Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Residual Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    OrangePixel

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Apogee Entertainment

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Residual
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://orangepixel.net/residual FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Το σενάριο του Residual σίγουρα δεν κλέβει την παράσταση, δεν θα σας απασχολήσει περισσότερο από ένα, άντε δύο λεπτά και έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες περιστάσεις. Το σκάφος σας συντρίβεται σε άγνωστο πλανήτη και εσείς θα πρέπει να βρείτε τρόπο να το επισκευάσετε για να επιστρέψετε στη βάση σας.



Το ενδιαφέρον είναι ότι ο σχεδιασμός του πλανήτη είναι διαφορετικός, κάθε φορά που ξεκινάτε ένα νέο παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με τη θέση του στο ηλιακό σύστημα, οπότε επικρατούν διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και επηρεάζεται ο κύκλος ημέρας- νύχτας. Το πιο πιθανό είναι ότι θα αργήσετε να βρείτε τα πατήματά σας. Πέρα από το τι πρέπει να κάνετε, το πως θα το πραγματοποιήσετε είναι κάτι που θα πρέπει σχεδόν αποκλειστικά να το ανακαλύψετε δίχως την παραμικρή βοήθεια. Στο πρώτο run για τις ανάγκες του review, απλά βρεθήκαμε να περιπλανιόμαστε δεξιά και αριστερά στον χάρτη, οι μέρες περνούσαν με γρήγορους ρυθμούς, τα αποθέματα τροφής τελείωσαν σχετικά γρήγορα, περάσαμε αρκετό διάστημα κοιμώμενοι στα συντρίμμια του σκάφους προσπαθώντας να ανακτήσουμε τις χαμένες δυνάμεις μας και όταν αναζητήσαμε τροφή δεν βρήκαμε τίποτα. Αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα των randomly generated κόσμων. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθείς σε αδιέξοδο και δυστυχώς, το Residual δεν κατορθώνει να ξεφύγει από τον κανόνα.



Η απόρριψη του πρώτου playthrough ήταν μονόδρομος. Τουλάχιστον, έχοντας ήδη εμπειρία, στη δεύτερη προσπάθεια κινηθήκαμε πιο γρήγορα, κάναμε καλύτερη διαχείριση προμηθειών και έτσι με λιγότερο άγχος μπορέσαμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που κάθε φορά θέτει το παιχνίδι. Μία μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσει κανείς να καταλάβει το πως μπορεί να διεισδύσει κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Αν ψάχνετε για παραδοσιακούς τρόπους, όπως αξίνα και φτιάρι θα απογοητευτείτε. Αντ' αυτών υπάρχουν μηχανισμοί που έχουν δημιουργηθεί από τον πολιτισμό που κάποτε κατοικούσε στην περιοχή και η ενεργοποίησή τους είναι μιας μορφής γρίφος. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους ανιχνευτές, θα μπορέσετε να εντοπίσετε μια σειρά από υλικά, απαραίτητα για να δημιουργήσετε αντικείμενα- κλειδιά για να προχωρήσετε την περιπέτεια. Πάντως, το σύστημα crafting δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και από ένα σημείο και μετά είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε σε μία κατάσταση που η μία επανάληψη διαδέχεται την άλλη. Λείπει και η ελευθερία στο base building που θα πρόσθετε πόντους στην όλη εμπειρία.



Ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει την εξερεύνηση είναι οι μετακινήσεις. Πριν προχωρήσετε σε αχαρτογράφητες περιοχές, θα πρέπει πρώτα να έχετε εξασφαλίσει την όσο πιο άμεση επιστροφή σας. Σκάλες και αναρριχόμενα φυτά θα προσφέρουν πρόσβαση σε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα ήταν «τόσο ψηλά όσο το Έβερεστ», αλλά το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση των συσκευών τηλεμεταφοράς. Έχοντας πάντοτε ενεργοποιημένη μια πύλη κοντά στο σκάφος, εξασφαλίζετε το ότι δεν θα ξοδέψετε άσκοπα τις δυνάμεις σας. Η φράση αναίμακτη εμπειρία είναι κάτι που χαρακτηρίζει απόλυτα το gameplay του Residual. Αν και διαφόρων ειδών πλάσματα περιφέρονται στον πλανήτη, σε καμία περίπτωση δεν θα τα σκοτώσετε για να εξασφαλίσετε τα προς το ζην. Το μοναδικό που θα αποκομίσετε για αυτά είναι πληροφορίες, χρησιμοποιώντας το DNA scaner. Είναι ένα στοιχείο που κάνει το παιχνίδι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, οπότε αν είστε γονιός απενεργοποιήστε τα parental controls και αφήστε το παιδί σας να χαθεί με τις ώρες στον κόσμο του Residual. Με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι η τροφή είναι αποκλειστικά φυτικής προέλευσης. Δύσκολα θα την εντοπίσετε απλά κοιτώντας στην οθόνη, σε αυτό δεν βοηθάνε τα pixelated graphics- οπότε, θα πρέπει να επιστρατεύσετε τη βοήθεια του χάρτη. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε για οτιδήποτε άλλο υλικό ζητηθεί να συγκεντρώσετε.



Το Residual είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα παιχνίδι επιβίωσης που κινείται σε γοργούς ρυθμούς, δίχως πολύπλοκους μηχανισμούς. Ναι μεν αναφέραμε τα μειονεκτήματα των randomly generated κόσμων, όμως η διαφοροποίηση αυτή εξασφαλίζει το replayability, που πιθανό να οδηγήσει σε εκατοντάδες ώρες ενασχόλησης. Το βέβαιο είναι ότι οι fans του είδους αξίζει να του δώσουν μία ευκαιρία. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Gameplay με γρήγορο ρυθμό και απλούς μηχανισμούς
  • Replayabilty
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προβλήματα λόγω των randomly generated κόσμων
  • Ρηχό σύστημα crafting
  • Επαναληψιμότητα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*