Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest (VC)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Rare

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μετά την τεράστια επιτυχία του Donkey Kong Country η Rareware δεν έχασε χρόνο και μόλις ένα έτος μετά, το 1995 δηλαδή, επανήλθε δριμύτερη με το Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest. Ακόμα και σήμερα θα λέγαμε πως προκαλεί εντύπωση το πόσο βελτιωμένο είναι το DKC2 σε όλα τα επίπεδα από τον προκάτοχό του. Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί ελαφρώς από το 1ο παιχνίδι της σειράς, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ποικιλία στα backgrounds μεταξύ κόσμων και πιστών, μιας και οι developers δημιούργησαν έναν κόσμο με πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από αυτόν του DKC1, πράγμα που δείχνει την έκρηξη δημιουργικότητας στην Rare εκείνης της περιόδου. Το DKC2 ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρα του και σε πολλά σημεία για το πόσο σκοτεινό γίνεται, κάτι ασυνήθιστο ακόμα και σήμερα για το είδος των platform games. Φυσικά στην όλη ατμόσφαιρα τεράστιο ρόλο παίζει για μια ακόμα φορά το, χωρίς υπερβολές, τέλειο OST του παιχνιδιού. Ο David Wise επέστρεψε με άγριες διαθέσεις και με αυτή του τη δουλειά ήταν σαν να μπήκε αυτόματα στην ελίτ των συνθετών της βιομηχανίας.



Αν το DKC1 είχε μερικά εξαιρετικά κομμάτια, τότε το DKC2 ήρθε για να χάσουμε το μέτρημα, μιας και από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού μάς βομβαρδίζει με κομμάτια που το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Lockjaw's Saga, Mining Melancholy, Forest Interlude, Stickerbush Symphony, Flight of the Zinger, Krook's March, Bayou Boogie και η λίστα τελειωμό δεν έχει - το παιχνίδι έχει αρκετό ποιοτικό υλικό για να γράψουμε ξεχωριστό κείμενο για τη μουσική του και μόνο. Το soundtrack κάνει ακόμα πιο εμφανή τη στροφή της σειράς σε ελαφρώς πιο σκοτεινά μονοπάτια. Αυτήν τη φορά ο Donkey έχει δώσει τη θέση του στην Dixie ενώ ο Diddy επιστρέφει για μια ακόμα φορά στον τόπο του εγκλήματος. Η Dixie αιωρείται χάρη στην αλογοουρά της και ο Diddy είναι πιο ευκίνητος λόγω του γρηγορότερου roll του, ενώ σημαντική προσθήκη αποτελεί και το ότι οι δύο χαρακτήρες κάνουν team up είτε για να φτάσουν σε σημεία που δεν φτάνουν αλλιώς, είτε για να επιτεθούν σε εχθρούς εξ αποστάσεως.
Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί ελαφρώς από το 1ο παιχνίδι της σειράς, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ποικιλία στα backgrounds μεταξύ κόσμων και πιστών, μιας και οι developers δημιούργησαν έναν κόσμο με πολύ μεγαλύτερη ποικιλία
Το cast των εχθρών είναι με τη σειρά του πιο ποικίλο, βοηθώντας έτσι και το σχηματισμό νέων ισορροπιών στα διάφορα επίπεδα. Οι πίστες του παιχνιδιού έχουν βελτιωθεί, είναι πιο σύνθετες και κρύβουν πολλά περισσότερα μυστικά - κάτι που αυξάνει τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και τη δυσκολία του για όσους στοχεύουν να το ποσοστό ολοκλήρωσης 100%. Τα επίπεδα χρησιμοποιούν πάρα πολλές διαφορετικές ιδέες, χωρίς να επαναλαμβάνονται και εκπλήσσοντας, προφανώς, τον παίκτη. Το πρώτο DKC πόνταρε σε μια συνταγή η οποία θα το βοηθούσε να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό και το DKC2 ήρθε για να τελειοποιήσει σχεδόν αυτή τη συνταγή. Οι παίκτες που θα επιμείνουν θα ανταμειφθούν με επιπλέον πίστες που θα ξεκλειδώσουν. Ακόμη και τα βασικά επίπεδα όμως αποκτούν τελείως άλλο χαρακτήρα όταν στόχος είναι η απόλυτη εξερεύνησή τους.



