Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us S01E01: When You’re Lost in the Darkness Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Craig Mazin

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Last of Us S01E01: When You’re Lost in the Darkness
      • 9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.hbo.com/the-last-of-us FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Last of Us στο HBO και οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές!

Το The Last of Us του HBO έκανε επιτέλους πρεμιέρα, με ένα χορταστικό επεισόδιο που αγγίζει τη μιάμιση ώρα. Ο Craig Mazin των Mythic Quest και Chernobyl, σκηνοθετεί τον πιλότο της αναμενόμενης τηλεοπτικής σειράς, που καλύπτει τον πρόλογο και μέρος του πρώτου κεφαλαίου από τον ομώνυμο τίτλο της Naughty Dog, που κυκλοφόρησε το 2013. Καθώς ανοίγει το επεισόδιο, γνωρίζουμε τον Joel (Pedro Pascal), την κόρη του, Sarah (Nico Parker) και τον αδελφό του, Tommy (Gabriel Luna), στιγμές πριν το ξέσπασμα της… αποκάλυψης. Ένας ιός που γρήγορα μετατρέπεται σε πανδημία, μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε αιμοδιψή κτήνη χωρίς συνείδηση και, τότε, ξεσπά ένα απίστευτο χάος, με χιλιάδες ανθρώπους να επιχειρούν να εγκαταλείψουν την πόλη. Η τριάδα επιχειρεί να βρει τον δρόμο προς την ασφάλεια, όμως βρίσκεται στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή και τότε, ο κόσμος του Joel θα αλλάξει για πάντα.




Μετά το πρώτο μισάωρο του επεισοδίου, έχουμε το γνωστό time jump. 20 χρόνια μετά, ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός, έχοντας μετατραπεί σε ένα post-apocalyptic τοπίο. Ο Joel, όντας πια λαθρέμπορος, ζει σε ζώνη καραντίνας στη Βοστόνη, έως ότου του ανατεθεί μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να οδηγήσει την ανήλικη Ellie (Bella Ramsey) στη Μασαχουσέτη και να την παραδώσει  στο group των Fireflies για προμήθειες.



Το When You’re Lost in the Darkness αποδεικνύει το πόσο πραγματικά πιστή είναι η τηλεοπτική μεταφορά του The Last of Us στο πρωτότυπο υλικό του παιχνιδιού. Η σκηνοθεσία, οι διάλογοι, ο ρυθμός και η ατμόσφαιρά του είναι εύκολα γνώριμα σε όποιον έχει περάσει χρόνο με το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Αυτό λειτουργεί θετικά και για όποιον δεν έχει παίξει ποτέ του το The Last of Us: η σειρά μπορεί, τελικά, να δείξει ακριβώς τι εστί The Last of Us videogame στον θεατή που δεν είχε ποτέ του επαφή με αυτό. Κάτι που, σύμφωνα με τον Neil Druckmann, ήταν και ο στόχος της ομάδας παραγωγής του show.



Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι δυνατές, γεμάτες συναίσθημα και, σίγουρα, πολλά υποσχόμενες. Η Bella Ramsey (Game of Thrones) μοιάζει ήδη να έχει παντρευτεί τον ρόλο της Ellie, εκμεταλλευόμενη το αθώο παρουσιαστικό της, για να εξαπολύσει το κτήνος που κρύβει μέσα της, την κατάλληλη στιγμή. Παίρνουμε μάλιστα μια πολύ συγκεκριμένη ιδέα από όλο αυτό, από ένα και μόνο βλέμμα της στην κατάληξη του επεισοδίου.



Περιμέναμε χρόνια και, αν κρίνουμε από τον πιλότο της σειράς, η αναμονή που χρειάστηκε να κάνουμε, άξιζε και με το παραπάνω. Φυσικά, δεν βλέπουμε την ώρα για τα επόμενα επεισόδια.

Διαβάστε την κριτική μας για το The Last of Us S01E02: Infected

Διαβάστε την κριτική μας για το The Last of Us S01E03: Long, Long Time


To The Last of Us προβάλλεται επίσημα στη χώρα μας από τη Vodafone TV. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*