Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο Nintendo 3DS: Όλες οι πληροφορίες

Η ανακοίνωση του νέου Nintendo 3DS (και του νέου Nintendo 3DS XL) είναι δεδομένο ότι μας ξάφνιασε. Ουδείς γνώριζε την πρόθεση της εταιρείας του Kyoto να προχωρήσει αυτή τη στιγμή σε μια σημαντική αναβάθμιση στο hardware. Είναι δε σημαντικό να σημειώσουμε, πως το πακέτο των αλλαγών που φέρνει στις νέες της φορητές κονσόλες οι Nintendo είναι τέτοιο που σίγουρα μας δείχνει πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις, που θα αφορούν ίσως και τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας της. Μία ανάπτυξη αυτής της σκέψης μπορείτε να βρείτε στο τελευταίο blog του Νικήτα Καβουκλή εδώ.



Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να ξεδιαλύνει την κατάσταση, μιας και ακόμη τα πράγματα είναι αρκετά θολά. Σκοπός του είναι να μαζέψει όλη την πληροφορία που βρίσκεται διάσπαρτη σε διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού, έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα των ανακοινώσεων που έγιναν την Παρασκευή από την Nintendo. Αρχικά, δείτε το επίσημο trailer των νέων μοντέλων Nintendo 3DS και Nintendo 3DS XL μέσα από τον παρακάτω player και διαβάστε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά στη συνέχεια.



Τεχνικά χαρακτηριστικά
Νέo Nintendo 3DS XL
Διαστάσεις: 93 εκ. (ύψος) - 160 εκ. (πλάτος) - 21.5 εκ. (πάχος)
Βάρος: 329 γραμμάρια (με το Battery pack, το stylus και μια microSD memory card)
Επάνω οθόνη: Διαγώνιος 4.88 ιντσών, LCD, 16.77 εκ. χρώματα, ανάλυση 800x240, 3D
Κάτω οθόνη: Διαγώνιος 4.18 ιντσών, αφής, LCD, 16.77 εκ. χρώματα, ανάλυση 320x240
Μπαταρία: Περίπου 3.5-7 ώρες σε 3DS games, 7-12 ώρες σε DS games
Χρώματα: Μεταλλικό μπλε, μεταλλικό μαύρο
Τιμή: 137.24€ (18.800 γιεν)

Νέo Nintendo 3DS

Διαστάσεις: 80.66 εκ. (ύψος) - 142 εκ. (πλάτος) - 21.6 εκ. (πάχος)
Βάρος: 253 γραμμάρια (με το Battery pack, το stylus και μια microSD memory card)
Επάνω οθόνη: Διαγώνιος 3.88 ιντσών, LCD, 16.77 εκ. χρώματα, ανάλυση 800x240, 3D
Κάτω οθόνη: Διαγώνιος 3.33 ιντσών, αφής, LCD, 16.77 εκ. χρώματα, ανάλυση 320x240
Μπαταρία: Περίπου 3.5-6 ώρες σε 3DS games, 6.5-10 ώρες σε DS games
Χρώματα: Λευκό, μαύρο
Τιμή: 116€ (16.000 γιεν)

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
C-Stick: Η σημαντική διαφορά που θα αλλάξει το gameplay στα νέα Nintendo 3DS είναι ο δεύτερος αναλογικός μοχλός. Η Nintendo τον έχει τοποθετήσει επάνω δεξιά από την οθόνη αφής (στο κάτω μέρος της συσκευής δηλαδή) και ακριβώς πάνω από τα τέσσερα πλήκτρα εντολών. Η απόλυτα λογική εξήγηση είναι πως η θέση αυτή είναι περίπου στο ίδιο ύψος με τον βασικό αναλογικό μοχλό στα αριστερά της κονσόλας. Μιας και δεν μιλάμε ακριβώς για μοχλό βέβαια, η Nintendo έχει βαπτίσει το τμήμα C-Stick (ίδιο με το αντίστοιχο stick στο GameCube controller) και αντιλαμβανόμαστε περίπου από την περιγραφή το πώς θα λειτουργεί. Σε πρώτη φάση, το C-Stick θα χρησιμοποιείται σε τίτλους όπως τα Dragon Quest X: Online, Final Fantasy Explorers και Monster Hunter G για την περιστροφή της κάμερας και στο Super Smash Bros. για τις Smash Attacks.



