Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

God of War Ragnarok: Ημερομηνία κυκλοφορίας, συλλεκτικές, trailers και πληροφορίες

*
Το God of War Ragnarok είναι η σημαντικότερη κυκλοφορία των επόμενων μηνών και μαζέψαμε σε ένα άρθρο όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το παιχνίδι. To νέο action adventure της Sony Santa Monica είναι το ένατο game της σειράς God of War και αποτελεί sequel του εξαιρετικού God of War του 2018 που απολαύσαμε στο PS4 (το review μας εδώ) και στο PC (το review μας εδώ).

God of War Ragnarok: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το God of War Ragnarok ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και κέρδισε από την πρώτη στιγμή πολλά βραβεία του πιο αναμενόμενου τίτλου. Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στο 2021, η πανδημία και η ασθένεια του Christopher Judge (ηθοποιού που δίνει τη φωνή του στον Kratos) τον Αύγουστο του 2019, το πήγαν πιο πίσω.




Έτσι, η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του God of War Ragnarok για PS4 και PS5 στις 9 Νοεμβρίου 2022. Δεν αναμένεται, δε, κάποια καθυστέρηση, μιας και το παιχνίδι έγινε πρόσφατα gold και ξεκίνησε τη διαδρομή του προς το εργοστάσιο παραγωγής.

God of War Ragnarok: Τα studios που βοήθησαν στην ανάπτυξη

Αν και όλοι θεωρούσαμε ότι το God of War Ragnarok είναι δουλειά μόνο του studio της Sony στην Santa Monica, με την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του development, αποκαλύφθηκε πως συμμετείχαν σε αυτό και οι Creative Arts, Valkyrie Entertainment, Bluepoint Games, Red Hot, Super Alloy, Jetpack Interactive, Super Genius και Original Force.

God of War Ragnarok: Θα κυκλοφορήσει και στο PS4;

Αν και αρχικά το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο μόνο για το PS5, τα πλάνα της Sony άλλαξαν. Η μικρή διαθεσιμότητα, τα προβλήματα παραγωγής και αρκετοί ακόμη λόγοι έκαναν την ιαπωνική εταιρεία να αλλάξει τα πλάνα της και να αναθεωρήσει. Σε ένα σχετικό Q&A του Hermen Hulst, επικεφαλής των PlayStation Studios, αποκαλύφθηκε η διάθεση και στις δύο πλατφόρμες, χωρίς να αναφερθεί κάποια συγκεκριμένη διαφορά.

God of War Ragnarok: Θα υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης από το PS4 στο PS5;

Ναι, η Sony έχει επιβεβαιώσει πως όσοι αγοράσουν την ψηφιακή η physical έκδοση του παιχνιδιού στο PS4 θα μπορούν να αναβαθμίσουν στην αντίστοιχη του PS5 μέσα από το μενού της κονσόλας τους με ένα έξτρα αντίτιμο της τάξης των €10. Για όσους δεν επιθυμούν να ξοδέψουν παραπάνω χρήματα, πάντως, η έκδοση του PS4 θα είναι συμβατή με το PS5 μέσω του backwards compatibility.

God of War Ragnarok: Επιλογές γραφικών και βελτιώσεις στο PS5

Το God of War Ragnarok θα προσφέρει ανάλυση 4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο ή δυναμική ανάλυση 4Κ με στόχο τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Σε τι θα είναι όμως διαφορετικό το game στο PS5; Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του PlayStation, οι κάτοχοι της new-gen κονσόλας θα έχουν τα εξής προνόμια:

1) Γρήγορη φόρτωση μέσω SSD που θα φέρνει τη δράση πιο άμεσα στον παίκτη και δεν θα χρειάζεται να περιμένει πολύ για να ξεκινήσει ξανά να παίζει αν χάσει και πεθάνει ο χαρακτήρας του σε κάποιο σημείο. Ακόμη, και τα ταξίδια από το ένα σημείο του χάρτη στο άλλο θα γίνονται ταχύτερα.
2) Πέραν των παραπάνω επιλογών που αναφέραμε για τα γραφικά, θα υπάρχουν ακόμη βελτιωμένες αντανακλάσεις, φωτισμούς και σκιάσεις, αλλά και ενισχυμένη γεωμετρική λεπτομέρεια και ρεαλιστική παραμόρφωση του χιονιού.
3) Λειτουργίες του DualSense, όπως τις σκανδάλες δυναμικής απόκρισης
4) 3D Audio για να αντιλαμβάνεστε άμεσα από που έρχεται κάθε εχθρός προς το μέρος σας.

