Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Gaming PC του Enternity αναβαθμίζεται - Μερος 4ο

*
Το Enternity έχει δείξει απο τη πρώτη στιγμή μια συμπάθεια στο PC gaming, κάτι που όλοι οι επισκέπτες του το έχετε καταλάβει. Δημοσιεύουμε οδηγούς αγοράς, hardware reviews με μετρήσεις και συγκρίσεις και φυσικά gameplay βίντεος σε max settings. Φυσικά, εχουμε και ένα gaming PC για τις ανάγκες των gameplay videos και το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναβαθμίζουμε. Είχαμε αρκετό καιρό να ασχοληθούμε με την αναβάθμιση του "τούμπανου", αν και από την προηγούμενη φορά είχαμε αλλάξει κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα τον επεξεργαστή και το motherboard.



Το gaming PC του Enternity αποτελείται από τα παρακάτω parts:
Case: Coolermaster Cosmos SE
PSU: Coolermaster SIlent Pro Gold 1200 Watt
CPU: Intel Core i7 4790K
CPU Cooler: Coolermaster Seidon 120XL
Motherboard: MSI Z97 Gaming 9 AC
Κάρτα γραφικών: MSI GeForce GTX980 Gaming 4G
RAM: 2x8GB DDR3 Kingston Hyper X Predator 2133MHz
SSD: Kingston HyperX 3K 240GB



Αυτό που θελήσαμε είναι να αυξήσουμε την ισχύ σε επίπεδο γραφικών ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση σε ανάλυση 4K με frame rate και όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 60fps. Η προσθήκη μιας δεύτερης MSI GeForce GTX980 Gaming 4G ήταν μονόδρομος και έτσι κάναμε.



Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, ωστόσο στην προκειμένη αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα που δεν είχαμε προβλέψει, καθώς το MSI Z97 Gaming 9 AC, παρόλο που διαθέτει 3 PCI-E x16, δεν επιτρέπει τη διαταξη SLI με τις κάρτες τοποθετημένες στην πρώτη και την τρίτη θέση (ούτως ώστε να έχουν μπόλικη απόσταση μεταξύ τους). Έτσι, τελικά αναγκαστήκαμε να τις βάλουμε δίπλα δίπλα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία λειτουργίας της πάνω κάρτας να είναι αρκετά αυξημένη.



Προφανώς από πλευράς ισχύς, με το 1200άρι τροδοφοδικό, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Τα καλώδια θέλουν λίγο μάζεμα ακόμα, χωρίς πάντως να οφείλεται σε αυτά η αυξημένη θερμοκρασία της πρώτης κάρτας.



Σε επίπεδο επιδόσεων, πλέον έχουμε τη δυνατότητα για 4k/60 fps gaming σε ακόμα περισσότερα παιχνίδια. Το GTA V είναι ένα από αυτά, ενώ ακόμα και στο Witcher 3, καταφέραμε να έχουμε γύρω στα 45-50fps (με το Hairwork της Nvidia απενεργοποιημένο). Θα επανέλθουμε με αναλυτικές μετρήσεις σε διάφορα games σε επόμενο άρθρο. Μέχρι τότε, αναμένουμε τα σχόλιά σας.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
11 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • gamer
    • Ρε Μητσο, πως γινεται να εχεις 2 καρτες (μεγαλουτσικες) και να μην σου γερνουν.. Εγω εχω μια 760 (μεσαιου μεγεθους) και εχει μια κλιση... Πως να την ισιωσω?

      Η μητρικη μου υποστηριζει CrossFireX, αν βαλω Nvidia καρτα σε μια τετοια θεση τι θα συμβει? Θα μπορω να εχω SLI (σλι) διαταξη με μια καρτα στην PCI 3.0 & μια σε μια τετοια θεση? (Ουτε με το DX12- που σου επιτρεπει αυτο?-).

      Παντως, τουμπανο το PC του enternity... Mια διευκρινηση το Witcher επιασε τοσα σε 4Κ ή 1080ρ?

      Φτηνο gaming mouse & keyboard?

      Το βιντεακι με το DX12, ποτε ερχεται?

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @gamer Σίγουρα τις έχεις βιδωμένες;Δοκίμασε και τα καλώδια τροφοδοσίας να "τραβάνε" τις κάρτες προς τα πάνω είτε με κάποιο σύρμα ή με κάποιο wrap tire.

    • gamer
    • @T_K_L_L_LUIGI
      Δεν εχουν πεσει πανω της καλωδια (μεγαλουτσικο κουτι & καλο cable management)... Και ειναι καλα βιδωμενη.. Απο 'δω και περα τι κανουμε...

    • Dimcar
    • @gamer, οι κάρτες έχουν ένα μεταλλικό κομμάτι στο πάνω μέρος τους που κρατάει κάπως το PCB. δεν ειναι σαν να έχεις backplate, αλλά κάνει δουλειά. Μη σε ανησυχεί το ελαφρό bend, δε παθαίνει τπτ. σε 4K προφανώς το frame rate. για τα DX12, θα περιμένουμε να βγουν και τα Windows 10. τι ακριβώς θέλεις για φθηνό mouse/keyb? Τα δικά μας δεν είναι τόσο φθηνά, ένα μηχανικό CoolerMaster και ένα gaming ποντίκι επίσης CM έχουμε σε αυτό το PC.