Shoulder Buttons: Η Nintendo πρόσθεσε στα νέα Nintendo 3DS δύο shoulder buttons. Τα πλήκτρα αυτά βρίσκονται ακριβώς στο πίσω μέρος του συστήματος (στην πλευρά που συνδέεται το τροφοδοτικό) και δίπλα από τα L και R buttons. Η ονομασία τους είναι ZL και ZR και μένει να δούμε: α) πως θα χρησιμοποιούνται στα του gameplay και σε ποια games και β) πόσο εύχρηστα θα είναι έτσι όπως έχουν τοποθετηθεί.


Μπαταρία: Η μπαταρία και στα δύο μοντέλα δείχνει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κάτι που σίγουρα θα μετρήσει στα υπέρ. Το νέο Nintendo 3DS προσφέρει 3.5-6 ώρες σε αντίθεση με τις 3-5 του τωρινού μοντέλου και το νέο Nintendo 3DS XL προσφέρει 3.5-7 ώρες σε αντίθεση με τις 3.6-6 του τωρινού μοντέλου.

Επεξεργαστής: Τα νέα Nintendo 3DS έρχονται με ταχύτερη CPU και όπως σημειώνει η εταιρεία, θα επιτρέπει ταχύτερο browsing στις ιστοσελίδες και πιο γρήγορο download από το Nintendo eShop.

Μνήμη: Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η Nintendo επέκτεινε την FCRAM από τα 128MB στα 256MB και προσέθεσε άλλα 4MB VRAM. Οι πληροφορίες εμφανίστηκαν σε συγκεκριμένα sysmodules του 8.0.0-18 update.



Οθόνη-Γραφικά: Η Nintendo αναφέρει πως τα 3D effects και τα γραφικά θα μπορούν να αποδίδονται καλύτερα στις δύο νέες της κονσόλες, με λιγότερο blurring αν κινηθεί η κονσόλα την ώρα της δράσης. Ακόμη, υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης φωτεινότητας, ανάλογα με το περιβάλλον. Η οθόνη του νέου Nintendo 3DS είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή του τωρινού μοντέλου. Η οθόνη του νέου Nintendo 3DS XL παραμένει στις ίδιες διαστάσεις.

Cartridges: Τα cartridges για τα νέα Nintendo 3DS θα παραμείνουν στον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό. Η υποδοχή των cartridges έχει αλλάξει θέση στα νέα μοντέλα και έχει πάει λίγο πιο αριστερά στο κάτω μέρος του συστήματος.

Κάρτες μνήμης: Τα νέα μοντέλα έχουν ειδικό slot για microSD κάρτες, αφήνοντας πίσω τις παραδοσιακές SD που είχαμε μέχρι σήμερα.

Face buttons: Θυμίζοντας κάτι από το χειριστήριο του SNES, τα τέσσερα face buttons που βρίσκονται στο δεξί μέρος της συσκευής θα είναι χρωματιστά.



Faceplates: Το νέο Nintendo 3DS θα υποδέχεται faceplates που θα μπορούν να του αλλάξουν την εξωτερική εμφάνιση, ανάλογα με τα γούστα του κατόχου του. 40 διαφορετικά faceplates παρουσιάστηκαν ήδη για κυκλοφορία στην Ιαπωνία.

NFC: Αν και στο παρελθόν έχουμε ακούσει από πολλές εταιρείες υποσχέσεις για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας NFC, στα του gaming έχουμε δει λίγα πράγματα. Η Nintendo έχει εφοδιάσει τα νέα Nintendo 3DS με NFC, έτσι ώστε να συνεργάζονται με τη νέα σειρά Amiibo figures που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στα πρότυπα του Skylanders. Οι φιγούρες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα παλαιότερα Nintendo 3DS με τη χρήση ειδικού περιφερειακού.



