Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Overcooked 2! Surf 'n' Turf Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ghost Town Games Ltd

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Team 17

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αξίζει το Overcooked 2! Surf 'n' Turf DLC; Η απάντηση στο review του Βασίλη Γεωργακόπουλου.

Αν έχετε καταφέρει να ολοκληρώσετε το Overcooked 2, έχετε σίγουρα επαίνους γραμμένους σε περγαμηνές, φτιαγμένες από αμπελόφυλλα. Και επειδή η Ghost Town Games σέβεται τον κόπο σας και αναγνωρίζει τι σας αξίζει, στέλνει εσάς και όλους τους κοντόχοντρους μάγειρές σας διακοπές. Κάπως έτσι οι μαγευτικές και «μαγειρευτικές» σας διακοπές ξεκινούν με το Surf 'n' Turf DLC. Και το παρόν κείμενο διαβάζεται απαραίτητα με μουσική υπόκρουση το La Poubelle Cuisine του Gabriel Yared.




Είπαμε διακοπές ε; Φροντίστε να το ξεχάσετε αυτό. Γιατί μπορεί το DLC να έχει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και δεκάδες smoothies, όμως μην ξεχνάτε για ποιον τίτλο μιλάμε και τι απαιτήσεις έχει. Και επειδή ακριβώς το DLC θεωρεί πως είστε ήδη βετεράνοι, δεν σας χαρίζεται καν στο πρώτο από τα 12 (συν 2 ακόμα bonus) levels του. Τα συστατικά γνωστά. Πελάτες με απαιτήσεις, κουζίνες άφθονες σε υλικά και μαζοχιστικό design και πάνω απ' όλα βαθμός δυσκολίας που σχεδόν επιβάλει την ομαδική δουλειά με την καλύτερη παρέα σας. Ή με όσους συνεννοείστε καλύτερα. Οι κουζίνες θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολή εξ αρχής, είτε με περιπλανώμενους λουόμενους που γεμίζουν το μοναδικό μονοπάτι που χωρίζει εσάς, με το μπιφτέκι στα χέρια, από το burger που περιμένει ο πελάτης στην άλλη όχθη της κουζίνας, μικρές παλίρροιες που αλλάζουν το σχεδιασμό του επιπέδου με ένα τους χτύπημα (και εντελώς τυχαία τοποθετούν κυλιόμενους διαδρόμους που στέλνουν το έτοιμο φαγητό σας στον κάλαθο τον αχρήστων), ως και παλαβοί πελάτες που απαιτούν burger με διπλό μπιφτέκι και ανανά. Σίγουρα υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην κόλαση για αυτούς. Και όποιον εφηύρε την πίτσα με αντζούγια. Δεν λέμε την πίτσα με ανανά γιατί αυτή είναι καλύτερη απ' όσο ακούγεται. Μήπως όμως τότε είναι και το burger με ανανά που προαναφέραμε; Χμ...



Δεν έχει όμως μόνο αλμυρά το Surf 'n' Turf DLC. Το καλοκαιρινό του σκηνικό φέρνει αρκετές διαφορετικές συνταγές για smoothies, kebabs (για να χαλάσουμε όλην την προηγούμενη πρόταση) και δυο νέα εργαλεία στην κουζίνα: νεροπίστολο και ένα ξύλινο φυσερό. Το τελευταίο βοηθά να φουντώσετε τη φωτιά στη μαγειρική σας εστία για συγκεκριμένα φαγητά, ώστε το μαγείρεμα να γίνει ελαφρώς πιο γρήγορο άλλα και πολύπλοκο. Τα smoothies είναι άνετα το πιο εύκολο κομμάτι μιας και η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή υπόθεση. Το νεροπίστολο είναι το πιο χρήσιμο όλων, μιας και κάνει δυνατό το πλύσιμο των πιάτων από απόσταση. Αυτό είναι ανά περίπτωση είτε απλή διευκόλυνση, είτε απαίτηση του level design, μιας και υπάρχουν κουζίνες στις οποίες οι δυο (ή περισσότεροι) μάγειρες δεν μπορούν να βρεθούν στο ίδιο σημείο και σίγουρα τα πιάτα δεν είναι κοντά στο νεροχύτη. Ή ο τελευταίος δεν υπάρχει καν. Οπότε καλό το μπανάκι από απόσταση. Προσοχή μόνο μην πετύχετε μάγειρα με τη ριπή του νεροπίστολου. Θα κάνει πέρα και τη βρώμα από τα πιάτα αλλά και το συνάδελφο μάγειρα που παλεύει να πλάσει το τραγανομπίφτεκο.



Οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει το DLC είναι αυτές, με το ίδιο το level design, κυρίως λόγω των νέων εργαλείων και setting, να είναι ο πρωταγωνιστής. Υπάρχουν μερικοί νέοι μάγειρες για να κάνετε το κέφι σας με την παρέα σας και καλό είναι σε αυτό να δώσετε λίγο περισσότερο βάρος. Η δυσκολία του DLC δεν ξεφεύγει μεν ποτέ από αυτήν των προχωρημένων επιπέδων του αρχικού τίτλου, αλλά τα νέα εργαλεία και το σύνολο των αποστολών κάνουν έντονο το κλασικό πρόβλημα των δύο τίτλων Overcooked. Το single player mode είναι πάντα φτωχός (ή παραφαγωμένος) συγγενής στο όλο. Μπορείτε να παίξετε όλο το Surf 'n' Turf DLC με (έως και) άλλους τρεις φίλους σας τοπικά και εκεί αναδεικνύεται η πραγματική του μαγεία. Το απαραίτητο score για να προχωρήσετε ασφαλώς προσαρμόζεται ανάλογα με το πόσοι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Δεν είναι όμως το score που σαμποτάρει το single player mode του Surf 'n' Turf αλλά το πόσα πράγματα καλείται να διαχειριστεί ένας μόνο παίκτης, που μπορεί να τον οδηγήσουν σε τρελοκομείο της Φρουτοπίας.



Και όπως ξυπνάτε από τον ήλιο ξαπλωμένοι στην αιώρα, αγνοώντας τον πανικό που συμβαίνει στην δίπλα κουζίνα, για αυτό που μπορείτε να είστε σίγουροι είναι πως το Surf 'n' Turf προσφέρει όλα όσα ξέρετε από τον αρχικό τίτλο, με πινελιές ολόφρεσκων μηχανισμών και σταθερή ποιότητα συνταγών. Αν μη τι άλλο είναι η καλύτερη αφορμή για περισσότερο γέλιο, φωνές και σκούφους γεμάτους επιτυχία και απογοήτευση για τη μαγική τετράδα που έχετε φτιάξει για να απολαύσετε το Overcooked 2. Και αν δεν την έχετε ήδη φτιάξει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Και η πίτσα με ανανά, δώρο. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Νέα εργαλεία μαγειρικής που επηρεάζουν ευχάριστα ισορροπίες και level design
  • Η καλύτερη δικαιολογία για ομαδικό παιχνίδι εδώ και καιρό
  • Συνεργασία, όρεξη και επιτυχία ανταμείβονται με ακατάσχετα χαμόγελα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ακόμα μια απόδειξη πως το single player είναι σαν πίτσα με μερέντα: δύστροπο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*