Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

E3 2015: Bethesda Press Conference (UPD)

*
Αν η Bethesda μπορούσε να βαφτίσει E4 την Ε3, μόνο και μόνο για χάρη του Fallout 4, θα το έκανε. Το Fallout 4 ήταν ένας μόνο από τους τίτλους που “γέμισαν” μια ώρα και είκοσι περίπου λεπτά παρουσίασης, αλλά σίγουρα ήταν το αγαπημένο της εταιρείας και, αυτονόητα το εμπορικά σημαντικότερο για την ερχόμενη σεζόν. Η Bethesda είναι εταιρεία που προτιμά να εστιάζει σε συγκεκριμένα franchises και να τα χτίζει σε βάθος χρόνου, άσχετα με το πόσο καιρό θα χρειαστεί. Και αυτό αποτυπώθηκε στην παρουσίαση. Όπως και η εικόνα που θέλει να βγάζει προς τα έξω η εταιρεία. Όλα ξεκίνησαν με video στο οποίο εμφανίζονταν εργαζόμενοι στις διάφορες ομάδες που ανήκουν στην ZeniMax Media. Καθείς δήλωσε πόσο καιρό εργάζεται στην εταιρεία αλλά και τη θυγατρική στην οποία ανήκει. Ο στόχος ήταν προφανής: να θυμηθούν οι gamers ότι πολλοί άνθρωποι κοπιάζουν για το αντικείμενο που αγαπούν περισσότερο και θέλουν να μεταδίδεται η αγάπη τους αυτή και μέσα από τα δημιουργήματά τους. Η κίνηση αυτή έρχεται κατευθείαν από το play book της Apple, όπως είναι πολύ εύκολο να σημειώσει κανείς παρακολουθώντας την έναρξη των τελευταίων WWDC που λαμβάνουν χώρα, σημαδιακά ίσως, κάθε χρόνο και πολύ κοντά στις ημερομηνίες διεξαγωγής της ίδιας της E3.

Οι πυλώνες
Σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν εύκολο να χωρίσουμε τις ανακοινώσεις σε ημερομηνίες, trailers, νέους τίτλους και λοιπά. Όχι όμως στην περίπτωση της Bethesda που αντιμετωπίζει τα franchises που της ανήκουν ως πυλώνες έως και πλατφόρμες περιεχομένου. Και κάπως έτσι ορίστηκε και η δομή του παρόντος.

DOOM
Το να πει κανείς ότι η αρχή της παρουσίασης ήταν εκρηκτική είναι μάλλον η ήπια οδός. Η id Software έδειξε gameplay από το single player campaign, τόσο από πλανήτη Άρη όσο και από την ίδια την Κόλαση, δείγμα από το multiplayer, και, ξέχωρα από τις επιδείξεις αυτές, το πρώτο κανονικό trailer για το νέο DOOM.



Καθώς το Dolby Theater γέμιζε με ήχος από ξερίζωμα σαγονιών, βγάλσιμο χεριών, τη “μουσική” από shotgun και super shotgun πριν όλα τελειώσουν με τη θαλπωρή του πρώτου διαθέσιμου BFG, γινόταν σαφές ότι το DOOM δικαίως δεν έχει αριθμό στην ονομασία του όπως και ότι δικαίως ακυρώθηκε η προηγούμενη προσπάθεια που έγινε στο franchise.



Ο Marty Stratton της id είπε ότι τα πράγματα μένουν απλά και ο παίκτης καλείται να ξεκάνει κάθε δαίμονα που θα βρεθεί μπροστά του. Ο ήχος, η ατμόσφαιρα, η ταχύτητα και η ένταση της μάχης είναι οι χαρακτήρες του παιχνιδιού που, συνδυαστικά, σχεδόν αναγκάζουν τον καθέναν να σκέφτεται “action horror” και όχι απλά “FPS”. Το DOOM θέλει και προτιμά να συνδεθεί με την παλαιά “άμυαλή” σχολή. Παραφράζοντας την κλασική ατάκα της Bungie για το Halo, το DOOM μπορεί κάλλιστα να είναι 30 δευτερόλεπτα από brutality που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, συνθέτοντας τη δική του “μάρκα” διασκέδασης.



Βέβαια και μια ματιά στην εντυπωσιακή id Tech6 (ή id Tech666 όπως είπε Stratton) αρκεί. Το DOOM όμως μεγαλώνει και φαίνεται ότι επιχειρείται να μετατραπεί περισσότερο σε πλατφόρμα ικανή να τραβήξει το ενδιαφέρον κάθε shooter fan. Και η όλη προσπάθεια θα στηριχθεί στο Doom Snapmap. Η id Software ετοίμασε game editor και έχει γίνει συνειδητή προσπάθεια να είναι φιλικός προς όλους και συμβατός με όλες τις εκδόσεις του DOOM (το οποίο κυκλοφορεί την άνοιξη του 2016 σε PC, Xbox One και PS4). Οι παίκτες μπορούν να φτιάξουν χάρτες στη στιγμή, με απλά δομικά υλικά, συνδυάζοντας δωμάτια και λοιπά στοιχεία. Τα αποτελέσματα είναι επί τόπου playable και μπορούν να μοιραστούν σε άλλους παίκτες κατά το δοκούν και, το σημαντικότερο, ασχέτως πλατφόρμας. Άρα οι δημιουργίες στο PC διατίθεται στις κονσόλες και τούμπαλιν.



Έτσι η δημιουργική κοινότητα όχι μόνο δεν θα περιορίζεται σε πιο εξειδικευμένους αλλά δεν θα εγκλωβίζεται και σε στεγανά μεταξύ των διαφόρων formats και συστημάτων.

Dishonored 2
Ναι, η από λάθος αποκάλυψη του Dishonored 2 δεν ήταν trolling αλλά ειλικρινές λάθος. Το sequel στον ξεχωριστό και αγαπημένο τίτλο της Arkane Studios αποκαλύφθηκε κανονικά, ετοιμάζεται για PC, Xbox One και PS4 και, μάλλον, έρχεται το 2016.







Στην πραγματικότητα δεν αναφέρθηκε ούτε καν έτος κυκλοφορίας, αλλά, για την ώρα, αυτή είναι η πιο λογική υπόθεση. Ο τίτλος λαμβάνει χώρα 15 χρόνια μετά το τέλος του προηγούμενου και ο παίκτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ Corvo Attano και Emily Caldwell, πριν επιχειρήσει να αποτρέψει την ολοκαίνουρια απειλή για την Empire Of The Isles.

Dishonored Definitive Edition
Χρειάζεται και κάτι για την αναμονή όμως, σωστά; Άλλη μια φήμη που απλά αποδείχθηκε αληθινή είναι η “ανάσταση” του πρώτου Dishonored για χάρη των νεότερων κονσολών. Η νέα έκδοση έρχεται στις 28 Αυγούστου σε PS4 και Xbox One και θα περιλαμβάνει όλο το DLC που διατέθηκε για την πρωτότυπη έκδοση (The Knife of Dunwall, The Brigmore Witches, Dunwall City Trials, Void Walker’s Arsenal), ενώ θα κοστίζει 40 ευρώ.



Οι κάτοχοι PC δεν έχουν και πολλούς λόγους να παραπονιούνται στην προκειμένη αφού εξ αρχής είχαν πρόσβαση στην καλύτερη έκδοση του τίτλου, η οποία μεταφέρεται ουσιαστικά και στις ισχυρότερες κονσόλες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην αγορά.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
Όσοι περίμεναν νέο The Elder Scrolls απογοητεύθηκαν. Δεν τους φταίει και κανείς όμως διότι ξεχνούν ότι η Bethesda έχει ένα τεράστιο open world project τη φορά στα χέρια της και το Fallout 4 είχε σειρά αυτήν τη δόση. Ακόμη και η αναφορά στο The Elder Scrolls Online έγινε με video, όχι από κάποιο μέλος της ομάδας ανάπτυξης. Το The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited διατέθηκε πολύ πρόσφατα σε PC (το Μάρτιο) και ακόμη πιο πρόσφατα σε Xbox One και PS4 (πριν λίγες μόνο μέρες) και όλοι έχουν τα χέρια τους γεμάτα, δεδομένου ότι ο υπότιτλος προστέθηκε στην ονομασία με αφορμή την εγκατάλειψη του συνδρομητικού μοντέλου για το MMO της Bethesda. Δεν υπήρχε χώρος ούτε για expansion όπως φαίνεται, αλλά χώρεσε video για την προσθήκη νέων περιοχών στο βασικό παιχνίδι.

The Elder Scrolls: Legends
Ο μόνος νέος τίτλος για το franchise ήταν το…The Elder Scrolls: Legends. Εδώ η Bethesda αποφάσισε να πάει με το ρεύμα και σχεδίασε Card Strategy game για PC (εικάζουμε για Windows και Mac σε αυτό το στάδιο) και iOS (αλλά για iPad, όχι για iPhone).



Συνεπώς μπαίνει στην αρένα όπου βασιλεύει το HearthStone της Blizzard. Δεν αναφέρθηκαν και πολλές λεπτομέρειες πέραν των προβλεπόμενων: ότι θα απαιτεί στρατηγική σκέψη και πως θα είναι free to play.
Fallout
Σχεδόν η μισή παρουσίαση αφιερώθηκε στο Fallout και σε οτιδήποτε το περιβάλλει. Όχι άδικα αφού αποτελεί το μεγαλύτερο project της Bethesda για αυτήν την περίοδο, αλλά και το franchise από το οποίο προσμένει τον κύριο όγκο των εσόδων της για το δεύτερο μισό του έτους.

Fallout 4
Για αρχή το σημαντικό: το Fallout 4 έρχεται σε PC, PS4 και Xbox One στις 10 Νοεμβρίου. Τώρα που βγήκε αυτό από τη μέση…μένει η χιονοστιβάδα πληροφοριών που αποκάλυψε η Bethesda.



Ο Todd Howard έδειξε πολύ, πάρα πολύ gameplay από το Fallout 4, το οποίο ξεκινά με δείγμα από τη ζωή πριν την πυρηνική καταστροφή. Πριν γίνει ο κακός χαμός ο παίκτης καλείται να επιλέξει και να διαμορφώσει το χαρακτήρα που προτιμά, άνδρα ή γυναίκα, με τη βοήθεια εντυπωσιακού, φαινομενικά, character editor. Αντί για μπάρες εδώ κι εκεί, ο παίκτης μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία του καθενός επιλέγοντας το σημείο που θέλει αλλαγή και “σμιλεύοντάς” το με το pointer.



Ο Howard σημείωσε ότι με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό φτιάχνονται και οι NPCs του παιχνιδιού. Η ομάδα δίνει βάση στην λεπτομέρεια και το αποδεικνύει από νωρίς όπως φαίνεται. Έχουν ηχογραφηθεί εκατοντάδες δημοφιλή ονόματα ώστε να μπορούν οι NPCs να καλούν τον πρωταγωνιστή με το όνομά του, ενώ τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά του ζευγαριού που φτιάχνει στην αρχή ο παίκτης αντικαθρεπτίζονται και στο παιδί τους. Όλα λαμβάνουν χώρα στη Βοστόνη και τα περίχωρα, αλλά η Bethesda απέφυγε τις πολλές πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο. Έμεινε στο ότι η οικογένεια επιβιώνει από τον πυρηνικό όλεθρο, καταλήγει στο Vault 111, γίνονται διάφορα και απροσδιόριστα, και τελικά ο ήρωας επανέρχεται, 200 χρόνια μετά, ως μοναδικός επιζών από το εν λόγω Vault.



Dog. Ναι, υπάρχει και σκύλος, αλλά η αλληλεπίδραση με αυτόν είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο. Δεν υπάρχει ένα σταθερό σετ εντολών προς το σκύλο. Αντί αυτού ο παίκτης δείχνει προς το σημείο ενδιαφέροντος και εμφανίζονται επιλογές/εντολές που ταιριάζουν στην περίσταση. Η ποικιλία των εντολών θα διαπιστωθεί μόνο στην πράξη βέβαια.



Crafting παντού και πάντα. Και κάπου χώρεσε και ο χαμός του crafting. Ο παίκτης μπορεί να πάρει πρώτες ύλες από οπουδήποτε και κάθε αντικείμενο έχει πλέον και χρησιμότητα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά για να τροποποιηθούν πανοπλίες, τα 50 διαφορετικά βασικά όπλα, ενώ επιτρέπει η ανέγερση κτισμάτων και η διακόσμησή τους σε πραγματικό χρόνο, εντός του κόσμου του παιχνιδιού. Οι συνδυασμοί είναι πραγματικά…εξαντλητικοί.



