Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Φεβρουάριος 2016

O Φεβρουάριος ήταν ο πρώτος μήνας που έφερε στην αγορά μερικά σημαντικά νέα games, όπως το XCOM 2, το Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, το Street Fighter V και το Far Cry Primal. Κατάφερε κάποιο από αυτά να μπει στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά παιχνίδια του μήνα; Όπως δείχνουν και οι μετρήσεις των πωλήσεων που δημοσιεύει η GfK Hellas, όχι, καθώς στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα παρέμειναν για άλλον ένα μήνα όλες οι "κλασικές δυνάμεις". Συγκεκριμένα, ακολουθήθηκε η κλασική συνταγή "PES, FIFA, GTA, Minecraft" και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στη συνέχεια. Σημειώνεται πάντως πως αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στις σημειώσεις μετά την αναφορά της δεκάδας, καθώς εκεί σημειώνουμε πολλές φορές ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που συλλέγουμε.



1. Grand Theft Auto V (PS3)
2. Grand Theft Auto V (PS4)
3. FIFA 16 (PS4)
4. Minecraft PS3 Edition (PS3)
5. Call of Duty: Ghosts (PS3)
6. PES 2016 (PS3)
7. PES 2016 (PS4)
8. FIFA 16 (PS3)
9. Minecraft PS4 Edition (PS3)
10. NBA 2K16 (PS4)

Σχόλια
- Το Star Wars: Battlefront δεν τα πήγε άσχημα, αφού έμεινε οριακά εκτός δεκάδας. Μάλιστα, πετυχαίνει κάτι τέτοιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, κάτι που σημαίνει πως ο τίτλος της ΕΑ τα πήγε αρκετά καλά για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς το πρώτο δίμηνο του 2016.
- Το Far Cry Primal θα μπορούσε να μπει στη δεκάδα αν αθροίζονταν οι πωλήσεις στις διάφορες εκδόσεις του.
- Η δεκάδα του Ιανουαρίου περιλαμβάνει 8/10 παιχνίδια της αντίστοιχης δεκάδας του Ιανουαρίου με μοναδικές διαφορές στην είσοδο των Minecraft σε PS3 και PS4.
- To FIFA έδειξε να ανακάμπτει στην έκδοση για PS4, ξεπερνώντας το PES 2016 που βρέθηκε για άλλη μια φορά με τα δύο παραδοσιακά PlayStation formats στη δεκάδα.
- Η επιστροφή του Call of Duty: Ghosts για το PS3 στο Top 10 οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πωλείται πλέον σε τιμή κοντά στα €10.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Σοκ και δέος (μην πω κάτι άλλο).
      Η τελευταία πρόταση στα σχόλια Sephiroth, Xbox One, Xbox 360...κτλ κτλ. έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει σε επανάληψη το ''Καφέ της Χαράς''.

    • GamingFun
    • ΤΟ PS3 καλά κρατεί.. Είναι μια παρηγοριά για εμένα μιας και (ελπίζω πως ακόμη) δεν μπορώ να αναβαθμιστώ σε PS4...

    • Πάγος13
    • @GamingFun...και πολύ καλά κάνεις !!!

      Ετσι όπως πάει η βιομηχανία όποιος κάνει υπομονή αυτόν το καιρο μόνο κερδισμένος βγαίνει :)

    • periklis
    • GamingFun......δε χάνεις και τιποτα......
      Δε λέω....ωραία γραφικά, εντυπωσιακό design, αλλα μετα το πρωτο 3μηνο ενθουσιασμού, θα ευχεσαι να ειχες ακόμη το ps3....oπότε, μεινε ως εχεις και μετρα τις κινήσεις σου στο μέλλον!

      Mαγκες...το χω ξαναπει....
      Σα λαός, με οικονομική κρίση, θα δωσουμε τα λεφτά μας σε αυτα τα παιχνίδια που αξίζουν....
      Τα αθλητικά αξίζουν διότι (καθως επεσαν και οι τιμές απο 70 σε 50ευρω) τα αθλητικα games εχουν διαρκεια!
      Το να πάρω ενα Fifa η ενα Nba ειναι προτιμότερα και συμφέρουν, απο το να δωσω 70 ευρω η 50 για ενα παιχνίδι που σε 4-5 ωρες θα ειναι αχρηστο!

