*

The Surge Review

Κωνσταντίνος Καλκάνης Κωνσταντίνος Καλκάνης Enternity.gr Deputy Editor 
10/08/2017 | 13:00
Οι περισσότεροι θα θυμάστε την Deck 13 από το Lords of the Fallen. Έναν τίτλο που δεν έκρυβε στο ελάχιστο την πηγή έμπνευσής του, και αυτή δεν ήταν άλλη από τη σειρά Souls. Γιατί την ακρίβεια, ήταν κάτι παραπάνω από πηγή έμπνευσης, αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Lords of the Fallen προσπάθησε να μιμηθεί τη μαγική συνταγή της From Software και να προσφέρει μια ανάλογη εμπειρία. Σε κάποιους τομείς τα κατάφερε, σε κάποιους άλλους όχι. Το αποτέλεσμα ήταν ένας αξιόλογος τίτλος, αλλά με αρκετά ψεγάδια παρ’ όλα αυτά. Αν κρίνουμε από το The Surge, η σειρά Souls πρέπει να αρέσει πάρα πολύ στην Deck 13, αφού έχουμε να κάνουμε με παρόμοια περίπτωση, αλλά αυτήν τη φορά με διαφορετικό σκηνικό και κάποιες νέες ιδέες.


Πρωταγωνιστής του τίτλου είναι ο Warren, που έχει ίσως τη χειρότερη πρώτη μέρα στη δουλειά, ever...

The Surge, λοιπόν, και από τη μεσαιωνική φαντασία μεταφερόμαστε στην επιστημονική, και μάλιστα σε ένα σκηνικό αρκετά γνώριμο σε πολλούς. Οι πόροι του πλανήτη έχουν τελειώσει και την εξουσία έχουν αναλάβει οι μεγάλες πολυεθνικές. Μια από αυτές -και μάλιστα η μεγαλύτερη- είναι η CRYO, στην οποία πηγαίνει να δουλέψει ο Warren, πρωταγωνιστής της περιπέτειάς μας. Καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι με όνειρο να περπατήσει ξανά, ο Warren ελπίζει να το πραγματοποιήσει δουλεύοντας για την CRYO και εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία των εξωσκελετών που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοί της.
Το δυνατό χαρτί του The Surge είναι το σύστημα μάχης.
Όπως είναι αναμενόμενο, την πρώτη μέρα στη δουλειά όλα πηγαίνουν στραβά και ο Warren βρίσκεται εγκαταλελειμμένος ως «ελλαττωματικό προϊόν», με τους πάντες γύρω του να φαίνεται πως έχουν χάσει τα λογικά τους. Ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να καταλάβει τι έχει γίνει και να βρει την άκρη πίσω από όλα. Όπως και στα Souls έτσι και εδώ ο τίτλος είναι αρκετά φειδωλός όσον αφορά στο lore και το τι αποκαλύπτεται στον παίκτη, αν και στην προκειμένη περίπτωση η δουλειά που έχει γίνει δεν είναι με την ίδια μαεστρία.


Τα ελάχιστα bosses θα μπορούσαν να έχουν δουλευτεί πολύ καλύτερα.

Και αυτό μπορεί να ειπωθεί για πολλούς λόγους και πολλές διαφορετικές πτυχές του τίτλου. Αφ’ ενός έχουμε την ιστορία, την οποία θα έπρεπε να την αφηγείται το ίδιο το περιβάλλον, καθοδηγώντας τους παίκτες σχεδόν διαισθητικά. Στο The Surge κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το περιβάλλον είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αδιάφορο, ενώ πολλές φορές το να πάμε από το σημείο Α στο σημείο Β περιλαμβάνει πλοήγηση σε στενούς διαδρόμους -τους ίδιους στενούς διαδρόμους που νομίζουμε πως επαναλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας. Ο τίτλος δεν κάνει καθόλου καλή δουλειά στο να καθοδηγήσει τους παίκτες ως προς τον επόμενο λογικό προορισμό τους, κάτι που κάνει το «τι ακριβώς πρέπει να κάνω τώρα;» μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
 
The Surge Review - Σελίδα 2

Copyright © 2011-2017. All rights reserved.

powered by 9

Γίνε μέλος στο Enternity.gr

Είστε ήδη μέλος στο Enternity.gr? Login

close

Επιλέξτε σωστά. Το username δεν μπορεί να αλλάξει.

Γυναίκα Άντρας
click refresh to show captcha code reload code

Δέχομαι να λαμβάνω το Newsletter του Enternity.gr

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης του Enternity.gr

Σύνδεση στο Enternity.gr

Δεν έχετε λογαριασμό? Κάντε εγγραφή πατώντας εδώ

close login

Αυτόματη είσοδος

*Πατήστε εδώ εάν ξεχάσατε τον κωδικό σας

Υπενθύμιση κωδικού Enternity.gr close remind password
click refresh to show captcha code reload code
Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity