Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kirby Fighters Deluxe Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν το Nintendo 3DS της Nintendo υποδέχθηκε το Kirby: Triple Deluxe, με τρία "υποσύνολα" να σχηματίζουν μια μοναδική περιπέτεια. Από τότε το Kirby Fighters είχε κάνει την εμφάνισή του ως παραπαίδι της σειράς Smash Bros. δείχνοντάς μας τι μπορούσαμε να περιμένουμε από το Super Smash Bros. For Nintendo 3DS. Το τελευταίο μετρά πλέον αρκετούς μήνες στην αγορά ενώ το Kirby Fighters προσθέτει το “Deluxe” στον τίτλο του και ανεξαρτητοποιείται. Από την πρώτη του εμφάνιση το Kirby Fighters δεν διεκδικούσε δάφνες πρωτοτυπίας (παρόλο που το όλο αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο) και με τις ίδιες προσγειωμένες αντιλήψεις έρχεται και το  Kirby Fighters Deluxe αν και η εύρεση παρέας είναι σχεδόν ανάγκη για να απολαύσετε τον τίτλο. Ως άλλο παλαβό fighting game ο τίτλος σάς επιτρέπει να επιλέξετε μόνο τον Kirby. Βέβαια στην πραγματικότητα ο ίδιος πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας μιας και (σχεδόν) όλες οι δυνάμεις που μπορούσε να αποκτήσει στο Triple Deluxe δίνουν το παρόν και αυτές συμπληρώνουν την έλλειψη πολλαπλών χαρακτήρων. Έτσι πριν την εκκίνηση της μάχης μπορείτε να επιλέξετε μια δύναμη για τον Kirby σας και αυτή παραμένει καθόλη τη διάρκεια της μάχης ενώ σας προσφέρει και διαφορετικό moveset. Ξεχνάτε λοιπόν το πιο κλασικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα, που είναι η κατανάλωση αντιπάλων και η επιτόπου απόκτηση της δύναμή τους. Αυτό είναι μόλις το πρώτο δείγμα των εντελώς διαφορετικών προτεραιοτήτων του Kirby Fighters Deluxe.


Το Kirby Fighters Deluxe μάλλον δεν είχε εξ αρχής πλάνα για ανεξάρτητη κυκλοφορία μιας και δεν έχει ιδιαίτερα φόντα να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Όταν έρθει η ώρα της μάχης πολλά θα σας θυμίσουν το Super Smash Bros. Για την ακρίβεια τα πάντα θα σας το θυμίσουν. Από την ακρίβεια και το στήσιμο του χειρισμού, το σχεδιασμό των επιπέδων και το μέγιστο αριθμό παικτών (τέσσερις), μέχρι τις επιλογές για το στήσιμο μιας μάχης, τη δομή του single player campaign, την εμφάνιση items εντός μάχης και άλλα πολλά. Ξεχάστε βέβαια το συμπληρωματικό μεγαλείο των Super Smash Bros. με τα δεκάδες trophies και τα αμέτρητα unlockables. Εδώ σημασία έχει μόνο η μάχη. Άντε και η διαφορετική στολή για την κάθε δύναμη του Kirby που θα αποκομίσετε όταν τελειώσετε το single player. Ένα πλήκτρο για άμυνα και dodge, ένα για άλμα και ένα για επίθεση κρατούν τα πάντα πολύ απλά και απροβλημάτιστα. Έτσι το κάθε “Kirbάκι” δεν διαθέτει διαστημικό moveset. Υπάρχει όμως η απαραίτητη ποικιλία ανάμεσα στις στολές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να δημιουργηθεί ο απαραίτητος “τζερτζελές” στην οθόνη. Στο μόνο που ο τίτλος δεν μοιάζει στο Super Smash Bros. είναι το συνολικό concept του θανάτου. Εδώ υιοθετείται πιο κλασικό σύστημα με μπάρες ενέργειας χωρίς να λείπουν βέβαια τα healing items εντός της μάχης. Ακόμα και αν χάσετε ο τίτλος συγχωρεί μιας και αντί να σας βγάλει από τη μάχη, σας μετατρέπει σε φάντασμα. Ένα σας χτύπημα σε έναν αντίπαλο σάς φέρνει ξανά κανονικά στη μάχη (με λίγη όμως ενέργεια). Αν βέβαια είστε ο τελευταίος που πεθαίνει απλά ξεχνάτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σίγουρα θα διασκεδάσετε με αυτά τα twists ενώ δεν λείπουν και οι πιο “βάρβαρες” επιθέσεις με χρήση συγκεκριμένου αντικειμένου που εμφανίζεται εντός της αρένας.



