* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Capcom

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Capcom

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ultra Street Fighter II: The Final Challengers Review
Είναι γνωστό πια ότι η Capcom έχει περίεργο λεξιλόγιο όσον αφορά το Street Fighter. Μια λέξη εδώ, μια λέξη εκεί, τροποποιήσεις σε διάφορα σημεία, και καταλήγουμε με μια ακόμη έκδοση ενός θρυλικού τίτλου. Η έκδοση Ultra του Street Fighter II είναι η όγδοη κατά σειρά για το παιχνίδι που εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κι επειδή μπορεί ο χαρακτηρισμός αυτό να μην είναι αρκετός ως υπόσχεση για την καλύτερη δυνατή έκδοση του τίτλου μέχρι σήμερα, βάζουμε και το “The Final Challengers” στο τέλος. Σε αυτό το στάδιο είναι τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κανείς πως το Ultra Street Fighter II: The Final Challengers θα αποδειχθεί όντως η τελευταία παραλλαγή του κλασικού, ενώ είναι σίγουρα αδύνατο να θεωρήσει ότι πρόκειται για την καλύτερη παραλλαγή του. Η έκδοση αυτή είναι ένα σύνολο από περίεργες επιλογές που καταλήγει να στέκεται στα πόδια της χάρη στη δύναμη του θρύλου και μηχανισμούς που είναι άλλης εποχής μεν, καλής εποχής δε.Στο Ultra έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με τα πρωτότυπα γραφικά και τους αντίστοιχους ήχους, ή να διαλέξουμε την αισθητική που είδαμε στο Super Street Fighter II Turbo HD Remix που επιμελήθηκε τότε η UDON Entertainment, ενώ το σύγχρονο ηχητικό προέρχεται από το Street Fighter IV. Δεν πηγαίνουν πακέτο με συγκεκριμένο τρόπο ο ήχος και τα γραφικά, οπότε μπορούμε να κάνουμε το συνδυασμό που προτιμάμε στις εποχές. Αν πάντως κινηθούμε στα κλασικά γραφικά, τότε είναι σίγουρο ότι η δράση περιορίζεται σε κάδρο 4:3 με απλή διακόσμηση στα περιθώρια. Προς 16:9 κινείται όμως το κάδρο αν διαλέξουμε το δρόμο του HD Remix. Ο τελευταίος είναι περίεργος σήμερα όσο ήταν και το 2008. Όχι επειδή η UDON Entertainment δεν ξέρει τι της γίνεται αλλά διότι, στην πραγματικότητα, μιλάμε για φρεσκάρισμα μιας αισθητικής που καθορίστηκε από τους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες της εποχής της και πρέπει να εκφραστεί από πιο σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία που αναπτύχθηκαν για διαφορετικό σκοπό και, σίγουρα, με διαφορετική νοοτροπία.
Η έκδοση αυτή είναι ένα σύνολο από περίεργες επιλογές που καταλήγει να στέκεται στα πόδια της χάρη στη δύναμη του θρύλου και μηχανισμούς που είναι άλλης εποχής μεν, καλής εποχής δε.
Τεχνικώς πάντως κάθε επιλογή τα πηγαίνει καλά. Αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο η εναλλαγή των διαφορετικών ειδών απεικόνισης γίνεται με ένα πλήκτρο, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού η αλλαγή γίνεται από τις ρυθμίσεις. Σε μηχανισμούς γίνεται ένα σχετικό πισωγύρισμα προς την καθαρότερη μορφή του παιχνιδιού, με ελάχιστες προσθήκες όπως grapple breaks και τη διαφοροποίηση του χρονισμού στην εκτέλεση combos, πιθανώς για να υπάρχει μια ελπίδα παραπάνω όταν χρησιμοποιείται Joy-Con. Το τελικό μείγμα δεν προέκυψε δηλαδή από αληθινή πρόθεση για να καταλήξουμε στην καλύτερη έκδοση των συστημάτων, πρόθεση που συνήθως συνοδεύεται από περισσότερο πειραματισμό, όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Σκεφτείτε επίσης ότι δεν είναι δυνατή η προσαρμογή της ταχύτητας του παιχνιδιού.Αφού αναφερθήκαμε στα Joy-Con, να πούμε ότι, αυτονόητα, δεν είναι η ιδανική λύση, είτε ως μονάδες είτε σε ζεύγη, ειδικά από τη στιγμή που δεν προσφέρεται κανονικός σταυρός κατεύθυνσης. Το Pro Controller επιβάλλεται αν έχετε σκοπό να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο παιχνίδι ή θέλετε όντως να καταλήξετε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Όπως στο SNES έτσι και τώρα, τα face buttons δεν είναι αρκετά, για αυτό και επιστρατεύονται τα shoulder buttons, όπως πάντα άλλωστε όποτε δεν έχουμε πρόχειρο κάποιο “εξάκουμπο”. Με δυο Joy-Con πάντως, και τα λουράκια τους βέβαια, για να μην ψάχνουμε τα shoulder buttons, το Switch είναι έτοιμο για διπλό, ο κόσμος να χαλάσει. Διπλό μπορούμε να παίξουμε και ασύρματα, με δυο Switch αλλά και δυο αντίτυπα του παιχνιδιού φυσικά.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Volga
  • Με το ARMS να έχει βγει, το Pokken Turnament DX να έρχεται.... το να δώσει κάποιος 40 ευρώ για έναν τίτλο που μπορεί να βρεί σε emulator είναι απλά αστείο. Τουλάχιστον σε εμάς εδώ στην Ελλάδα...
   Αν ζούσαμε στο Ντουμπάι και καθαρίζαμε κανα τετραχίλιαρο αφορολόγητο ίσως το αγοράζαμε 2 φορές. Μια για να παίζουμε και μια κλείστη για να πουληθεί αργότερα στο ebay.

