Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Οκτώβριος 2014

O Οκτώβριος είναι ιδιαίτερος μήνας, μιας και φιλοξένησε και αρκετές από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες video games του 2014, όπως τα Middle-earth: Shadow of Mordor, Alien: IsolationDriveClub, Super Smash Bros. 3DS και Evil Within. Πως τα κατάφεραν λοιπόν τα παραπάνω games στη χώρα μας; Η απάντηση είναι απλή και ακολουθεί. Το μοναδικό πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να βγει όμως είναι πως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πόσο ποδοσφαιρόφιλη/μπασκετόφιλη είναι η gaming κοινότητά μας! Ας δούμε λοιπόν τα δέκα πρώτα σε πωλήσεις games στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο του 2014.

1. FIFA 15 (PS3)
2. ΝΒΑ 2Κ15 (PS3)
3. FIFA 15 (PS4)
4. ΝΒΑ 2Κ15 (PS4)
5. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
6. Middle-earth: Shadow of Mordor (PS4)
7. Grand Theft Auto V (PS3)
8. ΝΒΑ 2Κ15 (PC)
9. FIFA 15 (PC)
10. Super Smash Bros. 3DS (Nintendo 3DS)



Συμπεράσματα/Παρατηρήσεις:
- Το FIFA 15 συνεχίζει να βρίσκεται στο Top 10 και μάλιστα κατέλαβε τον Οκτώβριο 3 από τις 10 θέσεις στα PS4, PS3 και PC formats.
- Δυναμικό μπάσιμο για το NBA 2K15, που καταλαμβάνει κι αυτό άλλες 3 θέσεις στα ίδια formtas (PC, PS4, PS3) και πετάει εκτός όλες τις περσινές κυκλοφορίες που βρέθηκαν στο Top 10 μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
- Το Grand Theft Auto V παραμένει στη δεκάδα για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
- Το Minecraft στο PS3 καταφέρνει μέσα σε ένα καταιγισμό κυκλοφοριών να παραμένει ακάθεκτο και μάλιστα μέσα στην πρώτη πεντάδα του πίνακα των πωλήσεων!
- Το Middle-earth: Shadow of Mordor εξαργυρώνει την πολή καλή ποιότητά του και το γεγονός ότι κυκλοφόρησε από τις αρχές του μήνα, καταλαμβάνοντας με τη μία την έκτη θέση του Top 10.
- Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο βλέπουμε τίτλο για Nintendo formats στο Top 10. Το Super Smash Bros. 3DS κατάφερε να κερδίσει το κοινό του φορητού συστήματος που το έστειλε στη 10η θέση.
- Αρνητική εντύπωση προκαλεί η αδυναμία του Xbox One να έχει έστω ένα τίτλο στο Top 10, μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του στην αγορά.
- Για άλλον ένα μήνα δεν υπάρχει τίτλος σε Xbox 360 και Wii U format μέσα στη δεκάδα.
- Ο Οκτώβριος είναι ο τέταρτος μήνας (μετά από Φεβρουάριο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο) που συναντάμε πάνω από έναν new-gen τίτλο στη δεκάδα.


Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Eleni777
    • Kαλημερα σας, θα θελα να ρωτησω αν πηγαινει καλα το ps4 αναφορικα με τις 20.000 πωλησεις που θελει η εταιρια για να συνεχιστει η....ελληνικη υποστηριξη.Γνωριζουμε κατι;Θα υπαρξουν ελληνικα στο the order κ στο bloodborne;Τα περιμενει ο συζυγος πως κ πως χιχιχι :)

    • Sephiroth
    • Καλημέρα σας, το PS4 τα πηγαίνει καλά, αλλά από τα όσα έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου, δύσκολα θα δούμε ελληνικά στα δύο αυτά games. Είναι μεγάλο το ρίσκο σε τέτοιες κυκλοφορίες. Εκτιμώ ότι το πρώτο ελληνικό game θα είναι επιπέδου God of War ή Uncharted, όχι κάποιο άλλο.

    • MrDododi
    • Η αλήθεια είναι ότι έχω δει live πολύ κόσμο να αγοράζει το FIFA. Τόσο καλό είναι πια βρε παιδιά; Οι τιμές πάντως δε λένε να πέσουν. 70Ε ένα game και δεν είναι καν collector's edition;

    • Eleni777
    • Φχαριστω πολυ για την αμεσοτητα της απαντησης, εεε κριμα ρε γμτ πιστευα οτι τις 20.000 πωλησεις που χα διαβασει στο καλοκαιρινο σας αρθρο θα τις επιανε ανετα.Δε πειραζει, απλα αλλη μια "αποδειξη" του ποσο μικροι ειμαστε δυστυχως, στον gaming χαρτη.

    • Sephiroth
    • H Sony είναι υπεύθυνη για τις μεταφράσεις των first-party games, άρα των αποκλειστικοτήτων. Από εκεί και πέρα, αν δεν μεγαλώσει η εγκατεστημένη βάση του PlayStation 4 και δεν υπάρχει η προοπτική πωλήσεων σε πάνω από το 20%-30% των Ελλήνων κατόχων του, δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφραστεί κάτι στα ελληνικά. Το The Order και το Bloodborne είναι συγκεκριμένου ενδιαφέροντος games, δεν ξέρω αν θα πουλήσουν πάνω από 5.000-6.000 αντίτυπα στην Ελλάδα. Για να γίνει μετάφραση, σίγουρα μιλάμε για game με προοπτική να ξεπεράσει τις 15.000, πράγμα που με τα μέχρι σήμερα δεδομένα μπορεί να κάνει μόνο ένα God of War ή ένα Uncharted.

    • korko
    • ακόμα κρατάει γερά το ps3.βέβαια σε μια χώρα με την κρίση που έχουμε και το μικρό μας πληθυσμό δεν είναι περίεργο να μην έχουμε μεγάλη βάση με νέες κονσόλες.

    • Dimcar
    • "off topic mode on" @raysod sport nation μου φαίνεται μόνο στα video games... γιατί στη πραγματικότητα "off topic mode off"
      στα της είδησης, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πραγματικά πολύ κόσμος έχει PS4 και επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό ένα όχι τόσο γνωστό παιχνίδι όπως το Mordor πούλησε. Και το αξίζει!

    • Sephiroth
    • @Tanno μου sorry που θα σε στεναχωρήσω, αλλά μόνο οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Και δεν νομίζω ότι Bloodborne και The Order δικαιολογούν με τα νούμερα που δείχνουν ότι θα κάνουν ελληνικά. Για 4-5 χιλιάδες κόσμου, καμία εταιρεία δεν μπαίνει στη διαδικασία μετάφρασης

    • Geovra
    • Περιμενω τα αποτελεσματα του επομενου μηνα αφου θα εχει βγει και το Pro. Παντως ακομα ενα μηνα χωρις Xbox...ισως Next month Και αυτο ελεω Master chief collection?

    • Sephiroth
    • @commenter, το GTA V είναι τίτλος της Rockstar και δεν εμπλέκεται η Sony, οπότε μόνο η Rockstar μπορεί να αποφασίσει.

      Το μόνο παιχνίδι που δικαίως διαμαρτύρεται ο κόσμος που δεν έχει ελληνικά είναι τα Pokemon που πουλάνε αρκετές χιλιάδες αντίτυπα, αλλά η Nintendo... βράχος

    • vonzuchter
    • as teleiwnei to paramythi me ta Ellhnika paides. H Ellada einai xwra mikrh me mikro plhthysmo kai gerasmeno. h polh ths neas yorkhs pio poly plhthysmo exei pleon apo thn ellada. bale kai th ftwxia sthn eksiswsh. telos h paramytha. oute 200000 de mazeyomste osoi paizoume videogames se oloklhrh thn ellada. Mh to kourazoume allo. agglika milame oloi kai eidika emeis oi gamers.

    • apollyon
    • @commenter
      Κάτι έχεις χάσει σχετικά με τα πορτογαλικά. Δεν υποστηρίζουν την Πορτογαλία σαν χώρα, αλλά τα 215 εκατομμύρια ανθρώπους που τα μιλάνε παγκοσμίως.

      http://simple.wikipedia.org/wiki/Portuguese_language

      Είναι λίγο περισσότεροι από αυτούς που μιλάνε ελληνικά ε?

      Όσο για το θέμα της μεταγλώττισης καθεαυτής είμαι με τον raysod. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται μεταγλώττιση σε παιχνίδια και εξίσου με εκνευρίζουν και οι μεταγλωττισμένες ταινίες. Σπάνια πιάνουν το ύφος του original και τα ελληνικά ακούγονται παράταιρα και αστεία. Το ιδανικό για μένα είναι αγγλικά και αγγλικοί υπότιτλοι.

*