Pip-Boy. Fallout χωρίς Pip-Boy δεν γίνεται. Ακόμη και για το Pip-Boy η Bethesda είχε πολλά να να πει. Είναι ανασχεδιασμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια και έμφαση στην απόδοση της αίσθησης ότι ο παίκτης αλληλεπιδρά όντως με gadget, όχι απλά με σειρά από μενού. Για τις δύσκολες ώρες προστέθηκαν και διάφορα mini-games. Βέβαια όσοι ονειρεύονται το δικό τους Pip-Boy έχουν…επιλογές.



Pip-Boy Edition και Pip-Boy App
Εκτός από την κανονική έκδοση του παιχνιδιού θα διατεθεί και η Pip-Boy Edition. Αυτή περιλαμβάνει Pip-Boy που μπορεί όντως να φορεθεί στο χέρι, stand για το Pip-Boy, οδηγό χρήσης για το ίδιο, Capsule Case, Perk Poster και μεταλλική θήκη για το ίδιο το παιχνίδι. Το PipBoy είναι έτοιμο να υποδεχθεί iPhone ή Android smatphone και, σε συνδυασμό με τη σχετική επίσημη εφαρμογή, να μετατραπεί στο Pip-Boy που όντως θα χρησιμοποιεί ο παίκτης στα πλαίσια του παιχνιδιού. Επιλογές σε στατιστικά και λοιπές λειτουργίες του εικονικού Pip-Boy θα λειτουργούν και στο “κανονικό” και, φυσικά, θα επικοινωνούνται στο παιχνίδι.

Fallout Shelter
Κι όμως δεν τελειώσαμε με το Fallout. Τελειώσαμε όμως με το Fallout 4. Η Bethesda ανακοίνωσε την ύπαρξη και ταυτόχρονα τη διάθεση του Fallout Shelter, ενός free to play game για iOS που μπορείτε να κατεβάσετε σήμερα κιόλας από το iOS App Store. Σε αυτό ο παίκτης αναλαμβάνει τη διαχείριση ενός Vault.



Πρέπει να φροντίζει τους “θαμώνες”, να εξασφαλίζει πρώτες ύλες, να σκορπίζει τη χαρά, να αναβαθμίζει τους διαθέσιμους χαρακτήρες, να χτίζει νέα δωμάτια που προσφέρουν νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις. Η Bethesda λέει ότι δεν χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί το οτιδήποτε, ο παίκτης δεν θα τρελαθεί στους μετρητές και στο περίμενε, το ζήτημα είναι να μην παιδεύεται κανείς, αλλά να διασκεδάζει. Μόνο lunch boxes με επιπλέον loot μπορούν να αγοράσουν οι πιο βιαστικοί. Θα δούμε στην πράξη ποιες είναι οι ισορροπίες και πώς τηρούνται και, φυσικά, θα επανέλθουμε.

Bethesda.net
Θυμάστε την προηγούμενη αναφορά στο Doom Snapmap; Κάπως πρέπει να λειτουργεί όλος αυτός ο μηχανισμός και καθετί σαν και αυτόν. Η βάση λοιπόν είναι το Bethesda.net. Δεν υπάρχει τίποτα ακόμη στη σχετική διεύθυνση αλλά η εταιρεία σκοπεύει να την μετατρέψει σε σημείο συνάντηση, ενημέρωσης και υπηρεσία μέσω της οποίας levels, mods και λοιπό περιεχόμενο θα διατίθεται από όλους προς όλους και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μεταξύ διαφορετικών formats.

Battlecry
Το Battlecry της Battlecry Studios είναι το μόνο “όνομα” που δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη πυλώνας της Bethesda αφού πρόκειται για τελείως νέα προσπάθεια και IP. Πρόκειται για team based action game με classes όπως Brawler, Enforcer, Ranger και Gadgeteer αλλά και πολλαπλά factions. Ένα εξ αυτών είναι και η Han Republic, με επιρροές που προδίδει η ονομασία της, η οποία και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα και μάλιστα με το σύντομο trailer που ακολουθεί.



