Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Horizon Forbidden West: Complete Edition PC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nixxes Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η επιστροφή της Aloy, με την κυκλοφορία του Horizon Forbidden West: Complete Edition PC από την Nixxes Software, προσφέρει ένα ικανοποιητικό port σε σχέση με τον προκάτοχο του. Περισσότερα στο review του Enternity.gr.

Μπορεί να μη δούμε στο μέλλον ή ποτέ ένα νέο Killzone, όμως είναι σίγουρο ότι το Horizon αποτελεί το magnum opus της Guerrilla Games. Το διάσημο franchise γνωρίζει δύο τίτλους, expansions και ένα VR game, ενώ παράλληλα αποτελεί και την πρώτη κυκλοφορία αποκλειστικού παιχνιδιού της Sony στους υπολογιστές. Η αρχή ήταν κάπως δύσκολη από την πλευρά της Guerrilla να μεταφέρει το παιχνίδι σε ένα άλλο σύστημα, με τη Sony – έχοντας τις κυκλοφορίες για PC ως δεδομένη στρατηγική, να βάζει studios όπως η Nixxes Software να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το PlayStation έχει μια δυνατή χρονιά στους υπολογιστές, ιδιαίτερα με το Helldivers II και άλλα παιχνίδια να έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία. Ένα από αυτά, που αποτελεί σίγουρη επιλογή, είναι το Horizon Forbidden West.




Το Horizon Forbidden West κυκλοφόρησε αρχικά για PlayStation 5 και PlayStation 4 τον Φεβρουάριο του 2022, με την πλοκή του sequel να ακολουθεί την πρωταγωνίστρια Aloy σε ένα μακρινό ταξίδι στα περατά της απαγορευμένης Δύσης που κατοικείται από εχθρικές φυλές και μηχανές που απειλούν την ανθρωπότητα. Η Aloy πιο μεγάλη και πιο ώριμη, έχει ως στόχο ζωής να αποτρέψει τον επικείμενο αφανισμό του ανθρωπίνου είδους και δεν θα σταματήσει σε οποίον της σταθεί εμπόδιο. Η ιστορία του Horizon Forbidden West αποτελεί αναμφίβολα το βασικό κομμάτι που θα πρέπει οι κάτοχοι υπολογιστών να βιώσουν, έχει αρκετό βάθος και μοναδικούς χαρακτήρες που θα σας κρατήσουν συντροφιά για αρκετές ώρες.



Η μεταφορά του Horizon Forbidden West στους υπολογιστές έρχεται με αρκετά features για να δοκιμάσετε. Η Complete Edition διαθέτει όλο το περιεχόμενο του βασικού παιχνιδιού και το DLC, The Burning Shores ενώ οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εμπειρία σε οθόνες με ανάλυση 21:9 Ultrawide, 32:9 και 48:9 Super Ultrawide, να κάνουν χρήση του DualSence controller και των δυνατοτήτων που παρέχει, καθώς και μια πληθώρα από επιλογές με τη χρήση των Nvidia DLSS 3, Nvidia DLAA, AMD FSR 2 και Intel XeSS. Για τις ανάγκες του review, το Horizon Forbidden West έτρεξε σε υπολογιστή με επεξεργαστή Ryzen 5 5600x, κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3070 (πρόσφατοι drivers), 32 GB RAM και χρήση SSD για την αποθήκευση, καθώς είναι απαραίτητο με βάση τις απαιτήσεις συστήματος.



Αυτό βοήθησε αρκετά ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τις δοκιμές, καθώς καλύπτει τις προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματος για τη δοκιμή σε High Settings, σε ανάλυση 1440p. Σε High preset, το Horizon Forbidden West έτρεξε με average framerate 65,4 καρέ ανά δευτερόλεπτο, minimum framerate 63,3 και maximum framerate 66.6 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Με τη χρήση του DLSS, το παιχνίδι σε high settings «έτρεξε» ως εξής:
• DLSS Quality: Average framerate 68,7 καρέ ανά δευτερόλεπτο, minimum framerate 51,3 καρέ ανά δευτερόλεπτο και maximum framerate 99,9 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
• DLSS Balanced: average framerate 95,6 καρέ ανά δευτερόλεπτο, minimum framerate 74 καρέ ανά δευτερόλεπτο και maximum framerate 133,8 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
• DLSS Performance: average framerate 96,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, minimum framerate 82,9 καρέ ανά δευτερόλεπτο και maximum framerate 117,6 καρέ ανά δευτερόλεπτο.



Στο σύνολο του, το τελικό αποτέλεσμα της Nixxes Software είναι ικανοποιητικό και παρατηρούμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το Zero Dawn. Κατά βάση, ο ρυθμός ανανέωσης διατηρείται αρκετά σταθερός, πάρα τις πτώσεις που εμφανίζει σε ορισμένα σημεία λόγο θέματος με το cashing για το compile των επόμενων περιοχών. Κατά τη διάρκεια ορισμένων αναμετρήσεων ή σε cutscenes η πτώση είναι αισθητή, ωστόσο δεν καταφέρει να επισκιάσει τη συνολική εμπειρία, ιδιαίτερα όταν δεν επηρεάζεται από bugs ή glitches.



Ο τεχνικός τομέας είναι εκθαμβωτικός όσον αφορά το περιβάλλον και τονίζει κάθε λεπτομέρεια που θα αντικρίσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τους χαρακτήρες, με τα μοντέλα και τις εκφράσεις να λειτουργούν άψογα και να μην περιορίζονται για χάρη του performance. Αν κάτι μπορεί να επηρεάσει το port του Horizon Forbidden West είναι το μηχάνημα που θα “τρέξει”, με τις απαιτήσεις συστήματος να αντιστοιχούν σε mid-range επεξεργαστές και κάρτες γραφικών για ανάλυση έως 1080p, ωστόσο για να αξιοποιήσουμε στο έπακρον την εμπειρία σε μεγαλύτερη ανάλυση και performance, η ανάγκη ενός ισχυρότερου μηχανήματος είναι “μονόδρομος”. Για τις ανάγκες του χειρισμού, το Horizon Forbidden West δοκιμάστηκε με χρήση mouse and keyboard, με το mapping να είναι παρόμοιο με αυτό του Horizon Zero Dawn. Κάθε κίνηση, από την πλοήγηση της Aloy, την τοποθέτηση μιας παγίδας και την ευστοχία του τόξου με το mouse – είναι άμεση και αρκετά άνετη.



Μέχρι τη μεγάλη κυκλοφορία του Ghost of Tsushima, στις 16 Μαΐου το Horizon Forbidden West Complete Edition αποτελεί μια δυνατή επιλογή, όχι μόνο για τους κατόχους υπολογιστών που θα απολαύσουν μια νέα εμπειρία, αλλά και για την Sony και την Nixxes Software που προσφέρουν ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν. Το sequel ακόμα και με τις πτώσεις στο frame rate καταφέρνει να ξεπεράσει το Horizon Zero Dawn σε πολλαπλά επίπεδα. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ικανοποιητικό performance
  • Άνετος χειρισμός με mouse and keyboard
  • Πληθώρα από features στην έκδοση για PC
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πτώσεις στο frame rate
  • Απαιτείται δυνατό μηχάνημα για την καλύτερη δυνατή εμπειρία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*