God of War Ragnarok: Θα κυκλοφορήσει και σε μορφή bundle;

Ναι, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και σε μορφή PS5 bundle, όπως ανακοίνωσε η Sony. Στο πακέτο αγοράς θα υπάρχει η κονσόλα σε λευκό χρώμα, ένα χειριστήριο σε λευκό χρώμα, αλλά και το παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή.



God of War Ragnarok: Συλλεκτικό χειριστήριο

Πέραν του παιχνιδιού, η Sony έχει ανακοινώσει και ένα limited edition controller που θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το game. Θα έχει μπλε και λευκούς χρωματισμούς και στο touchpad θα βρίσκεται ένας λύκος και μια αρκούδα που αναπαριστούν τους Kratos και Atreus.
 


God of War Ragnarok: Οι συλλεκτικές εκδόσεις

To παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε 4 διαφορετικές εκδόσεις, τις standard editions για το PS4 και το PS5, την Digital Deluxe Edition για το PS5, αλλά και τις δύο πιο εντυπωσιακές και πιο «πλούσιες» με τις ονομασίες Collector’s Edition και Jotnar Edition.

H God of War Ragnarok Digital Deluxe Edition περιλαμβάνει το game και τα Kratos Darkdale Armor, Atreus Darkdale Attire(cosmetic), Darkdale Blades Handles για τα Blades of Chaos, Darkdale Axe Grip για το Leviathan Axe, Official God of War Ragnarök Digital Soundtrack, Dark Horse Digital Mini Artbook, Avatar Set και PlayStation 4 Theme.

H God of War Collector’s Edition περιλαμβάνει το digital περιεχόμενο της Digital Deluxe Edition, κωδικό για το πλήρες game σε PS4/PS5, ένα Steelbook Display Case, δύο ξύλινα αγαλματίδια των Vanir Twins, τα ζάρια των νάνων και μια 16ιντση ρέπλικα του Mjolnir.

 H God of War Ragnarok Jotnar Edition περιλαμβάνει το digital περιεχόμενο της Digital Deluxe Edition, κωδικό για το πλήρες game σε PS4/PS5, ένα Steelbook Display Case, δύο ξύλινα αγαλματίδια των Vanir Twins, τα ζάρια των νάνων και μια 16ιντση ρέπλικα του Mjolnir, ένα βινύλιο με μουσική του Bear McCreary, το δαχτυλίδι Draupnir, ένα σετ ζαριών του Brok και έναν υφασμάτινο χάρτη του Yggdrasil.



God of War Ragnarok: Θα κυκλοφορήσει και στο PC;

Επίσημα, η Sony δεν έχει ανακοινώσει κάτι για το θέμα. Ωστόσο, με το πλάνο των τελευταίων ετών που θέλει την ιαπωνική εταιρεία να προσεγγίζει συνεχώς την αγορά των υπολογιστών, δεν είναι απίθανο. Ωστόσο, η κυκλοφορία του αναμένεται να πάει πιο μακριά. Η λογική λέει πως την μεταφορά θα αναλάβει η Nixxes, την οποία και η Sony εξαγόρασε τον Ιούλιο του 2021 και έχει ήδη δηλώσει πως θα αξιοποιήσει σε αυτό το επίπεδο.