Η ποικιλία, οι κρυφές διαδρομές αλλά, τελικά, και η αυξημένη δυσκολία επιμηκύνουν τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η γενικότερη ισορροπία είναι πολύ καλή πάντως και ο πήχυς της δυσκολίας ανεβαίνει σταδιακά, όχι απότομα. Τα boss fights εξακολουθούν να είναι σχετικά απλά, αλλά είναι σαφώς ανώτερα από αυτά του DKC1 και όσο προχωράει το παιχνίδι γίνονται ολοένα και πιο σύνθετα. To DKC2 ξεχειλίζει από pure platforming fun. Oπτικά είναι ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια της γενιάς του και ηχητικά ένα από τα πιο καλά που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Το level design είναι υποδειγματικό και τα διάφορα gameplay gimmicks από πίστα σε πίστα είναι αναρίθμητα και όλα τους σχεδόν είναι πολύ πετυχημένα. Ο κόσμος μετά από αυτό ήταν σίγουρος πως η Rare θα γινόταν η μόνη εταιρεία που θα έκλεβε λίγη (και γιατί όχι και πολλή) από τη δόξα της Nintendo στα ίδια της τα συστήματα, πράγμα που εδώ που τα λέμε δεν απέχει και πολύ από αυτό που είδαμε στα χρόνια που ακολούθησαν. Η τριλογία των DKC πάντως έκλεισε μόλις ένα χρόνο μετά, κάτι που θα δούμε σύντομα στην παρουσίαση του DKC3 που θα ακολουθήσει προσεχώς.


 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άψογο level design με πανέξυπνα gameplay elements
  • Ένα από τα καλύτερα gaming soundtracks που έχουν γραφτεί ποτέ
  • Αφθονία μυστικών που αυξάνουν τη διάρκεια του τίτλου κατακόρυφα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • MBisonGR
    • Απο τα λιγα παιχνιδια οπου το δευτερο παιχνιδι ειναι απειρως καλυτερο του πρωτου χωρις αυτο να σημαινει οτι το DKC1 δεν ειναι καλο παιχνιδι.

      Και τωρα μας βαζουν και παιζουμε την απολυτη μαπα-game Donkey Kong Country Returns.

    • G3n3raL86
    • Απο τα καλυτερα 2Δ platformers. Το να φτασεις το 102% δεν ειναι παιξει-γελασε.

      Σχεδιαστικα παντως ειναι κορυφαιο με levels που σου μενουν στο μυαλο και μαματο OST.

      Τωρα, οσο για αν το Returns ειναι μαπα ειναι μεγαλη κουβεντα. Σιγουρα δε φτανει την τριλογια του ΣΝΕΣ, αλλα και παλι, καλα στεκει. Το Τροπικαλ παντως ειναι ετη φωτος καλυτερο απο το Returns.

    • Maxus
    • Φοβερές αναμνησεις.Πραγματικά οταν βλεπω τετοια αρθρα με πιανει νοσταλγια αλλα και στεναχωρια για την Rare.
      Που ηταν και πως καταντησε...

    • gamelover
    • Αγαπημένο το dkc2.Μου το χε δώσει ένας φίλος μου και το είχα ευχαριστηθεί.
      Αν και δεν έχω παίξει το tropical freeze απο το youtube που το έχω δει είναι πάρα πολύ καλό!!

    • gagas80
    • Πραγματικά αυτήν η σειρά θα μείνει στην ιστορία. Μόλις ακούς αυτήν την μουσική λες να μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο και να ζήσω πάλι την μαγεία του παιχνιδιού .

    • conker
    • Το πρώτο μου DK. Πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Ακομα δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν ακολούθησαν τη συνταγή αυτή τις συνεργασίας των 2 χαρακτήρων και στο DKC Returns. Για το Tropical δεν εχω άποψη.

*