  • SuperNino
  • Εδώ ζητάνε για ένα bomberman 50 ευρώ , 15 ευρώ για το oceanhorn παιχνίδι 5 έτιας που στο Android είναι δωρεάν κλπ .Στην Ιαπωνία και χρυσό να ζητούσαν θα τα δώσουν αλλά εδώ είναι Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε :-)

   • Volga
   • Δεν είναι δωρεάν το Oceanhorn σε κανένα σύστημα. Στο Android απλά παίζεις κάποιο διάστημα δωρεάν και μετά σου ζητάει 6 ευρώ κι αυτό.

    Παρόλαυτα δε γίνεται να ζητάνε τέτοιες τιμές ακου 40 και 50...

   • yaponvezos
   • Also, το Bomberman έχει ψιλοστρώσει σε σχέση με την αρχή. Δεν έχει σωθεί, αλλά ασχολήθηκαν τέλος πάντων να το ισιώσουν κάμποσο.

  • Volga
  • Δεν έχω άποψη, σίγουρα για να το λες ετσι θα ναι αλλά και πάλι.. είναι ένα είδος παιχνιδιού που δεν εχει σε καμία περίπτωση τον κατασκευαστικό χρόνο για να κοστίζει 40 ευρώ!

   ...προσωπική μου άποψη πάντα!

   Φυσικά και καταλαβαίνω ότι πρέπει να αντισταθμίσουν το γεγονός ότι πουλάνε σε μικρότερη εγκατεστημένη βάση χρηστών, ότι μέσα στο κόστος μπαίνει το cartridge και πολλά άλλα που σίγουρα δε γίνεται να ανταγωνιστούν τιμολογιακά το android ή το steam αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πολλά!

   Δηλαδή πως γίνεται το Street Fighter να βγαίνει στα 40 ευρώ χωρις πρακτικά τίποτα νέο και το Zelda να έχει υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου 4 ετών!!!, και στο οποίο έχουν αναμιχθεί, σχεδιαστές (αφού το design είναι νέο), άπειρες όμαδες προγραμματιστών, μουσικές ορχήστρες γιατί η μουσική είναι νέα, τεράστια προώθηση η οποία κοστίζει αρκετά, και πόσα άλλα πραγματα και να βγαίνει 20 ευρώ ακριβότερο;

   Δηλαδή... έλεος! :D

Ultra Street Fighter II: The Final Challengers Review - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity