Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mafia ΙΙΙ: Definitive Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Hangar13

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Mafia ΙΙΙ: Definitive Edition
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://mafiagame.com/mafia-3/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
To τρίτο Mafia game επιστρέφει αναβαθμισμένο ως Mafia III: Definitive Edition και παρόλες τις βελτιώσεις και τις αλλαγές, διατηρεί αρκετά και σημαντικά προβλήματα.

To Mafia ΙΙΙ κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια σε PlayStation 4, Xbox One και PC έχοντας αρκετά θέματα. Είτε εξαιτίας του προβληματικού τεχνικού τομέα, είτε εξαιτίας των μηχανισμών και του γενικότερου gameplay, o τίτλος δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει ένα μέρος του κοινού. Σε αρκετούς τομείς είχε κάποια προβλήματα που «καπέλωσαν» τον ωραίο κεντρικό χαρακτήρα, ονόματι Lincoln Clay, μην μπορώντας να ακολουθήσει σταθερή απόδοση και άλφα ποιότητα. Το καταπληκτικό επίπεδο του soundtrack αποτελεί φυσικά την εξαίρεση. Το Mafia ΙΙΙ: Definitive Edition κυκλοφόρησε για τους κατόχους του βασικού τίτλου και των Xbox One, PlayStation 4 και PC και μπορούμε να πούμε ότι άμα δεν άρεσε το παιχνίδι το 2016, δύσκολα θα αρέσει τώρα. Από την άλλη, βέβαια, αυτή είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να δοκιμαστεί για πρώτη φορά το blockbuster της Hangar 13.




Το Mafia ΙΙΙ: Definitive Edition προσφέρει φυσικά και τις αναβαθμίσεις στον τεχνικό τομέα που ακολούθησαν μετά το 2016, ένα οπτικό ρετουσάρισμα. Η νέα αυτή έκδοση δεν προσφέρει κάποια ολοκαίνουρια σημαντική οπτική ανανέωση και φυσικά δεν πρόκειται για ένα remake. Oι κάτοχοι των Xbox One X και PlayStation 4 Pro θα μπορέσουν να απολαύσουν τον τίτλο σε υψηλότερη ανάλυση και με HDR και σε αυτόν τον τομέα το αποτέλεσμα ήταν και είναι ικανοποιητικό. Ένα μπέρδεμα που υπήρξε στις αρχές της κυκλοφορίας του Definitive Edition με κάποιο upgrade που αφαιρούσε (!) τις οπτικές αναβαθμίσεις της enhanced έκδοσης έχει διορθωθεί και, αν εξαιρέσουμε το ελαφρώς αδύναμο HDR, θεωρούμε ότι το New Bordeaux δείχνει πολύ όμορφο στην υψηλότερη ανάλυση και ειδικά σε απογευματινά πλάνα με τη δύση του ηλίου. Βέβαια, το παιχνίδι δεν παύει να έχει γι’ άλλη μια φορά τεχνικά ζητήματα, αφού στις περίπου 20 ώρες αντιμετωπίσαμε 6-7 crashes, ενώ κάποια μικρότερα bugs μάς προσέφεραν στιγμές γέλιου με ιπτάμενες βαλίτσες και κολλημένα πτώματα στο καπό του αυτοκινήτου. Μας έκανε επίσης εντύπωση πως παρ’ ότι είχαμε το Xbox One X σε Instant On, όταν ανοίγαμε την κονσόλα ξανά, μερικές φορές το παιχνίδι δεν συνέχιζε από το σημείο όπου το είχαμε αφήσει και έπρεπε να φορτώσει ξανά από την αρχή, σαν να είχαμε κλείσει εντελώς το παιχνίδι. Γενικότερα, μπορεί σε open-world games να είμαστε πολλές φορές λιγότερο αυστηροί με bugs και τεχνικά προβλήματα, αλλά το βασικό παιχνίδι είναι του 2016 και σ’ ένα project τύπου αναβάθμισης θα περιμέναμε λιγότερα τεχνικά ζητήματα.



Ως νέο περιεχόμενο, το Mafia III: Definitive Edition προσφέρει όλα τα DLC και αρκετά έξτρα cosmetics. Τα DLC missions ξεκλειδώνουν με το που ολοκληρωθεί μία συγκεκριμένη αποστολή και εκείνα εμφανίζονται συγχρόνως στην οθόνη και στο χάρτη μας. Ουσιαστικά, αυτή είναι και η μοναδική πραγματική προσθήκη της καινούριας έκδοσης του Mafia III, από τη στιγμή που οι βαρβάτες οπτικές αναβαθμίσεις προϋπήρχαν μέσω παλαιότερων updates. Αυτός είναι και ο λόγος που το Mafia III: Definitive Edition προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όσους κατέχουν το Mafia III σε ψηφιακή ή φυσική μορφή, κάτι που αποτελεί σίγουρα ωραία κίνηση.



