Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO 2K Drive Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Visual Concepts

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    2K Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • LEGO 2K Drive
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://lego.2k.com/drive/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το LEGO 2K Drive, σε περίπτωση που δεν το έχετε ακουστά, αποτελεί τον πρώτο τίτλο που προέκυψε από την συμφωνία μεταξύ της 2K Games και της LEGO, το 2022. Στο τιμόνι της ανάπτυξης βρίσκεται η ιστορική πια Visual Concepts, η οποία εκτός από το ετήσιο NBA 2K έχει φτιάξει κατά καιρούς και αρκετούς άλλους τίτλους και σειρές από αθλητικά videogames. Ο πιο πρόσφατος όμως είναι το Lego 2K Drive, ένα racing που λαμβάνει χώρα σε έναν ανοιχτό και εκπληκτικά πολύχρωμο κόσμο γεμάτο αγώνες και mini-games, φτιαγμένο φυσικά από τουβλάκια Lego παντός σχήματος και μεγέθους. Ο κόσμος χωρίζεται επιπλέον σε τέσσερις διαφορετικές θεματικές περιοχές, όχι όμως απρόσκοπτα, κάτι που σημαίνει πως για να μεταβείτε από τον έναν στον άλλον θα χρειαστεί να υποστείτε ένα -σύντομο- loading. Δεδομένης της διαφορετικότητας των περιοχών από άποψης assets, δεν μπορούμε να χρεώσουμε ως αρνητικό το ότι ο κόσμος δεν είναι συνεχόμενος, όσο κι αν θεωρούμε πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, ειδικά με τις ταχύτητες των SSD που κομπάζουν πως έχουν οι σύγχρονες κονσόλες.



Το σενάριο του παιχνιδιού μας βάζει στον ρόλο του νέου racer, ο οποίος έρχεται στην BrickLandia και καλείται να αντιμετωπίσει αντιπάλους και να αναρριχηθεί στην θέση του νούμερο ένα οδηγού σε όλη τη χώρα. Απλοϊκό και γεμάτο χιούμορ, ίσως περισσότερο κατάλληλο για μικρότερες ηλικίες χωρίς να σημαίνει πως δεν θα το απολαύσουν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες. Αυτό που θα χρειαστεί ίσως να κάνουν οι τελευταίοι, είναι να ρυθμίσουν την δυσκολία στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς το μεσαίο είναι μάλλον υπερβολικά εύκολο για τον μέσο παίκτη, πόσο μάλλον αυτόν που λατρεύει και έχει λιώσει τίτλους όπως το Crash Team Racing ή το Mario Kart. Ο τίτλος όμως από τον οποίο θα λέγαμε πως το Lego 2K Drive αντλεί την μεγαλύτερη έμπνευση, είναι το Sonic & All Stars Racing Transformed που είχε κυκλοφορήσει αρκετά χρόνια πριν σε Xbox 360 και PlayStation 3. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ το όχημα του παίκτη (και των αντιπάλων, σαφώς) μετατρέπεται αυτόματα από δρόμου, σε βάρκα, και από βάρκα σε 4x4 για διαδρομές offroad. Ο συνδυασμός των διαφορετικών επιφανειών σε κάθε αγώνα, συνθέτει ένα χαοτικό αποτέλεσμα που όμως δεν ξενίζει, παρά προκαλεί περισσότερο το ενδιαφέρον του παίκτη. Σε αυτό βέβαια συμβάλλει και το μοντέλο οδήγησης, αφού κάθε τύπος οχήματος μεταφέρει σχετικά σωστά την διαφορετική αίσθηση βάρους στον παίκτη και τον προκαλεί να το οδηγήσει διαφορετικά έτσι ώστε να δεί πρώτος την καρό σημαία.



Όταν δεν αγωνίζεται, ο παίκτης έχει στη διάθεσή του έναν τεράστιο κόσμο με διαφορετικά challenges και mini games προκειμένου να διασκεδάσει. Από την εύρεση χαρακτήρων που χάθηκαν σε κάποια γειτονιά της BrickLandia, μέχρι το μάζεμα ορφανών πυραύλων ή την μεταφορά γιγαντιαίων αυγών στο κατάλληλο για αυτά τηγάνι, τα quest είναι ευφάνταστα. Ταυτόχρονα, προκαλούν αρκετά τις ικανότητες των παικτών αλλά και την σωστή γνώση και εφαρμογή τεχνικών όπως drifting για να ολοκληρωθούν.  Εξυπακούεται πως, αφού έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο LEGO, δίνει δυναμικό παρόν ένα απίστευτα λεπτομερές customization που επιτρέπει την δημιουργία “τρελών” οχημάτων ακριβώς όπως τα έχουν φανταστεί οι παίκτες. Τα οχήματα που κερδίζουν οι παίκτες μπορούν να παραμετροποιηθούν, αλλάζοντας χρώματα, εξαρτήματα, ακόμα και προσθέτωντας νέα κομμάτια, φυσικά από τουβλάκια LEGO. Μέσα από ένα λεπτομερές tutorial, οι παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν να φτιάχνουν και από την αρχή το δικό τους όχημα, αφού επιλέξουν το σασί που θα έχουν σαν βάση από αυτά που θα έχουν κερδίσει. Μετά την εξωτερική εμφάνιση, θα διαλέξουν τα διαφορετικά perks που μπορούν να έχουν τα οχήματά τους και, αφού αυτά εγκριθούν από την 2K μπορούν και να τα χρησιμοποιήσουν σε αγώνες online.