Ο τίτλος που ετοιμάζεται για PC είναι πολύ κοντά σε δοκιμή closed beta, για την οποία μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας εδώ. Όσοι το κάνουν μέχρι και τις 18 Ιουνίου θα έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων ενώ θα εξασφαλίσουν και, απροσδιόριστα στην παρούσα, in-game rewards.

Τι μας λέει η πρώτη παρουσία της Bethesda σε E3;

Η Bethesda είναι γενικά αρκετά προσεκτική. Δεν έχει άπειρες ομάδες ανάπτυξης, δεν προσπαθεί να διαχειριστεί πάρα πολλά IP ταυτόχρονα, δεν βιάζεται να ετοιμάσει το επόμενο sequel, ούτε να βάλει τα πάντα μαζί με την ελπίδα να κάνει πάταγο κάθε χρόνο με μία από τα ίδια σε νέο περιτύλιγμα. Δεν είναι EA, δεν είναι SEGA ή κάτι ανάλογο. Θυμίζει πλέον κάτι μεταξύ Take-Two και Activision. Βασίζεται σε μια χούφτα IP, τα οποία παίρνει πολύ σοβαρά και κάνει δειλά πειράματα εδώ κι εκεί. Στα δεύτερα εντάσσονται περιπτώσεις όπως το Battlecry, το The Elder Scrolls: Legends και το Fallout Shelter. Η Bethesda είναι πλέον σε σημείο που απολαμβάνει την ασφάλεια που προσφέρει το πιστό της κοινό, το οποίο και θέλει να ικανοποιεί, χωρίς όμως να καίει κάθε φορά και από ένα της χαρτί. Τα σίγουρα παραμένουν σίγουρα. Όπως έδειξε το The Elder Scrolls Online όμως, τα πειράματα δεν είναι το φυσικό περιβάλλον της εταιρείας. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Οι ομάδες της είναι γαλουχημένες σε “hardcore” ευαισθησίες και ψάχνουν το βηματισμό τους με το που θα βγουν κάπως από τα νερά τους, έστω και αν μένουν σταθερές θεματικά. Πείραμα ήταν και αυτή η πρώτη παρουσίαση. Ξεκίνησε εκρηκτικά και κατέληξε κάπως κουραστική. Όχι επειδή αφιερώθηκε τόσος χρόνος στο gameplay του Fallout αλλά διότι, όταν πρόκειται για show, βολεύει περισσότερο ο χαμός του Doom, παρά το crafting του Fallout 4. Προς τιμήν της Bethesda πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσίασε κανονικά το Fallout 4, όχι 2 χρόνια πριν από την υποτιθέμενε ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά μόλις λίγους μήνες πριν το λανσάρισμα.



Τέτοιες λεπτομέρειες μας επιστρέφουν βέβαια σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της εταιρείας που τείνει να είναι το πρώτο που διαγράφει κανείς από τη μνήμη του. Σε αντίθεση με κάθε άλλο μεγάλο publisher που φέρνει κανείς στο μυαλό του, η Bethesda (Η Zenimax για να είμαστε και τυπικά σωστοί) είναι η μόνη περίπτωση τέτοιου μεγέθους που παραμένει ιδιόκτητη. Ιδρυτές και ιδιοκτήτες ταυτίζονται, ενώ διατηρούν με διαφορά το πλειοψηφικό μέρος της ZeniMax. Δεν παίζει ρόλο το χρηματιστήριο, δεν καίγεται κανείς να πιάσει οριακά νούμερα για να σπρώξει τη μετοχή λίγο πριν το κλείσιμο του τριμήνου, η θέση του καθενός δεν εξαρτάται από την εκτιμώμενη αγοραία αξία της εταιρείας. Η ανισορροπία στη ροή της παρουσίασης και μερικές αμφίβολες κινήσεις δείχνουν ακριβώς αυτόν το χαρακτήρα. Δεν είναι σίγουρη για κάθε συνταγή. Θέλει όμως να μεγαλώσει. Και την προτιμούμε έτσι. Για να μας θυμίζει άλλες, καλύτερες εποχές. Αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το σύνολο της παρουσίασης. Το video που ακολουθεί περιλαμβάνει τόσο το pre-show όσο και το after-show. Διαρκεί περί τις 2,5 ώρες με την κανονική παρουσίαση να κρατά 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.



