Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Last of Us S01E07: Left Behind Review

  • ΗΛΙΚΙΕΣ

    18+

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

    Liza Johnson

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Pedro Pascal, Bella Ramsey, Storm Reid

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Last of Us S01E07: Left Behind
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.hbo.com/the-last-of-us FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Μετά το Kin (S01E06), η Ellie αποδεικνύει το όντως έχει χάσει οποιονδήποτε ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Τι εντυπώσεις αφήνει το The Last of Us S01E07: Left Behind του HBO;

Όταν στο Kin (S01E06) ο Joel αμφισβήτησε το κατά πόσο η Ellie έχει βιώσει την απώλεια, εκείνη του απάντησε πως για οποιονδήποτε και αν ενδιαφέρθηκε στο παρελθόν, αυτός είτε πέθανε, είτε την εγκατέλειψε. Η αλήθεια αυτής της πρότασης δίνει την τέλεια πάσα στο Left Behind, το επεισόδιο που αφηγείται την ιστορία του DLC που κυκλοφόρησε για το παιχνίδι The Last of Us, το 2014.




Με ελάχιστη πρόοδο στο παρόν της σειράς, όπου ο Joel είναι πληγωμένος και η κατάστασή του πάει από το κακό στο χειρότερο (μαζί με την ψυχραιμία της Ellie), το 7ο επεισόδιο ακολουθεί την Ellie και την κολλητή της, Riley, σε μια βραδιά σε ένα εγκαταλειμμένο εμπορικό κέντρο. Η Riley κατατάχθηκε στους Fireflies και, μια περιπέτεια σε ένα ηλεκτροδοτούμενο mall γεμάτο φώτα και χρώματα, υποτίθεται πως θα ήταν το καλύτερο αποχαιρετιστήριο δώρο στην καλύτερή της φίλη. Όλα αυτά, προτού η Ellie έρθει σε επαφή με τον Joel, φυσικά.



Αν και το επεισόδιο δεν προσπαθεί να μας γεμίσει με πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν της Ellie, καταφέρνει μέσα σε μερικά μόλις λεπτά να μας δείξει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της. Αν και τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της είναι προφανώς παρόντα, δεν έχει δει ακόμα τίποτα πέραν των όσων συμβαίνουν εντός των ορίων της κοινότητάς της. Γεγονός που δείχνει πως την περιορίζει και ως άνθρωπο, μια και έχει ήδη αποδείξει πως ανήκει στον έξω κόσμο, αλλά και πως κρύβει μέσα της έναν πολύ δυνατό μαχητή.



Η εξερεύνηση του εμπορικού με την Riley δίνει για άλλη μια φορά χώρο για πιο εγκάρδιες συζητήσεις, ακόμα και αν συζητούνται θέματα που μπορεί να μην αρέσουν μεταξύ των δύο χαρακτήρων και δη πριν από επικείμενο χωρισμό. Η Ellie εκδηλώνει για πρώτη φορά ερωτικά αισθήματα, προς τη Riley, δίχως να είναι απολύτως σίγουρη για το τι και για το πώς, επιδεικνύοντας μια γλυκιά αθωότητα και μια πολύ δυνατή αγάπη.



Η όλη συναισθηματική θέρμη δίνει τη θέση της σε ένα τραγικό και σπαρακτικό φινάλε, που αποδεικνύει -ή έστω δίνει μια γεύση- από την απώλεια που έχει γνωρίσει η Ellie. Η κολασμένη αυτή νύχτα στο εμπορικό, επανέρχεται στη μνήμη της ως μια πολύ δυσάρεστη ανάμνηση, τη στιγμή που τρέμει πως θα χάσει και τον Joel. Κάτι που της δίνει τη δύναμη να δράσει και να κάνει ότι χρειάζεται για να τον κρατήσει στη ζωή.



Η Liza Johnson (What We Do in the Shadows, Dead to Me) σκηνοθετεί ένα από τα γλυκόπικρα επεισόδια της σειράς, ένα επεισόδιο που συνεχίζει να προσφέρει καλογραμμένους διαλόγους και εξαιρετική ηθοποιία, με μια Bella Ramsey που συνεχίζει να εκπλήσσει, επιβεβαιώνοντας όλο και περισσότερο ότι αξίζει να υποδύεται τον ρόλο της Ellie.

Το When We Are in Need, το 8ο και προτελευταίο επεισόδιο του The Last of Us, θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου 2023.

Διαβάστε την κριτική μας για τa προηγούμενα επεισόδια της σειράς.
The Last of Us S01E01: When You’re Lost in the Darkness
The Last of Us S01E02: Infected
The Last of Us S01E03: Long, Long Time
The Last of Us S01E04: Please Hold to My Hand
The Last of Us S01E05: Endure and Survive
The Last of Us S01E06: Kin
 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*