Games: Τα νέα Nintendo 3DS θα μπορούν να αναπαράγουν όλα τα games που υπάρχουν ήδη για το Nintendo 3DS, ωστόσο θα αρχίσουν να υποδέχονται και μερικά αποκλειστικά games. Οι τίτλοι αυτοί είναι δημιουργημένοι με τα νέα δεδομένα του χειρισμού (C-Stick, ZL και ZR buttons) και ΔΕΝ θα είναι συμβατοί με την τωρινή έκδοση του Nintendo 3DS και του Nintendo 3DS XL. Πρώτο game που επιβεβαιώθηκε ως αποκλειστικότητα των νέων Nintendo 3DS είναι το Xenoblade Chronicles.

Δεδομένα: Η Nintendo δήλωσε πως οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από τα παλαιότερα συστήματα στα νέα Nintendo 3DS.

Internet Browser: Το σύστημα έχει εγκατεστημένο έναν βελτιωμένο web browser που υποστηρίζει video playback, καθώς και ένα built-in content filter για προστασία από περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.


Φορτιστής: Τα νέα Nintendo 3DS θα χρησιμοποιούν τους ίδιους φορτιστές με τα υπάρχοντα μοντέλα. Οι φορτιστές θα πωλούνται ξεχωριστά.

Κυκλοφορία: Τα δύο νέα Nintendo 3DS θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Ιαπωνίας στις 11 Οκτωβρίου, ωστόσο είναι άγνωστη μέχρι στιγμής η ημερομηνία διάθεσής τους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Η Nintendo of Europe δήλωσε πάντως στο Eurogamer πως θα πρέπει να τα περιμένουμε στην Ευρώπη μέσα στο 2015.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
26 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • New Nintendo 3DS
    • 7+ pegi 7+
      • 10 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (5)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/3ds FOLLOWERS 10 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • MBisonGR
    • Υπαρχει καμια φωτογραφια με τα shoulder buttons του κανονικου New Nintendo 3DS ;
      Με ενδιαφερει η αγορα του κανονικου λογω των πολυ ωραιων κατα τη γνωμη μου χρωματιστων κουμπιων αλλα φοβαμαι μην ειναι ολα στριμοκωλα οσο αφορα το μεγεθος.
      Αν και δεν το εχω σε τιποτα απλα να αλλαξω τα κουμπια του New Nintendo 3DS LL.

    • gamer_7
    • ΤΕΛΙΚΑ Η Nintendo ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΝΣΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    • alex4444
    • @Sephiroth Νομιζω ο MBisonGR ηθελε τα shoulder buttons του νεου 3ds. Γιατι αυτα που βλεπουμε στο αρθρο ειναι του νεου 3ds XL.

    • RODIFIRE
    • εγώ δεν βλέπω ούτε κανένα υπέρ στην μπαταριά (μίση ώρα στο XL και 1 ώρα στο 3ds)
      τα νέα κουμπιά που ενσωματώθηκαν υπάρχουν μαζί με τον αναλογικό και σε circle pad το 3D δεν μπορούνε να το κάνουν με ένα update μαζί και με τα extra του web? και όλα? το μόνο εξτρά είναι η δύναμη/ταχύτητα που πιστεύω ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν σε κανένα παιχνίδι (εκτός αν δούμε διάφορα και γιαυτό και βγαίνουν μόνο εκεί αποκλειστικότητες) αλλιώς δεν βρίσκω λόγο αποκλειστικότητας στα νέα ούτε σχεδόν τίποτα το καλύτερο εκτός από δύναμη από τα τωρινά άπλα θέλει να πουλήσει κομμάτια και βρήκε μια ψευτοδικαιολογια να μας βάλει να ξανά αγοράσουμε (όσοι μπορούμε και θέλουμε)
      ένα χρυσό Wii zelda όμως τους ήταν ΤΟΣΟ! δύσκολο να βγάλουν....(και δεν λέω σαν της πλάκας zelda Wii U) άλλα πχ του XL ήταν φοβερό

    • Deathracer2009
    • Kανονικα η nintendo θα επρεπε να δωσει την δυνατοτητα στους κατοχους των παλιοτερων μοντελων να δωσουν το 3DS τους και να υπαρχει μια εκπτωση με την αγορα του new 3DS. Aν και δεν παιζει κατι τετοιο για ευνοητους λογους.