Κατά τα άλλα, καλή μας E3...


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Ελπίζω να δούμε ένα νέο elder scrolls το οποίο να είναι single και να επιστρέψει στις ρίζες του αξεπέραστου Morrowind.Αν και μετά τις υπερβολικές καλές πωλήσεις του Skyrim πιστεύω ότι είναι απίθανο η σειρά να γίνει περισσότερο rpg και θα συνεχίσει το κυρίως action στοιχείο.

    • john-data
    • Καλα ρε παλικαρια ποσο καμμενοι ειστε που θα καθησετε μεχρι της 5 για να δειτε live τη συνεντευξη...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Φοβερή η παρουσίαση της Bethesda με πολλά και καλά παιχνίδια για όλα τα γούστα,λογικά αναμένουμε νέα μηχανή γραφικών για το νέο Elder scrolls γιαυτό μάλλον και δεν το δείξανε.

    • Scott_Pilgrim
    • Ήταν τόσο γεμάτη η παρουσίαση που φοβάμαι ότι οι υπόλοιπες θα είναι απλά meh. Περισσότερο για τους δύο μεγάλους προβληματίζομαι. Dishonored 2 αν και όχι έκπληξη, με γέμισε με hype μετά το trailer.

    • lovesfool
    • Εγώ πειράζει που δεν ενθουσιάστηκα; Το Doom δεν μου έχει "κάτσει" σε καμία από τις φάσεις του, παρότι ανήκω σε γενιά gamers που το έζησε από την αρχή του κι από τις εποχές που τα FPS λέγοντας doom clones ως είδος. Όσο κι αν αλλάζει το περιτύλιγμα, εξακολουθεί να μου φαίνεται παλιακό.

      Για το ESO, δεν έχω να πω κουβέντα. Δεν έχω παίξει ποτέ MMO κι από ότι φαίνεται δεν θα παίξω στο προσεχές μέλλον. Πάντα το gaming ήταν για εμένα κυρίως single player υπόθεση, οπότε δεν βλέπω με καλό μάτι την μετατροπή της σειράς Elder Scrolls σε ΜΜΟ (όπως ακόμα δεν έχω χωνέψει ή αγγίξει το Old Republic, παρότι λάτρεψα τα δύο KOTOR).

      Το Dishonored δεν το σηκώνει επί του παρόντος το PC μου, οπότε το ίδιο ισχύει και για το sequel.

      Για το μόνο που πάω πάσο είναι το Fallout 4. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, παρότι ανήκω στη μειοψηφία (μάλλον) που προτιμά το 3 από το New Vegas. Είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση κι έχω μία πολύ ειδική θέση στη καρδιά μου για την σειρά από τις εποχές του 2.

      Ενδιαφέρον ξεκίνημα για την Ε3, αν και δεν ξέρω κατά πόσο χρειαζόταν Press Conference η Bethesda για να μας παρουσιάσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

    • mysterious
    • Εξαιρετικο αρθρο-ρεπορταζ αλλα και πολλα μπραβο στον αρθρογραφο για την τελευταια παραγραφο...μακαρι να ηταν ετσι περισσοτερες εταιριες.Απο gamers προς gamers.Χαιρομαι που ο κοσμος στηριζει την χρονια προσπαθεια τους κι εκτιμα το περιεχομενο απο το περιτυλιγμα.

    • Maxus
    • Μου άρεσε πολυ η παρουσιαση της Bathesda, ειδαμε λιγο πολυ οτι θελαμε να δουμε και κατι παραπανω.
      Doom,Fallout 4,Dishonored1+2 παιχνιδαρες αλλα και το bathesda.net που μου αρεσε παρα πολυ σαν ιδεα.
      ΤΕS το ειχα σιγουρο οτι δεν θα δουμε μιας και τωρα βγηκε το online για κονσολες, μαλλον θα το δουμε στην ε3 2016.

    • GamingFun
    • Συγχαρητήρια στο συντάκτη του άρθρου αυτού για την αναλυτική ενημέρωση.
      Εγώ μένω με ένα αίσθημα ότι αυτή η E3 είναι πολύ δυνατή, επειδή λένε ότι η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, οπως φάνηκε από τη Bethesda.

*