God of War Ragnarok: H ιστορία

Τα γεγονότα του God of War Ragnarok λαμβάνουν χώρα μερικά χρόνια μετά από αυτά του God of War (2018). Οι παγωμένοι άνεμοι του Fimbilwinter έχουν φτάσει στην Midgard και έχουν κάνει τη διαβίωση των Kratos, Atreus και Mimir ακόμη πιο δύσκολη. Οι πρωταγωνιστές θα ταξιδέψουν σε κάθε ένα από τα Εννέα Βασίλεια αναζητώντας απαντήσεις, ενώ οι δυνάμεις του Asgard ετοιμάζονται για τη μάχη της προφητείας που θα φέρει και το τέλος του κόσμου. Kratos και Atreus θα εξερευνήσουν επιβλητικά τοπία και θα αντιμετωπίσουν τρομακτικούς εχθρούς, όπως θεούς της Σκανδιναβίας και άλλα τέρατα. Αν και στο πρώτο παιχνίδι φαίνεται να υπάρχει μια καλή σχέση ανάμεσα σε πατέρα και γιο, τα trailers για το νέο game δείχνουν μια ένταση και μυστικά που ίσως και να πηγάζουν από την προφητεία που είδε μόνο ο Kratos. Ο γιος του θέλει να μάθει ποιος είναι και η εμπλοκή του Loki θα προκαλέσει αρκετές ανατροπές.



God of War Ragnarok: Χρειάζεται να ξέρω τι έγινε στο God of War;

Για όσους είναι νέοι στον κόσμο του God of War, η Sony δημοσίευσε ένα νέο video που θα εξηγήσει όλη την ιστορία, το background των χαρακτήρων και μερικούς από τους εχθρούς. Με τη φωνή της Felicia Day και του Mimir μπορείτε να γνωρίσετε τα πάντα για το πρώτο game και να είστε έτοιμοι για τα όσα έρχονται στο νέο.



God of War Ragnarok: H διάρκεια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Insider Gaming, το παιχνίδι αναμένεται να διαρκέσει έως και 40 ώρες για όποιον θελήσει να εξερευνήσει όλο το χάρτη, να αναλάβει όλες τις αποστολές και να εξοντώσει όλους τους εχθρούς. Για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μόνο τη βασική διαδρομή, η διάρκεια θα αγγίζει τις 20 ώρες. Τα cut-scenes, τέλος, υπολογίζονται στις 3,5 ώρες.

God of War Ragnarok: Οι εχθροί

Οι δύο βασικοί εχθροί που θα συναντήσουν οι δύο πρωταγωνιστές στο God of War Ragnarok είναι οι Freya και Thor. Αν και η Freya ήταν φίλη με τον Kratos, όταν ο ήρωας σκότωσε τον γιο της, τον Baldur, η ίδια υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση. Από την άλλη, ο Thor είναι εξαγριωμένος γιατί οι γιοι του και ο ετεροθαλής αδερφός του είναι νεκροί. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους εχθρούς, ξέρουμε ήδη τους Stalker και Dreki.

God of War Ragnarok: Το gameplay

Το God of War παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο στιλ μάχης και gameplay και πάνω εκεί θα πατήσει και το God of War Ragnarok. H ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται βελτιώσει σε διάφορα επίπεδα που θα φέρουν μια έξτρα «φρεσκάδα» στο gameplay, ενώ θα υπάρχουν και πολλές επιλογές για συνδυασμούς χτυπημάτων και άμυνας. Οι εχθροί θα είναι αρκετά πιο ισχυροί και ποικίλοι.





God of War Ragnarok: O κόσμος

Στο πρώτο παιχνίδι οι παίκτες ταξίδεψαν στα έξι από τα εννέα βασίλεια. Στο God of War Ragnarok θα υπάρχουν και τα εννιά, δηλαδή και τα Vanaheim, Svartalfheim και Asgard. Ακόμη, θα υπάρξουν και νέες τοποθεσίες από το προηγούμενο game που θα στείλουν τους πρωταγωνιστές σε διάφορα μέρη, όπως ζούγκλες και υπόγεια σημεία εξόρυξης.



God of War Ragnarok: Τα ελληνικά στο game

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα AAA games του PlayStation, τα ελληνικά δεν θα λείπουν. Η νέα περιπέτεια των Kratos και Atreus θα έρθει με ελληνικές φωνές, ελληνικά μενού, ελληνικό εξώφυλλο και ελληνικές φωνές, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και με ανακοίνωσή του το ελληνικό τμήμα του PlayStation τον Οκτώβριο του 2021, λίγο πριν δημοσιεύσει και το πρώτο ελληνικό trailer του game.