    • gamer
    • @Dimcar
      Μπορει να είναι μ****α αυτό που θα πω... Ένα αξιολογο σετ (mouse/keyb) για gaming γυρω στα 20-25, ή αν δεν υπαρχει, ένα απλο πληκτρολογιο που να είναι καταλληλο για gaming.. Eυχαριστω...

      Εχω/ειχα ένα από το ebay(CM, μεταχειρισμενο), αλλα εχουν χαλασει ένα button στο Mouse και 2 στο keyb...

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @gamer
      Έχω ένα ποντίκι των 10 ευρώ και ένα άλλο πληκτρολόγιο των 10 ευρώ και μια χαρά παίζω,τώρα σαφώς και θα ήθελα ένα ποντίκι με καλύτερο αισθητήρα και περισσότερα κουμπιά αλλά δεν καίγομαι κιόλας,τι εννοείς όμως κατάλληλο για games;Αν θέλεις μηχανικό το 60 δεν το γλυτώνεις για πληκτρολόγιο.Ποντίκια με πολλά κουμπιά και καλύτερο αισθητήρα μπορείς να βρεις από 10-20 ευρώ κάποιο σχετικά χαμηλής ποιότητας το οποίο μπορεί να σου προσφέρει και φωτισμό.Ανάλογα το τι χρειάζεσαι και καλύτερα κάνε ένα thread στο φορουμ πιο πολύ βοήθεια θα πάρεις έτσι.

    • gamer
    • @T_K_L_L_LUIGI
      Kοιτα, προσωρινα εχω βολευτει με το παλιο (που ειχα) πληκτρολογιο της Microsoft... Αλλα αυτό που το ειχα αγορασει από το ebay από τα καλα... στα 30 (μεταχειρησμενο). Ελεγα ετσι όπως είναι οι εποχές να παρω ένα απλο gaming (αν βρω) αλλιως να παρω ένα απλο... Ψαχνωντας βρηκα αυτό αλλα δεν ξερω αν είναι καλο http://www.skroutz.gr/s/3985657/CoolerMaster-Devastator.html . Γι'αυτο ρωτησα τον Μητσο! Μηπς βρουμε καμια οικονομικη λυση αλλιως με βλεπω με απλο (αν και δεν εχω τετοια κολληματα).

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @gamer Διαβάζοντας τα σχόλια δεν βλέπω και πολύ θετικά τα πράγματα.Μπορείς βέβαια να "επενδύσεις" τα 30 ευρώ και να σου φύγει και αυτή η αγοραστική μανία που και μένα με πιάνει κάποιες φορές.Δεν έχεις να χάσεις πολλά πάντως.

    • valadinio
    • καλορίζικη η καρτούλα και καλό λιώσιμο!
      προσωπικά μπορεί να προτιμούσα μια 980ΤΙ τώρα που κυκλοφόρησαν αν και για μερικούς μήνες πιστεύω τα 4gb των 2 980 θα προσφέρουν καλύτερα FPS.
      Από άλλα που έχω διαβάση το να έχεις της 2 κάρτες σε χ16 + χ8 ή χ8 + χ8 ή χ8 + χ4 pci, δέν έχουν σχεδόν καθόλου σημασία σε θέμα gaming οπότε μπορεί να αξίζει να κατέβαζες σε χ8 + χ4 για να γλιτώσεις μεγάλες θερμοκρασίες και μπορεί κάνα crash από θέμα θερμοκρασιών της πάνω κάρτας.
      Κάτι ακόμα που έχω δει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει για να πω με σιγουριά είναι ότι τα σωληνάκια στο ψυγείο της υδρόψυξης είναι καλύτερο να είναι από πάνω ώστε να είναι πιο ψηλά από τον επεξεργαστή ώστε να έχει καλύτερη κυκλοφορία το υγρό.
      Δεν τα έχω δοκιμάσει για να είμαι σίγουρος, απλά κάπου τα έχω διαβάσει, αν δοκιμάσεις τίποτα ενημέρωσε μας καλύτερα!
      Και πάλι καλορίζικο!

      p.s @gamer μακριά από το συγκεκριμένο.

    • vonzuchter
    • πω πω ποσο με κουραζουν τετοια αρθα και οι μετρησεις κτλπ. Αηδια.Βαλε εκει μια καρτουλα 150 ευρω και παιζεις τα παιχνιδιακια με high settings και εισαι κομπλε. Θυμαμαι πιτσιρικας που καιγομουν με καρτες αναβαθμισεις overclocking και μετρησεις ξανα μετρησεις κτλπ. πφφφφ. Σιχαθηκα το κατσαβιδι. Ποτέ ξανα...

*