      Τωρα περιμενω να δω ποσο θα κοστιζουν, διοτι εδω στην Ευρωπη με τις περιβοητες ισοτιμιες (εδω γελαμε!) το βλεπω να ειναι σε τσουχτερη τιμη διοτι αμφιβαλλω να πωλειται το new 3DS XL στα 140 ευρω οταν το παλιο 3DSXL κανει τοσο.

      Σε περιπτωση που δεν ξεφυγουν οι τιμες θα πρεπει να βρω τροπο να πουλησω το δικου μου 3DS για να παρω το νεο μοντελο. Μεχρι τοτε οψομεθα....

    • monstermax
    • Οι τιμές για τα N3DS στην Ιαπωνία είναι 16.000 και 18.800yen που μεταφράζονται σε 160 και 190ευρώ αντίστοιχα.

      Για άλλη μια φορά η ΝοΕ μας γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και δεν προσθέτει φορτιστή στο πακέτο λες και όλοι όσοι το αγοράσουν θα είναι παλιότεροι πελάτες. Το θέμα με τον φορτιστή έχει ξεφύγει και είναι απαράδεκτοι.

    • Deathracer2009
    • @monstermax
      Δεν ειναι μονο η nintendo ολες οι ετιαριες μας γραφουν στην περιπτωση της ισοτιμιας. 399$ το PS4 399 ευρω σε εμας. (στο μπανανισταν 409) τα ιδια και με το One..

      Αυτο με τον φορτιστη ειναι απαραδεκτο διοτι ΠΡΕΠΕΙ σε καθε συσκευασια να υπαρχει ο φορτιστης. Οταν ειχε ανακοινωθει το XL τα ιδια ειχε κανει η Nintendo και ειχα διαβασει σχολια μερικων που ελεγαν "Ενταξει και τι εγινε που δεν εχει φορτιστη, αγοραστε εναν που εχει διπλα στο καταστημα..."

      Τραγικα πραγματα.....

    • gamelover
    • και δλδ το νέο 3ds που θα είναι τεχνολογικά ανώτερο θα είναι πιο φθηνό απο τον προκάτοχό του;;
      λίγο δύσκολο το βλέπω παιδιά...τουλάχιστον στην ελλάδα.....

    • Volga
    • @raysod οι τιμές δυστυχώς μεταφράζονται προς τα πάνω χωρίς εξήγηση ΠΑΝΤΑ.

      κάνουν οτι θέλουν οι εταιρίες και τρώμε τρελό δούλεμα στην Ευρώπη...

      Παραδείγματα
      Στην αμερική το MacBook Air κοστίζει 899 δολάρια... δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία... 684 ευρώ

      Τώρα... αν εσύ βρεις κατάστημα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο να στο δώσει στα 684 ευρώ εγώ θα ντυθώ Sailor Moon και θα κόβω βόλτες στο Σύνταγμα...

      Δευτερο παράδειγμά

      Αυτό που αναφέριε ο Monstermax 399 Δολάρια κάνει το PS3 στην Αμερική... δηλαδή με την ισοτιμία 303 ευρώ

      Πάρε παπαρα Ευρωπαίε 100 ευρώ στο κεφάλι χαράτσι...

      Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά... η κερδοσκοπία πάει σύννεφο σε ΟΛΟΥΣ...

      Η απάντηση σε ερώτηση που είχα κάνει σε Ευρωπαϊκό Επίτροπο σχετικά με την Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ήταν οτι κάθε εταιρία ορίζει τη δική της τιμολογιακή πολιτική και δεν μπορεί να κάνει τίποτα η ΕΕ πάνω σε αυτό.

    • Deathracer2009
    • @Volga Εγω πιστευω οτι αυτη η κερδοσκοπια γινεται διοτι εαν ισχυε κανονικα η ισοτιμια θα γκρινιαζαν οι υπολοιπες αγορες (αμερικανικη, ιαπωνικη) μιας και εχουνε αδυναμο νομισμα. Η διαφορα θα ηταν μεγαλη για αυτους και ετσι τρωμε στην μαπα τα επιπλεον χρηματα.... Αμα λεω βλακειες διορθωσε με.

      ΥΓ. Tο παραδειγμα με το PS4 το εγραψα εγω αλλα anyway.... :P

    • tycoonmaster
    • Είναι δυνατόν το νέο 3DS να έχει τιμή χαμηλότερη από το παλιό; Αν πάντως παραμείνουν οι τιμές αυτές ως έχουν ή πέσουν κι άλλο(πράγμα που το θεωρώ αδύνατο, αλλά λέμε τώρα) τότε πραγματικά θα το πάρω, μιας και σκεφτόμουν να έπαιρνα το 3DS μόλις έβρισκα ευκαιρία από καμιά προσφορά κτλ. Για να δούμε...

    • monstermax
    • @raysod
      Η λέξη μεταφράζονται στο παραπάνω μήνυμα μου είχε σκοπό να περιγράψει πως οι εταιρίες μεταφέρουν την ισοτιμία του yen στην Ευρώπη με την Ν φυσικά να μην αποτελεί εξαίρεση.

      Όσο για τον φορτιστή το αναφέρει ο Παύλος στο άρθρο που διάβασες.

    • TASP
    • ρεισοντ,το ενδεχομενο να ειναι αυτές οι τιμες ειναι τεραστιο;)πρωτον ο λογος που ανεκοινωσε διαδοχους του 3ds 3ds xl ειναι αμιγως για λογους κερδους κι εκτίναξης των πωλήσεων που ειναι αναμενομενη,σκεψου ότι θα κυκλοφορησει στην ιαπωνια με το monster hunter 4 κι αργοτερα θα συνδυαστεί με omega ruby alpha sapphire...κι δευτερον μια τετοια τιμη ειναι εκ των ων ουκ ανευ,ακρως απαραιτητη τουτέστιν,με γνωμονα τον ανταγωνισμο των εξυπνων κινητων;)θεωρω ότι με τετοια τιμη αναμενεις τεράστιες πωλήσεις ε;διαφωνω με την ονομασια,θα προτιμουσα 3dsi 3dsi xl αλλα εν παση περιπτωσει,η νιντυ τωρα οφειλει μια 50% περικοπή στην τιμη του 3dsxl κι του 2ds οσο για το 3ds ας το καταργησει μιας κι το 82% των πωλήσεων προερχεται πλεον απο την xl εκδοση,αφου πρωτα εξαντληθουν τα αποθεματα,ομοιως κι εκει 50% μειωση!ρεισοντ https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?keyphrase=3ds+xl&order_by=pricevat&order_dir=asc&page=1 η χαμηλοτερη τιμη εν ελλαδι ειναι στα 169 ευρω:ρ

    • TASP
    • α!να προσθεσω ότι η νιντυ παραδόξως εχει παρελθον σε χαμηλες τιμες:ρ gc κατοπιν της περικοπης,πωλουνταν στα 150,κατι που χρειαζεται κι το wii u(250 η 220) εντος 2016:ρ!

    • Volga
    • @Deathracer2009 Εγώ πάλι πιστεύω ότι τρώμε στη ΜΑΠΑ τη διαφορά γιατί αν εξαιρέσεις Ισπανούς Ιταλούς, Πορτογάλλους, Ελληνες, οι υπόλοιποι έχουν τόσο μεγάλους μισθούς που τους είναι αδιάφορη η όποια τιμή. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο Βασικός μισθός στη Δανία είναι 1850 ευρώ. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ.

    • TASP
    • ανεφερα κατι τετοιο;καλα η επιτυχια των διαδοχων ειναι δεδομενη!αυτος ο αρνητισμος πια...!εχετε αντιληφθεί,ότι οι ενοχλήσεις ειναι ελάχιστες,η πλειονοτητα υπεδεχθη διθυραμβικα την ανακοινωση!ειπα ότι κυκλοφορει στην ιαπωνια με το monster hunter(Capcom) κι οι πωλήσεις αναμενονται εντυπωσιακες!ο προσφατος τιτλος το monster hunter 3 εχει σημειωσει 4εκ πωλήσεις μονο στην ιαπωνια,κι ειναι ο λογος που ο επομενος θα διατεθεί παγκοσμίως,επιπροσθέτως ο τιτλος που το 3ds απεσπασε απο τις παιχνιδομηχανες της sony ενεκα της αποτυχίας του psvita!ειμαι τοσο βέβαιος κι αντικειμενικος ,στοιχηματιζω οτιδήποτε θα τα συζηταμε στο περας του 14 οταν θα διαψευσθεις http://www.gamasutra.com/view/news/219084/The_Vita_is_now_an_extender_as_Sony_focuses_on_its_network.php το ps vita πλεον ειναι ένα εξαρτημα,θα χαρω όταν το εμπεδωσεις!

    • majorfox
    • πουλαω το παλιο μου gamecube 500 ευρω για να αγορασω το νεο 3ds. Ειναι χαλασμενο αλλα το εχει αγγιξει ο ιδιος ο Miyamoto.

    • Alex45
    • H Nintendo θα έπρεπε να είχε δώσει άλλη ονομάσια στο μηχάνημα από την στιγμή που θα έχει δικούς του αποκλιστικούς τίτλους και οι οποίοι δεν θα βγαίνουν για το απλό 3DS, με αυτό τον τρόπο δεν θα προκαλούσε σύγχυση στους καταναλωτές.

    • DrManolo
    • Επιτέλους δεύτερο αναλογικό μοχλακι χωρίς αυτή τη κουμουτσα το pad. Από εμένα αγορά στανταρακι.

    • Sifs
    • Θεωρώ τεράστια εκ μέρους της Νιντέντο την συγκεκριμένη κίνηση και την εκτιμώ ιδιαίτερα.Αναβαθμισμένη έκδοση, συν την μπαταρία, τον αναλογικό μοχλό, την οθόνη, τον επεξεργαστή.Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος.Σίγουρα έπρεπε να κάνει κάτι έξυπνο για να κρατάει στο χέρι τους υποψήφιους αγοραστές, έστω κι αν αυτό ήταν η αποκλειστικότητα κάποιον τίτλων -συμπεριλαμβανομένου σίγουρα και ενός Σούπερ Μάριο σε πολύ λίγο.Αυτό που δεν με βρίσκει κι εμένα σύμφωνο είναι η τιμή, η οποία αποκλείεται να αντιστοιχεί με εκείνη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.Εύγε πάντως!

    • Viper71
    • Απορώ γιατί η ΝΙΝΤΕΝΤΟ δεν ανακοινώνει μια καινούρια φορητή κονσόλα να τελειώνουμε, παρά κάθε χρόνο (σχεδόν) προχωράει σε "αναβαθμίσεις" τις οποίες όμως θεωρω οτι έπρεπε να τις είχε "κυκλοφορησει" απο το πρωτο 3DS/XL...και όχι κάθε χρονο (σχεδόν) να σκέφτεσαι εάν θα "προχωρήσεις" σε αγορα καθώς τον επόμενο χρόνο ίσως σκεφτούν να προσθέσουν κατι ακόμα από αυτά που ειχαν στο μυαλο τους από την αρχή αλλά δεν τα "έβαλαν" με την μια με απώτερο πιθανο(?) σκοπο το συνεχόμενο κέρδος!!

    • RODIFIRE
    • ελπίζω αυτό να έχει φορτιστή γιατί όπως είπαν και πάρα πάνω είναι κατάντια να μην σου δίνει έναν φορτιστή... χρεωσετο 3 ευρώ περισσότερο στην τελική!
      γενικά θα έπρεπε να κάνει πολλά περισσότερα για να αξίζει αυτό που έγινε άλλα τελικά άπλα πραγματάκια μόνο...
      το 2ds τι κάνει? :P

*