Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Μάιος 2016

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα videogames που τοποθετήθηκαν στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων τον μήνα Μάιο, με πιο σημαντικό το Uncharted 4: A Thief's End. Ο τίτλος της Naughty Dog κατάφερε να συγκινήσει και το ελληνικό κοινό (χάρη και στη βοήθεια που είχε από τον εξελληνισμό του), το οποίο το επιβράβευσε και για τις 3 εκδόσεις που εμφανίστηκαν. Προσπαθούμε να θυμηθούμε αντίστοιχη περίπτωση σε επίπεδο κυκλοφοριών και δυσκολευόμαστε, είναι η αλήθεια. Πέραν του Uncharted 4, στα καταστήματα έφτασαν ακόμη τίτλοι όπως τα DOOM και Homefront: The Revolution, τα οποία όμως δεν τα κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα. Κάτι που πέτυχε όμως το Overwatch και μάλιστα στην έκδοσή του για PC. Δείτε στη συνέχεια λοιπόν τα 10 πιο εμπορικά videogames στην Ελλάδα για τον μήνα Μάιο και διαβάστε στο τέλος τα σχόλιά μας!



1. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
2. Uncharted 4: A Thief's End Special Edition (PS4)
3. Pro Evolution Soccer 2016 EURO 2016 (PS3)
4. Grand Theft Auto V (PS3)
5. Overwatch Origins Edition (PC)
6. Grand Theft Auto V (PS4)
7. Uncharted 4: A Thief's End Libertalia Collector's Edition (PS4)
8. Pro Evolution Soccer 2016 EURO 2016 (PS4)
9. FIFA 16 (PS4)
10. NBA 2K16 (PS4)

Σχόλια
- To Uncharted 4 είναι το πρώτο game που καταφέρνει στον τελευταίο 1.5 χρόνο τουλάχιστον (που συνεργαζόμαστε με την GfK Hellas) να πιάσει 3 από τις 10 θέσεις του Top μας.
- Το PES διατήρησε τη δυναμική του με την "επανακυκλοφορία" του ως πακέτο με το UEFA EURO 2016 Expansion. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον ότι προσέλκυσε περισσότερους κατόχους PS3.
- Το Grand Theft Auto V συνεχίζει να είναι μια τεράστια εμπορική επιτυχία και στην ελληνική αγορά. Για άλλον ένα μήνα διατηρείται στο Top 10 και με τις δύο εκδόσεις των συστημάτων PlayStation.
- To Dark Souls III δεν διατήρησε τη δυναμική του, αφού δεν διατηρήθηκε και αυτό το μήνα στη δεκάδα.
- Το FIFA 16 έχασε μία από τις δύο θέσεις της δεκάδας (αυτήν της έκδοσης PS3), ενώ το NBA 2K16 στο PS4 διατηρήθηκε για άλλη μια φορά στα 10 πιο εμπορικά games στη χώρα μας.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • Ολοι οι κάτοχοι ps4 πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το Uncharted 4.
      Είναι το πρώτο game που δεν λιώνω και παίζω 1-2 κεφάλαια τη εβδομάδα γιατι δεν θέλω να τελειώσει...(+τη ζέστα :p) πιστεύω μέσα Σεπτέμβρη να το έχω τερματίσει.

    • GamingFun
    • Και έτσι το Uncharted 4: A Thief's End σαρώνει τις πωλήσεις και στην Ελλάδα.
      Ακόμη και εγώ που δεν έχω (ακόμη ελπίζω) PS4 καταλαβαίνω την αξία αυτού του έπους, και θεωρώ λογικό το αποτέλεσμα!!!!

    • JDraKe
    • Αναμενόμενη η επιτυχία του Uncharted 4. Μου κάνει εντύπωση ωστόσο που τόσοι αγόρασαν Special και Libertalia και πάλι έμειναν στα καταστήματα αποθέματα μετά για μερικές ημέρες, φαντάζομαι τα τεμάχια που είχε εξασφαλίσει η Sony Hellas ήταν πολλά ,πάλι καλά δηλαδή γιατί άλλες αντιπροσωπίες φέρνουν ελάχιστα (IGE....).

      Όπως αναφέρθηκε στα σχόλια ,το GTA V ήταν και είναι μεγάλη εμπορική επιτυχία και στην ελληνική αγορά. Προσωπικά περιμένω από την Rockstar να ανταμείψει όλους εμάς προσθέτοντας ελληνικούς υπότιτλους/μεταγλώττιση στο επόμενό της παιχνίδι/GTA. Αν ξαναπάρετε συνέντευξη από την CD Media, ρωτήστε για ελληνικά στα παιχνίδια τους.

      Υπάρχουν μήπως αναλυτικές πωλήσεις ή μόνο η πρώτη δεκάδα; Απλώς θέλω να ξέρω για τι επιτυχία μιλάμε ,δηλαδή αν το Uncharted 4 πώλησε 5.000-10.000 ή περισσότερο/λιγότερο.

    • 3nws1th5
    • Τερματισα το uncharted, το εχω στην libertalia edition, αλλα ενταξει στις πωλησεις ειναι λογικα να παει ψηλα, γιατι περα απο την ποιοτητα του σαν τιτλος (για μενα ειναι ενας τιτλος του 9) , εχει φαει και τρελο promotion. Αναλογιστειτε τις διαφημισεις που εχετε δει σε gaming και οχι μονο sites, στα καταστηματα (π.χ. Στο public θυμαμαι μια ολοκληρη ραφιερα μονο με το uncharted) , διαφορα events σε καταστηματα και φυσικα ο εξελληνισμος του.

    • Savatage80
    • Χλωμό το βλέπω να δούμε ελληνικά στο GTA αλλά σίγουρα φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή βάση χρηστών που να δικαιολογεί έστω και μια σκέψη της Rockstar προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε και καμιά τεράστια αγορά και η γλώσσα δεν μιλιέται σε κάποια άλλη μεγάλη χώρα ώστε να επωφεληθούμε και εμείς (όπως η Πορτογαλία λόγω της Βραζιλίας). Πάντως εδώ αξίζουν συγχαρητήρια κυρίως και πρωτίστως στην Sony αλλά και στις Konami (PRO) και Sega (FM) (και σε όσους άλλους μου διαφύγουν) που προχώρησαν και στηρίζουν το εγχείρημα μεταγλώττισης τα τελευταία χρόνια!!

    • vonzuchter
    • @ενωσιτης ε καλα με την εμμονη που εχει ο Ελληνας gamer με τη σονυ το uncharted με τοση διαφημιση αλιμονο να μη πηγαινε καλα. Ειναι ομως καλοφτιαγμενο παιχνιδι , σχεδον αψεγαδιαστο τεχνικα και λενε με ωραιο σεναριο. Με τη μετριοτητα που εχουμε δει μεχρι τωρα (για να μη βρισω και πω αλλες λεξεις) σε αυτη την απατη γενια λογικο ενα παιχνιδι πολυ καλο να σαρωσει.

    • JDraKe
    • @Savatage80 Έστω και η σκέψη μετράει. Μια διόρθωση σχετικά με τα Πορτογαλικά, στην Βραζιλία γίνεται διαφορετική μεταγλώττιση/μετάφραση από αυτήν που γίνεται στην Πορτογαλία, οπότε μετρούν σαν 2 διαφορετικές αγορές παρόλο που μιλούν την ίδια γλώσσα με κάποιες διαφορές.
      Πάντως ελπίζω να αρχίσουν και άλλες εταιρίες να προσθέτουν Ελληνικά στα παιχνίδια τους.

    • mitsarasss
    • Εμένα πάντως το uncharted δεν μ'αρέσει. Δεν γουστάρω που ο τυπάς πηδάει σαν μαϊμού από εδώ και από εκεί.

*