Η ομάδα του PlayStation δεν δηλώνει επίσημα (ακόμη) τα ονόματα των Ελλήνων ηθοποιών που συμμετέχουν στο project, αλλά φανταζόμαστε πως είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν και στο project του 2018. Μπορείτε να γνωρίσετε τον Δημήτρη Χαβρέ, τον ηθοποιό που δίνει την ελληνική φωνή στον Kratos, μέσα από τη συνέντευξη που του είχαμε κάνει και είναι δημοσιευμένη εδώ. Μπορείτε επίσης να γνωρίσετε τον Έλληνα παραγωγό του God of War, Γιάννη Κατσαρό, στη συνέντευξη που του πήραμε και είναι δημοσιευμένη εδώ.

God of War Ragnarok: Το τέλος του Saga

Ο Cory Barlog δήλωσε σε συνέντευξή του πως το God of War Ragnarok θα κλείσει το εν λόγω Saga για τον Kratos. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πληροφορίες για το που και πως θα κλείσει η ιστορία, φαίνεται πως η νορβηγική μυθολογία σταματάει εδώ για τον πρωταγωνιστή, καθώς και η Sony Santa Monica δεν ήθελε να την «ανοίξει» πολύ. Στο δεύτερο game αναμένεται να δούμε τη σχέση ανάμεσα σε πατέρα και γιο, ενώ δεν είναι απίθανο αν υπάρξει κάποιο ακόμη game στη Νορβηγία, αυτό να έχει πρωταγωνιστή τον Atreus.

God of War Ragnarok: Η μουσική

Και στο God of War Ragnarok τη σύνθεση της μουσικής έχει αναλάβει ο Bear McCreary, με ένα νέο θέμα. Ο McCreary έχει ασχοληθεί τόσο με πολλά videogames στο παρελθόν, όσο και με ταινίες όπως τα Godzilla: King of the Monsters, 10 Cloverfield Lane και Child'’ Play, καθώς και με τις τηλεοπτικές σειρές Battlestar Galactica και The Walking Dead.



God of War Ragnarok: Ο νέος director και η μετά-Cory Barlog εποχή

Ο Cory Barlog βοήθησε το God of War να συστηθεί ξανά στους παίκτες το 2018, ωστόσο την ευθύνη του νέου project έχει άλλος. Τα ηνία ανέλαβε αυτή τη φορά ο Eric Williams, ο οποίος είναι γνώριμος της σειράς (εργάζεται σε games της από το 2004) και ο οποίος συνέχισε την παράδοση που θέλει την Sony Santa Monica να αλλάζει επικεφαλής στα σχετικά projects της. Ο ίδιος ο Barlog συμφώνησε με αυτήν την απόφαση και σημείωσε σε δήλωσή του πως κάτι τέτοιο βοηθάει κάθε παιχνίδι να έχει την απαραίτητη «φρεσκάδα».  

God of War Ragnarok: Το καστ

Πολλοί και σημαντικοί actors και voice actors συμμετέχουν στο project, τόσο για τους Kratos και Atreus, όσο και για τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Ξεχωρίζουν οι εξής:
Kratos - Christopher Judge
Atreus - Sunny Suljic
Freya - Danielle Bisutti
Thor - Ryan Hurst
Odin - Richard Schiff
Angrboda - Laya Hayes
Tyr - Ben Prendergast
Mimir - Alastair Duncan
Sindri - Adam Harrington
Brok - Robert Craighead
Durlin - Usman Ally

God of War Ragnarok: Τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας

Πιστή στο όραμά της για πιο εύκολη πρόσβαση από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, η Sony έχει προσθέσει αρκετές επιλογές στο God of War Ragnarok και τις ανακοίνωσε επίσημα τον Σεπτέμβριο. Οι παίκτες θα βρουν ένα υψηλό contrast mode για την πιο εύκολη αναγνώριση συγκεκριμένων χρωμάτων, θα υπάρχουν audio cues που θα βοηθούν το χρήστη να πατήσει συγκεκριμένα πλήκτρα, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς και βοήθειας στην πλοήγηση.



God of War Ragnarok: Τα trailers

Δείτε συγκεντρωμένα μερικά από τα υπόλοιπα επίσημα trailers της Sony για το God of War Ragnarok.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*