Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Απρίλιος 2015

Ο Απρίλιος έφερε στην ελληνική αγορά πάρα πολλά νέα games όπως το Mortal Kombat X, το Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, το Grand Theft Auto V στο PC και το Mortal Kombat X και το κοινό προχώρησε σε αγορές που δημιούργησαν ένα top 10. Η GfK Hellas ανέλυσε τα δεδομένα και δημιούργησε το σχετικό πίνακα που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια. Σε αυτόν επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η κυριαρχία των PlayStation formats, η πλήρης απουσία οποιουδήποτε Xbox τίτλου, αλλά και η πολύ καλή πορεία του GTA 5. Δείτε τη δεκάδα των πιο εμπορικών video games στην Ελλάδα για τον μήνα Μάρτιο, καθώς και μερικά σχόλιά μας.



1. Grand Theft Auto V (PC)
2. PES 2015 (PS3)
3. NBA 2K15 (PS3)
4. Grand Theft Auto V (PS3)
5. FIFA 15  (PS3)
6. Grand Theft Auto V (PS4)
7. Mortal Kombat X Special Edition (PS4)
8. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
9. Bloodborne (PS4)
10. NBA 2K15  (PS4)

Σχόλια
- Το Mortal Kombat X πήγε πάρα πολύ καλά, αν και στη δεκάδα μπήκε μόνο η Special Edition για το PS4. Η GfK Hellas μάς ενημέρωσε πάντως πως αν συνδυάζονταν οι πωλήσεις της απλής και της Special Edition για το PS4, ο τίτλος της NetherRealm θα ήταν στην πρώτη θέση για το μήνα Απρίλιο.
- Η PC έκδοση του Grand Theft Auto V μπήκε με τη μία στη δεκάδα και έπιασε μάλιστα και κορυφή, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε στα μέσα του μήνα (14/04 για την ακρίβεια).
- Παρά την κυκλοφορία του Grand Theft Auto V σε PC, πολύ καλά συνέχισαν να κινούνται και οι εκδόσεις PS3, PS4 που διατήρησαν τις θέσεις τους στη δεκάδα. Η έκδοση του PS3 έπεσε δύο θέσεις σε σχέση με τον περασμένο μήνα, ενώ αυτή για το PS4 διατήρησε αυτή που είχε.
- Το Bloodborne παρέμεινε στη δεκάδα πέφτοντας κατά πέντε θέσεις, επιβεβαιώνοντας ότι εμπορικά κινήθηκε σε πάρα πολύ καλά επίπεδα για τη χώρα μας.
- Το PES 2015 συνεχίζει για έκτο συνεχόμενο μήνα στην πρώτη θέση με την έκδοση του PS3.
- Το FIFA 15 παραμένει (στην έκδοση για το PS3) για όγδοο συνεχόμενο μήνα στο Top 10 των πωλήσεων.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sephiroth
    • Συνεχίζω να εκπλήσσομαι θετικά για την πορεία του Bloodborne! Mortal Kombat X το περίμενα, δεν περίμενα με τίποτα στην κορυφή το GTA V για PC!

    • Geovra
    • Θετικοτατο δειγμα και στο Pc αλλα και (ουσιαστικα) η πρωτια του Mortal Kombat....δυστυχως αλλη μια φορα πουθενα Xbox,Nintendo....
      Περιεργος ειμαι για τον επομενο μηνα ελεω Witcher...ελπιζω να δουμε και Xbox

    • Pirederas
    • 1. Εντυπωσιακό γεγονός ότι PC game είναι στο top 10 της λιανικής (κουτάτο, όχι από το Steam), και μάλιστα στην 1η θέση

      2. PES, FIFA, NBA 2K και Minecraft έχουν καταντήσει αηδία ;Ρ

      3. Bloodborne και Mortal Kombat X τα πήγαν όντως πολύ καλά στην ελληνική αγορά

      4. Η απουσία Xbox One/360 και WiiU/3DS από το top 10 εξηγείται από το ότι μάλλον πρόκειται για πολύ σπάνια είδη στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για σας, αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν με Xbox και WiiU, και 3DS έχουν μόνο τα ξαδερφάκια μου.

    • G3n3raL86
    • Εγω παντως γνωριζω αρκετα ατομα που εχουν 3DS και WiiU. Ατομα τα οποια ειναι πιο αντοιχτομυαλα στο gaming και ψαχνοντε παραπερα στο χομπυ τους και δε παντρευοντε αποκλειστικα και μονο την αγαπημενη SONY.

    • goalzila
    • @G3n3raL86 Σόρυ αλλά αν δεν έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις πάνω από μια κονσόλα ,θα σαι στενομυαλος αν μείνεις μόνο στο wiiU...

    • warlock
    • Βρε παιδιά το ότι λείπουν wii και xbox είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ, η κονσόλα της σονυ είναι κάτι που θα σκεφτεί και ένας γέρος στην Ελλάδα όταν τον ρωτήσουν πείτε μας μία κονσόλα!

    • Tobajaras
    • Αναμενόμενη η πρωτιά του GTA V για PC αλλά δε θεωρώ τόσο μεγάλη έκπληξη το Mortal Kombat. Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αναγνωρίσιμο franchise και μόνο με το όνομα πουλάει, πόσο μάλλον με τον πολύ καλό προηγούμενο τίτλο.

    • Pirederas
    • @G3n3raL86

      Έχω 10 φίλους που και αυτοί τα παίρνουν από την Sony για να μην αγγίξουν Xbox και WiiU (ο Yoshida, σε ένδειξη μεγαλοψυχίας, τους επιτρέπει να έχουν smartphone και PC). Από κει και πέρα, κάνε ό,τι νομίζει το ανοικτό σου μυαλό.

    • gamelover
    • Για μένα αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ό,τι απο τις θέσεις τις οποίες βρίσκονται τα Pes15 και NBAK15 είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ακόμα ps3 και μάλιστα οτι ακόμα το pes στην ελλάδα εξακολουθεί να είναι πρώτο σε σχέση με το fifa.Το mortal kombat και το bloodborne τα περίμενα στην δεκάδα.Ισως όχι τόσο το grad theft auto pc.
      Θα ήθελα όμως και παιχνίδια απο xbox και wii u

    • Roronoa
    • @gamelover

      Σκεψου μονο ποσοι επαιζαν σε ps2 οταν υπηρχε το ps3 στη αγορα. Το ps3 θα αργησει ακομα να πεθανει.

    • vonzuchter
    • @roronoa και επιπλεον μεχρι τωρα οι διαφορες στην εμπειρια gaming μεταξυ των δυο κονσολων ειναι ελαχιστες... ενω στη προηγουμενη γενια η διαφορα μεταξυ ps2-ps3 ηταν χαοτικη. Τα ps3 και xbox360 αν αφεθουν ετσι να συνυπαρχουν με τα καινουρια δε θα πεθανουν ΠΟΤΕ απο μονα τους. Θα αναγκαστουν οι εταιριες (και οι microsoft/sony και οι developers τιτλων) να τα σκοτωσουν.... Η αρχη σιγα σιγα γινεται και ηδη οι πρωτοι AAA τιτλοι στο αμεσο μελλον αναμενονται μόνο σε PS4/ONE.... Eιδικα για την αγορα της Ελλαδος τωρα που το 65% των κατοχων κονσολων παιζουν μονο fifa/pro και NBA θα αργησει πολυ η αντικατασταση των κονσολων.

*