο με τον οποίο κινείται στους δικούς του χώρους, αλλά και το πώς βοηθά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ενός αγώνα. Σε όλα αυτά θα τον βοηθήσουν και διάφορα αντικείμενα που θα αποκτήσει ύστερα από την επίτευξη στόχων, αλλά και η προπόνηση σε συγκεκριμένες ασκήσεις. Στην πορεία ξεκλειδώνονται όλο και περισσότερες δυνατότητες, ενώ σημασία έχει και η φιλία μεταξύ των παικτών μιας ομάδας, κάτι που εξαρτάται από το πώς παίζουν στο γρασίδι. Όλα αυτά μοιάζουν περίπλοκα και όντως, ο τίτλος δίνει στην ουσία πολλούς τομείς που χρειάζονται leveling up, όμως η διαδικασία αποδεικνύεται πως λειτουργεί οργανικά και η εκμάθησή της είναι εύκολη. Ύστερα από μερικούς αγώνες ο παίκτης εξοικειώνεται πλήρως με όλα τα συστήματα του παιχνιδιού και μπορεί να ρυθμίσει την ομάδα του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Εδώ θα χρειαστεί να επανέλθουμε στα των story modes. Το story του Tsubasa είναι αυτό που λειτουργεί ως εισαγωγή στον κόσμο του παιχνιδιού και, υπό φυσιολογικές συνθήκες ως εισαγωγή και στον τρόπο παιχνιδιού του ποδοσφαίρου του. Εδώ το παιχνίδι κουράζει και εκνευρίζει καθώς διακόπτει τη ροή ενός αγώνα (ακόμα και όταν βρισκόμαστε στην επίθεση) για να παίξει ένα cut-scene που θα επηρεάσει τη συνέχεια. Αν και δεν είναι τεράστιο πρόβλημα το να είναι σεναριακά προδιαγεγραμμένοι ορισμένοι αγώνες νωρίς στο παιχνίδι, το να κόβεται η δράση και να αλλάζει εντελώς ο ρυθμός του παιχνιδιού όταν ο παίκτης ακόμα μαθαίνει είναι ένα μεγάλο μείον. Επίσης, στους αγώνες του εν λόγω story mode το παιχνίδι δεν θα αφήσει ποτέ τον παίκτη να ξεφύγει στο σκορ. Αυτό συμβαίνει μέσα από αυξομειώσεις στη δυσκολία του. Όταν ο παίκτης πετύχει το γκολ που απαιτεί το σενάριο του αγώνα, η αντίπαλη ομάδα δεν θα του αφήσει μπάλα στα πόδια για πάνω από τρία δευτερόλεπτα. Από την άλλη, σε αγώνα που ο παίκτης πρέπει να σκοράρει πρώτος, ή να σκοράρει αφού έχει δεχτεί ένα γκολ και δεν το κάνει, οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας περιστασιακά παγώνουν έως ότου τους πάρει την μπάλα από τα πόδια.



Ενώ ξεκινά το παιχνίδι με τα συγκεκριμένα ελαττώματα, στη συνέχεια είναι δύσκολο να μη γίνονται αντιληπτά παρόμοια λάθη ή bugs του παιχνιδιού. Το να παγώνουν οι παίκτες συμβαίνει σχετικά συχνά. Όταν ο παίκτης θέλει να δώσει μια προωθημένη μπαλιά, το παιχνίδι μπορεί να εκτελέσει απλή πάσα, ή ακόμα χειρότερα θα δώσει πάσα σε σημείο που δεν υπάρχει κανείς. Σε αυτήν τη περίπτωση ο χαρακτήρας που χειριζόμαστε θα τρέξει προς την μπάλα, αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό. Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή το παιχνίδι θεωρεί πως επιλέξαμε λάθος παίκτη για να διεκδικήσουμε την μπάλα και αυτό δυστυχώς συμβαίνει αρκετά συχνά στους αγώνες. Πέραν τούτου, αρκετές φορές θα χρειαστεί να δώσουμε τρεις ή περισσότερες φορές την εντολή για πάσα ή για βολή ώστε να πραγματοποιηθεί. Όσον αφορά στα σουτ, ο παίκτης δε θα χρειαστεί να σημαδέψει το τέρμα για να σκοράρει, μιας και η μπάλα θα πάει κάθε φορά προς τα εκεί (εκτός και αν καταλήξει δοκάρι ή μερικά εκατοστά πάνω από αυτό). Όπως προείπαμε, πρέπει πρώτα να έχει αποδυναμώσει την αντίπαλο τερματοφύλακα για να σκοράρει, όμως το να μην χρειάζεται καν να σημαδέψει αφαιρεί πολλά από την εμπειρία των αγώνων.



Το Captain Tsubasa: Rise of New Champions είναι μια πιστή μεταφορά των χαρακτήρων του διάσημου manga και, όταν δεν διακατέχεται από εκρήξεις προβληματικών αντιδράσεων από τους παίκτες του ή από bugs, αποτελεί ένα καλό και σίγουρα όμορφο arcade football game. Το βάθος των συστημάτων του δίνει χώρο στον παίκτη να προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας του στα μέτρα του, ενώ υπάρχει άφθονο υλικό για ξεκλείδωμα, το οποίο θα εμπλουτίσει το ρόστερ του, είτε μιλάμε για αντικείμενα και skills, είτε για καινούργιους παίκτες. Το σίγουρο είναι πως οι fans του franchise αποκλείεται να δυσαρεστηθούν. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πιστή παρουσίαση της ιστορίας και των χαρακτήρων της σειράς
  • Πολύ λεπτομερή συστήματα
  • Άφθονο υλικό που θα κρατήσει τους παίκτες για πολλές ώρες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ποδόσφαιρό του θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο
  • Διάφορα bugs και προβλήματα με τις αντιδράσεις των παικτών
  • Πολλές φορές το σενάριο βάζει φρένο στο gameplay
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*