Σε όλο αυτό των παράδεισο των LEGO, το περισσότερο ποσοστό του περιβάλλοντος καταστρέφεται, εξαιρουμένων των κτιρίων και των άλλων χαρακτήρων/οδηγών που θα συναντήσουν οι παίκτες, κάτι που προσθέτει ακόμα περισσότερο στην αίσθηση πως όλος ο τίτλος τρέχει σε έναν κόσμο LEGO, όπου τα πάντα είναι ικανά να διαλυθούν στα πιο μικρά τουβλάκια και να χτιστούν εκ νέου. Δεν μπορούμε δυστυχώς να αποφύγουμε την αναφορά στα microtransactions που δυστυχώς κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους σε έναν τέτοιον τίτλο, που απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες. Υπάρχει βέβαια in-game currency που κερδίζεται με την ολοκλήρωση των αγώνων και side quests, όμως είναι τόσο λίγα σε ποσότητα που καθιστά την αγορά κάποιου οχήματος, σχεδόν απαγορευτική πριν τις 10 με 12 ώρες σοβαρού παιχνιδιού.



Υπάρχει εννοείται η δυνατότητα απλά να παίξει κάποιος, να ξεκλειδώσει κάποια αυτοκίνητα και να αποφύγει εντελώς το in-game store όμως ακόμα και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε τόσο αργό ρυθμό απόκτησης in-game currency. Δεν είναι βέβαια τυχαίο πως το LEGO 2K Drive έχει ήδη ανακοινώσει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα season passes που θα έρθουν εντός του έτους. Τεχνικά δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε κάποιο παράπονο. Η παρουσίαση των LEGO είναι απολαυστικά λεπτομερείς, είτε αυτό αφορά τις φιγούρες είτε τα τουβλάκια που απαρτίζουν συνολικά τον κόσμο που αντικρίζουμε. Κάθε περιοχή είναι θεματική και γεμάτη διαφορετικά χρώματα και χαρακτήρες που βρίθουν λεπτομέρειας, δεδομένου ότι είναι… LEGO. Από άποψη απόδοσης, ακόμα και στην -ηρωική πια- GTX 1070 ο τίτλος κρατούσε σταθερά τα 60 fps σε ανάλυση 1080p, οπότε θεωρούμε δεδομένο πως δεν θα έχετε κάποιο θέμα και στις κονσόλες νέας γενιάς. Ειδικότερα με τον χαμό που γίνεται επί της οθόνης, αφού κάθε αντίπαλος και εμπόδιο διαλύεται στα εξ ών συνετέθη με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η πιθανότητα να γεμίσει η οθόνη σας τουβλάκια. Και μπορούμε να καταλήξουμε με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως η εμπειρία του developer μάλλον έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην τεχνικά άρτια εικόνα του LEGO 2K Drive.



Συμπερασματικά, το LEGO 2K Drive μπορεί να διασκεδάσει παίκτες τόσο μεγαλύτερης όσο και μικρότερης ηλικίας. Ο ανοιχτός κόσμος μπορεί να χωρίζεται σε τέσσερις μικρότερες περιοχές όμως είναι σχεδόν παντού γεμάτος δραστηριότητες και η περιήγηση του παίκτη σε αυτόν είναι αρκετά απολαυστική. Ιδανικά θα θέλαμε τα microtransactions που περιλαμβάνονται να είναι λίγο πιο διακριτικά, αφού, ειδικότερα το μάτι των μικρότερων ηλικιών εύκολα μπορεί να πέσει σε ένα όχημα που ειδάλλως θα χρειαστούν δεκάδες ώρες grind για να αγοραστεί με in-game currency, κάτι που όλοι γνωρίζουμε που αποσκοπεί. Ακόμα κι έτσι όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως αν οι ασπίδες του παίκτη είναι υψωμένες απέναντι σε τέτοιες τακτικές σίγουρα θα βρει κάτι που θα τον τραβήξει στο LEGO 2K Drive. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεχνικά άψογο
  • Διασκεδαστικές αγωνιστικές διαδρομές και side activities
  • Δυνατότητα για κατασκευή custom οχημάτων που τιμούν το όνομα LEGO
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Microtransactions και συνδυαστικά “αργό” grind που δεν τιμούν το όνομα LEGO
  • Σχετικά εύκολο στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*