    • dexter1810
    • @Periklis εν μέρει δεν έχεις άδικο, αλλά πόσο πια να παίξει κάποιος ένα ποδόσφαιρο???
      Από τα 16 μου παίζω ποδοσφαιράκια σε κονσόλες και τα ευχαριστιέμαι μόνο όταν παίζω με φίλους κάνα τουρνουά. Πλέον επειδή ο χρόνος μου είναι ελάχιστος, είναι δύσκολο να παίζεις πολλές ώρες με φίλους.
      Μπορείς να βρεις παιχνίδια στο PS store απο 20 ως 40€ που ασχολείσαι με τις ώρες.

      Επίσης λόγω έλλειψης χρόνου, ένα παιχνίδι αξίας 70€ μπορεί να το παίζω για κανα 2μηνο. Συνεπώς δεν αγοράζω άλλο. ;)

    • periklis
    • @Dexter1810 σεβαστη η αποψη σου, αλλα....πχ αν αγοραζες 70 ευρω το call of duty...θα το επαιζες 2 μηνες? αντε εναν και θα τερμάτιζε! ποοοσο πια να το επιμηκυνεις???

      Θα σου εξηγήσω τη λογικη μου....
      1h περιπτωση) Αγοράζει καποιος το Fifa στην αρχη που βγαίνει...70 ευρω! σου λεει, θα πιασει τοπο γιατι θα με βγάλει ολη τη χρονια...
      2η περίπτωση) Καποιος αλλος, δεν εχει να δώσει 70 ευρω, οποτε αράζει στο Fifa του προηγούμενου ετους πχ το 2015, και οταν η τιμή του 16 πεσει στα 50, εεε του πούστη, θα τα χει βαλει στην ακρη και θα το αγοράσει κι αυτο για να βγάλει ενα χρόνο γεμάτο μεχρι να κανει το ιδιο και για το fifa17....

      Αυτες οι δύο περιπτώσεις, παιζουν για ολα τα αθλητικά παιχνιδια...και λιγο το ενα λιγο το αλλο, πωλούνται και το αποτελεσμα ειναι αυτο που διαβασαμε στο αρθρο!

      Τα παιχνιδια αξιζουν, οι τιμές τους ΔΕΝ αξιζουν. Ακόμη και για τα αθλητικα παιχνιδια ακριβες τιμες ειναι....απλα δεν αχρηστεύονται...
      Τωρα ομως επειδη με ενδιαφέρει η αποψή σου...για πες τι εννοεις οταν λες πως υπαρχουν παιχνιδια με 20 ευρω που βγάζεις σεζόν ολόκληρη....ακομη και αυτα πεφτουν, στην αρχη αξιζαν παραπανω....πχ mortal kombat X (αν εννοοεις κατι τετοιο).....
      Ενω πχ το God of War ΙΙΙ θα το αγοράσω οταν πέσει στα 20 max ευρω (που εχει ηδη πεσει) και οχι πριν 2 μηνες που κοστιζε 30 και 45 ευρω! οσο καλό κι αν ειναι το παιχνιδι, τα λεφτά ειναι πολλα!

    • Georgebor
    • @Periklis έχει λογική αυτό που λες και συμφωνώ εν μέρει αλλά αν δεν έχεις ps plus να παίξεις online και τα αθλητικά τα ψιλοβαριέσαι(εκτός του manager)..Όσο για το ps4 εγώ στην αρχή δεν εντυπωσιάστηκα αλλά όταν πήγα σε έναν φίλο μου και είδα ένα παιχνίδι που το είχα στο 4 εντυπωσιάστηκα , αυτό που θέλω να πω όσο παίζεις συνηθίζεις και ξεχνάς την διαφορά με την προηγούμενη γενιά. Όσο για τις τιμές βρες μικρομάγαζα που έχουν μεταχειρισμένα και αγόραζε φθηνότερα ή αντάλλαζε κιόλα, έτσι εξοικονομείς και χρήματα..Εγώ προσωπικά πήρα 70 ευρω nba2k16,dying light και mad max 3στη τιμή του ενός καινούριου.Απλά θέλει υπομονή να τα βρεις μεταχειρισμένα..

*