Tα βασικά προβλήματα και τα θετικά στοιχεία της αρχικής έκδοση έμειναν όμως απαράλλαχτα. Ο εξαιρετικός χαρακτήρας του Lincoln Clay, η πανέμορφη και ολόσωστη απόδοση της ατμόσφαιρας των ‘60s, το καταπληκτικό soundtrack και το αρκετά καλό σενάριο παραμένουν τα δυνατά χαρτιά του τίτλου. Σε αυτά τα σημεία δεν έχει αλλάξει τίποτα η Hangar 13, το οποίο όμως, δυστυχώς, σημαίνει ότι οι τομείς που πονοκεφαλιάζουν παραμένουν το ίδιο προβληματικοί. Το κωμικά κακό ΑΙ συνεχίζει να μοιράζει άπλετο γέλιο, ενώ η επαναλαμβανόμενη τακτική των αποστολών και του γενικότερου concept του πώς να κάνει ο Lincoln Clay μία περιοχή δική του κουράζει. Μεταφερόμαστε σε νέα περιοχή, καθαρίζουμε κόσμο και καίμε προϊόντα αξίας με σκοπό να ενοχληθεί ο βαρόνος ή μαφιόζος της εκάστοτε περιοχής και εν τέλει να τον αντιμετωπίσουμε. Σε συνδυασμό με το τροπάριο «γεμίζω το χάρτη με αδιάφορα collectibles» το παιχνίδι κουράζει πολύ γρήγορα, πόσω μάλλον όταν διαρκεί και τόσες ώρες. Αν αποφάσιζε η Hangar 13 να προσθέσει επιτέλους τη δυνατότητα για fast travel σε αυτό το παιχνίδι, μπορεί να βαθμολογούσαμε την Definitive Edition με 10 στα 10 από τη χαρά μας. Πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους αυτός ο τίτλος, με αυτά τα προβλήματα στον σχεδιασμό του, δεν υποστηρίζει fast travel.



Όσοι έχουν παίξει το Mafia III, δεν θα βρουν κάτι που να τους τραβήξει ξανά προς το New Bordeaux. Παρόλα αυτά, το Mafia III: Definitive Edition είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να απολαύσει κάποιος τη συγκεκριμένη ιστορία για πρώτη φορά. Με λιγότερα τεχνικά προβλήματα, μια σίγουρα πιο όμορφη εικόνα και μπόλικα DLC και in-game εξτραδάκια, ίσως ήρθε η στιγμή να αφεθούν λίγο στην άκρη τα σημαντικά προβλήματα του ΑΙ και του σχεδιασμού του gameplay για χάρη των καλογραμμενων χαρακτήρων και ενός δυνατού σεναρίου. Οι χρήστες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, ενδεχομένως να απολαύσουν φέτος για πρώτη φορά μία βόλτα στο New Bordeaux, έχοντας φυσικά πάντα στη διαπασών το in-game ραδιόφωνο με τις φοβερές μουσικές του. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τα DLC σ’ ένα πακέτο δώρο
  • Διάφορα cosmetics
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λιγότερα bugs και προβλήματα από τον αρχικό τίτλο, παρόλα αυτά θα έπρεπε να είναι πολύ λιγότερα για τίτλο που αναβαθμίστηκε μετά από 4 χρόνια
  • Χαμένη ευκαιρία να προστεθούν κάποια απλά στοιχεία που θα βελτίωναν την γενικότερη εμπειρία (fast travel)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • selector32
    • fast travel σε driving based game νομιζω δεν ειχει καμια λογικη.. Εγω το παιχνιδι αυτο παρα τα μικρο προβληματακια που εχει το λατρεψα.. το εχω τελειωσει 3 φορες. Τα dlc ειναι φανταστικα και μου φανηκε οτι ειχαν και καλυτερα γραφικα απο τον υπολοιπο τιτλο. Λιγο αυστηρο βρισκω τον αρθρογραφο στο συγκεκριμενο. Σαν παιδι των 80's του βαζω με κλειστα ματια ενα 8αρι!

*