Η ψυχή του Kirby Fighters Deluxe είναι σίγουρα στο multiplayer, μιας και το single player θα τελειώσει πολύ γρήγορα, ακόμα και αν αποφασίσετε να το κάνετε με κάθε πιθανό “χαρακτήρα” καθώς δεν υπάρχει αρκετή πρόκληση για να δώσετε όλο το βάρος σας εκεί ακόμα και στο μέγιστο επίπεδο δυσκολίας. Και ακόμα και αν το κάνετε θα τελειώσει γρήγορα με μόλις 10 διαφορετικούς μαχητές να σας απασχολήσουν.
Όταν έρθει η ώρα της μάχης πολλά θα σας θυμίσουν το Super Smash Bros.
Αλλά ακόμα και τότε δύσκολα υπάρχει κίνητρο για να παίξετε 2 φορές σερί το single player με 2 διαφορετικούς χαρακτήρες, ακόμα και αν η κάθε “φορά” διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Με το download play μπορείτε να καλέσετε έως και τρεις φίλους σας από τους διπλανούς καναπέδες να παίξουν μαζί σας. Όχι όμως και από τον διπλανό server μιας και το online multiplayer δεν δίνει το παρόν. Σε κάθε περίπτωση ο τίτλος δεν εκτίθεται τεχνικά κρατώντας απροβλημάτιστα τα matches και τη διασκέδαση σε ψηλά επίπεδα.



Η έλλειψη πρόκλησης είναι τελικά συνειδητή επιλογή και όχι απροσεξία. Το Kirby Fighters Deluxe μάλλον δεν είχε εξ αρχής πλάνα για ανεξάρτητη κυκλοφορία μιας και δεν έχει ιδιαίτερα φόντα να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο είναι πως μετά το ρόλο του στο Kirby Triple Deluxe κάποιος σκέφτηκε να το κυκλοφορήσει ως ανεξάρτητο τίτλο, που θα λειτουργήσει ως δόλωμα. Συγκεκριμένη επιλογή εντός του τίτλου που σας προτρέπει να αγοράσετε το Kirby Triple Deluxe δείχνει πως το Kirby Fighters Deluxe λειτουργεί περισσότερο ως μεζές και λιγότερο ως πραγματική κυκλοφορία. Και ο μεζές μάλλον γλυκοκοιτά άθελά του και όσους δεν έχουν αγοράσει ακόμα το Super Smash Bros. For Nintendo 3DS. Με την τιμή στην οποία διατίθεται (6,99 ευρώ) είναι προφανές πως η συνολική απλότητα ήταν επίσης συνειδητή μιας και σε μια οθόνη με 4 χρωματιστούς “Kirbyδες” πολλά μπορούν να γίνουν κανονικά. Αυτό που γίνεται σίγουρα μερικές φορές είναι πως δημιουργείται μπέρδεμα με τόσο όμοιους χαρακτήρες εντός της οθόνης.



Είναι πάντως εντυπωσιακό πώς μια τόσο μικρή κυκλοφορία, ανεξαρτήτως του ρόλου της, στέκεται ουσιαστικά άριστα και τεχνικά και ως προς τη συνολική της ισορροπία. Απλή, όμορφη και κατάλληλη για όλους. Δύσκολα μπορεί κανείς να κρατήσει κακία και ας είναι λίγη η ουσία του τίτλου. Και μάλλον αυτό δείχνει πως πετυχαίνει το σκοπό του.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Φιλικό σε όλους, απλό και εύπεπτο
  • Απροβλημάτιστο τεχνικά
  • Αμαρτωλά όμορφο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγη ουσία
  • Πολύ χαμηλή δυσκολία
  • Απαραίτητη η παρέα
  • “Ύποπτες” προτεραιότητες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*